Rondreis ECUADOR, PERU, BOLIVIA EN CHILI
58 dagen - v.a. €4 295 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis ECUADOR, PERU, BOLIVIA EN CHILI

CHILI

Wat kan ik het beste meenemen aan valuta in Chili?

Advies zakgeld LPA/BBP (Patagonie)

In Chili kun je overal goed pinnen (niet in het NP Torres del Paine) en met creditcard betalen.
We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeld  in cash USD mee te nemen. Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en  zonder gaten).

Hoe wordt er gereisd door Chili?

Je reist afwisselend met het openbaar vervoer, privé bussen en de binnenlandse vluchten. Reis je een traject per nachtbus, dan betreft het  zeer luxe bussen, waarvan de stoel achterover gezet kan worden tot bijna ligstand.

Wat is de beste reistijd voor Chili?

De meest geschikte reistijd voor Patagoniëreis loopt van oktober tot en met maart, de Chileense zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. 
De noordelijke regio's van Chili hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C.) met relatief de meeste regenval. 
Noord-Chili kan het het hele jaar door bezocht. 
Santiago de Chile kent een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.

Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Chili?

Het is aan te raden zowel luchtige als warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen. In Torres del Paine kan het flink koud worden en kun je veel wind en snel wisselende weersomstandigheden verwachten.  Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack). Dunne handschoenen en een muts kunnen ook soms goed van pas komen. Verschillende lagen over elkaar helpen goed tegen de kou.

Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14.

Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden.

Moet ik een slaapzak meenemen?

Voor de Patagoniëreis is het noodzakelijk om een slaapzak mee te nemen voor de overnachtingen in Torrres del Paine. Bij de meeste refugio's kun je tegen een kleine bijbetaling ook ter plaatse beddengoed huren. Het is echter geen garantie dat dit altijd voldoende aanwezig is.

Mobiele telefonie in Chili. Ben ik telefonisch bereikbaar?

We raden je aan om contact op te nemen met je provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland.
Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden. 

Is wifi in Chili beschikbaar?

In de meeste hotels van de grotere steden is er wifi. Het kan zijn dat er uitsluitend wifi is in de lobby van het hotel. 

Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Chili?

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

Kan ik een koffer meenemen naar Chili?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een hardschalige koffer raden wij af, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen. 

BOLIVIA

Hoe groot is de kans op hoogteziekte in Bolivia?

Op deze reis verblijf je een aantal malen op hoogten boven de 3000 m. Een enkele maal kom je zelfs over een pas van 4500 m. Hoe je lichaam hierop reageert, kun je niet van te voren voorspellen. De meeste mensen zullen weinig merken, maar je kunt last krijgen van kortademigheid, lichte hoofdpijn of misselijkheid. Geef in ieder geval aan aan de reisbegeleider als je er last van krijgt.

Hoogteziekte is een reactie van het lichaam op de steeds lagere zuurstofdruk in de lucht. Het belangrijkste probleem is het ontstaan van vochtophoping in de longen en/of de hersenen. Je dient alert te zijn op de symptomen bij jezelf en degenen met wie je reist. Voordat de symptomen worden beschreven, eerst nog dit: het krijgen van hoogteziekte is niet afhankelijk van lichamelijke fitheid of routine in het lopen op grote hoogten.

Ook geroutineerde bergwandelaars kunnen er na vele keren voor het eerst last van krijgen. Er is een heel scala aan symptomen bij hoogteziekte. De Franse alpinistenvereniging werkt met een puntensysteem om de ernst van de situatie te kunnen inschatten. Symptomen met 1 punt zijn: misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid, duizeligheid. Twee punten: overgeven, hoofdpijn die niet op aspirine reageert. Drie punten: enorme vermoeidheid, kortademigheid of benauwdheid zonder inspanning, heel weinig plassen. Scoort iemand niet meer dan 3 punten, dan kun je langzaam verder omhoog, maar beter is pas door te gaan tot de symptomen weg zijn. Tussen 4 en 6 punten moet je uitkijken en wachten tot de symptomen verdwenen zijn, of als het kan een paar honderd meter dalen. Meer dan 6 punten betekent: onmiddellijk afdalen, de zieke mag niet op deze hoogte blijven en zeker niet op deze hoogte slapen.  Er zijn enkele medicijnen die de effecten van hoogteziekte tijdelijk dragelijk kunnen maken.

Wat is de beste periode om te reizen door Bolivia?

Van april tot en met november kun je prima reizen in Bolivia, daarna begint het regenseizoen en kunnen bepaalde plaatsen slecht bereikbaar worden.

Hoe lang is de reis naar Uyuni in Bolivia?

