Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA
27 dagen - v.a. €2 995 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,0
61 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:7,4
Prijs/kwaliteit: 7,2
Accommodatie: 7,5
Transport: 7,4
Vertrekdatum: 07/10/2017
0 Beoordeling: 8
Remon : Uganda, Kenia en Tanzania zijn prachtige landen om door te reizen. De reis is erg afwisselende met het groene, tropische Uganda tegenover het dorre uitgestrekte Tanzania. Een reis met prachtige natuur, veel wild life en ook gelegenheid om de plaatselijke bevolking te bezoeken. Houd er wel rekening mee om voldoende US dollars mee te nemen vooraf aan de reis. Dollars zijn meer gewild om excursies mee te betalen en te wisselen. Euro's worden wel geaccepteerd maar vaak tegen een slechtere koers.
Vertrekdatum: 07/10/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Deze reis vereist een flexibele instelling (vroeg op) met een aantal intense reisdagen en een aantal intense excursies. Wanneer je je daarop instelt dan ga je een onvergetelijke 4 weken tegemoet. Het is nog moeilijk om alle indrukken te verwerken, aangezien het voor mij de 1e kennismaking met Afrika was. Oeganda heeft een onvergetelijke indruk achter gelaten, daar waar Kenia en Tanzania meer op het toerisme is gericht. Het bezoeken van de chimpansees en de gorilla's. Het kamperen op de Serengeti met een heldere sterrenhemel en het geluid van het wildleven midden in de nacht. Herinneringen die ik nooit zal vergeten. Subjectieve mening: de meest toffe reisgroep ooit!
Vertrekdatum: 07/10/2017
1 Beoordeling: 9
Kim : Niet twijfelen, boeken. Een reis met verschillende toppunten: Murchinsons falls, Kazinga channel, Chimpansees, Gorilla's, Serengeti, Ngorogoro, The David Sheldrick Wildlife trust. The big 5 gezien, boomklimmende leeuwen, 5 luipaarden (incl welp), cheeta's... Ongelooflijk. Er zitten 3 echt heel lange doorreis dagen bij, vroeg opstaan en laat aankomen op de campsite. Wij zijn in het korte regenseizoen geweest. Dus na de middag telkens een regenbui, hou hier rekening mee als je s'middags op uitstap gaat. Het zakgeld was nipt. Lokaal moet je betalen in dollars of in de lokale munt. Het beste is in lokale munt, de wisselkoers die men rekent is niet in je voordeel. Je komt niet overal ATM's tegen, dus genoeg dollars meenemen en genoeg pinnen als je een ATM tegenkomt. De tent is goed meegevallen, wel klam in de ochtend door het vochtige weer. Bij sommige was ze ook niet 100 % droog bij regenbuien. Als je alleen reist raad ik ook een tent alleen aan. met 2 is dit redelijk krap. De lokale crew was top gewoon ! Zalige kok gehad, alle maaltijden waren inbegrepen. Ten laatste ook een fantastische groep gehad, wat deze reis alleen nog beter maakte .. !!
Vertrekdatum: 07/10/2017
0 Beoordeling: 8
Hendrik : Dit was onze eerste reis naar Afrika en heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. De ene dag sta je oog in oog met een gorillafamilie en de volgende dag loop je door een moeras tussen prachtige vogels en apen. Op de Serengeti hebben we meerdere geweldige game drives gedaan, de big five gespot en zelfs cheeta's en een servalkat gezien. Onze chauffeur was een super goede wildspotter, waar andere gidsen voorbij reden stopten wij om de mooiste dieren te zien. De vele leeuwen, jachtluipaarden, olifanten en giraffen waren prachtig. Tijdens de Chimpansee-trekking liepen we dwars door de jungle achter onze gids aan om de chimps bij te houden, een andere dag daalde we in een jeep de Ngorongokrater in, en later voerden we giraffen, zoveel onvergetelijke herinneringen, dat was het meer dan waard!
Vertrekdatum: 07/10/2017
0 Beoordeling: 8
Dominique Petronella Maria : Een prachtige, maar pittige reis! Een grote aanrader voor iedereen die nog graag Oost-Afrika zou willen bezoeken. Als single is een tent alleen aan te raden. Lange reisdagen, maar met bijzondere hoogtepunten.
