header image

Rondreis POLEN

9 dagen - v.a. € 1.195,- Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis POLEN

8,0 (18)
 1. Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Polen?
 2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 3. Heb ik inentingen nodig voor mijn rondreis door Polen?
 4. Wat is de beste reistijd?
 5. Hoe slapen we in Polen?
 6. Hoe wordt er gereisd in Polen?
 7. Kan ik gebruikmaken van Wifi tijdens de reis?
 8. Heb ik een wereldstekker nodig?
 9. Wat is de munteenheid van Polen?
 10. Kan ik pinnen in Polen?
 11. Kan er vegetarisch gegeten worden in Polen?
 12. Moet ik een koffer of een reistas meenemen op reis?
 13. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 14. De feiten op een rij

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Polen?

Internationaal paspoort of ID-kaart (identiteitskaart):
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is of een identiteitskaart die na terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner het Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationale paspoort of ID-kaart en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van het Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken: koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) om na te gaan wat de vereisten voor reisdocumenten zijn en om hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden. Dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Heb ik inentingen nodig voor mijn rondreis door Polen?

Bij veel reizen die we aanbieden, zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kun je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902 88 0 88. Je kunt ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reistijd?

De beste reistijd voor Polen zijn de maanden juni tot en met augustus, de Poolse zomer. Gedurende deze periode stijgt de temperatuur in het hele land tot gemiddeld 22 graden. Alleen aan de kust bij Koszalin blijft het iets koeler en op de bergtoppen is het gemiddeld 9 graden. Het warmste gebied is het centraal gelegen gedeelte van Polen.

De winters in Polen zijn erg streng in het oosten en zuiden van het land, terwijl ze in het noorden met de Nederlandse en Belgische winters te vergelijken zijn. Ook de duur van de winter verschilt erg per gebied. Aan de kust duurt de winter ruim twee maanden, in het noordoosten bijna vier maanden, en in het Tatragebergte tot maar liefst een half jaar.

Gemiddeld valt er in Polen minder regen dan in Nederland en België. Met name in het noorden van Polen is het droger. In het westen en in de bergen in het zuiden van Polen regent het juist een keer zoveel als in Nederland, vooral in het Tatragebergte. De meeste regen valt in Polen rond de zomer, waarbij juni meestal de natste maand van het jaar is en februari de droogste maand. In de bergen is september gemiddeld de natste maand.

Hoe slapen we in Polen?

Tijdens je verblijf in Polen slaap je in middenklassehotels, in één- of tweepersoonskamer met eigen badkamer en toilet en op basis van logies en ontbijt.

Meer informatie en foto's van de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Hoe wordt er gereisd in Polen?

Voor deze reis maken wij gebruik van een eigen (airconditioned) bus zodat we overal kunnen stoppen, bijvoorbeeld voor een fotostop.

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Polen vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij 'Accommodatie en transport'.

Kan ik gebruikmaken van Wifi tijdens de reis?

Op veel plaatsen en restaurants is er Wifi. Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Heb ik een wereldstekker nodig?

We verwijzen je graag naar de volgende website, waar je kunt zien welke stekkers je nodig hebt: www.wereldstopcontacten.nl.

Wat is de munteenheid van Polen?

De munteenheid van Polen is de Poolse Zloty (PLN). Het Poolse woord zloty betekent gulden. Net als de vroegere Nederlandse gulden, is de munt afgeleid van de florijn.

Kan ik pinnen in Polen?

In Polen kun je overal gemakkelijk pinnen. Het is wel handig om voor de zekerheid een deel van het geadviseerde zakgeldbedrag in cash Euro's mee te nemen, voor het geval een pinautomaat defect of leeg is.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Polen?

Er zullen altijd een paar gerechten zonder vlees zijn, en er zijn ook best veel salades verkrijgbaar zonder vlees. Bovendien zijn er in de grotere steden als Warschau en Krakau, tegenwoordig ook veel vegetarische of zelfs vegan restaurants en hebben veel restaurants ook meerdere vegetarische opties op de menukaart opgenomen.

Moet ik een koffer of een reistas meenemen op reis?

Ons advies voor deze reis is een zachte koffer of een trolly mee te nemen, maar dit is niet verplicht. Een koffer met harde buiten kant raden we echter sterk af in verband met de vaak beperkte bagageruimte in de bus. Maar aangezien we een eigen bus tot onze beschikking hebben, kan het eventueel wel.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen