header image

Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA

27 dagen - v.a. € 4.150,- Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA

8,1 (77)
 1. Heb ik een visum nodig voor Kenia?
 2. Wat dient er op het visumformulier ingevuld te worden bij point of entry?
 3. Welke inentingen heb ik nodig voor Kenia?
 4. Wat is beste reistijd voor Kenia?
 5. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 6. Hoe overnachten we in Kenia?
 7. Hoe ziet de truck er uit?
 8. Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis en hoeveel kan ik meenemen?
 9. Kan ik pinnen in Kenia?
 10. Kan er vegetarisch gegeten worden?
 11. Heb ik een wereldstekker nodig voor Kenia?
 12. Welke valuta kan ik het beste meenemen?
 13. Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Kenia?
 14. Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?
 15. Heb ik een muskietennet nodig?
 16. Hoe zien de matjes er uit tijdens het kamperen (alleen bij de familiereizen)?
 17. Is het gevaarlijk om te kamperen tussen het wild?
 18. Zijn er oplaadpunten voor apparatuur?
 19. Is er Wifi aanwezig?
 20. Kan ik (mobiel) bellen en internetten?
 21. Is deze Kenia groepsreis ook geschikt voor kinderen?
 22. Is drinkwater overal verkrijgbaar in Kenia?
 23. Is er Bilharzia (schistosomiasis) in Kenia of Tanzania?
 24. Welk schoeisel moet ik meenemen?
 25. Welke dingen (behalve kleding) zijn handig om mee te nemen?
 26. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 27. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor Kenia?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier. Kies je ervoor om je e-visum via onze partner Visa4Travel te regelen, dan betaal je de visumkosten en bemiddelingskosten direct aan Visa4Travel. Je betaalt gemakkelijk en veilig doormiddel van iDeal of creditcard.
 
Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Wat dient er op het visumformulier ingevuld te worden bij point of entry?

Wat je moet invullen op het e-visum is het volgende:

Select Point of Entry: by Air - Jomo Kenyatta Airport, Nairobi.
Select point of Entry: by Road - Malaba

Welke inentingen heb ik nodig voor Kenia?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is beste reistijd voor Kenia?

Kenia ligt rond de evenaar. Het klimaat kent geen zomer of winter, maar een lang en kort regenseizoen. Het lange regenseizoen, met zware regenval, loopt van medio maart tot en met mei. Van juni tot oktober is het koeler en valt er slechts af en toe een korte regenbui. Vanaf half oktober tot het midden van december is het korte regenseizoen, met vooral 's nachts veel regenbuien. De rest van de dag is het afwisselend bewolkt en zonnig weer. Na de korte regens is het tot half maart droog en heet. Bij zware regenval kunnen de ongeasfalteerde wegen slecht begaanbaar worden. In het hoog gelegen binnenland - zoals in Nairobi - kan het 's nachts echter aanzienlijk afkoelen.

De beste reisperiodes zijn de relatief koele en droge periode van juni tot half oktober en de hete droge periode vanaf eind december tot en met februari. Aan de kust kan het in januari en februari door de hoge luchtvochtigheid benauwd zijn.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand

Hoe overnachten we in Kenia?

Tijdens deze reis overnacht je in ruime tweepersoons tenten die je zelf opzet en afbreekt, behalve in Kisii waar je in zogenaamde cottages verblijft. In Nairobi slaap je in een hotel. Je verblijf tijdens deze reis is op basis van logies. Een paar tips bij het kamperen:

- plaats de tent op een vlak stukje grond zonder scherpe voorwerpen;
- zet de tent altijd op en breek hem altijd af met gesloten ritsen waardoor er geen onnodige spanning op de ritsen komt te staan;
- raak zo min mogelijk de binnentent aan daar het contact kan leiden tot lekkage;
- plaats geen scherpe voorwerpen tegen de tent;
- sluit 's nachts je tent zo goed mogelijk tegen ongedierte.
Kortom, wees voorzichtig met de tenten, het is je huis voor onderweg.

Je overnacht meestal op campings die beschikken over goede sanitaire faciliteiten. Soms zijn de toiletten voorzien van een stortbak, soms bestaan ze uit niets meer dan een hokje met een groot diep gat. Een zogenaamde 'long-drop toilet'.

Bijna alle campings beschikken over douches, waarvan sommigen zelfs met warm water! Stel je echter in op mindere sanitaire voorzieningen dan die je aantreft in hotels of dat je thuis bent gewend. In de praktijk valt het je dan alleszins mee. De campings in nationale parken, zijn soms niet meer dan een veldje. De omgeving zal het gebrek aan allerlei (sanitaire) voorzieningen meer dan vergoeden. Kortom, een flexibele instelling is vereist evenals een gezonde dosis aanpassingsvermogen.

