TADJIKISTAN
26 dagen - v.a. €2 795 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
7,5
31 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:7,0
Prijs/kwaliteit: 7,2
Accommodatie: 6,9
Transport: 7,0

Belangrijk om te weten

Reizen door Tadjikistan is met recht een avontuur. Weinig toeristen zijn je er nog voorgegaan en de (vaak enige) manier om te reizen is met 4WD aangedreven wagens. Infrastructuur voor toerisme is zeer beperkt aanwezig en juist dat maakt deze reis zo speciaal. Een flexibele instelling is wel een vereiste. Indien je daarover beschikt kan het niet anders dan dat je een adembenemend mooie reis zult maken. 
Vertrekdatum: 09/09/2017
0 Beoordeling: 8
Marcel : Tajikistan: een afwisselende reis door een toeristisch onontgonnen gebied. Het afzien, in de zin van basic onderkomen / eten / lange reisdagen wordt ruimschoots vergoed door een geweldig mooie natuur en verschrikkelijk aardige en gastvrije bevolking. Een aanrader voor iedereen die nog een apart deel van de wereld wil zien!
Vertrekdatum: 13/05/2017
1 Beoordeling: 9
Hennie : Prachtige Reis!! we waren met 7 personen, was ideaal, konden overal goed terecht, met 3 Auto,s de Pamir gereden, je moet wel lichamelijk fit zijn voor deze reis, en eten is overal voldoende, vaak 2 keer per dag warm eten, alleen bij de Pamir route wat sober, maar wel voldoende, we hebben er echt van de Reis genoten!!
Vertrekdatum: 12/09/2016
0 Beoordeling: 8
jan : September is een zeer geschikte maand voor de reis in Tadzjikistan, de homestays zijn meestal buitengewoon basic (slecht sanitair, slecht eten, slechte hygiëne, heel koud of heel warm). Dat je ziek wordt is (bijna) vanzelf sprekend. Hoort er aleamaal bij. Het wordt beloond met ontmoetingen met buitengewoon gastvrije- en kleurrijke mensen en een schitterend onontgonnen landschap! We waren als groep niet de makkelijkste, want allemaal individualisten. Hulde voor de reisleidster, een stevig persoon en heel bijzonder mens
Vertrekdatum: 12/09/2016
1 Beoordeling: 9
Herman : Verrijkend, leerrijk en zeer zeker ook een opvoedende waarde.
Vertrekdatum: 05/09/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Olga Mooie reis door ongekend prachtig landschap - overweldigend! Lieve mensen, zeer weinig toeristen. Accomodaties in de Pamir zeer sober, idem het eten.
Vertrekdatum: 05/09/2015
0 Beoordeling: 8
Michel : Als bergen en woestijnen je ding zijn, dan ben je hier op je plaats. Toch is dit geen reis voor beginners. Als je al eerder genoten hebt van de Karakoram highway, de Leh-Manali route of de Friendship highway, dan weet je min of meer wat je te wachten staat.
Vertrekdatum: 05/09/2015
1 Beoordeling: 7
Jan Willem : Met een kleine groep is deze reis goed te doen. Zeker de verblijven bij de lokale mensen thuis. De problemen die de grote groepen hadden heb ik niet zo ervaren. Het moet wel meer benadrukt worden dat als je deze reis wilt doen, je een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid moet hebben. De hoogte- en temperatuurverschillen stellen hoge eisen aan je conditie. En het, zeker langs de Pamir Highway, terug gezet worden in de tijd stelt hoge eisen aan je geestelijke weerbaarheid. Geen toilet, douche of elektriciteit is een, te grote, uitdaging voor sommige mensen.
Vertrekdatum: 18/07/2015
0 Beoordeling: 8
Paul Johan : Wie van avontuur, natuurschoon in zijn puurste vorm houdt, kan bij deze reis genieten. De vergezichten, ruigheid van het gebied en de zeer vriendelijke lokale bevolking maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring.
Vertrekdatum: 18/07/2015
1 Beoordeling: 7
Connie : Bij de voorbereiding van deze reis is het verstandig om op een paar dingen te letten: 1. Als standaard maakt Koning Aap de reis met Turkish Airlines, via Istanbul. Voor wie doorreist naar Osh, is een overstaptijd van een uur echt te kort. Zelf haal je je overstap mogelijk nog net, maar de kans dat je bagage blijft staan, is aanzienlijk. Het blijkt herhaaldelijk te gebeuren, onder andere bij een passagier op de reis die ik heb gemaakt. TA vliegt meerdere keren per dag van Amsterdam naar Istanbul. Regel desnoods je eigen vluchten als het vluchtschema van Koning Aap te krap is. 2. Voor het GBAO gebied heb je een permit nodig. Dit is een stempel in je paspoort, dat je samen met je visum ontvangt. Controleer of dit stempel er in staat! Koning Aap zelf oefent hier onvoldoende controle op uit. In mijn geval ontbrak het en kon het nog maar net op tijd in Tadjikistan zelf worden geregeld.

