header image

Rondreis SURINAME

18 dagen - v.a. € 2.597,- Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.
Totale beoordeling:
7,8
107 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding: 9,0
Prijs/kwaliteit: 7,4
Accommodatie: 6,9
Transport: 7,0
Vertrekdatum: 10/10/2019
Beoordeling: 6
Berendina Jacoba: Suriname is interessant maar extreem warm. Bepaalde tochten naar het westen en vooral naar het oosten (Apoera) mogen vervallen. De lange reis erheen (10-12 uur) en terug is heel zwaar over hobbelige bauxietwegen met kuilen en de accomodatie in Apoera is matig. De gids (Sandro) was uitstekend en gaf de reis kleur door zijn deskundige uitleg op gebied van geschiedenis, natuur en ( medicinale) planten. Hij brengt een positief geluid naar voren over het land, waar de ontwikkeling beperkt is, de gebouwen vervallen en de toeristische attracties matig. . De tochten in een koriaal en de bezoeken aan de dorpjes van de Marrons en inheemsen waren bijzonder. Paramaribo is een leuke stad maar arm. Er verkeren veel mooie gebouwen in slechte staat, dat geeft soms een moedeloos gevoel. De jungletochten waren mooi en informatief. Erny
Vertrekdatum: 12/09/2019
Beoordeling: 9
Ria: Een land van verschillende culturen, de jungle en savanne, de oude plantages, waar de moskee en synagoge naast elkaar kunnen staan, waar werkelijk alles per bootje vervoerd wordt (inclusief ons en onze bagage), zwemmen in kreken en watervallen, heerlijk eten en djogo drinken met je vrienden. Daarnaast een top reisleider, chauffeur en kok. Kortom een echte aanrader!
Vertrekdatum: 14/02/2019
Beoordeling: 6
Nadine: Ik vond de reis niet evenwichtig samengesteld. De uren in een bus lopen veel te hoog op (ok, onder meer te wijten aan de slechte wegen in Suriname). De bestemming Apoera was heel moeilijk te bereiken, (2 volle dagen in een bus, onderweg weinig te zien) de reistijd ernaar toe is veel te lang in verhouding tot wat die plaats te bieden heeft , het plaatsje zelf stelt niks voor en de uitstap naar de watervallen Blanche Marie (terug meer dan 6 uren in een bus) is ook niet echt een hoogvlieger. Ik denk dat er in Suriname interessantere dingen te beleven zijn zonder het zo ver te gaan zoeken.
Reactie:
Door de afgelegen locatie is het dorpje Apoera lastig om te bereiken, echter de reis erheen (ondanks de lange uren in de bus) kan ook als bijzonder worden ervaren, je rijdt door desolate gebieden steeds verder het oerwoud in. Verblijven in dit zeer rustige indianen dorp (aan de westgrens met Guyana) is een unieke ervaring, de tijd lijkt hier te hebben stil gestaan. Apoera dient gedurende 3 nachten als uitvalsbasis om verschillende activiteiten te ondernemen zoals een bezoek aan de watervallen van Blanche Marie. Door de slechte wegen en de ligging zijn dit lange uren in de bus, een flexibele instelling van de reiziger is dus zeker gewenst! 
Vertrekdatum: 14/02/2019
Beoordeling: 9
ben: mooie reis maar wel pittig voor 70 plussers vanwege de slechte wegen .
Vertrekdatum: 08/11/2018
Beoordeling: 7
Reiziger: Suriname is een heel mooi land en toeristisch nog grotendeels onontgonnen terrein. Vriendelijke mensen en prachtige natuur. Het mist echter een grote publiekstrekker wat op zich de grootste sterkte en de grootste zwakte is.
Vertrekdatum: 08/11/2018
Beoordeling: 8
Johannes: Een reis waarbij je Suriname leert kennen. Geen High-lights maar je moet het land beleven. De enthousiaste gids Randy en zijn maatje Ger hebben gezorgd dat je het land omarmt. Zij gaan voor hun land. En ...ik ben een ervaring rijker. Josje
Vertrekdatum: 15/02/2018
Beoordeling: 8
Adjo: Het was een fantastische vakantie. Goed verzorgd met avontuurlijke accommodaties. Mooie groep mensen niet te groot. Verder een fantastische gids . Randy was een topper. Het enigste kleine min puntje vond het personeel in het hotel in paramaribo niet erg vriendelijk. Gr adjo en simone roeffen.
Vertrekdatum: 02/11/2017
Beoordeling: 8
Liesbeth: Deze reis biedt een mooie afwisseling van de verschillende culturen in Suriname. Na een bezoek aan de hoofdstad maak je bijvoorbeeld eerst kennis met de eerste bewoners van dit land (indianen) en naderhand met de Marrons (gevluchte slaven). Ook zie je veel van de overweldigde natuur. Verder wordt er goed voor de reizigers gezorgd (voldoende en lekker eten en drinken, redelijke accommodatie en sympathieke reisleider).
Vertrekdatum: 02/11/2017
Beoordeling: 9
Remy: Een geweldige reis met cultuur en veel natuur. Het is een afwisselende reis, goed verzorgd en met onze reisbegeleider Randy kom je heel veel van het land te weten.
Vertrekdatum: 02/11/2017
Beoordeling: 9
Tamara: Eén van de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb. We zijn echt op paradijselijke plaatsen geweest. Spijtig dat Suriname in België toch nog "onbekend is onbemind" is. 12/10 voor onze reisbegeleider!
Vertrekdatum: 12/10/2017
Beoordeling: 8
ton: Deze reis geeft een goede indruk van Suriname. Zowel de cultuur als de natuur komen aanbod. Het aantal soorten vogels en dieren viel wat tegen! Het prettige op deze reis is dat je meerdere nachten op de meeste plaatsen verblijft. We hebben een prachtige reis gehad, goed verzorgd en een prima reisleider! Ton en Ria Rietveld
Vertrekdatum: 13/07/2017
Beoordeling: 8
Syreeta: Erg genoten van mijn vakantie tijdens de Suriname - reis en verlening Curacao. Suriname is een land met veel natuur, maar als je in Paramaribo komt zit je weer midden in de stad. Deze afwisseling was leuk omte ervaren. We hebben 2x een kok (kok en kokin ) gehad en die hebben heerlijk voor ons gekookt! De kookles was meer "meehelpen met de kok", wat men wel als leuk ervaarde. Er was best veel regen gevallen, waardoor we niet bij de blanche marie watervallen konden gaan kijken; de brug lag onder water. Dit was wel erg jammer, daar de reis erheen 12 uur duurde. Tijdens deze reis kregen we onbeperkt water en frisdrank en ook zaten er veel maaltijden bij deze reis. Het zakgeld klopt dan ook! De verlening van Curacao was niet heel lang ( 4 dgn is eigenlijk 2,5 dag ), maar ik ben blij dat ik aan het eiland heb mogen ruiken. Ik heb een goede indruk van het eiland gekregen ( wat qua uitgaven best prijzig is ). Ik vind deze reis zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 13/07/2017
Beoordeling: 8
Carina: Verrassende reis door een bijzonder land. Wij waren met 12 personen, wat een heel fijn aantal was, vooral omdat je overal met kleine busjes naartoe gaat. Reisbegeleider Randy was een enthousiaste, kundige man die veel wist te vertellen over zijn land en daardoor ook een zeer goede gids was. Er zijn nog weinig toeristen, wat heel prettig is. Dat je gewoon Nederlands kunt praten is heel prettig. Sterke punten: De bijzondere en lange tocht over een onverharde dwars door het oerwoud op weg naar Apoera, Kookles van kok Siegfried in Afobaka, De fietstocht naar Peperpot, Tochten met een korjaal over de Surinamerivier, De mooie natuur. Meerdere nachten op 1 plek .
Vertrekdatum: 13/07/2017
Beoordeling: 9
Hugo: Mooie reis. Groep van 12 is goed, veel groter moet de groep niet zijn, denk ik.
Vertrekdatum: 16/02/2017
Beoordeling: 7
Johan: 18 dagen om Suriname te verkennen. Deze reis geeft daarvoor een prima mogelijkheid. De stad Paramaribo en zijn directe omgeving hebben we in 4 dagen kunnen bekijken. Het oosten van het land, met hoogtepunt Galibi (schilpadden) was heerlijk om te bezoeken. In het westen hebben we Apoera aangedaan, Tijdens en na een rit over bijna 300 km dirtroad hebben we lekker ervaren wat oerwoud is en hoe de mens er leeft. Brokopondo-meer, Brownsberg en upstream Suriname rivier zijn andere ervaringen die we niet hadden willen missen.
Vertrekdatum: 16/02/2017
Beoordeling: 9
Reiziger: Land met veel geschiedenis, mooie natuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten! Je brengt veel tijd door in de binnenlanden, er is daar verder niets, maar dat vond ik juist zo indrukwekkend. Houd er rekening mee dat sommige reisdagen lang zijn en dat accommodaties eenvoudig zijn. Hierdoor kom je wel in gebieden waar bijna geen andere toeristen komen. Paramaribo is leuk om te fietsen, de plantages te bezoeken en leuke restaurantjes aan de waterkant! Tip: De Gadri (heerlijke Creoolse gerechten). Onze reisbegeleider Gio was super! Veel kennis over het land, de geschiedenis en de natuur, een absolute meerwaarde! Al met al een prachtige rondreis!
Vertrekdatum: 16/02/2017
Beoordeling: 8
Reiziger: Onze conclusie is: Suriname is eigenlijk niet echt een vakantieland, het was leuk om gezien en geproefd te hebben, maar men is daar niet echt ingesteld op toeristen. De wegen zijn erg slecht en de voorzieningen minimaal. Dit maakt het aan de andere kant ook wel weer avontuurlijk. We hebben genoten.
Vertrekdatum: 07/03/2015
Beoordeling: 7
Geertrui: Suriname: Een avontuurlijke reis in een warm vochtig klimaat. De bustochten in oude maar functionerende Japanse busjes. Heb geen haast, Nospang , want dat past niet in Suriname. Parmaribo is druk en chaotisch behalve op zondag. Avontuurlijke boottochten naar de binnenlanden. In de binnenlandse dorpen waan je je soms in Afrika maar de vochtige en groene omgeving strookt niet met dat beeld. Een reis die veel indrukken maakt. Met enige aanpassing aan de Surinaamse warmte en sanitaire hygiëne maakt de reis onvergetelijk.
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: een avontuurlijke reis, kennis making met verschillende bevolkingsgroepen een beeld kunnen krijgen van verschillende gebieden in suriname. Aardige mensen en ze spreken je taal.
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: Wij vonden de prijs van de aangeboden excursies aan de vrij hoge kant in relatie tot het aanbod
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: Die heb ik in boven staande vakjes al beantwoord.