In de Serengeti maken we gebruik van vooropgezette, permanente safaritenten met echte bedden met eenvoudig, gedeeld sanitair.

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte overnachtingsplaatsen (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Hoe ziet de truck er uit?

We  reizen we met een overland-truck. De speciaal uitgeruste truck staat gedurende de hele reis tot onze beschikking. De truck is ingericht met touringcarstoelen en/of comfortabele banken. Er zijn bergplaatsen voor de bagage, uitrusting en het voedsel. Je zit hoog en hebt een fantastisch uitzicht, wat met name in de wildparken een groot voordeel is. In de truck zijn krukjes, een tafel en kookgerei aanwezig. Er zal een kok meegaan gedurende de groepsreis die de lunches zal verzorgen onderweg daar er geen restaurants zijn om te eten. Van de deelnemers wordt wel verwacht dat ze (in tourbeurten) de kok ondersteunen met het voorbereiden van de maaltijd (zoals bijv. groenten snijden) en de afwas. Tijdens de reizen met een Engelstalige reisbegeleider, is de reisbegeleider tevens de kok.

Tijdens het rijden kan er veel rijwind zijn als de ramen openstaan en daardoor behoorlijk afkoelen. Denk aan warme kleding (een fleectrui, lange broek en een windjack).

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Kenia vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis en hoeveel kan ik meenemen?

Aangezien je een rondreis maakt waarbij je regelmatig je tas in- en uitpakt is het handig om een reistas of een rugzak te gebruiken; geen koffer. Deze zijn moeilijker te stapelen in de truck. We raden je aan om maximaal 15 kilo bagage mee te nemen. Je kunt tijdens de reis altijd zelf het één en ander uitwassen. Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een klein rugzakje, een zgn. "day-pack", voor je handbagage ook handig.

Kan ik pinnen in Kenia?

Pinnen in Kenia
Op het vliegveld van Nairobi kun je euro's en dollars wisselen en er zijn pinautomaten. Ook elders in Kenia vind je op veel plaatsen ATM’s met Cirrus en/of Maestro logo, met name bij Stanbic Bank en Barclays Bank. Houd er wel rekening mee dat automaten buiten gebruik kunnen zijn.
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Kenia dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Geld wisselen in Kenia
Als je contant geld wisselt kun je het beste terecht bij Forex bureaus. Deze kleine wisselkantoren geven een betere koers dan de banken en zijn veelal ook op zaterdag (tot 16.00 uur) geopend. Bij hotels is de koers een stuk onvoordeliger. Vraag ook om kleine coupures shillings als je geld wisselt. Dat is praktisch bij betalingen omdat er vaak geen wisselgeld is. Met een creditcard kun je alleen bij duurdere zaken terecht.

Kan er vegetarisch gegeten worden?

Het is mogelijk in Kenia om een maaltijd te bestellen zonder vlees. Vegetarisch eten is over het algemeen niet zo’n probleem. Er is vaak keuze uit meerdere soorten groentes, waaronder vaak ook smaakvolle groentegerechten met kruiden zoals een groentecurry.

Heb ik een wereldstekker nodig voor Kenia?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Kenia verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/

Welke valuta kan ik het beste meenemen?

Je kunt het beste een combinatie van Euro's en US dollars meenemen naar Kenia (waarvan zo'n 2/3 van het bedrag in US dollars). Pinnen is mogelijk in de grotere steden en bij aankomst in Nairobi (als je door de douane bent). Zorg er voor dat je bankpas geschikt is om geld uit de automaat te kunnen halen buiten Europa.

De entrees van de parken die optioneel zijn worden in US dollars afgerekend. Het kan wel in Euro's maar dan is het duurder.

Voor de hoogte van het zakgeldbedrag is er rekening gehouden met de uitgaven voor de uitgavenpot, de optionele excursies en andere uitgaven zoals bijvoorbeeld drankjes en entreegelden.

Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Kenia?

Aangezien de temperatuur gedurende de dag nogal verschilt, zijn laagjes kleding het handigste. Neem kleding mee voor warme dagen maar ook voor kou; soms overnacht je in een wat hoger gelegen gebied en kan het behoorlijk afkoelen.

Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?

Veel stammen leven in afgelegen gebieden en zijn niet gewend aan contact met westerse reizigers.

Hier enkele do’s & don’ts die je als richtlijn kunt gebruiken.

