TADJIKISTAN
26 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Excursies TADJIKISTAN

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de lokale munteenheid van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Dushanbe (Tadjikistan), excursie Hissar

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Liefhebbers kunnen kiezen voor een optioneel uitstapje naar het fort van Hissar (ook geschreven als Gissar), gelegen op 23 km afstand van de hoofdstad. Vanwege zijn strategische ligging is het fort 21 keer vernietigd, onder andere door Cyrus de Grote, Alexander de Grote, Dzjengis Khan en het Rode Leger. De restanten van het oude fort liggen op een heuvel die de vallei overziet. Je ziet er het poorthuis met zijn torens, twee koranscholen en de karavanserai, waar tegenwoordig een museum in is gehuisvest.

Tashkent (Oezbekistan), Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 26

Je maakt een stadstour van een have dag door de stad. Je bekijkt een complex van moskeeën, koranscholen en andere religieuze gebouwen, het Khazrat Imom-complex. Verder naar de Chorsu bazaar, waar je eerst een oude koranschool bekijkt. Vlakbij staat ook de Juma-moskee, met zijn zilverkleurige koepels. De markt zelf is een en al bedrijvigheid. Een komen en gaan van kleurrijke dorpelingen en stedelingen met hun handelswaar.

Je gaat verder naar het Onafhankelijkheidspark waar diverse monumenten en beelden staan, zoals het monument voor de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog, met een beeld van een rouwende moeder en een eeuwig brandende vlam.

Je gaat onder de grond voor een ritje met de metro (het metrokaartje koop je voor een gering bedrag zelf). Enkele van de stations zijn mooi gedecoreerd. Evenals in Moskou zijn het kunstwerken met ieder hun eigen karakter, versierd met marmer, weelderige pleisterwerken en kunstobjecten. Vooral station Kosmonavtov is een bijzonder fraai station, gedecoreerd met beeltenissen van kosmonauten. Fotograferen is in de metro en op de stations helaas verboden. Dan bekijk je het monument ter herdenking aan de verwoestende aardbeving van 1966 en rijdt tenslotte terug naar ons hotel.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.