Vanuit La Paz is het ongeveer een hele dag rijden naar Uyuni.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Bolivia?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Kan ik pinnen tijdens deze Bolivia groepsreis?

Het is mogelijk om te pinnen in de steden, toeristische plaatsen en op de vliegvelden. Alleen met Mastercard, Eurocard en bankpassen met een Cirrussymbool. Vaak is het maximum wat je kunt opnemen gelijk aan USD 200 - 300 per dag. Vertrouw hier echter niet 100 procent op, dus zorg altijd dat je contant geld achter de hand hebt. Het is daarom raadzaam een gedeelte van het zakgeld in contant geld - liefst Amerikaanse dollars - mee te nemen.  Neem contanten in kleine coupures mee, dit omdat niet alle banken of hotelrecepties voldoende pesos beschikbaar hebben. Belangrijk: de dollarbiljetten dienen onbeschadigd te zijn. Excursies die je ter plaatse boekt kun je het beste betalen in US dollars.

 Het is raadzaam om naast je bankpas een extra bankpas of  bij voorkeur creditcard mee te nemen. Wij adviseren je om voor vertrek bij je bank te checken of je met je huidige pinpas wel buiten Europa kunt pinnen en dit zo mogelijk nog aan te passen voor je vertrek.  Dit in verband met actuele ontwikkelingen bij de banken om steeds meer pinpassen die in het buitenland gebruikt worden, extra te beveiligen. Dit kan met zich meebrengen dat je soms moeilijk een buitenlandse bank kunt vinden waar je je pas kunt gebruiken.

 

Heb je een visum nodig voor Bolivia?

Nee, voor Bolivia heb je geen visum nodig. Wel heb je een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden na vertrek geldig is.

Moet ik dikke kleding meenemen op mijn Bolivia rondreis?

Overdag is de temperatuur aangenaam en kan het in de zon heerlijk warm worden. 's Avonds kan het echter sterk afkoelen. Vooral in onze zomer kan het op sommige plaatsen behoorlijk koud worden.
 's-Avonds  een lekkere dikke fleece of jas is geen overbodige luxe.

Kan ik mijn Bolivia groepsreis met een aantal dagen verlengen?

In principe is dit mogelijk, mits er plaats is op de desbetreffende vlucht. De door jou gewenste datum kun je aangeven op je boekingsformulier. Na ontvangst word je teruggebeld en worden de eventuele meerkosten met je besproken. Voor het wijzigen van de vlucht wordt een standaardbedrag van € 50,- per dossier in rekening gebracht.

In wat voor hotels wordt er overnacht in Bolivia?

Tijdens de rondreis overnacht je in middenklasse hotels in tweepersoonskamers met bijna overal een eigen badkamer.
Reizigers die alleen boeken, delen een tweepersoonskamer. Mocht je een kamer voor je alleen willen, dan kan dat in principe. Je bent dan wel een eenpersoonskamertoeslag verschuldigd.
Tijdens de zoutmerentocht overnacht je  in zgn. refugios (schuilhutten), primitieve accommodatie waar je overnacht op een slaapzaal waar meerdere stapelbedden staan. Hier is geen 1-persoonskamer mogelijk.
 

Is er in Bolivia wifi aanwezig?

In de grotere steden is er vaak wel wifi aanwezig, maar in afgelegen gebieden, zoals op Salar de Uyuni kan je geen wifi verwachten.

Is het handig om anti-muggenspul mee te nemen naar bolivia?

Voor de Boliviarondreis (LBO) is het raadzaam om dit mee te nemen, met name voor het eerste deel van de reis.

ECUADOR

Wat is de beste periode om te reizen door Ecuador?

Voor Ecuador geldt eigenlijk dat er geen slechte periode is om te reizen, dit kan gewoon het hele jaar door. De temperaturen worden eerder bepaald door de hoogte dan door de tijd van het jaar. Is het regentijd aan de kust dan is het droog in het binnenland en andersom. Aangezien we zowel in de bergen komen als in de jungle, dien je op verschillende weersomstandigheden vorbereid te zijn. En het mooiste van alles is dat Quito wel de stad van de eeuwige lente wordt genoemd.

Is er kans op hoogteziekte tijdens mijn Ecuador rondreis?

Ja, het is mogelijk dat je op deze reis last krijgt van een of meerdere symptomen van hoogteziekte. Niet iedereen krijgt er echter mee te maken.
Het is van te voren niet te voorspellen of je er last van zult krijgen. Ook als je er nooit eerder last van hebt gehad kun je er nu wel last van krijgen en andersom.
Je kunt tijdelijk last krijgen van (lichte) hoofdpijn en kortademigheid.  Ook kun je je misselijk voelen, vooral bij wandelingen/ verblijf meestal pas boven de 3000 meter.  Het beste is om het dan rustig aan te doen en veel water en / of cocathee te drinken. Ook citroenzuurtjes of candybars worden aangeraden door lokale gidsen.
Hoogteziekte is een reactie van het lichaam op de steeds lagere zuurstofdruk in de lucht. Meestal zijn de eventuele klachten na een dag weer over. Belangrijk is je eigen tempo te volgen en rustig aan te doen.
Er zijn enkele medicijnen die de effecten van hoogteziekte tijdelijk dragelijk kunnen maken.