• Verdiep je van tevoren in de te bezoeken stam en lees je in over de tradities en gewoonten. Dan weet je beter wat je tijdens een bezoek te wachten staat. Je reisbegeleider kan je vaak ook informatie verschaffen.
• Maak eerst contact met de stamleden en sla niet gelijk aan het fotograferen. Je hebt namelijk te maken met mensen, niet met objecten.
• Vraag eerst toestemming als je een foto van iemand wilt maken. Verplaats je in de persoon die je wilt fotograferen. Hoe zou jij het zelf vinden als een voor jou onbekend persoon ineens foto’s van jou gaat maken? Bij sommige stammen loopt het vragen van toestemming via je reisbegeleider of een lokale gids.
• Betrek de lokale mensen bij wat je aan het doen bent. Maakt tijd voor een gesprekje (met handen en voeten) en laat de foto zien die je gemaakt hebt. Of neem enkele foto’s mee van thuis, dan kun je laten zien hoe het er bij jou in Nederland/België aan toe gaat.
• Deel geen dingen uit als snoep (er zijn vaak weinig/geen tandartsen in de regio), ballons (plastic vervuilt het gebied), geld of westerse attributen. Bovendien kan er door dit soort donaties onenigheid, jaloezie of ruzie ontstaan tussen de verschillende stamleden.
• Koop geen authentieke, onvervangbare voorwerpen (en neem ze ook niet ontvangst als je ze cadeau krijgt). Denk daarbij aan sieraden die van de voorouders zijn geweest, werkattributen als een sikkel of hamer, of wapens als een pijl en boog. De stamleden beseffen vaak pas achteraf, als de toeristen weg zijn, dat ze hun onvervangbare object kwijt zijn.

Heb ik een muskietennet nodig?

Tijdens de kampeernachten overnacht je in tenten. Een muskietennet is dan niet nodig mits je de tent goed gesloten houdt.

In de hotels zijn muskietennetten aanwezig als het nodig is. Voor het geval er ergens een gat in zit, kun je wellicht plakband of iets dergelijks meenemen om het af te dichten. Uiteraard kan er bij de receptie navraag gedaan worden of er in dat geval misschien nog een ander muskietennet op voorraad is.

Hoe zien de matjes er uit tijdens het kamperen (alleen bij de familiereizen)?

De matjes zijn ongeveer 4 cm dik en liggen zacht.

Is het gevaarlijk om te kamperen tussen het wild?

Dieren zoeken mensen in principe niet op en een tentdoek is voor een wild dier hetzelfde als een muur; wel is het belangrijk om de adviezen van de reisbegeleider op te volgen.

Zijn er oplaadpunten voor apparatuur?

Tijdens de kampeernachten geldt: bij de recepties van de hotels of kampeerplaatsen zijn er contactdozen waar je je apparatuur kunt opladen. Het is wel handig om bv. een stekkerdoos mee te nemen aangezien er soms vele apparaten op 1 stopcontact moeten. Op sommige plaatsen moet er voor het opladen van apparatuur een kleine vergoeding worden betaald.

Meer informatie over stopcontacten, voltage en vermogen kun je vinden op de website: www.wereldstopcontacten.nl

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Is er Wifi aanwezig?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. De meeste geplande hotels beschikken over Wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en de snelheid van de internetverbinding niet is zoals we gewend zijn. In Masai Mara is geen Wifi beschikbaar. Daarnaast moet er betaald worden voor de Wifi in Mto Wa Mbu.

Kijk voor meer informatie over de aanwezigheid van Wifi onder het tabblad 'Accommodaties' bij de reis. 

Kan ik (mobiel) bellen en internetten?

Je mobiele telefoon heeft een redelijk bereik in Kenia. In de nationale parken en in de kleinere afgelegen plaatsen kan het zijn dat er geen bereik is. Voor de zekerheid kun je dit het beste navragen bij je eigen provider.

In de meeste hotels is er bij de receptie wel Wifi te krijgen al kan de kwaliteit daarvan erg wisselen. Kijk voor meer informatie hierover ook bij het tabblad 'Accommodaties'. 

Is deze Kenia groepsreis ook geschikt voor kinderen?

Indien je een reis wilt ondernemen met kinderen is het aan te raden om eerst contact op te nemen met een van onze specialisten. Zij kunnen je het beste adviseren over het reizen met kinderen.

Is drinkwater overal verkrijgbaar in Kenia?

Overal kan je drinkwater in flessen kopen. Het is dus niet nodig om speciale zuiveringsmiddelen mee te nemen. Koop bij voorkeur grote flessen water, om de afvalberg zo klein mogelijk te houden.

Is er Bilharzia (schistosomiasis) in Kenia of Tanzania?

Bilharzia kan voorkomen in stilstaand zoet water in Afrika. We adviseren om níet in stilstaand water te zwemmen.

Let op: ook in het Victoriameer kán er Bilharzia zitten!

Welk schoeisel moet ik meenemen?

Handig is om een paar goedzittende sandalen mee te nemen en een paar dichte schoenen die ook tegen vocht kunnen. Bergschoenen zijn niet nodig; sportschoenen of wandelschoenen met een goed profiel zijn prima.

