Familiereis PERU AVONTUUR
21 dagen - v.a. €2 995 Boek nu

Excursies Familiereis PERU AVONTUUR

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 10 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Arequipa - stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 38

Je wandelt rond door het Santa Catalina klooster waarna je de tour vervolgt naar de Compañía kerk. Op het centrale plein vind je de kathedraal in neo-renaissancestijl. Je verlaat het centrum en reist per bus naar de nabijgelegen traditionele dorpen Yanahuara en Carmen Alto, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op Arequipa en de omliggende vulkanen. Na de lunch (exclusief) ga je weer terug naar Arequipa.

Duur: 3 uur
Vertrek: in de ochtend of in de middag
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.
Inclusief: privé vervoer, Engelstalige gids, entreegelden.

Cuzco - entree Machu Picchu

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Aan het begin van de reis kan je aan de reisbegeleider doorgeven of je je entreekaartje voor Machu Picchu eventueel wilt combineren met Machu Picchu Mountain, Machu Picchu Museum of Huayna Picchu (alle combinaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Cuzco - Incatrail (2 dagen, alleen voor vertrek te boeken)

Ter plaatse boekbaar voor € 295

Voor beschrijving: zie dag tot dag programma.

Inclusief:
Transfer van hotel naar treinstation v.v.; Expedition trein Cuzco tot Km.104; Entree Incatrail (ook geldig voor Machu Picchu); Engelssprekende gids/kok; Overnachting hostel in Aguas Calientes; Alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 2 (1 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner); Bezoek Machu Picchu op dag 2; Bus Aguas Calientes - Machu Picchu op dag1; Bus Machu Picchu - Aguas Calientes op dag 2; Expedition trein Aguas Calientes - Cuzco.

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Cuzco te besteden hebt.

Cuzco - Incatrail (4 dagen, alleen voor vertrek te boeken)

Ter plaatse boekbaar voor € 350

Voor beschrijving: zie dag tot dag programma.

Inclusief:
Vervoer van hotel naar begin van de trail (km. 82 of 88); Entree Incatrail (ook geldig voor Machu Picchu); Engelssprekende gids/kok; Dragers (niet voor persoonlijke uitrusting); Complete kampeeruitrusting (tweepersoons tenten met eenvoudige matjes, keukentent, wc-tent en eettent, tafels en stoelen, kook uitrusting, serviesgoed; EHBO doos en zuurstoffles); Alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 4 (3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner); Bezoek Machu Picchu; Bus Machu Picchu - Aguas Calientes; Expedition trein Aguas Calientes - Cuzco.

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Cuzco te besteden hebt.

Cuzco - Larestrek (4 dagen, alleen voor vertrek te boeken)

Ter plaatse boekbaar voor € 350

De Larestrek is een trek die je kunt doen in plaats van de 4-daagse Incatrail, óf als de 4-daagse Incatrail vol is. Meer informatie over deze trek is op aanvraag te verkrijgen.

De Larestrek is een vierdaagse trekking die eindigt bij Machu Picchu (je reist per trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, voor een bezoek aan Machu Picchu). Het neemt je mee naar de weinig bezochte Laresvallei die een spectaculair uitzicht biedt op het Urubamba-gebergte, ten oosten van de Heilige Vallei. Je komt door kleine bergdorpjes en komt boven de 4000 meter, met een geweldig uitzicht op de bergtoppen. Deze trekking geeft je de mogelijkheid om te zien hoe de Quechua sprekende Indianen van de hoog gelegen bergdorpen leven van de landbouw.
De Larestrek wordt gezien als niet te moeilijk en is vergelijkbaar met die van de Incatrail. Er is echter wel een top van 4800 meter te beklimmen en dus is het belangrijk dat je een redelijk goede lichamelijke conditie hebt. Mensen die de trekking doen hoeven alleen hun dagbagage te dragen (het grootste deel van je bagage laat je achter in het hotel in Cuzco). Je moet wel je eigen slaapzak meenemen.

Wanneer je de 4-daagse Lares boekt, zul je geen gebruik maken van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de Larestrek verrekend. Het lopen van de Larestrek betekent ook dat je minder of geen vrije dagen in Cuzco te besteden hebt.

Inclusief:
Transport per bus van Cuzco naar Lares; Engels sprekende gids/kok; 2 nachten kamperen en 1 nacht in een hostel in Aguas Calientes; paarden voor de bagage (niet voor persoonlijke uitrusting) inclusief begeleiders; ontbijt, lunch en avondeten tijdens de trek; complete kampeeruitrusting (tweepersoons tenten met eenvoudige matjes, keukentent, wc-tent en eettent, tafels en stoelen, kook uitrusting, serviesgoed; EHBO doos en zuurstoffles); bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu v.v. + entree en gids; Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes en Aguas Calientes - Cuzco (via Ollantaytambo).

Cuzco - stadstour + Inca-sites

Ter plaatse boekbaar voor € 19

Je ziet tijdens deze stadstour de hoogtepunten in en rondom Cuzco. Je begint met Sacsayhuaman, een enorm bouwwerk dat een schitterend uitzicht over de stad biedt. Daarna ga je naar een andere belangrijke Inca opgraving, genaamd Qenqo. Vervolgens breng je een kort bezoek aan Tambomachay, een tempel gewijd aan de God van het Water. Je keert terug naar Cuzco, waar je de tempel van Koricancha ziet. Dit was de belangrijkste tempel van het Incarijk. Tenslotte bezoek je de prachtige kathedraal van Cuzco.

