TADJIKISTAN
26 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
7,6
68 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:7,2
Prijs/kwaliteit: 7,2
Accommodatie: 6,5
Transport: 6,9
Vertrekdatum: 09/09/2017
0 Beoordeling: 8
Marcel : Tajikistan: een afwisselende reis door een toeristisch onontgonnen gebied. Het afzien, in de zin van basic onderkomen / eten / lange reisdagen wordt ruimschoots vergoed door een geweldig mooie natuur en verschrikkelijk aardige en gastvrije bevolking. Een aanrader voor iedereen die nog een apart deel van de wereld wil zien!
Vertrekdatum: 13/05/2017
1 Beoordeling: 9
Hennie : Prachtige Reis!! we waren met 7 personen, was ideaal, konden overal goed terecht, met 3 Auto,s de Pamir gereden, je moet wel lichamelijk fit zijn voor deze reis, en eten is overal voldoende, vaak 2 keer per dag warm eten, alleen bij de Pamir route wat sober, maar wel voldoende, we hebben er echt van de Reis genoten!!
Vertrekdatum: 12/09/2016
0 Beoordeling: 8
jan : September is een zeer geschikte maand voor de reis in Tadzjikistan, de homestays zijn meestal buitengewoon basic (slecht sanitair, slecht eten, slechte hygiëne, heel koud of heel warm). Dat je ziek wordt is (bijna) vanzelf sprekend. Hoort er aleamaal bij. Het wordt beloond met ontmoetingen met buitengewoon gastvrije- en kleurrijke mensen en een schitterend onontgonnen landschap! We waren als groep niet de makkelijkste, want allemaal individualisten. Hulde voor de reisleidster, een stevig persoon en heel bijzonder mens
Vertrekdatum: 12/09/2016
1 Beoordeling: 9
Herman : Verrijkend, leerrijk en zeer zeker ook een opvoedende waarde.
Vertrekdatum: 05/09/2015
1 Beoordeling: 7
Jan Willem : Met een kleine groep is deze reis goed te doen. Zeker de verblijven bij de lokale mensen thuis. De problemen die de grote groepen hadden heb ik niet zo ervaren. Het moet wel meer benadrukt worden dat als je deze reis wilt doen, je een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid moet hebben. De hoogte- en temperatuurverschillen stellen hoge eisen aan je conditie. En het, zeker langs de Pamir Highway, terug gezet worden in de tijd stelt hoge eisen aan je geestelijke weerbaarheid. Geen toilet, douche of elektriciteit is een, te grote, uitdaging voor sommige mensen.
Vertrekdatum: 05/09/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Olga Mooie reis door ongekend prachtig landschap - overweldigend! Lieve mensen, zeer weinig toeristen. Accomodaties in de Pamir zeer sober, idem het eten.
Vertrekdatum: 05/09/2015
0 Beoordeling: 8
Michel : Als bergen en woestijnen je ding zijn, dan ben je hier op je plaats. Toch is dit geen reis voor beginners. Als je al eerder genoten hebt van de Karakoram highway, de Leh-Manali route of de Friendship highway, dan weet je min of meer wat je te wachten staat.
Vertrekdatum: 18/07/2015
0 Beoordeling: 8
Paul Johan : Wie van avontuur, natuurschoon in zijn puurste vorm houdt, kan bij deze reis genieten. De vergezichten, ruigheid van het gebied en de zeer vriendelijke lokale bevolking maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring.