In hoeverre wordt er kennis gemaakt met de lokale bevolking op deze Ecuador groepsreis?

Tijdens de reis is er volop gelegenheid om kennis te maken met de lokale bevolking, vooral op de diverse markten die aangedaan worden.

Elektriciteit Ecuador: informatie over stopcontacten

De stroomspanning in Ecuador is 110 Volt. Hiervoor raden wij je aan om een adapter en een universele stekker mee te nemen.
Voor meer informatie betreffende stekkers over de hele wereld, zie www.wereldstopcontacten.nl

Kan je ook walvissen en dolfijnen zien in Ecuador?

 Bij de Galapagos eilanden komen  walvissen voor, vooral ten noorden en westen ervan. Met een beetje geluk kun je ze zien tussen juni en oktober. Ook dolfijnen komen voor rond de Galapagos, soms zwemmen ze puur voor de lol een eind mee met je boot!
Als je de reis zonder een verlenging Galapagos maakt, is de kans groot dat je tussen juni en oktober walvissen kunt spotten bij Puerto Lopez.

Wat is het tijdsverschil met Ecuador?

In Ecuador is het in de Nederlandse zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het verschil 6 uur.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Ecuador rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Is er wifi in Ecuador beschikbaar ?

In bijna alle hotels is er wifi beschikbaar. Er is geen wifi in Quilotoa en op afgelegen plaatsen zoals de jungle.

Wat voor kleding moet ik meenemen naar Ecuador?

De temperatuur in Ecuador kan erg verschillen afhankelijk van de regio. In de jungle is het heet, maar in de Andes kan het vooral ' s-avonds en in de schaduw behoorlijk afkoelen. Neem kleding mee die je in laagjes kunt dragen. Denk aan 2 of 3 lange broeken, enkele t-shirts met korte en lange mouwen, een fleecetrui en een warm jack. Verder een sjaal,een paar goed ingelopen  wandelschoenen, en slippers of sandalen. Denk ook aan een regenjack of poncho en een pet of hoedje tegen de zon.

Kan ik een koffer meenemen naar Ecuador?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een hardschalige koffer is minder handig, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen. 

PERU

Hoe groot is de kans op hoogteziekte in Peru?

Op deze reis verblijf je een aantal malen op hoogten boven de 3000 meter. Een enkele maal kom je zelfs over een pas van 4500 meter. Het is mogelijk dat je op deze reis last krijgt van een of meerdere symptomen van hoogteziekte. Niet iedereen krijgt er echter mee te maken. Het is van te voren niet te voorspellen of je er last van zult krijgen. Ook als je er nooit eerder last van hebt gehad kun je er nu wel last van krijgen en andersom. Leeftijd en conditie zijn niet van invloed.
Je kunt tijdelijk last krijgen van (lichte) hoofdpijn en kortademigheid.  Ook kun je je misselijk voelen, vooral bij wandelingen/ verblijf meestal pas boven de 3000 meter.  Het beste is om het dan rustig aan te doen en veel water en / of cocathee te drinken. Ook citroenzuurtjes of candybars worden aangeraden door lokale gidsen.

Hoogteziekte is een reactie van het lichaam op de steeds lagere zuurstofdruk in de lucht. Meestal zijn de eventuele klachten na een dag weer over. Belangrijk is je eigen tempo te volgen en rustig aan te doen.

Er zijn enkele medicijnen die de effecten van hoogteziekte tijdelijk dragelijk kunnen maken.
Vraag bij je huisarts of GGD hierover om advies.

 


Wat is de ideale periode om te reizen door Peru?

Van april t/m november kun je prima reizen in Peru. Daarna begint het regenseizoen en kunnen bepaalde plaatsen slecht bereikbaar worden. Langs de kust hangt wel het hele jaar door een mist; de zeemist, welke ontstaat door de koude golfstroom langs de kust. In de maanden juli en augustus kan het 's-nachts behoorlijk koud zijn, dus neem warme kleding mee. Overdag kan het kwik makkelijk tot in de 20 graden oplopen in de zon.

Kun je ook naar het strand in Peru?

Peru heeft een aantal badplaatsen, maar door de zeemist welke het hele jaar door over de kuststrook hangt en de koude golfstroom is het geen echte strandbestemming.

