header image

Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA

27 dagen - v.a. € 3.667,- Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.
Totale beoordeling:
8,1
77 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding: 7,7
Prijs/kwaliteit: 7,2
Accommodatie: 7,4
Transport: 7,6
Vertrekdatum: 09/02/2019
Beoordeling: 8
Margaretha: Ik dank mijn medereizigers, reisleider, de kok en beide chauffeurs. Vooral de kok heeft er voor gezorgd dat we elke keer heerlijke maaltijden voorgeschoteld kregen met verse vruchten.
Vertrekdatum: 09/02/2019
Beoordeling: 7
Martin: Mooie reis naar Uganda en Tanzania; Kenia komt onvoldoende uit de verf. Houd ook wel rekening met soms lange reisdagen.
Vertrekdatum: 09/02/2019
Beoordeling: 8
Jos: we hebben een fantastisch reis gehad met een plezierige en attente reisbegeleidster, kok en de chauffeur van het eerste gedeelte van de reis veel gezien, qua cultuur en natuur soms echter erg lange reisdagen we hebben ervaren dat de informatie die Koning Aap geeft (algemene informatie) niet actueel is. zo stond er dat men in Tanzania geen geld zou kunnen pinnen, dit klopt niet.
Reactie:
Dank voor jullie ingevulde enquête en fijn dat jullie een mooie reis gehad hebben. Gezien jullie opmerking over de 'oude' informatie zullen wij deze informatie nog eens doornemen en aanpassen waar nodig. Dank voor deze tip. De informatie moet altijd up-to-date zijn.
Vertrekdatum: 09/02/2019
Beoordeling: 9
Co: Ik geef de reis een 9 ......als ik miljonair was en een half jaar de tijd had zou ik er een 10 van kunnen maken maar in dit tijdsbestek en met dit budget had het niet beter gekund. Ik heb een achtergrond als bioloog en geoloog en wat dat betreft heb ik genoten. Ik heb alles gezien voor zover mogelijk in die paar weken. Transport en accomodatie waren prima. De chauffeurs Tom en Joel waren erg goed en ontzettend aardig. Kok Joffrey was geweldig....hield zelfs rekening met de allergie van mijn dochter , kookte lekker en was altijd opgewekt. Reisleidster Erna was perfect en niets was teveel. De reis is prijzig maar niet te duur. Een groot deel van het geld zit in de permits voor de parken. Het is goed dat ze er daar lekker aan verdienen....ik denk dat zonder inkomsten uit het toerisme het er daar somber voor de natuur zou uitzien gezien de bevolkingsdruk. Met dit geld is er voldoende steun van de lokale bevolking om wat er nog is in stand te houden. Het mag dus wel wat kosten.
Vertrekdatum: 14/07/2018
Beoordeling: 9
Niels: een fantastische reis waarbij Oeganda echt een verborgen schat is! van het ene hoogtepunt bij de neushoorns, zo naar de chimpansees om ook nog eens te kunnen genieten van het landschap bij de berg gorilla's. met behulp van lokale gidsen krijgt deze reis een extra dimensie, waarbij de kennis en kunde van deze mensen van speciaal naar exceptioneel gaat.
Vertrekdatum: 07/10/2017
Beoordeling: 8
Hendrik: Dit was onze eerste reis naar Afrika en heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. De ene dag sta je oog in oog met een gorillafamilie en de volgende dag loop je door een moeras tussen prachtige vogels en apen. Op de Serengeti hebben we meerdere geweldige game drives gedaan, de big five gespot en zelfs cheeta's en een servalkat gezien. Onze chauffeur was een super goede wildspotter, waar andere gidsen voorbij reden stopten wij om de mooiste dieren te zien. De vele leeuwen, jachtluipaarden, olifanten en giraffen waren prachtig. Tijdens de Chimpansee-trekking liepen we dwars door de jungle achter onze gids aan om de chimps bij te houden, een andere dag daalde we in een jeep de Ngorongokrater in, en later voerden we giraffen, zoveel onvergetelijke herinneringen, dat was het meer dan waard!
Vertrekdatum: 07/10/2017
Beoordeling: 8
Dominique Petronella Maria: Een prachtige, maar pittige reis! Een grote aanrader voor iedereen die nog graag Oost-Afrika zou willen bezoeken. Als single is een tent alleen aan te raden. Lange reisdagen, maar met bijzondere hoogtepunten.
Vertrekdatum: 07/10/2017
Beoordeling: 9
Reiziger: Deze reis vereist een flexibele instelling (vroeg op) met een aantal intense reisdagen en een aantal intense excursies. Wanneer je je daarop instelt dan ga je een onvergetelijke 4 weken tegemoet. Het is nog moeilijk om alle indrukken te verwerken, aangezien het voor mij de 1e kennismaking met Afrika was. Oeganda heeft een onvergetelijke indruk achter gelaten, daar waar Kenia en Tanzania meer op het toerisme is gericht. Het bezoeken van de chimpansees en de gorilla's. Het kamperen op de Serengeti met een heldere sterrenhemel en het geluid van het wildleven midden in de nacht. Herinneringen die ik nooit zal vergeten. Subjectieve mening: de meest toffe reisgroep ooit!
Vertrekdatum: 07/10/2017
Beoordeling: 8
Remon: Uganda, Kenia en Tanzania zijn prachtige landen om door te reizen. De reis is erg afwisselende met het groene, tropische Uganda tegenover het dorre uitgestrekte Tanzania. Een reis met prachtige natuur, veel wild life en ook gelegenheid om de plaatselijke bevolking te bezoeken. Houd er wel rekening mee om voldoende US dollars mee te nemen vooraf aan de reis. Dollars zijn meer gewild om excursies mee te betalen en te wisselen. Euro's worden wel geaccepteerd maar vaak tegen een slechtere koers.
Vertrekdatum: 07/10/2017
Beoordeling: 9
Kim: Niet twijfelen, boeken. Een reis met verschillende toppunten: Murchinsons falls, Kazinga channel, Chimpansees, Gorilla's, Serengeti, Ngorogoro, The David Sheldrick Wildlife trust. The big 5 gezien, boomklimmende leeuwen, 5 luipaarden (incl welp), cheeta's... Ongelooflijk. Er zitten 3 echt heel lange doorreis dagen bij, vroeg opstaan en laat aankomen op de campsite. Wij zijn in het korte regenseizoen geweest. Dus na de middag telkens een regenbui, hou hier rekening mee als je s'middags op uitstap gaat. Het zakgeld was nipt. Lokaal moet je betalen in dollars of in de lokale munt. Het beste is in lokale munt, de wisselkoers die men rekent is niet in je voordeel. Je komt niet overal ATM's tegen, dus genoeg dollars meenemen en genoeg pinnen als je een ATM tegenkomt. De tent is goed meegevallen, wel klam in de ochtend door het vochtige weer. Bij sommige was ze ook niet 100 % droog bij regenbuien. Als je alleen reist raad ik ook een tent alleen aan. met 2 is dit redelijk krap. De lokale crew was top gewoon ! Zalige kok gehad, alle maaltijden waren inbegrepen. Ten laatste ook een fantastische groep gehad, wat deze reis alleen nog beter maakte .. !!
Vertrekdatum: 07/10/2017
Beoordeling: 7
Reiziger: Fantastische reis. Veel wildlife en natuurlijk de gorilla's. Wel lange reisdagen. Uganda is prachtig, wel kort in Tanzania en Kenia. Neem meer dollars mee ipv euro's, bijna alles wordt verrekend in dollars.
Vertrekdatum: 09/09/2017
Beoordeling: 9
Phyllis: Dit is een prachtige, maar ook vermoeiende, reis die ik iedereen met belangstelling voor de natuur van harte kan aanbevelen.
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 8
Merel: Dit is een erg mooie reis om te maken. Je ziet erg veel van Oeganda, een deel van Kenia en de highlights van Tanzania. De reis is ons erg goed bevallen, maar was wel erg druk. Dit is iets wat je niet moet onderschatten. Vroeg opstaan en veel in de truck, maar het is zeker de moeite waard, als je tijdens een ochtendsafari de jacht kan zien van een een troep leeuwinnen en cheeta's. Het is vakantie, maar het blijft een pioniersreis, dus er wordt ook wat van je verwacht. Helpen met koken, de bus opruimen, helpen de tenten opzetten/afbreken of afwassen is normaal en als iedereen wat helpt, is dit vaak snel gebeurd. Ook de Kilimanjaro beklimmen is een echte aanrader!. De klim is goed te doen, als je een redelijke conditie hebt. De gids is erg ervaren en helpt je zeker de zware momenten door. een ervaring om nooit meer te vergeten.
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 8
veerle: schitterende reis, big-five zien is adembenemend, mooie natuur, vriendelijke mensen,
Vertrekdatum: 11/02/2017
Beoordeling: 7
Femke: Een lange reis die veel te bieden heeft,zeker ook zeer geschikt voor vogelaars,maar houdt rekening met lange reisdagen in de truck,zeer vroeg opstaan en soms laat aankomen op de campsite.
Vertrekdatum: 11/02/2017
Beoordeling: 8
Ivo: Een prachtige reis! Hele lange dagen. Maar heel veel dieren gezien inclusief de grote trek. Meeste indruk hebben de gorilla's en de serengeti gemaakt. Het kamperen is ook een bijzondere ervaring!
Vertrekdatum: 11/02/2017
Beoordeling: 8
Eelco: Prachtige reis! Met als hoogte punten: de big five, de gorilla- en chimpanseetrekking en de Serengeti. Er zitten af en toe lange reisdagen tussen, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt met alles wat je ziet. TIP: een hoofdlampje is zeker nodig bij het opzetten en afbreken van de tenten. Verder lijkt het ons onmogelijk om een tent te delen met een onbekende. Ook is de reis zo onvergetelijk voor ons geworden door de leuke medereizigers, de altijd vrolijke kok, de verantwoordelijke chauffeur en de enthousiaste reisleidster (Caroline),
Vertrekdatum: 11/02/2017
Beoordeling: 8
Rosalie: Dit was mijn eerste keer Afrika en mijn eerste reis 'alleen' wat een gave, onvergetelijke reis! Dat er wat langere dagen bij zaten dat was ik gauw weer vergeten door wat je ziet wildlife en natuur. Ik had geboekt om een tent te delen, maar er was niemand om een tent mee te delen. Gelukkig maar ik was blij dat ik een tent voor mezelf had. Mocht je alleen boeken, boek dan ook een tent voor jezelf. De gorilla's raad ik zeker aan mocht je deze reis gaan maken.