Vertrekdatum: 18/07/2015
1 Beoordeling: 7
Connie : Bij de voorbereiding van deze reis is het verstandig om op een paar dingen te letten: 1. Als standaard maakt Koning Aap de reis met Turkish Airlines, via Istanbul. Voor wie doorreist naar Osh, is een overstaptijd van een uur echt te kort. Zelf haal je je overstap mogelijk nog net, maar de kans dat je bagage blijft staan, is aanzienlijk. Het blijkt herhaaldelijk te gebeuren, onder andere bij een passagier op de reis die ik heb gemaakt. TA vliegt meerdere keren per dag van Amsterdam naar Istanbul. Regel desnoods je eigen vluchten als het vluchtschema van Koning Aap te krap is. 2. Voor het GBAO gebied heb je een permit nodig. Dit is een stempel in je paspoort, dat je samen met je visum ontvangt. Controleer of dit stempel er in staat! Koning Aap zelf oefent hier onvoldoende controle op uit. In mijn geval ontbrak het en kon het nog maar net op tijd in Tadjikistan zelf worden geregeld.

Opmerking Koning Aap : Dank je wel voor je review en tips. Turkish Airlines heeft op het traject Amsterdam - Osh een overstaptijd van 1,5 uur. Deze overstaptijd is volgens de luchtvaartmaatschappij lang genoeg en wordt ook als dusdanig aangeboden. Het is altijd vervelend als bagage een keer niet meekomt. Waardoor de bagage niet is meegkomen, is moeilijk te achterhalen. Dit kan zowel in Amsterdam als in Istanbul zijn misgegaan. Van de overige deelnemers is de bagage overigens wel meegekomen. Het ontbreken van de GBAO permit had inderdaad niet mogen gebeuren. De controle hierop bij de ambassade and het Visumloket is niet voldoende geweest. We hebben vervolgens geregeld dat het permit alsnog in Dushanbe werd verkregen. We hopen dat ondanks het ontbreken van de GBAO permit, je toch terugkijkt op een hele mooie reis.
Vertrekdatum: 30/05/2015
1 Beoordeling: 7
Greta : een zeer avontuurlijkereis, dat toch wel wat van je lichaam eist. slapen was niet altijd comfortabel, een slaapmatje had mogelijk al wat meer comfort gegeven. ook zeer eenzijdige voeding. koop zelf wat onderweg (bv. yougurt, fruit, noten), of neem iets mee van thuis. hou er rekening mee dat je in al de logementplaaten ( behalve de hotels) je schoenen telkens moet uitdoen als je binnen gaat. sleffers meenemen is de boodschap! laat je kleren niet wassen in het hotel in Dushanbe: hoog factuur voor natte en ongestreken was! zelf wassen gaat zeer vlot. is droog op een halve dag. het adviesbedrag voor het zakgeld is vrij hoog: je hebt zelden de kans je geld uit te geven. voor de rest: heb enorm genoten van deze reis; het prachtige landschap, zeer zeer vriendelijke bevolking,toch af en toe lekker eten, en een goede groep medereizigers.
Vertrekdatum: 30/05/2015
0 Beoordeling: 8
Diana : Een prachtig land met een hele vriendelijke bevolking waar je je als toerist echt welkom voelt. Elke dag is het weer genieten van het mooie afwisselende landschap; zeker langs de grens van Afghanistan is een hele belevenis. De homestays zijn basic, maar erg gezellig en knus ingericht en leuk om te zien hoe de mensen in de Pamirs leven. Kortom een prachtige reis voor iedereen die wel tegen een beetje basic reizen kan en een flexibele instelling heeft! Je krijgt er veel voor terug.
Vertrekdatum: 30/05/2015
0 Beoordeling: 8
Dick : mooie reis, geweldige natuur. Toeristisch nog niet ontdekt. Groep moet niet groter dan 14 personen zijn. Accomodaties in de Pamir zijn zoals aangegeven zeer sober, idem het eten.
Vertrekdatum: 13/09/2014
0 Beoordeling: 8
Merente : Prachtige reis met veel afwisseling in comfort. Elke dag was weer verrassend. Vooral het reizen langs de Afghaanse grens maakte diepe indruk. Het eten was eentonig, maar gezien de omstandigheden heel begrijpelijk. Wij hadden een kleine groep. Met een grote groep zou ik niet niet zo blij zijn geweest.
Vertrekdatum: 06/09/2014
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Hele mooie reis door ongekend prachtig ruig landschap/ onontdekt gebied. Weinig tot geen andere toeristen. Flexibele instelling is noodzakelijk, aangezien je bij de homestays/ guesthouses flink moet inleveren op hygiëne, comfort en privacy. Is het echter wel waard.
Vertrekdatum: 06/09/2014
1 Beoordeling: 9
Paul : Het landschap en de mensen tijdens deze reis zijn onwaarschijnlijk mooi. Helaas was de groep met 18 deelnemers eigenlijk te groot voor deze rondreis: de accomodaties konden dat niet 'aan'.
Vertrekdatum: 26/07/2014
0 Beoordeling: 8
Reiziger : mooie reis geweldige natuur en vriendelijke mensen , voor die van berglandschappen houden een aanrader
Vertrekdatum: 26/07/2014
1 Beoordeling: 7
Gerrit : Een reis door een indrukwekkend landschap. Vooral het reizen langs de grens van Afghanistan is bijzonder. Een land zo dichtbij maar toch onbereikbaar. Daarom is de zaterdagmarkt op een eiland in de rivier een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. Een drukke handel tussen de Tadjieken en de Afghanen. Wel dient bij deze reis rekening gehouden te worden met het feit dat bijna iedereen ziek zal worden! Dat is bijna niet te voorkomen. Dat was bij ons in de groep zo en ook bij bijna alle reizigers zie we zijn tegen gekomen. Een advies aan Koning Aap is om de groepsgrootte terug te brengen want 18 is te groot, de homestays kunnen dat niet echt goed aan. Eigen matjes meenemen is beter voor de nachtrust. Wel jammer dat informatie vanuit het kantoor voorafgaand aan de reis slecht is.
Vertrekdatum: 26/07/2014
0 Beoordeling: 8
Yvonne : Tadzjikistan is een prachtig land maar niet ingesteld op toerisme wat het wel weer heel bijzonder maakt. De tocht langs de grens met Afghanistan is overweldigend. De bevolking is gastvrij en vriendelijk. Aan ziek worden ontkomt niemand en dat maakt de reis wel heel erg zwaar. Als je deze reis gaat maken adviseer ik om wat extra voedzaam eten uit Nederland mee te nemen.
Vertrekdatum: 26/07/2014
0 Beoordeling: 8
paul : Het was soms basic en moeilijk maar elke dag hebben we minimum 1x "waw ! dit is prachtig" in de mond genomen.
Vertrekdatum: 12/07/2014
0 Beoordeling: 8
Wilhelmus : Een rondreis in tajikistan is redelijk zwaar qua infrastructuur en overnachtingen. echter hiertegenover staat een unieke ervaring namelijk aan een land waar toerisme nog in de kinderschoenen staat, met een bijzonder vriendelijke en gastvrije bevolking alsmede een ruig landschap.
Vertrekdatum: 12/07/2014
0 Beoordeling: 6
Reiziger : De reis viel mij wat tegen. Er zit in die 3 weken te weinig variatie in het landschap. De laatste week was ik aan het aftellen, het eten was erg karig en op een gegeven moment heb je het wel gezien. Dan is krijg je last van het monotone eten, de harde bedden en de slechte wegen.
Vertrekdatum: 12/07/2014
0 Beoordeling: 8
Jos : Veel te krappe overstap in Istanbul
Vertrekdatum: 12/07/2014
0 Beoordeling: 6
Rijk : Prachtige reis wat de natuur betreft en de vriendelijke bevolking. Voor de rest is het afzien mn in de maand juli... erg heet en het eten was slecht.
Vertrekdatum: 12/07/2014
0 Beoordeling: 8
Reiziger : -
Vertrekdatum: 31/05/2014
1 Beoordeling: 7
Lydi : Het is van te voren moeilijk in te schatten wat men onder "basic" verstaat;probeer zo veel mogelijk informatie (naast de bestaande)te krijgen over behuizing, slaapgelegenheid, voedsel en gewoonten. Wellicht komen er dan minder tegenvallers op je pad.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.