Heb je een matje of slaapzak nodig voor de Inca-trail in Peru?

Tijdens de 2-daagse Inca-trail heb je geen matje of slaapzak nodig, aangezien je in een hostal in Aguas Calientes slaapt en er dus niet gekampeerd wordt.
Voor de 4-daagse Inca-trail heb je wel een slaapzak  nodig, maar je kunt deze ook ter plaatse huren. 
Een slaapmatje is niet nodig hier wordt voor gezorgd.

Moet je een goede conditie hebben om de Inca-trail of Lares trekking te kunnen lopen in Peru?

Voor de 4-daagse Inca-trail of Lares trekking is het noodzakelijk dat je een goede conditie hebt; het is veel omhoog en omlaag wandelen, en (bij de Incatrail) veel trappen klimmen. Bovendien is het grootste deel van de trail boven de 3200 m.
Je kampeert 3 nachten op de Trail. Bereid je dus goed voor!!!

Moet je tijdens de 4-daagse Inca-trail je bagage dragen?

Je kunt er voor kiezen om je eigen bagage te dragen tijdens de Trail, maar je kunt ook tegen betaling je bagage laten dragen. Als je dit wilt, geef dit dan meteen op bij je boeking! Een drager kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.
Je kunt een groot deel van je bagage achter te laten in het hotel in Cuzco, zodat je alleen de belangrijkste spullen meeneemt tijdens de tocht. Denk dan wel aan een extra rugzak(je)!

Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Kan ik pinnen tijdens deze Peru groepsreis?

Het is mogelijk om te pinnen in de steden, toeristische plaatsen en op de vliegvelden. Alleen met Mastercard, Eurocard en bankpassen met een Cirrussymbool. Vaak is het maximum wat je kunt opnemen gelijk aan USD 200 - 300 per dag. Vertrouw hier echter niet 100 procent op, dus zorg altijd dat je contant geld achter de hand hebt. Het is daarom raadzaam een gedeelte van het zakgeld in contant geld - Euro's of US Dollars - mee te nemen.  Neem contanten in kleine coupures mee, dit omdat niet alle banken of hotelrecepties voldoende pesos beschikbaar hebben. Belangrijk: de dollarbiljetten dienen onbeschadigd te zijn. Excursies die je ter plaatse boekt kun je het beste betalen in US dollars.

Het is raadzaam om naast je bankpas een extra bankpas of  bij voorkeur creditcard mee te nemen. Wij adviseren je om voor vertrek bij je bank te checken of je met je huidige pinpas wel buiten Europa kunt pinnen en dit zo mogelijk nog aan te passen voor je vertrek.  Dit in verband met actuele ontwikkelingen bij de banken om steeds meer pinpassen die in het buitenland gebruikt worden, extra te beveiligen. Dit kan met zich meebrengen dat je soms moeilijk een buitenlandse bank kunt vinden waar je je pas kunt gebruiken.


Als je de Incatrail boekt, krijg je dan restitutie voor de niet genoten hotelovernachtingen?

Wanneer je een 4-daagse Inca-trail of Larestrek boekt, zul je geen gebruik maken van de groepsovernachtingen in het hotel (plus het laatste deel van de treinreis) tijdens het standaard programma. Uiteraard  zijn deze kosten al met de prijs van de Inca-trail verrekend.

Is er wifi in Peru beschikbaar ?

Er is bijna overal WIFI beschikbaar. Soms gratis & soms tegen betaling. Sommige hotels hebben alleen WIFI in de lobby en/of restaurant & zwembad (dus niet in de kamers).

Wat voor stopcontacten zijn er in Peru?

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

Wat voor kleding moet ik meenemen naar Peru?

De temperatuur in Peru kan erg verschillen afhankelijk van de regio. Overdag kan het prachtig zonnig weer zijn en kan de temperatuur oplopen tot in de 20 graden, maar vooral ' s-avonds en in de schaduw koelt het behoorlijk af. Neem kleding mee die je in laagjes kunt dragen. Denk aan 2 of 3 lange broeken, enkele t-shirts met korte en lange mouwen, een fleecetrui, een warm jack en een sjaal. Verder een paar goed ingelopen wandelschoenen. Denk ook aan een regenjack of poncho en een pet of hoedje tegen de zon.
Een zonnebrand met hoge bescheringsfactor is ook zeer te adviseren.

 

Kan ik een koffer meenemen naar Peru?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een hardschalige koffer is minder handig, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen. 

Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vlucht(en)?

Houd er rekening mee dat je op de binnenlandse vluchten maximaal 15 kg bagage kunt inchecken.  Indien je bagage zwaarder is, kun je het extra gewicht het beste in de handbagage doen.   

 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.