Welke dingen (behalve kleding) zijn handig om mee te nemen?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, een verrekijker, fototoestel met toebehoren (denk aan voldoende batterij om 3 dagen te kunnen overbruggen), een goede zaklamp en een stekkerdoos (er zijn niet overal veel stopcontacten). Voor de kampeernachten : een (hoofd)lamp, hoofdkussentje en een slaapzak. Voor informatie over een wereldstekker kijk op wereldstopcontacten.nl

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen

 1. Heb ik een visum nodig voor Tanzania?
 2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 3. Heb ik inentingen nodig voor Tanzania?
 4. Wat is de beste reisperiode?
 5. Wat is de beste tijd om wild te zien?
 6. Waar overnachten we in Tanzania?
 7. Hoe reizen we in Tanzania?
 8. Kan ik het beste een koffer of reistas meenemen?
 9. Kan er vegetarisch gegeten worden tijdens de reis?
 10. Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?
 11. Is deze rondreis ook geschikt voor kinderen?
 12. Heb ik een muskietennet nodig?
 13. Is het gevaarlijk om te kamperen tussen het wild?
 14. Is het mogelijk om geld uit de geldautomaat te halen?
 15. Kan ik (mobiel) bellen en is er Wifi aanwezig?
 16. Wanneer vindt de grote trek plaats?
 17. Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Tanzania?
 18. Zijn er oplaadpunten voor apparatuur?
 19. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 20. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor Tanzania?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.

Kies je ervoor om je e-visum via onze partner Visa4Travel te regelen, dan betaal je de visumkosten en bemiddelingskosten direct aan Visa4Travel. Je betaalt gemakkelijk en veilig doormiddel van iDeal of creditcard.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Let op: je dient voor de familiereis Kenia en Tanzania (reiscode: FTA / KTA) de visas echt voor vertrek te organiseren.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Heb ik inentingen nodig voor Tanzania?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reisperiode?

Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In hoog gelegen gebieden - zoals Serengeti en Ngorongoro - koelt het 's nachts aanzienlijk af.
Van september tot en met december wordt het almaar warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens. Van januari tot maart is het warm en droog, maar aan de kust en op Zanzibar is het dan erg benauwd. Van maart tot mei zijn er lange regens en raken de ongeasfalteerde wegen slecht begaanbaar.

Best reistijd voor Tanzania
De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes.

Wat is de beste tijd om wild te zien?

Je komt hoe dan ook het hele jaar door een enorme variëteit aan wilde dieren tegen, vaak in grote aantallen. Kuddes olifanten, giraffen, tientallen verschillende antilopensoorten, nijlpaarden, buffels, bavianen en spectaculaire vogels zoals maraboes, gieren, roofvogels en honderden soorten meer kom je hoe dan ook tegen. Je zult ook zeker roofdieren tegenkomen. Je hebt een goede kans op leeuwen en hyena’s en met een beetje geluk kom je luipaarden of cheeta’s tegen. Sommige dieren zijn aanzienlijk zeldzamer, zoals zwarte neushoorns (de witte zijn regelmatig te zien in Nakuru National Park), wilde honden of bepaalde nachtdieren en voor een ontmoeting met hen zal je geluk moeten hebben. Vogelliefhebbers worden rijk bedeeld, want meer dan duizend verschillende kleurrijke soorten komen voor in Oost-Afrika.

Oost-Afrika is over het algemeen dé plek om de dieren van de Afrikaanse savannes te zien. Met name ook de kuddes dieren zijn hier fantastisch te zien!

Waar overnachten we in Tanzania?

Tijdens deze reis overnacht je in ruime tweepersoons tenten die je zelf opzet en afbreekt, behalve in Kisii waar je in zogenaamde cottages verblijft. In Musoma verblijf je in een lodge. Je verblijf tijdens deze reis is op basis van logies.

Kampeermateriaal (tenten en matrasjes) is standaard aanwezig op de truck. Het enige dat je zelf mee moet brengen is een slaapzak en eventueel een lakenzak en kussentje. Het meebrengen van een muskietennet is niet noodzakelijk, mits de tent goed gesloten blijft, functioneert deze ook als muskietennet. Waterzuiveringsmiddelen zijn niet nodig, overal kan je veilig drinkwater in flessen kopen.

Je overnacht meestal op campings die beschikken over goede sanitaire faciliteiten. Soms zijn de toiletten voorzien van een stortbak, soms bestaan ze uit niets meer dan een hokje met een groot diep gat. Een zogenaamde 'long-drop toilet'.

