header image

Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA

27 dagen - v.a. € 4.150,- Boek nu

Excursies Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA

8,1 (77)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief. Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 2 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Kenia: Lake Nakuru - Game Drive

Ter plaatse boekbaar € 70,-

Je gaat een hele dag op game drive in het Nakuru N.P. Bij het Nakurumeer kun je met enig geluk flamingo's spotten. De kans is groot dat je daarnaast ook neushoorns, zebra's, giraffes en leeuwen tegenkomt. 

Kenia: Nairobi - Bezoek opvangcentrum olifanten

Ter plaatse boekbaar € 10,-

Breng een bezoek aan Sheldrick Wildlife Trust. Hier worden gewonde of verstoten wilde dieren, met name olifanten, opgevangen en verzorgd. Zodra de dieren sterk genoeg zijn, worden ze weer vrij gelaten in hun natuurlijke omgeving. Iedere dag tussen 11 en 12 uur worden de dieren, onder leiding van hun persoonlijke verzorgers, gevoerd. Het entreegeld komt ten goede aan de stichting.

Kenia: Nairobi - Kazuri Beads

Ter plaatse boekbaar € 5,-

Kazuri Beads is een sociaal project dat in 1975 in Nairobi is begonnen met als doel alleenstaande moeders te helpen een inkomen te genereren. Tegenwoordig zijn 340 alleenstaande moeders in dienst. Het Kiswahili woord “Kazuri” betekend klein en mooi en dat is precies wat dit project is. De dames die bij Kazuri werken maken met de hand kralen van klei, een ambacht die ze middels een opleiding bij Kazuri onder de knie hebben gekregen. De kralen worden met de hand beschilderd en vervolgens verwerkt in prachtig kleurrijke kettingen, armbanden, oorbellen, potten en andere decoratieve voorwerpen. Tijdens je bezoek aan Kazuri Beads krijg je een rondleiding door de werkplaats en uitleg over hoe de eindproducten tot stand komen. Na afloop van de rondleiding wordt je naar de souvenirwinkel gebracht waar je iets kunt kopen. De prijs van de goedkoopste voorwerpen begint omgerekend bij ongeveer € 5. Voor de rondleiding door de werkplaats wordt geen geld gevraagd, wel wordt er verwacht dat bezoekers ieder iets kopen in de winkel omdat daarmee de alleenstaande moeders worden ondersteund. Indien je Kazuri Beads wilt bezoeken, zal de reisbegeleider helpen bij het organiseren van het vervoer.

Inbegrepen: rondleiding
Niet inbegrepen: vervoer, aanschaf van een souvenir

Kenia: Nairobi - Ocean Sole flip flop art

Ter plaatse boekbaar € 5,-

Creatief en kleurrijk, zo kan Ocean Sole misschien het beste worden omschreven. Ocean Sole is een project waarbij aangespoelde slippers vanuit de waterwegen rond Nairobi en van de stranden van Mombasa worden verzameld en omgetoverd in prachtige voorwerpen. Dat er absurde aantallen slippers jaarlijks aanspoelen in Kenia blijkt wel uit de hoeveelheid slippers dat alleen al door Ocean Sole wordt verzameld: ruim 500.000 slippers per jaar! Niet alleen de natuur wordt dankzij het verzamelen van de slippers een beetje schoner, het inzamelen en verwerken van de slippers zorgt ook voor werkgelegenheid. Van de opbrengst van de eindproducten worden onder meer Beach Cleanups georganiseerd, voorlichtingsprogramma’s betaald en onderwijs voor de kinderen van werknemers gefinancierd.

Tijdens je bezoek aan Ocean Sole wordt je langs het productieproces gevoerd waarbij je ziet hoe van slippers onder meer kleurrijke dieren worden gemaakt. Bij een bezoek aan Ocean Sole wordt er geen entree gevraagd, wel wordt er van bezoekers verwacht dat iedereen iets koopt in de winkel en daarmee dit bijzondere project ondersteund. De prijs van de goedkoopste voorwerpen begint omgerekend bij ongeveer € 5. Indien je Ocean Sole wilt bezoeken, zal de reisbegeleider helpen bij het organiseren van het vervoer.

Inbegrepen: rondleiding
Niet inbegrepen: vervoer, aanschaf van een souvenir

Benieuwd naar wat er bij Ocean Sole allemaal van slippers wordt gemaakt? Klik dan hier.

Oeganda: Bwindi N.P.- Gorilla permit (opgeven bij boeking!)

Te boeken voor vertrek € 645,-

Elke dag heeft een gedeelte van de groep de mogelijkheid om onder begeleiding van rangers op zoek te gaan naar de berggorilla's. Er zijn verschillende gorillafamilies die bezocht kunnen worden. Per familie mogen er 8 mensen mee. Helaas kunnen we voorkeuren voor een specifieke gorillagroep helaas niet garanderen. In principe kunnen we tot 2 maanden voor vertrek de permits garanderen. Binnen 2 maanden voor vertrek zijn de permits op aanvraag maar ervaring wijst uit dat onze agent de permits vaak akkoord krijgt.
Let op: de prijs voor de transfers van Kisoro naar Bwindi N.P zijn niet inbegrepen bij het permit. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er ter plekke 6-persoons busjes gereserveerd. De kosten hiervoor bedragen ong. 200 USD per busje. 
 