Vertrekdatum: 01/10/2016
Beoordeling: 7
Vincent: Een (redelijk) zware reis voor mensen met gemiddeld tot veel reiservaring, doorzettingsvermogen en pit! Kernwoorden: lange reisdagen, back to basic en 'participatieteams'. Oeganda zal je positief verrassen en de Serengeti bezorgt je kippenvel! Verleng je reis met Zanzibar, zodat je in alle luxe en rust kan bijkomen ;).
Vertrekdatum: 10/09/2016
Beoordeling: 8
LUC: Een schitterende reis met in het begin een aantal zeer vermoeiende dagen,maar dit word ruimschoots goedgemaakt door degrote hoeveelheid wilde dieren en vogels die je te zien krijgt!!! De gorilla en chimpanse tracking blijft een onvergetelijke belevenis! Dat is ook zo tijdens de ontmoeting van liupaarden tijdens de game drives,wij hadden het geluk er er 2 te zien waarvan er 1 in en boom lag en die ook nog een kleintje bij zich had!
Vertrekdatum: 10/09/2016
Beoordeling: 7
Simon: Fantastisch om gorilla's op een paar meter afstand bezig te zien.
Vertrekdatum: 16/07/2016
Beoordeling: 8
Renate: Prachtige avontuurlijke reis, elke dag anders en indrukwekkend, veel mooie dieren gezien, wat een vogels, mooie mensen met veel humor en fijne reisleiders. Pittige reis lichamelijk, maar was de moeite meer dan waard.
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 9
Marcel: Erg mooie reis, vooral Oeganda is ongerept en een vogelparadijs. Bootsafari´s zijn zeer aan te raden. Bezoek aan de gorilla´s was zeer indrukwekkend, Serengeti was wel het hoogtepunt van de reis. Een reis om nooit te vergeten!
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 9
Yrjo: Wat een geweldige reis! Wanneer je van natuur houdt en avontuur dan is dit echt de reis die je moet gaan maken. De locaties waar je overnacht zijn echt geweldig. Soms zijn de reisdagen best lang en zwaar; hobbel de bobbel. Maar wat je er voor terug krijgt maakt het allemaal dubbel en dwars goed! Wij hadden het geluk dat we alle wildlife wat we wilden zien ook te zien kregen; Gorilla's, Chimpansees, Giraffen, Nijlpaarden, Olifanten, Witte Neushoorns, Leopards, Cheetah's, Leeuwen, allerlei soorten bokken, Krokodillen, Buffels. Gnoes en vele soorten geweldige vogels! Geweldig om dit allemaal van zo dichtbij te mogen aanschouwen. De reisbegeleiding was ook top! Wij hadden een lokale reisbegeleider uit Kenia die tevens als kok functioneerde. Zijn kookkunsten waren ook super! Heb geen een dag met tegenzin mijn eten op gegeten. Hij wist ook erg veel over de dieren en kon je ook lekker laten lachen. De chauffeur kwam net zoals de reisbegeleider uit Kenia, zijn stuurkunsten waren voortreffelijk. Hij heeft ons steeds met een veilig gevoel op de plaats van bestemming gebracht met soms wel spannende momenten over de "wegen" die wij hier in Europa niet gewend zijn. Voor mij was dit de eerste groepsreis en als alleen reizende beviel mij dit uitstekend door de gezellige en geweldige groep. Echt een aanrader voor mensen die van een avontuur houden en de wildlife van Afrika!
Vertrekdatum: 15/02/2014
Beoordeling: 9
Frank: De reis is een fantastische ervaring geweest .Eigenlijk alles gezien wat ik van te voren had verwacht . De groep was helemaal top . Aanrader . Je moet alleen soms je grenzen een beetje verleggen.
Vertrekdatum: 15/02/2014
Beoordeling: 9
Jelle: Deze rondreis is een perfecte mix van fantastische natuur, fascinerend wildlife en boeiende bezoekjes aan de beschavingen. Carolien is de perfecte reisbegeleidster. Ze kent het land op haar duimpje, weet precies wat er toe doen is, waar de mooie plekken zijn en hoe om te gaan met de locals en traditionele gebruiken. Chimpansees, gorillas, leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns, giraffes, krokodillen, nijlpaarden....noem maar op. Het is ongelooflijk hoeveel mooie ervaringen we tijdens deze avontuurlijke reis hebben gehad met de wilde dieren.
Vertrekdatum: 15/02/2014
Beoordeling: 9
Sigrid: Geweldig mooie, bijzondere, avontuurlijke kampeerreis met af en toe beste lange reisdagen. Wat de reis best intensief maakt. Maar je krijgt er heel veel moois voor terug. Mede dankzij de crew.