Bijna alle campings beschikken over douches, waarvan sommigen zelfs met warm water! Stel je echter in op mindere sanitaire voorzieningen dan die je aantreft in hotels of dat je thuis bent gewend. In de praktijk valt het je dan alleszins mee. De campings in nationale parken, zijn soms niet meer dan een veldje. De omgeving zal het gebrek aan allerlei (sanitaire) voorzieningen meer dan vergoeden. Kortom, een flexibele instelling is vereist evenals een gezonde dosis aanpassingsvermogen.

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Hoe reizen we in Tanzania?

We reizen we met een overland-truck. De speciaal uitgeruste truck staat gedurende de hele reis tot onze beschikking. De truck is ingericht met touringcarstoelen en/of comfortabele banken. Er zijn bergplaatsen voor de bagage, uitrusting en het voedsel. Je zit hoog en hebt een fantastisch uitzicht, wat met name in de wildparken een groot voordeel is.

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Tanzania vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'.

Kan ik het beste een koffer of reistas meenemen?

We reizen met een overland truck. Deze speciaal uitgeruste truck is ingericht met comfortabele banken of touringcarstoelen. Alle trucks zijn voorzien van krukjes, een tafel, kook- en eetgerei. Achterin de truck zijn er lockers voor de bagage of er zijn onderin de truck bergplaatsen voor de bagage en het proviand. Hou er rekening mee dat je dient te reizen met een zachte tas, gezien hardschalige koffers niet zullen passen. We raden aan niet meer mee te nemen dan een kilo of 15.

Kan er vegetarisch gegeten worden tijdens de reis?

Het is zeker mogelijk om vegetarisch te eten. Geef je wensen hierin ook door aan de reisbegeleider. Er zal soms in restaurants worden gegeten en dan kun je kiezen van de menukaart. Veel maaltijden zullen worden ingekocht en bereid door de reisbegeleider.

Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?

Veel stammen leven in afgelegen gebieden en zijn niet gewend aan contact met westerse reizigers. Hier enkele do’s & don’ts die je als richtlijn kunt gebruiken.

• Verdiep je van tevoren in de te bezoeken stam en lees je in over de tradities en gewoonten. Dan weet je beter wat je tijdens een bezoek te wachten staat. Je reisbegeleider kan je vaak ook informatie verschaffen.
• Maak eerst contact met de stamleden en sla niet gelijk aan het fotograferen. Je hebt namelijk te maken met mensen, niet met objecten.
• Vraag eerst toestemming als je een foto van iemand wilt maken. Verplaats je in de persoon die je wilt fotograferen. Hoe zou jij het zelf vinden als een voor jou onbekend persoon ineens foto’s van jou gaat maken? Bij sommige stammen loopt het vragen van toestemming via je reisbegeleider of een lokale gids.
• Betrek de lokale mensen bij wat je aan het doen bent. Maakt tijd voor een gesprekje (met handen en voeten) en laat de foto zien die je gemaakt hebt. Of neem enkele foto’s mee van thuis, dan kun je laten zien hoe het er bij jou in Nederland/België aan toe gaat.
• Deel geen dingen uit als snoep (er zijn vaak weinig/geen tandartsen in de regio), ballons (plastic vervuilt het gebied), geld of westerse attributen. Bovendien kan er door dit soort donaties onenigheid, jaloezie of ruzie ontstaan tussen de verschillende stamleden.
• Koop geen authentieke, onvervangbare voorwerpen (en neem ze ook niet ontvangst als je ze cadeau krijgt). Denk daarbij aan sieraden die van de voorouders zijn geweest, werkattributen als een sikkel of hamer, of wapens als een pijl en boog. De stamleden beseffen vaak pas achteraf, als de toeristen weg zijn, dat ze hun onvervangbare object kwijt zijn.

Is deze rondreis ook geschikt voor kinderen?

Indien je een reis wilt ondernemen met kinderen is het aan te raden om eerst contact op te nemen met één van onze specialisten. Zij kunnen je het beste adviseren over het reizen met kinderen in deze regio.

Heb ik een muskietennet nodig?

Je overnacht in tenten die je zelf opzet. Een muskietennet is dan niet nodig, omdat de tent als muskietennet fungeert, mits je de tent goed gesloten houdt. In de hotels zijn er in principe muskietennetten aanwezig als het nodig is.

Is het gevaarlijk om te kamperen tussen het wild?

Dieren zoeken mensen in principe niet op en een tentdoek is voor een wild dier hetzelfde als een muur, wel is het belangrijk om de adviezen van de reisbegeleider op te volgen.

Is het mogelijk om geld uit de geldautomaat te halen?

Het is mogelijk om geld uit de automaat te halen in sommige plaatsen. Houd er rekening mee dat de automaten soms niet werken. Zorg er voor dat je bankpas op werelddekking staat.

Zorg ervoor dat je toch voldoende contante US dollars en euro's bij je hebt. We adviseren je om in ieder geval 300 USD per persoon mee te nemen. De USD biljetten moeten na 2004 gedrukt zijn en in een goede staat verkeren, dus geen scheurtjes, oortjes of op geschreven.

Kan ik (mobiel) bellen en is er Wifi aanwezig?

Op de meeste plaatsen in Tanzania zul je bereik hebben met je mobiele telefoon. Wil je het zeker weten, dan adviseren we je contact op te nemen met je provider.
Daarnaast beschikken de meeste hotels en campsites over Wifi, soms tegen betaling en soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en de snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Alleen in Masai Mara is geen Wifi beschikbaar. Er moet betaald worden voor de Wifi in Mto Wa Mbu.

Kijk onder het tabblad 'accommodaties' voor meer informatie over de Wifi beschikbaarheid per accommodatie.

Wanneer vindt de grote trek plaats?

Veel reizigers willen graag iets zien van de grote trek, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten (gnoe’s), zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar steeds nieuwe groene weidegronden op de 'oneindige' hoogvlaktes van de Serengeti en Masai Mara.

Overigens is het gebied waarin de beesten rondtrekken zo groot als Nederland, dus we kunnen geen enkele garantie geven dat we de migratie tegenkomen, maar op elk moment van het jaar behoren de Serengeti en de Masai Mara tot de meest dierenrijke plekken ter wereld, ook als de migratie er niet is. Tal van diersoorten migreren helemaal niet of in heel andere patronen, zoals heel veel achterblijvende wildebeesten en zebra's, buffels, olifanten, giraffen en tal van antilopen. Ook de grote katten; leeuwen, luipaarden en cheeta’s migreren niet. Eigenlijk is het dus (bijna) altijd een uitstekende tijd om deze schitterende gebieden te bezoeken, behalve tijdens de grote regens die ongeveer half maart beginnen en tot eind mei duren.

De grote trek neemt bijna een heel jaar in beslag. In het begin van het jaar verblijven de wilde beesten een tijd in het zuidoosten van de Serengeti (Ndutu vlakte), waar ze allen tegelijkertijd hun jongen krijgen. In maart/april/mei, gaat de trek van start en lopen ze naar het noorden. De kuddes zijn dan vaak te vinden in de omgeving van de centraal gelegen Seronera vallei of aan de westkant van de Serengeti.

Vanaf juni tot en met augustus-september zijn ze de grens overgestoken en zitten ze in de Masia Mara in Kenia.

Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Tanzania?

Voor de optionele excursies en eventuele persoonlijke uitgaven in Tanzania kun je het beste 300-400 USD en wat euro's per persoon meenemen. Ook zal het waarschijnlijk mogelijk zijn om geld uit de geldautomaten te halen (het is altijd onzeker of dit ook daadwerkelijk lukt; zorg wel dat  je bankpas op werelddekking staat). Let hierbij wel op dat de Dollarbiljetten uitgegeven zijn NA het jaar 2004 en dat ze in een goede staat verkeren. Verkreukte of gescheurde biljetten worden niet aangenomen.In de grotere steden en ook in Zanzibar (Stonetown) is het mogelijk om geld uit de automaat te halen. Soms zijn de geldautomaten echter leeg en kun je je dollars of euro's omwisselen naar lokale valuta.

Zijn er oplaadpunten voor apparatuur?

Je kunt je apparatuur opladen bij de receptie van de verblijfplaats. Het is wel handig om bv. een stekkerdoos mee te nemen, aangezien er soms vele apparaten op 1 stopcontact moeten. Op sommige plaatsen moet er voor het opladen van apparatuur een kleine vergoeding worden betaald.

Om te zien welke stekkers er nodig zijn, kan je het beste even kijken op de volgende website: www.wereldstopcontacten.nl

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen

 1. Heb ik een visum nodig voor Oeganda?
 2. Heb ik inentingen nodig?
 3. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 4. Wat is de beste reisperiode?
 5. Waar overnachten we tijdens deze Oeganda reis?
 6. Hoe reizen we in Oeganda?
 7. Wat is handig om mee te nemen, een koffer of reistas?
 8. Kan er vegetarisch gegeten worden?
 9. Heb ik een wereldstekker nodig?
 10. Is er garantie dat je de gorilla's echt gaat zien?
 11. Is de gorilla trek zwaar?
 12. Wat is handig om mee te nemen bij de gorilla trek?
 13. Hoe gaat de chimpansee excursie in zijn werk ?
 14. Moet ik een slaapzak of klamboe meenemen?
 15. Heb ik bereik met mijn mobiele telefoon en is er Wifi?
 16. Welke valuta kan ik het beste meenemen?
 17. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 18. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor Oeganda?