Gorilla permits:
Indien de gorilla permits niet akkoord komen in Bwindi N.P. kan het voorkomen dat de permits gereserveerd worden in Mgahinga N.P. op ongeveer 45min rijden vanuit Kisoro. De ervaring van de gorilla tracking is gelijk als de ervaring in Bwindi N.P. Ook hiervoor dienen is de transfer van Kisoro naar Mgahinga niet inbegrepen en dient ter plekke georganiseerd te worden (zie prijzen voor Bwindi N.P)

Let op: om een permit aan te vragen dienen we de volledige paspoortgegevens te hebben.

Oeganda: Jinja - Raften (halve dag)

Ter plaatse boekbaar € 125,-

In Jinja bestaat de mogelijkheid om te raften. De rapids zijn hier erg heftig. Voor aanvang is er een briefing. Je kan kiezen uit een halve of hele dag raften.

Oeganda: Jinja - Raften (hele dag)

Ter plaatse boekbaar € 140,-

In Jinja bestaat de mogelijkheid om te raften. De rapids zijn hier erg heftig. Voor aanvang is er een briefing.
 

Oeganda: Kibale - Bigodi Swamp walk

Ter plaatse boekbaar € 20,-

In het moerasachtig gebied bij Kibale is er een lokaal ecotoerisme project opgezet waarbij je onder leiding van een lokale gids deze omgeving gaat verkennen. Je loopt over paadjes en houten planken op zoek naar de diverse vogel- en apensoorten die hier voorkomen zoals de grote blauwe turaco, neushoornvogel, colobus apen of l'hoest's monkeys.
Een groot gedeelte van de kosten komen ten goede aan de lokale bevolking die met deze inkomsten lokale projecten bekostigd.
De wandeling duurt ongeveer 3 uur en we adviseren je om oude schoenen aan te trekken omdat ze vies en nat kunnen worden en een verrekijker mee te nemen. 

Oeganda: Kibale N.P. - Chimpansee permit (opgeven bij boeking!)

Te boeken voor vertrek € 210,-

Kibale bestaat voornamelijk uit regenwoud waarin meer dan 1000 chimpansees goed gedijen. Kibale is een belangrijk park waarin de 'Uganda Wildlife Authority' en-het 'Jane Goodall Institute' intensief samenwerken om chimpansees met mensen in contact te laten komen met zo min mogelijke verstoring van hun natuurlijk leefmilieu. In dit park kun je een van de vele gemeenschappen chimpansees observeren die zich in groepen van minimaal 30 en maximal 120 verplaatsen van boom naar boom. De kans deze primaten te zien tijdens je wandeling van circa twee tot vier uur is maar liefst 90%! Twee maal per dag mogen er vier groepen (met elk vier deelnemers maximaal) onder begeleiding van een ranger het park in. Voor de chimpansees zijn er per dag slechts 36 vergunningen beschikbaar (ochtend en middag). Wij garanderen de permit aan klanten, die buiten 2 maanden voor vertrek dit aanvragen (via het boekingsformulier).
  
Let op: om een permit aan te vragen dienen we de volledige paspoortgegevens te hebben.

Oeganda: Kisoro - Lake Mutanda wandeling en kano tocht

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Vanaf de campsite wandel je naar Lake Mutanda onder begeleiding van een lokale gids waar je door een bosachtige omgeving wandelt langs het meer. Het gebied is rijk aan vele vogelsoorten (neem je verrekijker mee!). De lokale gids kan je veel vertellen over de vogels maar ook over de lokale gebruiken. Je bezoekt een kleine nederzetting van waaruit je een tocht maakt met een kano over het betoverende meer. Je hebt een prachtig uitzicht op het Virunga gebergte.

Oeganda: Lake Bunyonyi - Kanotocht en bezoek aan Pygmee dorp

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Het pygmee dorp ligt aan de andere kant van het meer waar je per kano naar toegebracht wordt. Ze wonen er in hutjes in armoedige omstandigheden maar trots op hun cultuur en zeer gastvrij. Op bepaalde dagen is het mogelijk om een lokale markt te bezoeken.

Oeganda: Murchison Falls N.P. - Boottocht naar de Murchison Falls

Ter plaatse boekbaar € 30,-

Per boot maak je een ongeveer 3 - 4 uur durende tocht over de Nijl naar de Murchison Falls. Onderweg zie je vele vogelsoorten, wellicht wel de schoenbekooievaar, nijlpaarden, krokodillen, Oegandese kops, waterbuffels, olifanten en ander wildlife.

Oeganda: Queen Elizabeth N.P. - Boottrip Kazingakanaal

Ter plaatse boekbaar € 30,-

Maak een boottocht over het Kazingakanaal, een 40 km lang, natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. De boottocht duurt ongeveer 3 uur en vertrekt zowel in de ochtend als de middag. Onderweg zie je veel wildlife zoals watervogels, buffels, waterbokken, en met wat geluk groter wild zoals olifanten. 


Oeganda: Ziwa Rhino Sanctuary - Neushoorn trekking

Ter plaatse boekbaar € 50,-

Te voet kun je, onder begeleiding van een lokale gids, op zoek gaan naar de witte neushoorn. 

Tanzania: Mto wa Mbu - Culturele wandeling

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Mto Wa Mbu betekent de 'Rivier van de muggen' en is de plek waar je een cultureel bezoek brengt aan een van de dorpen om een idee van het traditionele leven te krijgen. Je ziet hoe bananenbier wordt gebrouwen en rijst wordt verbouwd. Op de lokale markt zie je je fruit, groente en handnijverheid worden verhandeld. Vanuit Mto Wa Mbu is het mogeijk om tegen meerkosten ook nog per fiets of auto het Manyatameer te bezoeken. Deze meerkosten komen bovenop de prijs van de reguliere excursie.