header image

Rondreis SURINAME

18 dagen - v.a. € 2.495,- Boek nu

Excursies Rondreis SURINAME

7,8 (107)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld. Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. 

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Belangrijk: de excursies zijn gebaseerd op een prijs in de lokale munteenheid (door koersschommelingen kan de prijs dus soms veranderen). De excursies dienen ter plekke betaald te worden.

Hieronder vind je een overzicht van ter plaatse aangeboden excursies. Entreegelden zijn exclusief (tenzij expliciet genoemd). De vermelde prijzen zijn gebaseerd op een deelname van minimaal 10 deelnemers.

Commewijne River Cruise

Ter plaatse boekbaar € 60,-

Op een comfortabele toerboot vaar je over de Commewijne rivier naar de gerestaureerde plantage Frederiksdorp. Je vaart stroomopwaarts over de rivier langs de voormalige plantages met tot de verbeelding sprekende namen als Zorg en Hoop, Moed en Kommer of Nijd en Spijt.  Halverwege de terugreis kun je een verfrissende duik nemen in de rivier.

Excursie Jodensavanne

Ter plaatse boekbaar € 85,-

Deze optionele dagexcursie begint in Paramaribo en je vaart langs historisch Paramaribo, de Waterkant, de Centrale Markt, de Nieuwe Haven en Staatsolie. De boottocht vervolgt langs een aantal plantages. Na een bezoek aan de Jodensavanne wordt gestopt in Overbridge voor de lunch (inbegrepen in de excursie). Tevens is hier gelegenheid om te zwemmen of een wandeling te maken langs het strand. Min. 4 personen

Paramaribo Cultural Markets Tour

Ter plaatse boekbaar € 40,-

Je zal gefascineerd raken door de authenticiteit en diversiteit van de verschillende culturele markten in Paramaribo.
Enkele hoogtepunten van deze tour zijn: een bezoek aan de Chinese standhouder met de lekkerste Dim Sum hapjes van Suriname. De Javaanse markt (Saoena Market) waar wij opzoek gaan naar de best smakende Berkat (offermaaltijd). De orchideeën markt om sierplanten en echte Surinaamse orchideeën te bewonderen. Een bezoek aan de vlooienmarkt en tot slot de Paramaribo Zoo. Alleen mogelijk op zondag!
Prijs bij min. 4 personen.

Peperpot fietstour

Ter plaatse boekbaar € 50,-

De Peperpot fietstour start in Paramaribo, van waaruit je met een zogenaamde tentboot over de Surinamerivier naar Meerzorg vaart. Hier begint de fietstocht naar plantage Peperpot. Het grootste deel van deze fietstour voert over zandwegen. Je kunt de oude fabriek bezoeken, met de plantagewoningen en de oude koffieloods uit 1808. In een lokaal eethuisje ga je lekker lunchen. Vervolgens fiets je op je gemak weer terug richting Paramaribo.

Prijs geldig bij minimaal 4 personen