Duur: 4 uur
Vertrek: in de middag
Inclusief: transport, Engelssprekende gids
Exclusief: entrees (22 USD voor de ruïnes buiten Cuzco, 13 USD voor de kathedraal en Koricancha).
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

Lima - stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Je begint de stadstour met een bezoek aan de moderne voorsteden San Isidro en Miraflores. Je ziet de Huaca Pucllana, een pre-Inca tempel die de uitbreiding van de stad heeft overleefd. In het 16e eeuwse historische centrum van Lima (UNESCO werelderfgoed) zie je het Plaza Mayor, het presidentieel paleis, de kathedraal, het stadhuis en het paleis van de bisschop.

Duur: 3 uur
Inclusief: privé transport, Engelssprekende gids, entreegelden.
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

Nazca - mummies Chauchilla

Ter plaatse boekbaar voor € 17

De begraafplaats van Chauchilla is de enige plek in Peru waar de oude mummies nog in hun originele graven te bezichtigen zijn. De excursie naar de begraafplaats wordt gecombineerd met een bezoek aan een keramiek werkplaats waar men kan men zien hoe op de oude manier goud wordt verwerkt.

Duur: 2-3 uur
Inclusief:  transfers, lokale gids
Exclusief: entreegeld (2 euro)
Prijs bij tour in internationaal gezelschap. Bij privé tour met minimaal aantal van 2 deelnemers: € 29 p/p. Bij meer deelnemers wordt deelname aan de privé tour goedkoper (en andersom!).

Nazca - vlucht over Nazcalijnen (ook voor vertrek te boeken)

Ter plaatse boekbaar voor € 100

Met een klein 4-persoons Chesna vliegtuigje maak je ongeveer 20 minuten een vlucht over een aantal van de Nazca-tekeningen (af en toe wordt een iets groter vliegtuig ingezet tot maximaal 12 personen). De piloten staan bekend om hun vliegkunsten.

In de vlaktes rond Nazca strekken zich als een reuzenkaart of iets dat achtergelaten is door astronauten de beroemde Nazca-lijnen uit. De Nazca-lijnen zijn een raadsel. Niemand heeft bewijs waarom ze er liggen, of door wie ze zijn gemaakt. Sinds de ontdekking hebben de Nazca-lijnen de meest fantastische verhalen geïnspireerd: het zou door of voor oude goden zijn gemaakt, het zou een landingsbaan voor de terugkeer van aliens zijn, een hemelse agenda gemaakt door de oude beschaving van Nazca...
De lijnen worden gedateerd tussen 200 voor Christus en 600 AD, en men denkt dat ze werden gebruikt voor rituelen die gelieerd zijn aan de astronomie. De Nazca-lijnen bevinden zich in de Nazca woestijn, een hoog dor plateau dat zich tussen de steden Nazca en Palpa op de pampa uitstrekt. De desolate vlakte aan de Peruaanse kust is 400 kilometer ten zuiden van Lima gelegen, heeft een oppervlakte van ongeveer 450 km2, en is een zandwoestijn waarbij je in de verte de hellingen van de Andes ziet.

Inclusief: vervoer naar het vliegveld, de vlucht over de Nazcalijnen en een certificaat na afloop.
Exclusief: airport tax (sol 25.00 p.p., ong. 7 euro).

Ook bestaat de mogelijkheid om de vlucht over de Nazca lijnen ter plaatse te boeken. Echter is dit op basis van beschikbaarheid en is er geen garantie dat je de vlucht ook daadwerkelijk kunt maken/ boeken. Daarnaast willen we je erop wijzen dat de luchtvaartmaatschappijen die deze vluchten uitvoeren een flexible prijsstelling hanteren voor last-minute boekingen waardoor er forse prijsverschillen (zowel lager als hoger) kunnen ontstaan.

Pisco - Ballestas-eilanden (seat in)

Ter plaatse boekbaar voor € 16

240 Kilometer ten zuiden van Lima liggen het Paracas National Reserve en de Ballestas-eilanden. Op de Ballestas-eilanden wonen meer dan 160 soorten zeevogels, zoals Humboldt pinguins, pelikanen, aalscholvers en Jan-van-Genten. Daarnaast wonen er grote aantallen zeeleeuwen. In februari en maart worden soms condors gespot, die zich met de karkassen van dode zeeleeuwen voeden. Dolfijnen en walvissen kunnen soms zelfs ook worden gezien. De enige manier om de natuur rond de Islas Ballestas waar te nemen is door aan een boottocht deel te nemen. Het is namelijk verboden de eilanden te betreden. Vanaf de boot kun je dieren echter uitstekend spotten. Zeeleeuwen stoeien in het water rond de boot, zodat je prachtige foto's kunt maken. De eilanden hebben ook enkele indrukwekkende rotsformaties en je zult zeker langs de  Candelabra (een archeologische ets in de heuvels) varen, die het best vanaf de zee te zien is.

Duur: 2 uur
Inclusief: vervoer naar de haven, boottocht naar de eilanden en een lokale gids.
Exclusief: entreegeld (sol 1.00 p.p.) + havenbelasting (sol 5.00 p.p.)
Tour in internationaal gezelschap.

Tambopata jungle-verlenging (alleen voor vertrek te boeken)

Ter plaatse boekbaar voor € 749

Voor meer informatie: kijk onder het kopje verlengingen.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.