Rondreis ECUADOR, PERU, BOLIVIA EN CHILI
58 dagen - v.a. €4 495 Boek nu

Excursies Rondreis ECUADOR, PERU, BOLIVIA EN CHILI

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 10 deelnemers (in het geval van Peru) en minimaal 6 deelnemers (in het geval van Ecuador), tenzij anders vermeld, en de koers van de US dollar van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Arequipa - stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 38

Je wandelt rond door het Santa Catalina klooster waarna je de tour vervolgt naar de Compañía kerk. Op het centrale plein vind je de kathedraal in neo-renaissancestijl. Je verlaat het centrum en reist per bus naar de nabijgelegen traditionele dorpen Yanahuara en Carmen Alto, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op Arequipa en de omliggende vulkanen. Na de lunch (exclusief) ga je weer terug naar Arequipa.

Duur: 3 uur
Vertrek: in de ochtend of in de middag
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.
Inclusief: privé vervoer, Engelstalige gids, entreegelden.

Baños - paardrijden

Ter plaatse boekbaar voor € 31

Je begint vanuit Baños te rijden, op elk gewenst moment in de ochtend. Langs de natuurlijke waterglijbanen van Nahuazo rijd je over een secundaire weg waarbij je omgeven wordt door prachtige landschappen en een fantastisch uitzicht op de Tungurahua-vulkaan en het Llanganates N.P.
Ook als je nog nooit paard hebt gereden kun je aan deze tour deelnemen!

Duur: 2 of 4 uur
Inclusief: huur paard, 1 ervaren Engelstalige gids per elke 7 deelnemers. Exclusief: maaltijden, tips.
Prijs per persoon vanaf minimaal 2 deelnemers

Baños - raften

Ter plaatse boekbaar voor € 42

In ongeveer 40 minuten rijd je vanuit Baños naar de oever van de rivier. Bij aankomst krijg je een korte uitleg van de gids over veiligheid en een instructie hoe je als team de peddel moet gebruiken tijdens stroomversnellingen. Je daalt ongeveer twee uur af, geniet van de prachtige landschappen onderweg, de stroomversnellingen en de adrenaline die dat oplevert! Onderweg maak je een paar korte stops, om foto's te maken en even bij te komen...

Duur: halve dag (in de ochtend of de middag), waarvan 2 uur raften. 
Inclusief: transport, materiaal (raft, wet suits) en begeleiding van professionele gids(en).
Exclusief: maaltijden/snacks, water, tips
Neem zwemspullen, zonnebrandcreme, handdoek, korte broek, t-shirt, gympen/sandalen en een zonnebril (met koordje om je nek!) mee. 
Prijs per persoon vanaf minimaal 2 deelnemers.

Chimborazo - mountainbiken

Ter plaatse boekbaar voor € 64

Een excursie voor de echte waaghalzen: per mountainbike de helling van de Chimborazo af fietsen!
Je loopt tijdens deze actieve dag eerst 200 meter naar de Whymper schuilplaats (op 5000 meter hoogte). Je zult merken dat je letterlijk de longen uit je lijf loopt op dit ogenschijnlijk kleine stukje! In de hut kun je voor deze prestatie zelfs een stempel in je paspoort krijgen. Na de lunch (met hete coca-thee!), begin je met de spectaculaire afdaling, van 4800 meter tot 2900 meter, een afstand van 38 kilometer. Slechts 8 kilometer is onverharde weg, de rest is geasfalteerd. Onderweg heb je natuurlijk een prachtig uitzicht op de majestueuze Chimborazo boven je en inheemse dorpjes onder je. De gids en een voertuig (in geval van calamiteiten) volgen je onderweg. Vanuit het dorpje San Juan rijd je per auto terug naar Riobamba.

Duur: 2/3 uur voor het fietsen.
Inclusief: vervoer naar Riobamba, fietsverhuur, lunchpakket, entreegeld Chimborazo en lokale gids.
Prijs per persoon bij minder dan 6 deelnemers: 69 euro. 

Cuenca - dagexcursie El Cajas N.P.

Ter plaatse boekbaar voor € 66

Alleen voor groepen tot en met 7 deelnemers! Daarboven wordt deze excursie inclusief in de reis aangeboden met eigen vervoer en reisbegeleider. 

In de ochtend word je opgehaald en in 1 uur naar het El Cajas Nationaal Park gebracht. We beginnen op een van de hoogste punten in het park, boven de 4000 m., van waar je zult afdalen. Af en toe zal het pad modderig zijn. Je wandelt onder begeleiding van een lokale Engelstalige gids.
El Cajas N.P. is een van de meest indrukwekkende paramo gebieden van Ecuador. Wandel langs bloemen die sneeuw doen smelten, paddenstoelen en kleurrijke mossen langs kristalheldere bergmeertjes (230 totaal). De vegetatie is gevarieerd met haar vele mooie bloemen zoals 'gentianen' en 'chuquiraguas'. De Polylepis boom, met zijn grappige papier-achtige bast, is een van de oudste en hoogste groeiende boomsoorten ter wereld. Je verblijft vandaag in een sprookjes-achtige wereld!

Duur: hele dag (7/8 uur)
Inclusief: vervoer, lokale Engelstalige gids, lunch, entreegeld N.P.

Cuenca - excursie Gualaceo en Chordeleg

Ter plaatse boekbaar voor € 47

Alleen voor groepen tot en met 7 deelnemers! Daarboven wordt deze excursie inclusief in de reis aangeboden met eigen vervoer en reisbegeleider. 

Vanuit Cuenca kun je de Spaans-koloniale dorpjes Gualaceo en Chordeleg verkennen. Zie hoe de Panamahoed van jonge palmscheuten wordt geweven tot een elegante hoed, het engelengeduld dat nodig is bij de bewerking van zilver- en goudfiligraan en welke vaardigheid is vereist voor de pottenbakkerskunst.  Alle ambachten zijn typerend voor de omgeving van Cuenca.  In Gualaceo bezoek je de lokale markt. De stad staat bekend om zijn keramiek en de met vezels van de agave geweven manden. De hoofdstraat van Chordeleg zit vol met juweliers en galeries waar zilver en goud bewerkt wordt. 

Duur: hele dag (7/8 uur)
Inclusief: vervoer, lokale Engelstalige gids, lunch, entreegeld N.P.

Cuzco - excursie Heilige Vallei

Ter plaatse boekbaar voor € 28

Je vertrekt met de bus in noordelijke richting, de bergen in, naar de moderne stad Pisac. Hier heb je tijd om de lokale markt te bezoeken. In een lokaal restaurant geniet je van een heerlijke lunch. Je vervolgt je reis langs de Urubambarivier naar Ollantaytambo, waarna je terugkeert naar Cuzco.

Duur: 8 uur
Vertrek: 08:30 am.
Inclusief: transport, Engelstalige gids
Exclusief: lunch, entreegelden (22 USD) en fooi
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

Cuzco - Incatrail (2 dagen, alleen voor vertrek te boeken)

Boeken voor vertrek (€ 450)

Voor beschrijving: zie dag tot dag programma.

Inclusief:
Transfer van hotel naar treinstation v.v.; Expedition trein Cuzco tot Km.104; Entree Incatrail (ook geldig voor Machu Picchu); Engelssprekende gids/kok; Overnachting hostel in Aguas Calientes; Alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 2 (1 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner); Bezoek Machu Picchu op dag 2; Bus Aguas Calientes - Machu Picchu op dag1; Bus Machu Picchu - Aguas Calientes op dag 2; Expedition trein Aguas Calientes - Cuzco.

Cuzco - Incatrail (4 dagen, alleen voor vertrek te boeken)

Boeken voor vertrek (€ 495)

Voor beschrijving: zie dag tot dag programma.
 
Inclusief:
Vervoer van hotel naar begin van de trail (km. 82 of 88); Entree Incatrail (ook geldig voor Machu Picchu); Engelssprekende gids/kok; Dragers (niet voor persoonlijke uitrusting); Complete kampeeruitrusting (tweepersoons tenten met eenvoudige matjes, keukentent, wc-tent en eettent, tafels en stoelen, kook uitrusting, serviesgoed; EHBO doos en zuurstoffles); Alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 4 (3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner); Bezoek Machu Picchu; Bus Machu Picchu - Aguas Calientes; Expedition trein Aguas Calientes - Cuzco.
 

Cuzco - Larestrek (4 dagen, alleen voor vertrek te boeken)

Boeken voor vertrek (€ 495)

De Larestrek is een trek die je kunt doen in plaats van de 4-daagse Incatrail, óf als de 4-daagse Incatrail vol is. Meer informatie over deze trek is op aanvraag te verkrijgen.

De Larestrek is een vierdaagse trekking die eindigt bij Machu Picchu (je reist per trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, voor een bezoek aan Machu Picchu). Het neemt je mee naar de weinig bezochte Laresvallei die een spectaculair uitzicht biedt op het Urubamba-gebergte, ten oosten van de Heilige Vallei. Je komt door kleine bergdorpjes en komt boven de 4000 meter, met een geweldig uitzicht op de bergtoppen. Deze trekking geeft je de mogelijkheid om te zien hoe de Quechua sprekende Indianen van de hoog gelegen bergdorpen leven van de landbouw.

De Larestrek wordt gezien als niet te moeilijk en is vergelijkbaar met die van de Incatrail. Er is echter wel een top van 4800 meter te beklimmen en dus is het belangrijk dat je een redelijk goede lichamelijke conditie hebt. Mensen die de trekking doen hoeven alleen hun dagbagage te dragen (het grootste deel van je bagage laat je achter in het hotel in Cuzco). Je moet wel je eigen slaapzak meenemen.

Inclusief:

Transport per bus van Cuzco naar Lares; Engels sprekende gids/kok; 2 nachten kamperen en 1 nacht in een hostel in Aguas Calientes; paarden voor de bagage (niet voor persoonlijke uitrusting) inclusief begeleiders; ontbijt, lunch en avondeten tijdens de trek; complete kampeeruitrusting (tweepersoons tenten met eenvoudige matjes, keukentent, wc-tent en eettent, tafels en stoelen, kook uitrusting, serviesgoed; EHBO doos en zuurstoffles); bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu v.v. + entree en gids; Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes en Aguas Calientes - Cuzco (via Ollantaytambo).


Cuzco - stadstour + Incaruïnes

Ter plaatse boekbaar voor € 19

Je ziet tijdens deze stadstour de hoogtepunten in en rondom Cuzco. Je begint met Sacsayhuaman, een enorm bouwwerk dat een schitterend uitzicht over de stad biedt. Daarna ga je naar een andere belangrijke Inca opgraving, genaamd Qenqo. Vervolgens breng je een kort bezoek aan Tambomachay, een tempel gewijd aan de God van het Water. Je keert terug naar Cuzco, waar je de tempel van Koricancha ziet. Dit was de belangrijkste tempel van het Incarijk. Tenslotte bezoek je de prachtige kathedraal van Cuzco.

Duur: 4 uur
Vertrek: in de middag
Inclusief: transport, Engelssprekende gids
Exclusief: entrees (22 USD voor de ruïnes buiten Cuzco, 13 USD voor de kathedraal en Koricancha).
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

Cuzco - tweedaags bezoek Machu Picchu (alleen voor vertrek te boeken)

Boeken voor vertrek (€ 245)

Je vertrekt naar Aguas Calientes met een trein in de zogenaamde Expedition klasse. Na aankomst in Aguas Calientes heb je de tijd om in het plaatsje rond te kijken. De volgende ochtend vroeg neem je de bus naar de ruïnes van Machu Picchu (30 minuten ong.). Als je vroeg bent is het namelijk nog rustig! Onder leiding van een lokale Engels sprekende gisds bezoek je de ruïnes. Daarna ga je terug naar Aguas Caliente voor de treinreis terug naar Cuzco.

Duur: twee dagen
Inclusief: transfer hotel - treinstation Cuzco v.v., Expedition klasse trein Cuzco - Aguas Calientes v.v., een overnachting in Aguas Calientes, bus op en neer Aguas Calientes - Machu Picchu.
Exclusief: entreegelden Machu Picchu (+/- USD 55 pp.), maaltijden.

Expedition klasse trein is € 245 en de luxere Vistadome trein is € 295 per persoon.

Aan het begin van de rondreis kun je aan de reisbegeleider doorgeven of je je entreekaartje voor Machu Picchu eventueel wilt combineren met Huayna Picchu, de Zonnepoort (Inti Punku) of het museum (onder voorbehoud van beschikbaarheid).
De overnachting in Cuzco die je door deze excursie te doen mist, is in het bedrag verrekend.

La Paz - Chacaltaya en Maanvallei

Ter plaatse boekbaar voor € 31

Om 8.30 vertrek je vanuit je hotel naar de Maanvallei, 15 km. ten zuiden van La Paz. Vervolgens rijd je naar Chacaltaya (5200 meter hoogte) en bezoek je de hoogste skipiste ter wereld (5480 meter).

Duur: 8 uur
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids
Exclusief: entreegeld (ong. 5 USD p/p), lunch.
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

La Paz - stadstour en Maanvallei

Ter plaatse boekbaar voor € 22

Je brengt tijdens de stadstour door La Paz een bezoek aan een typische Indiase markt, de beroemde heksenmarkt en de koloniale kerk van San Francisco. Ook bezoek je de Plaza Murillo, waar je de kathedraal, het regeringspaleis en de nationale congresgebouwen kunt terugvinden. Je eindigt deze tour met een bezoek aan de unieke Maanvallei.

Duur: halve dag
Inclusief: transfers, entreegeld, lokale Engels sprekende gids.
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

Lima - stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Je begint de stadstour met een bezoek aan de moderne voorsteden San Isidro en Miraflores. Je ziet de Huaca Pucllana, een pre-Inca tempel die de uitbreiding van de stad heeft overleefd. In het 16e eeuwse historische centrum van Lima (UNESCO werelderfgoed) zie je het Plaza Mayor, het presidentieel paleis, de kathedraal, het stadhuis en het paleis van de bisschop.

Duur: 3 uur
Inclusief: transport, Engelssprekende gids, entreegelden.
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

Nazca - Chauchilla

Ter plaatse boekbaar voor € 17

De begraafplaats van Chauchilla is de enige plek in Peru waar de oude mummies nog in hun originele graven te bezichtigen zijn. De excursie naar de begraafplaats wordt gecombineerd met een bezoek aan een keramiek werkplaats waar men kan men zien hoe op de oude manier goud wordt verwerkt.

Duur: 2-3 uur
Inclusief: transfers, lokale gids
Exclusief: entreegeld (2 euro)
Prijs bij tour in internationaal gezelschap. Bij privé tour met minimaal aantal van 2 deelnemers: € 29 p/p. Bij meer deelnemers wordt deelname aan de privé tour goedkoper (en andersom!).

Nazca - vlucht over Nazcalijnen (ook voor vertrek te boeken)

Ter plaatse boekbaar voor € 100

Met een klein 4-persoons Chesna vliegtuig maak je in ongeveer 20 minuten een vlucht over een aantal van de Nazcatekeningen (af en toe wordt een iets groter vliegtuig ingezet, tot maximaal 12 personen). De piloten staan bekend om hun vliegkunsten!

Inclusief: vervoer naar het vliegveld en vlucht over de Nazcalijnen
Exclusief: airport tax (ong. 8 euro).

Ook bestaat de mogelijkheid om de vlucht over de Nazca lijnen ter plaatse te boeken. Echter is dit op basis van beschikbaarheid en is er geen garantie dat je de vlucht ook daadwerkelijk kunt maken/ boeken. Daarnaast willen we je erop wijzen dat de luchtvaartmaatschappijen die deze vluchten uitvoeren een flexible prijsstelling hanteren voor last-minute boekingen waardoor er forse prijsverschillen (zowel lager als hoger) kunnen ontstaan.

Otavalo - excursie inheemse gemeenschappen

Ter plaatse boekbaar voor € 47

Alleen voor groepen tot en met 7 deelnemers! Daarboven wordt deze excursie inclusief in de reis aangeboden met eigen vervoer en reisbegeleider. 

Tijdens deze excursie naar een aantal inheemse gemeenschappen, kun je meer leren over de Quichua-bevolking, hun ambachten (weven van tapijten en ander textiel), hun taal, hun instrumenten en nog veel meer. Je brengt daarnaast een kort bezoek aan Cotacachi, de stad die bekend staat om zijn mooie lederwaren. 

Wij werken op deze excursie samen met de gemeenschap van Runa Tupari. Voor meer informatie: www.runatupari.com

Duur: hele dag.
Inclusief: lokale gids, transport, lunch. 

Otavalo - wandeling Cuicocha kratermeer

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Alleen voor groepen tot en met 7 deelnemers! Daarboven wordt deze excursie inclusief in de reis aangeboden met eigen vervoer en reisbegeleider. 

Het Cuicocha kratermeer bevindt zich in het ecologische reservaat Cotacachi-Cayapas, op een hoogte van 3,064 m. Cotacachi-Cayapas is een "must" voor iedere natuurliefhebber! Ontdek het unieke landschap en de biodiversiteit van dit park. Een grote verscheidenheid aan plantensoorten, waaronder verschillende soorten wilde orchideeën en een veelheid aan vogels, zoals de enorme Andescondor (met veel geluk zie je hem!) kom je tegen. Je loopt rond het meer waarbij je een spectaculair uitzicht hebt op de twee eilanden die zijn gevormd in de oude vulkanische krater. Het meer is zo'n 200 m. diep. Met een heldere hemel kun je zelfs de besneeuwde bergtoppen van de Imbabura, Cayambe, Cotopaxi en natuurlijk Cotacachi zien.

Wij werken op deze excursie samen met de gemeenschap van Runa Tupari. Voor meer informatie: www.runatupari.com

Duur: hele dag.
Inclusief: lokale gids, transport, lunch.

Pisco - Ballestaseilanden

Ter plaatse boekbaar voor € 16

240 Kilometer ten zuiden van Lima liggen de Ballestaseilanden. De enige manier om de natuur rond de Ballestas eilanden waar te nemen is per boot. Het is namelijk verboden de eilanden te betreden. Vanaf de boot kun je dieren echter uitstekend spotten. Zeeleeuwen stoeien in het water, zodat je prachtige foto's kunt maken. Je zult zeker langs de Candelabra (een archeologische ets in de heuvels) varen, die het best vanaf zee te zien is.

Duur: 2 uur
Inclusief: boottocht naar de eilanden en een lokale gids.
Exclusief: entreegeld + havenbelasting (4 euro totaal)
De boottocht is in internationaal gezelschap.

Puno - Uroseilanden

Ter plaatse boekbaar voor € 16

Per boot vaar je over het Titicacameer naar de drijvende Uroseilanden, waar de bewoners je zullen uitleggen hoe deze eilanden ontstaan zijn. Je bent vrij om een kijkje te nemen in hun huizen.

Duur: 3 uur
Inclusief: transfers van en naar het hotel, gids, boot en entreegelden.
Prijs bij tour in internationaal gezelschap. 
Privé tour: minimaal aantal deelnemers 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs is 20 euro per persoon bij 10 deelnemers.

Puno - Uroseilanden en Sillustani

Ter plaatse boekbaar voor € 33

In ongeveer een halfuur vaar je naar de Uroseilanden. Bij aankomst word je verwelkomd door een groep eilandbewoners, die je vervolgens zal rondleiden. De gids zal vertellen over het dagelijks leven van deze mensen. Daarna kun je een tochtje maken in een rieten boot, die door de Uros gemaakt is. 
Je vaart terug naar Puno. Na de lunch rijd je naar Sillustani, zo´n 30 minuten van Puno. Je bezoek aan Sillustani eindigt met een prachtig panoramisch uitzicht over het Umayomeer. Na zonsondergang rijd je terug naar Puno.

Duur: 8 uur
Vertrek: 08:00 am.
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegeld
Exclusief: lunch
Prijs bij tour in internationaal gezelschap. 
Privé tour: minimaal aantal deelnemers 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs is 40 euro per persoon bij 10 deelnemers.

Puno - Uroseilanden en Taquile

Ter plaatse boekbaar voor € 26

Je begint de boottocht op het Titicacameer met een bezoek aan de drijvende Uroseilanden. Hier woont een kleine gemeenschap die op deze eilanden decennia lang van het riet heeft geleefd. Je zult van de gids meer horen over de levensstijl van de Uros. 

In ongeveer 2 uur vaar je verder naar Taquile, waar een traditionele gemeenschap woont. Op het eiland loop je over een smal pad, met een adembenemend uitzicht op het Titicacameer. Na de lunch daal je af naar de haven, voor de boottocht terug naar Puno. 

Duur: 8-10 uur
Vertrek: 6.30 AM
Inclusief: transport, Engelssprekende gids, entreegeld.
Exclusief: lunch (ong. 12 USD) en fooi.
Prijs bij tour in internationaal gezelschap. 
Privé tour: minimaal aantal deelnemers 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs is 39 euro per persoon bij 10 deelnemer.

Riobamba - Excursie Chimborazo

Ter plaatse boekbaar voor € 35

Excursie naar de Chimborazo, de hoogste berg van Ecuador (6310 meter). Met recht de 'Sultan van de Andes'. Auto's en bussen kunnen niet verder komen dan 4800 meter hoogte. Vanaf hier kun je verder op eigen krachten omhoog lopen naar de berghut op 5000 meter (!) hoogte. In de hut kun je voor deze prestatie zelfs een stempel in je paspoort krijgen.

Duur: 6 uur
Inclusief: vervoer vanaf Riobamba en Engelssprekende chauffeur/gids.
Exclusief: entreegeld Chimborazo en lunch
Prijs obv 6 personen, bij minder personen is het duurder

Tambopata jungleverlenging (alleen voor vertrek te boeken)

Boeken voor vertrek (€ 895)

Voor meer informatie: kijk onder het kopje verlengingen.
 
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.