Rondreis NOORD-SOEDAN
12 dagen - v.a. €3 095 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis NOORD-SOEDAN

SOEDAN

Is het veilig in Noord Soedan?

In het gebied waar wij komen is het zeker veilig! In het gebied vanaf Khartoum naar het noorden zijn worden er geen conflicten uitgevochten. Ook heeft de samenleving daar niet het juk te dragen van conflicten die in het verleden zijn uitgevochten. Kortom, het is er erg rustig en vredig en conflictsentimenten zijn gelukkig ver weg.

Waarom is deze Soedan groepsreis naar verhouding duur en waarom staat het zakgeld zo laag?

Zo goed als alles in deze reis inclusief, je hebt dus nauwelijks uitgaven. Omdat Soedan op toeristisch gebied niet ontwikkeld is, kan je zelfs geen souvenirs kopen. De excursies zijn inclusief, de entreegelden en bijna alle maaltijden zijn inclusief. Je hebt dus feitelijk alleen geld nodig voor de maaltijden (lunch/diner) in Khartoum.

Is dit een groepsreis met veel 'ontberingen' ?

Nee, dat valt erg mee. Er zijn weinig toeristische voorzieningen, maar de hotels die wij hebben zijn goed te noemen. Het tented camp is mooi, ligt mooi, elke tent heeft een eigen badkamertje. Dan is er nog de kampeer ervaring bij Old Dongola. Hoewel je daar 'in het wild' kampeert, doet onze organisatie de uiterste best om het zo comfortabel mogelijk te maken! (zie ook volgende vraag over het kamperen)

Hoe is de kampeeruitrusting in Oud Dongola in Soedan?

Een nacht kampeer je op basis van volpension. Er reist een kok mee voor het bereiden van de maaltijden. Voor de kampeerovernachting heb je de beschikking over de volgende items:

• Iglo tenten van 2 bij 2 meter. Ze zijn groot genoeg voor drie personen, maar we gebruiken ze voor twee personen. Je dient ze zelf (na instructie) op te zetten, een simpel klusje dat 3 à 4 minuten in beslag zal nemen.
• Simpele schuimrubberen matrasjes van ongeveer 5 cm dikte. Ze zijn 2 meter bij 60 centimeter.
• Opklapstoelen met armleuningen en opklaptafels.
• Gaslampen, thermoskannen voor water, borden, bekers en bestek.
• Wasbakken, zodat je jezelf kunt wassen met water dat we met jerrycans meebrengen.
• Een eerste hulp kit.

Zelf zorg je voor toiletpapier en een slaapzak. Het kan flink afkoelen in de woestijn.

Welke kleding is geschikt voor Soedan?

In Soedan is er sprake van strenge religieuze wetgeving. Het is daarom goed om je een beetje te confirmeren aan de kleding die daar gebruikelijk is. Vrouwen dragen daarom kleding die benen en schouders bedekt. Daarbij dient de kleding niet al te strak om het lijf te zitten. Een hoofddoek is in het algemeen niet noodzakelijk, wel in de religieuze gelegenheden. Veel vrouwen zullen ervaren dat het losjes dragen van hoofddoeken zo nu en dan juist heel erg comfortabel is. Voor mannen geldt qua kleding eigenlijk hetzelfde... het dragen van korte broeken is niet 'gewoon' in Islamitisch georiënteerde landen, dus ook een lange, luchtige, broek en een T-shirt is prima.

Welke zaken zijn handig om mee te nemen naar Soedan?

Denk in elk geval aan een slaapzak en een zaklamp voor de kampeernacht. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht kan groot zijn in de woestijn, dus zorg voor laagjes kleding. Verder is een hoofddeksel erg prettig, om je te beschermen tegen de zon. Een veldfles is ook handig, zodat je steeds zelf drinkwater bij kunt vullen uit de grote flessen die meegaan op deze reis. Neem vooral niet te veel mee, in praktijk blijkt dat dat alleen maar lastig is.

Is er enige electronische infrastructuur aanwezig?

Er is in principe geen internet aanwezig, zeker ook geen wifi. Voor mobiele telefonie kun je het beste informeren bij je provider.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Soedan rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.