Internationaal Paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. 

Visum:
Voor deze bestemming is een elektronisch visum benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier. Kies je ervoor om je e-visum via onze partner Visa4Travel te regelen, dan betaal je de visumkosten en bemiddelingskosten direct aan Visa4Travel. Je betaalt gemakkelijk en veilig doormiddel van iDeal of creditcard.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Heb ik inentingen nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Wat is de beste reisperiode?

Oeganda ligt op de evenaar en kent in de meeste delen van het land een tropisch klimaat. De temperatuur is door de gemiddelde hoogte van 1200 meter evenwel zeer dragelijk. Het is overdag meestal tussen de 25 en 30˚ C. Een briesje uit de hooggebergten in het westen en in het oosten van het land zorgt in die regio’s voor wat verkoeling. In de plaats Entebbe is het dankzij het Victoriameer vaak wat frisser dan in het nabijgelegen Kampala. Houd rekening met de enorme kracht van de zon op de evenaar. Bij wandelingen op het midden van de dag in open zon is het verstandig iets op het hoofd te zetten. Gedurende de twee regentijden, globaal van maart tot mei en van begin oktober tot eind november, is het handig een paraplu bij de hand te hebben. Tamelijk plotseling kan het weer in deze maanden omslaan en valt het water met bakken uit de hemel. Maar ook buiten de regenseizoenen verrast de regen soms, met korte maar fikse buien.

Waar overnachten we tijdens deze Oeganda reis?

Tijdens de 16-daagse hotelreis door Oeganda reis maken we gebruik van sfeervolle accommodaties op basis van 2-persoonskamers met eigen douche en toilet. De kwaliteit van de hotels varieert soms, de ene keer zullen de kamers wat luxer zijn, de andere keer wat eenvoudiger. In de meeste hotels zijn ventilatoren of muskietennetten aanwezig.

Houd er rekening mee dat de elektriciteit soms kan uitvallen, dat de watertoevoer onverwacht kan stoppen, een kraan kan lekken en een handdoek kan ontbreken. Een warme douche is ook niet altijd gegarandeerd. Ook hierin wordt er een beroep gedaan op je flexibiliteit!

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis. 

Tijdens de reis Kenia, Tanzania en Oeganda en de internationale kampeerreis  overnacht je in ruime tweepersoons tenten die je zelf opzet en afbreekt.

Je overnacht meestal op campings die beschikken over goede sanitaire faciliteiten. Soms zijn de toiletten voorzien van een stortbak, soms bestaan ze uit niets meer dan een hokje met een groot diep gat. Een zogenaamde 'long-drop toilet'.

Kampeermateriaal (tenten en matrasjes) is standaard aanwezig op de truck. Het enige dat je zelf mee moet brengen is een slaapzak en eventueel een lakenzak en kussentje. Het meebrengen van een muskietennet is niet noodzakelijk, mits de tent goed gesloten blijft, functioneert deze ook als muskietennet. Waterzuiveringsmiddelen zijn niet nodig, overal kan je veilig drinkwater in flessen kopen.

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Hoe reizen we in Oeganda?

Tijdens de reis door Oeganda, Kenia en Tanzania reis je met een overland(kampeer)truck. Deze speciaal uitgeruste truck is ingericht met banken en/of touringcarstoelen. Alle trucks zijn voorzien van tenten, matjes, krukjes, een tafel, kook- en eetgerei. Achterin of onder de truck zijn bergplaatsen voor de bagage en het proviand.

Bij de internationale kampeereis wordt er ook met een overlandtruck gereden.

 Tijdens de hotelreis maak je gebruik van minibusjes, waarvan het dak omhoog gezet kan worden. Hierdoor kun je onbelemmerd fotograferen: ideaal voor de safari’s! Afhankelijk van de groepsgrootte worden tot maximaal 3 safaribusjes ingezet. Per busje gaan maximaal 6 deelnemers mee, zodat je genoeg ruimte hebt om te zitten en te fotograferen.

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Oeganda vind je onder het tabblad "Meer reisinfo" en dan bij "Accommodatie en transport".

Wat is handig om mee te nemen, een koffer of reistas?

We raden bij deze reis een koffer sterk af omdat er in de truck waarmee gereden wordt, weinig ruimte is voor de bagage.  Koffers nemen in verhouding meer plek in en daarom raden we aan een reistas (wel of niet met wieltjes) of rugzak mee te nemen.

Bij de 16-daagse hotelreis wordt er gereden met minibusjes maar in deze busjes is de ruimte voor de bagage ook zeer beperkt. Ook bij deze reis raden we het meenemen van een koffer af en is het beter een reistas mee te nemen.