Opmerking Koning Aap : Dank je wel voor je review en tips. Turkish Airlines heeft op het traject Amsterdam - Osh een overstaptijd van 1,5 uur. Deze overstaptijd is volgens de luchtvaartmaatschappij lang genoeg en wordt ook als dusdanig aangeboden. Het is altijd vervelend als bagage een keer niet meekomt. Waardoor de bagage niet is meegkomen, is moeilijk te achterhalen. Dit kan zowel in Amsterdam als in Istanbul zijn misgegaan. Van de overige deelnemers is de bagage overigens wel meegekomen. Het ontbreken van de GBAO permit had inderdaad niet mogen gebeuren. De controle hierop bij de ambassade and het Visumloket is niet voldoende geweest. We hebben vervolgens geregeld dat het permit alsnog in Dushanbe werd verkregen. We hopen dat ondanks het ontbreken van de GBAO permit, je toch terugkijkt op een hele mooie reis.
Vertrekdatum: 30/05/2015
1 Beoordeling: 7
Greta : een zeer avontuurlijkereis, dat toch wel wat van je lichaam eist. slapen was niet altijd comfortabel, een slaapmatje had mogelijk al wat meer comfort gegeven. ook zeer eenzijdige voeding. koop zelf wat onderweg (bv. yougurt, fruit, noten), of neem iets mee van thuis. hou er rekening mee dat je in al de logementplaaten ( behalve de hotels) je schoenen telkens moet uitdoen als je binnen gaat. sleffers meenemen is de boodschap! laat je kleren niet wassen in het hotel in Dushanbe: hoog factuur voor natte en ongestreken was! zelf wassen gaat zeer vlot. is droog op een halve dag. het adviesbedrag voor het zakgeld is vrij hoog: je hebt zelden de kans je geld uit te geven. voor de rest: heb enorm genoten van deze reis; het prachtige landschap, zeer zeer vriendelijke bevolking,toch af en toe lekker eten, en een goede groep medereizigers.
Vertrekdatum: 30/05/2015
0 Beoordeling: 8
Diana : Een prachtig land met een hele vriendelijke bevolking waar je je als toerist echt welkom voelt. Elke dag is het weer genieten van het mooie afwisselende landschap; zeker langs de grens van Afghanistan is een hele belevenis. De homestays zijn basic, maar erg gezellig en knus ingericht en leuk om te zien hoe de mensen in de Pamirs leven. Kortom een prachtige reis voor iedereen die wel tegen een beetje basic reizen kan en een flexibele instelling heeft! Je krijgt er veel voor terug.
Vertrekdatum: 30/05/2015
0 Beoordeling: 8
Dick : mooie reis, geweldige natuur. Toeristisch nog niet ontdekt. Groep moet niet groter dan 14 personen zijn. Accomodaties in de Pamir zijn zoals aangegeven zeer sober, idem het eten.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.