Vertrekdatum: 07/10/2017
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Fantastische reis. Veel wildlife en natuurlijk de gorilla's. Wel lange reisdagen. Uganda is prachtig, wel kort in Tanzania en Kenia. Neem meer dollars mee ipv euro's, bijna alles wordt verrekend in dollars.
Vertrekdatum: 09/09/2017
1 Beoordeling: 9
Phyllis : Dit is een prachtige, maar ook vermoeiende, reis die ik iedereen met belangstelling voor de natuur van harte kan aanbevelen.
Vertrekdatum: 15/07/2017
0 Beoordeling: 8
veerle : schitterende reis, big-five zien is adembenemend, mooie natuur, vriendelijke mensen,
Vertrekdatum: 15/07/2017
0 Beoordeling: 8
Merel : Dit is een erg mooie reis om te maken. Je ziet erg veel van Oeganda, een deel van Kenia en de highlights van Tanzania. De reis is ons erg goed bevallen, maar was wel erg druk. Dit is iets wat je niet moet onderschatten. Vroeg opstaan en veel in de truck, maar het is zeker de moeite waard, als je tijdens een ochtendsafari de jacht kan zien van een een troep leeuwinnen en cheeta's. Het is vakantie, maar het blijft een pioniersreis, dus er wordt ook wat van je verwacht. Helpen met koken, de bus opruimen, helpen de tenten opzetten/afbreken of afwassen is normaal en als iedereen wat helpt, is dit vaak snel gebeurd. Ook de Kilimanjaro beklimmen is een echte aanrader!. De klim is goed te doen, als je een redelijke conditie hebt. De gids is erg ervaren en helpt je zeker de zware momenten door. een ervaring om nooit meer te vergeten.
Vertrekdatum: 11/02/2017
0 Beoordeling: 8
Rosalie : Dit was mijn eerste keer Afrika en mijn eerste reis 'alleen' wat een gave, onvergetelijke reis! Dat er wat langere dagen bij zaten dat was ik gauw weer vergeten door wat je ziet wildlife en natuur. Ik had geboekt om een tent te delen, maar er was niemand om een tent mee te delen. Gelukkig maar ik was blij dat ik een tent voor mezelf had. Mocht je alleen boeken, boek dan ook een tent voor jezelf. De gorilla's raad ik zeker aan mocht je deze reis gaan maken.
Vertrekdatum: 11/02/2017
1 Beoordeling: 7
Femke : Een lange reis die veel te bieden heeft,zeker ook zeer geschikt voor vogelaars,maar houdt rekening met lange reisdagen in de truck,zeer vroeg opstaan en soms laat aankomen op de campsite.
Vertrekdatum: 11/02/2017
0 Beoordeling: 8
Eelco : Prachtige reis! Met als hoogte punten: de big five, de gorilla- en chimpanseetrekking en de Serengeti. Er zitten af en toe lange reisdagen tussen, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt met alles wat je ziet. TIP: een hoofdlampje is zeker nodig bij het opzetten en afbreken van de tenten. Verder lijkt het ons onmogelijk om een tent te delen met een onbekende. Ook is de reis zo onvergetelijk voor ons geworden door de leuke medereizigers, de altijd vrolijke kok, de verantwoordelijke chauffeur en de enthousiaste reisleidster (Caroline),
Vertrekdatum: 11/02/2017
0 Beoordeling: 8
Ivo : Een prachtige reis! Hele lange dagen. Maar heel veel dieren gezien inclusief de grote trek. Meeste indruk hebben de gorilla's en de serengeti gemaakt. Het kamperen is ook een bijzondere ervaring!
Vertrekdatum: 01/10/2016
1 Beoordeling: 7
Vincent : Een (redelijk) zware reis voor mensen met gemiddeld tot veel reiservaring, doorzettingsvermogen en pit! Kernwoorden: lange reisdagen, back to basic en 'participatieteams'. Oeganda zal je positief verrassen en de Serengeti bezorgt je kippenvel! Verleng je reis met Zanzibar, zodat je in alle luxe en rust kan bijkomen ;).
Vertrekdatum: 10/09/2016
1 Beoordeling: 7
Simon : Fantastisch om gorilla's op een paar meter afstand bezig te zien.
Vertrekdatum: 10/09/2016
0 Beoordeling: 8
LUC : Een schitterende reis met in het begin een aantal zeer vermoeiende dagen,maar dit word ruimschoots goedgemaakt door degrote hoeveelheid wilde dieren en vogels die je te zien krijgt!!! De gorilla en chimpanse tracking blijft een onvergetelijke belevenis! Dat is ook zo tijdens de ontmoeting van liupaarden tijdens de game drives,wij hadden het geluk er er 2 te zien waarvan er 1 in en boom lag en die ook nog een kleintje bij zich had!
Vertrekdatum: 16/07/2016
0 Beoordeling: 8
Renate : Prachtige avontuurlijke reis, elke dag anders en indrukwekkend, veel mooie dieren gezien, wat een vogels, mooie mensen met veel humor en fijne reisleiders. Pittige reis lichamelijk, maar was de moeite meer dan waard.
Vertrekdatum: 12/09/2015
1 Beoordeling: 9
Marcel : Erg mooie reis, vooral Oeganda is ongerept en een vogelparadijs. Bootsafari´s zijn zeer aan te raden. Bezoek aan de gorilla´s was zeer indrukwekkend, Serengeti was wel het hoogtepunt van de reis. Een reis om nooit te vergeten!
Vertrekdatum: 12/09/2015
1 Beoordeling: 9
Yrjo : Wat een geweldige reis! Wanneer je van natuur houdt en avontuur dan is dit echt de reis die je moet gaan maken. De locaties waar je overnacht zijn echt geweldig. Soms zijn de reisdagen best lang en zwaar; hobbel de bobbel. Maar wat je er voor terug krijgt maakt het allemaal dubbel en dwars goed! Wij hadden het geluk dat we alle wildlife wat we wilden zien ook te zien kregen; Gorilla's, Chimpansees, Giraffen, Nijlpaarden, Olifanten, Witte Neushoorns, Leopards, Cheetah's, Leeuwen, allerlei soorten bokken, Krokodillen, Buffels. Gnoes en vele soorten geweldige vogels! Geweldig om dit allemaal van zo dichtbij te mogen aanschouwen. De reisbegeleiding was ook top! Wij hadden een lokale reisbegeleider uit Kenia die tevens als kok functioneerde. Zijn kookkunsten waren ook super! Heb geen een dag met tegenzin mijn eten op gegeten. Hij wist ook erg veel over de dieren en kon je ook lekker laten lachen. De chauffeur kwam net zoals de reisbegeleider uit Kenia, zijn stuurkunsten waren voortreffelijk. Hij heeft ons steeds met een veilig gevoel op de plaats van bestemming gebracht met soms wel spannende momenten over de "wegen" die wij hier in Europa niet gewend zijn. Voor mij was dit de eerste groepsreis en als alleen reizende beviel mij dit uitstekend door de gezellige en geweldige groep. Echt een aanrader voor mensen die van een avontuur houden en de wildlife van Afrika!
Vertrekdatum: 15/02/2014
1 Beoordeling: 9
Sigrid : Geweldig mooie, bijzondere, avontuurlijke kampeerreis met af en toe beste lange reisdagen. Wat de reis best intensief maakt. Maar je krijgt er heel veel moois voor terug. Mede dankzij de crew.
Vertrekdatum: 15/02/2014
1 Beoordeling: 9
Jelle : Deze rondreis is een perfecte mix van fantastische natuur, fascinerend wildlife en boeiende bezoekjes aan de beschavingen. Carolien is de perfecte reisbegeleidster. Ze kent het land op haar duimpje, weet precies wat er toe doen is, waar de mooie plekken zijn en hoe om te gaan met de locals en traditionele gebruiken. Chimpansees, gorillas, leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns, giraffes, krokodillen, nijlpaarden....noem maar op. Het is ongelooflijk hoeveel mooie ervaringen we tijdens deze avontuurlijke reis hebben gehad met de wilde dieren.
Vertrekdatum: 15/02/2014
1 Beoordeling: 9
Frank : De reis is een fantastische ervaring geweest .Eigenlijk alles gezien wat ik van te voren had verwacht . De groep was helemaal top . Aanrader . Je moet alleen soms je grenzen een beetje verleggen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.