Kan er vegetarisch gegeten worden?

Dit is heel goed mogelijk in Oeganda. Denk aan rijst, pasta of aardappelen met groente. Ook fruit is verkrijgbaar.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Oeganda verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt www.wereldstopcontacten.nl/

 

Is er garantie dat je de gorilla's echt gaat zien?

Er is geen garantie dat je de gorilla's ook echt gaat zien, maar de kans er wel heel groot. De rangers die jullie begeleiden hebben GPS bij zich en gaan eerst naar de plek waar de gorilla's de vorige dag gezien zijn. Vanaf dat punt gaan de spoorzoekers aan de slag. Gorilla's lopen dagelijks maximaal 5 km.

Is de gorilla trek zwaar?

Dat kan heel verschillend worden ervaren. Het Bwindi park, waar de gorilla's leven is erg bergachtig, dus het kan ervaren worden als een pittige tocht. Maar het kan ook zijn dat je helemaal geen lange afstanden hoeft af te leggen, bijvoorbeeld als  de gorilla's de vorige dag relatief dichtbij de ingang zijn gezien loop je maximaal 5 km. Maar het kan ook zo zijn dat  je helemaal naar de andere kant van het park moet lopen. In het begin loop je over de paden, maar uiteindelijk als de spoorzoekers aan de slag gaan, dan moet je echt door de bush lopen. Je krijgt een wandelstok mee vanuit de lodge.

We raden ook echt aan om een zogeheten porter mee te nemen. Deze persoon kan je tas dragen en je helpen bij het klimmen.

Wat is handig om mee te nemen bij de gorilla trek?

Als je de gorilla trekking gaat doen, dan is het handig om (tuin)handschoenen mee te nemen. Het loopgebied is vaak steil, dus je zult je regelmatig vast moeten houden aan planten en struiken. Met name de boomvarens hebben stekels.

Bij een trekking in een bos is een regenponcho niet handig omdat die vaak ergens aan blijft hangen en een regenjas is vaak te warm. Neem dus een droog t-shirt mee voor na de trek.

Hoe gaat de chimpansee excursie in zijn werk ?

Kibale bestaat voornamelijk uit regenwoud waarin meer dan 1000 chimpansees leven. Kibale is een belangrijk park waarin de 'Uganda Wildlife Authority' en-het 'Jane Goodall Institute' intensief samenwerken om chimpansees met mensen in contact te laten komen met zo min mogelijke verstoring van hun natuurlijk leefmilieu.

In dit park kun je een van de vele gemeenschappen chimpansees observeren die zich in groepen van minimaal 30 en maximal 120 verplaatsen van boom naar boom. De kans deze primaten te zien tijdens je wandeling van circa 2 tot 4 uur is maar liefst 90%! Twee maal per dag mogen er vier groepen onder begeleiding van een ranger het park in. De kosten staan vermeld op de site bij "excursies en als je deze excursie wilt doen dan vink je dit aan op het boekingsformulier. Voor de chimpansees zijn er per dag slechts 36 vergunningen beschikbaar. Dit is dus zeer beperkt, maar wij garanderen een permit voor klanten die buiten 2 maanden voor vertrek het permit aanvragen bij hun boeking.

Moet ik een slaapzak of klamboe meenemen?

Voor de kampeerreis (Kenia, Tanzania en Oeganda) en de internationale kampeerreis is het nodig om een slaapzak mee te nemen. Een klamboe is niet nodig, omdat de tent al muskietengaas heeft.
Voor de 16-daagse hotelreis is geen slaapzak nodig. Er zijn in de meeste hotels klamboes aanwezig.

Heb ik bereik met mijn mobiele telefoon en is er Wifi?

Je mobiele telefoon heeft een redelijk bereik in Oeganda, behalve in de nationale parken en in de kleinere afgelegen plaatsen. In de grotere steden is het bereik meestal goed (voor de zekerheid kun je dit het beste navragen bij je eigen provider). In de grotere plaatsen kan je vaak internationaal bellen en internetten, maar de verbinding is  niet altijd even goed.

Er is ook regelmatig Wifi bij de accommodatie. Dit is vaak alleen in het restaurant of bij de receptie. Kijk ook bij het tabblad 'Accommodaties' voor meer informatie over de beschikbaarheid van Wifi in de hotels/lodges/campings.

Welke valuta kan ik het beste meenemen?

Je kunt het beste cash US dollars meenemen (voornamelijk in coupures van $20 en $50). Pinnen is tijdens de reis een aantal keer mogelijk, maar wij adviseren je om voldoende contact geld mee te nemen voor het geval de geldautomaat het niet doet. Ook kun je er voor kiezen om geld te wisselen tijdens de reis; dit is ook een paar keer mogelijk onderweg.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen