header image

Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA

27 dagen - v.a. € 3.695,- Boek nu

Excursies Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA

8,1 (77)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 8 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Bwindi N.P.Gorilla permit

Te boeken voor vertrek € 655,-

Elke dag heeft een gedeelte van de groep de mogelijkheid om onder begeleiding van rangers op zoek te gaan naar de berggorilla's. Er zijn verschillende gorillafamilies die bezocht kunnen worden. Per familie mogen er 8 mensen mee. Helaas kunnen we voorkeuren voor een specifieke gorillagroep helaas niet garanderen. Het gorillapermit kost € 575 per persoon inclusief handling fees t/m vertrek in juni 2020. In principe kunnen we tot 2 maanden voor vertrek de permits garanderen. Binnen 2 maanden voor vertrek zijn de permits op aanvraag maar de ervaring wijst uit dat onze agent de permits vaak akkoord krijgt.
LET OP: de prijs voor de transfers van Kisoro naar Bwindi N.P zijn niet inbegrepen bij het permit. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er ter plekke 6-persoons busjes gereserveerd. De kosten hiervoor bedragen ong. 200 USD per busje. 

Vanaf juli 2020 stijgt de prijs naar € 655per persoon.

Gorilla permits:
Indien de gorilla permits niet akkoord komen in Bwindi N.P. kan het voorkomen dat de permits gereserveerd worden in Mgahinga N.P. op ongeveer 45min rijden vanuit Kisoro. De ervaring van de gorilla tracking is gelijk als de ervaring in Bwindi N.P. Ook hiervoor dienen is de transfer van Kisoro naar Mgahinga niet inbegrepen en dient ter plekke georganiseerd te worden. (zie prijzen voor Bwindi N.P)

Let op: om een permit aan te vragen dienen we de volledige paspoortgegevens te hebben.

Jinja raften halve dag

Ter plaatse boekbaar € 125,-

In Jinja bestaat de mogelijkheid om te raften. De rapids zijn hier erg heftig. Voor aanvang is er een briefing. Je kan kiezen uit een halve of hele dag raften. De kosten voor een halve dag raften bedragen 125 USD.

Jinja raften hele dag

Ter plaatse boekbaar € 140,-

In Jinja bestaat de mogelijkheid om te raften. De rapids zijn hier erg heftig. Voor aanvang is er een briefing.
 

Kibale Bigodi Swamp walk

Ter plaatse boekbaar € 20,-

In het moerasachtig gebied bij Kibale is er een lokaal ecotoerisme project opgezet waarbij je onder leiding van een lokale gids deze omgeving gaat verkennen. Je loopt over paadjes en houten planken op zoek naar de diverse vogel- en apensoorten die hier voorkomen zoals de grote blauwe turaco, neushoornvogel, colobus apen of l'hoest's monkeys.
Een groot gedeelte van de kosten komen ten goede aan de lokale bevolking die met deze inkomsten lokale projecten bekostigd.
De wandeling duurt ongeveer 3 uur en we adviseren je om oude schoenen aan te trekken omdat ze vies en nat kunnen worden en een verrekijker mee te nemen. 

Kibale N.P. Chimpansee permit

Te boeken voor vertrek € 187,-

Kibale bestaat voornamelijk uit regenwoud waarin meer dan 1000 chimpansees goed gedijen. Kibale is een belangrijk park waarin de 'Uganda Wildlife Authority' en-het 'Jane Goodall Institute' intensief samenwerken om chimpansees met mensen in contact te laten komen met zo min mogelijke verstoring van hun natuurlijk leefmilieu. In dit park kun je een van de vele gemeenschappen chimpansees observeren die zich in groepen van minimaal 30 en maximal 120 verplaatsen van boom naar boom. De kans deze primaten te zien tijdens je wandeling van circa twee tot vier uur is maar liefst 90%! Twee maal per dag mogen er vier groepen (met elk vier deelnemers maximaal) onder begeleiding van een ranger het park in. Voor de chimpansees zijn er per dag slechts 36 vergunningen beschikbaar (ochtend en middag). Dit is dus zeer beperkt, maar wij garanderen voor klanten die buiten 2 maanden voor vertrek het permit aanvragen bij hun boeking.
Het chimpansee permit kost voor reizen t/m vertrek in juni 2020 €140 per persoon inclusief handling fees. Vanaf juli 2020 stijgt de prijs naar €187per persoon. 
 
Let op: om een permit aan te vragen dienen we de volledige paspoortgegevens te hebben.

Kisoro Lake Mutanda wandeling en kano tocht

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Vanaf de campsite wandel je naar Lake Mutanda onder begeleiding van een lokale gids waar je door een bosachtige omgeving wandelt langs het meer. Het gebied is rijk aan vele vogelsoorten (neem je verrekijker mee!). De lokale gids kan je veel vertellen over de vogels maar ook over de lokale gebruiken. Je bezoekt een kleine nederzetting van waaruit je een tocht maakt met een kano over het betoverende meer. Je hebt een prachtig uitzicht op het Virunga gebergte.

Lake Bunyonyi kanotocht en bezoek aan Pygmee dorp

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Het pygmee dorp ligt aan de andere kant van het meer waar je per kano naar toegebracht wordt. Ze wonen er in hutjes in armoedige omstandigheden maar trots op hun cultuur en zeer gastvrij. Op bepaalde dagen is het mogelijk om een lokale markt te bezoeken.

Lake Nakuru - hele dag game drive

Ter plaatse boekbaar € 70,-

Je gaat een hele dag game driven in het Nakuru N.P.
In dit park bevindt zich het Nakurumeer. De voedingswaarde van alle zoutwater-meren in de Rift Vallei is afhankelijk van de stand van het water. Dit bepaalt dan ook de trek van flamingo's naar het meer. Het Nakurumeer staat bekend om haar duizenden (migrerende) flamingo's die de oevers tijdelijk roze kunnen kleuren. Ook heb je in dit park grote kans om neushoorns, zebra's, giraffes en leeuwen tegen te komen. 

Mto wa Mbu - cultural village walk

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Tijdens deze wandeling bezoek je een aantal woningen van de diverse lokale bevolkingsgroepen die hier leven. Zij laten je kennis maken met de lokale gebruiken zoals het brouwen van bananenbier en je bezoekt een lokaal schooltje ( indien het geen vakantieperiode is!). Op deze manier krijg je een goed beeld van het dagelijkse leven in Mto wa Mbu. Een groot gedeelte van de opbrengst van deze excursie komt ten goede aan de lokale bevolking. Het bedrag is gebaseerd op een deelname van minimaal 6 deelnemers. 

Murchison Falls N.P. boottocht naar de Murchison Falls

Ter plaatse boekbaar € 30,-

Per boot maak je een ongeveer 3 - 4 uur durende tocht over de Nijl naar de Murchison Falls. Onderweg zie je vele vogelsoorten, wellicht wel de shoebillstorck (oftewel de schoenbekooievaar), nijlpaarden, krokodillen, Oegandese kops, waterbuffels, olifanten en ander wildlife.

Nairobi - bezoekopvangcentrum olifanten

Ter plaatse boekbaar € 10,-

Breng een bezoek aan Sheldrick Wildlife Trust. Hier worden gewonde of verstoten wilde dieren, met name olifanten, opgevangen en verzorgd. Zodra de dieren sterk genoeg zijn, worden ze weer vrij gelaten in hun natuurlijke omgeving. Iedere dag tussen 11 en 12 uur worden de dieren, onder leiding van hun persoonlijke verzorgers, gevoerd. Het entreegeld komt ten goede aan de Stichting

Nairobi - Langata giraffe centre

Ter plaatse boekbaar € 10,-

Bij Langata giraffe centre worden de beschermde Rothschild giraffes opgevangen. Op deze plek kunnen de giraffes zich ongestoord voortplanen en zich voorbereiden op een leven in de natuurparken van Kenia en Tanzania. Vanaf een plateau is het mogelijk om de dieren op hoogte te zien. Breng ook een bezoek aan het educatiecentrum.

Queen Elizabeth N.P. - boottrip Kazinga kanaal

Ter plaatse boekbaar € 30,-

Maak een boottocht over het Kazinga kanaal, een 40km lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbind. 
De boottocht duurt ongeveer 3 uur en vertrekt zowel in de ochtend als de middag. Onderweg zie je veel wildlife zoals watervogels, buffels, waterbokken, en met wat geluk groter wild zoals olifanten. 


Ziwa Rhino Sanctuary - neushoorn trekking

Ter plaatse boekbaar € 50,-

Te voet kun je, onder begeleiding van een lokale gids, op zoek gaan naar de witte neushoorn.