header image

Rondreis POLEN

9 dagen - v.a. € 1.195,- Boek nu

Excursies Rondreis POLEN

8,0 (18)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de lokale munteenheid. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Krakau: Joodse Wijk en Schindler's Fabriek

Ter plaatse boekbaar € 52,-

Krakau heeft sinds de 15e eeuw een grote Joodse gemeenschap gehad totdat de Tweede Wereldoorlog losbrak. Tijdens deze stadstour bezoek je het Kazimierz District, de wijk waar de Joodse gemeenschap vroeger woonde en waar de Remug synagoge nog steeds in gebruik is. De fabriek van Oskar Schindler, de Duitse industrieel die tijdens de oorlog meer dan 1000 Joden redde door ze in zijn fabriek te laten werken. Oskar Schindler is in relatieve armoede overleden en werd pas bekend door de filmd Schindler’s List (1993). De fabriek is tegenwoordig een museum. De prijs is gebaseerd op een minimum van 6 deelnemers. 

Duur: 4 uur
Inbegrepen: Vervoer, entree Schindler’s Fabriek, entree synagoge, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: fooi, drinken, etc

Warschau: Communistisch Warschau Tour

Ter plaatse boekbaar € 52,-

Polen verandert snel en hoewel de communisten in 1989 hun macht in Polen verloren, zijn de invloeden van de Sovjet-Unie nog steeds aanwezig. Tijdens deze bijzondere excursie reis je in echte Nysa busjes, een product van het Poolse staatsbedrijf ZSD, langs de meest opvallende overblijfselen uit die tijd, zoals het Cultuur en Wetenschapspaleis, een geschenk van Stalin aan het Poolse volk. Andere stops zijn onder andere het Ministerie van Landbouw, het Praga District en het Communisme Museum. De prijs is op basis van minimaal 6 deelnemers. 

Duur: 3 uur
Inbegrepen: Engelstalige gids, transport
Niet inbegrepen: Entrees, food, drinken, etc

Warschau: Wodka Museum

Ter plaatse boekbaar € 15,-

Wodka is niet alleen de nationale drank van Polen, het wordt ook gezien als een belangrijk onderdeel van de Poolse cultuur. Tijdens je rondleiding door het Wodka museum maak je kennis met de geschiedenis van de drank, de verschillende productiemethoden en smaken.

Er zijn twee mogelijkheden om het museum te bezoeken:
1. Je kunt deelnemen aan een uur durende join-in rondleiding van maximaal 25 mensen, waarbij de entree € 15 pp is. Tijdens deze rondleiding vertelt een gids je over alle bijzonderheden. Een proeverij is dan niet bij de prijs inbegrepen.
2. De tweede mogelijkheid is een uur durende rondleiding in combinatie met een wodka proeverij waarbij je € 35 per persoon zal moeten betalen.

Inbegrepen: transport

Wroclaw: Stadstour

Ter plaatse boekbaar € 18,-

De historische stad Wroclaw is eeuwenlang verbonden geweest met belangrijke koningshuizen en rijken zoals de Habsburgers, Pruisen en Duitsland. De rijkdom die de stad ooit ten deel viel is nog steeds overal merkbaar. Zo heeft de Wroclaw meer dan 100 bruggen en is het oude Marktplein met zijn prachtige huizen een waar genot voor het oog. Om het beroemde Panorama Raclawicka te zien dient ter plaatse nog entree te worden betaald (ongeveer € 11). De prijs is gebaseerd op minimaal 6 deelnemers. 

Duur: 4 uur
Inbegrepen: Engelstalige gids, transport
Niet inbegrepen: entrees, fooi, drinken, etc

Zakopane: Stadstour

Ter plaatse boekbaar € 25,-

Zakopane staat bekend om de houten architectuur. Tijdens de stadstour bezoek je het centrum, de houten kerk in Jaszczurowka of Villa Atma, het dorpje Chocholow en nog veel meer. Daarnaast ga je met de kabelbaan naar de berg Gubalowka waar je kunt genieten van het uitzicht op het Tatra gebergte en de markt en het Tatra museum kunt bezoeken. De prijs is gebaseerd op minimaal 6 deelnemers.  

Duur: 4 uur
Inbegrepen: Engelstalige gids, transport
Niet inbegrepen: Overige entrees, kaartje kabelbaan (ongeveer € 6), fooi, drinken, etc.

Zakopane: Stadstour en Morsky Oko

Ter plaatse boekbaar € 29,-

Tijdens deze dagexcursie begin je ’s ochtends vroeg met een wandeling naar Morsky Oko. Vanuit Zakopane word je naar het beginpunt van de wandeling gebracht, auto’s mogen het natuurgebied niet in. Over een redelijk vlak wandelpad wandel je in een kleine 2 uur door een geweldig mooie omgeving totdat je bij het diepblauwe meer aankomt. De wandeling terug naar de parkeerplaats zal iets sneller gaan en zal zeker niet als een straf voelen. Het tweede deel van de excursie is een stadstour waarbij je het centrum bezoekt, de houten kerk in Jaszczurowka of Villa Atma, het dorpje Chocholow en nog veel meer. Met de kabelbaan ga je naar de berg Gubalowka vanwaar je kunt genieten van het uitzicht op het Tatra gebergte en de markt en het Tatra museum kunt bezoeken. De prijs is gebaseerd op minimaal 6 deelnemers. 

Duur: 8 uur
Inbegrepen: Engelstalige gids, entree voor het Nationaal park
Niet inbegrepen: Overige entrees, kaartje kabelbaan (ongeveer € 6), fooi, drinken, etc.