header image

Rondreis CENTRAAL-AZIË

22 dagen - v.a. € 2.995,- Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis CENTRAAL-AZIË

 1. Heb ik een slaapzak nodig voor reizen in Kirgizstan?
 2. Heb je een visum nodig voor Kirgizstan ?
 3. Hoe kan ik het best betalen in Kirgizstan?
 4. Hoe wordt er gereisd in Kirgizstan?
 5. Is er Wifi tijdens de reis
 6. Is Kirgistan veilig?
 7. Is mineraalwater overal verkrijgbaar in Kirgizstan ?
 8. Kan je veel wandelen in Kirgizstan ?
 9. Waar slaap je onderweg in Kirgizstan ?
 10. Wat is de beste reistijd voor Kirgizstan?
 11. Wat zijn de kledingvoorschriften in Kirgizstan?
 12. Welke inentingen heb ik nodig ?
 13. Welke stekker moet ik meenemen ?

Heb ik een slaapzak nodig voor reizen in Kirgizstan?

Je hebt geen slaapzak nodig voor de 22 daagse  Centraal Azie ( reiscode RCA )reis en ook niet voor  de 65 daagse Zijderoute reis ( reiscode RDB ).

Heb je een visum nodig voor Kirgizstan ?

Voor Kirgizstan heb je geen visum nodig. Je paspoort moet nog wel minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst.Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade en hun eventuele visum te regelen.Hoe kan ik het best betalen in Kirgizstan?

Kirgizstan is nog echt een cash economie. Je kunt alleen in de grote stad  pinnen en verder alleen cash geld wisselen . Je kunt dus het beste cash dollars of euro's meenemen.

Hoe wordt er gereisd in Kirgizstan?

Tijdens de 65 daagse Zijderoute reis reiscode RDB kan er  gereisd worden met een truckbus. Dat is een soort vrachtwagen met daarop een buscabine .Ook maken we gebruik van  Russische busjes. Bij de 22 daagse  Centraal Azie reis, reiscode RCA maken we al naar gelang het aantal deelnemers gebruik van een  busje of touring bus. 

Is er Wifi tijdens de reis

Je vindt nauwelijks tot geen Wifi tijdens je reis door Kirgistan.

Is Kirgistan veilig?

Ja, het is er  weleens onrustig maar het is nooit tegen toeristen gericht.  In Bishkek moet je wel oppassen voor zakkenrollers.

Is mineraalwater overal verkrijgbaar in Kirgizstan ?

Ja, in principe kun je overal mineraalwater krijgen.

Kan je veel wandelen in Kirgizstan ?

In principe izijn beide reizen ( 22 daagse Centraal Azie rondreis reiscode RCA  en de 65 daagse Zijderoute rondreis reiscode RDB  ) geen wandelreizen. Bij beide reizen  ben je een hele dag bij  Son Kul en daar kan je prachtig wandelen.  Je reist met eigen bus door het berglandschap en maakt wel  diverse stops onderweg. Afhankelijk van de conditie van de weg (die van reis tot reis kan verschillen) kom je vroeg of laat aan. Als je vroeg bent, kun je natuurlijk zelf lekker nog even  in de omgeving gaan wandelen.

Waar slaap je onderweg in Kirgizstan ?

Bij de 22 daagse  Centraal Azie  rondreis reiscode RCA  en de 65 daagse Zijderoute reis  reiscode RDB slaap je afwisselend in hotels, homestays en in de maanden juni t/m augustus ook in een yurt. Bij een overnachting in een yurt is buiten een wc en een kraantje en slaap je met meerdere personen in een yurt.In een homestay slaap je bij mensen thuis, vaak wel een eigen slaapkamer maar gedeeld sanitair en soms zeer eenvoudig sanitair.  De groep wordt dan verdeeld over meerdere huizen.

Wat is de beste reistijd voor Kirgizstan?

De beste periode is de zomer, dan is de temperatuur in de bergen het lekkerst. Vanaf mei verdwijnt de sneeuw in de bergen en trekken de nomaden weer de bergen in met hun kudden en yurts (vilten tenten). Rond september gaan de mensen terug naar hun dorpen in de lager gelegen gebieden.

Wat zijn de kledingvoorschriften in Kirgizstan?

Kirgizstan is een islamitisch land, maar door haar jarenlange Russische overheersing en de nomadische traditie zijn westerse kleedgewoonten heel gebruikelijk, zeker in de grote steden. Het dragen van niet al te uitdagende kleding wordt wel op prijs gesteld, zeker op het platteland. Je zult zien dat als je geen ontblote schouders en benen laat zien mensen meer respect tonen. Draag dus eerder een lange wijdere broek dan een korte of strakke broek en een T-shirt of blouse met korte mouwen dan een strak hemdje. Voor een bezoek aan moskeeën moet je wel conservatief gekleed zijn.

Welke inentingen heb ik nodig ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

 1. Heb ik een slaapzak nodig ?
 2. Heb ik een visum nodig voor Oezbekistan?
 3. Heb ik vaccinaties nodig voor Oezbekistan ?
 4. Hoe is de accommodatie in Oezbekistan?
 5. Hoe wordt er gereisd in Oezbekistan?
 6. Is er voldoende mineraalwater verkrijgbaar in Oezbekistan?
 7. Is er voor vegetariërs voldoende te eten in Oezbekistan?
 8. Is er Wifi tijdens de reis
 9. Kan ik mijn mobiel gebruiken ?
 10. Wat is de beste reistijd voor Oezbekistan?
 11. Wat voor kleding kan ik het best meenemen naar Oezbekistan?
 12. Welke stekker moet ik meenemen ?
 13. Welke valuta kan ik het best meenemen naar Oezbekistan?

Heb ik een slaapzak nodig ?

Wij maken gebruik van goede middenklasse hotels en je hebt dus geen slaapzak nodig.

Heb ik een visum nodig voor Oezbekistan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor Oezbekistan  een visum  nodig. 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 8 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Vanwege de complexiteit van de aanvraag voor het visum is het verplicht de visumaanvraag via ons te laten lopen.

Voor meer informatie:

 • Nederlandse reizigers bezoekenkoningaap.visumloket.nl.
 • Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be


 • Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik vaccinaties nodig voor Oezbekistan ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe is de accommodatie in Oezbekistan?

Er wordt overnacht in redelijke middenklasse hotels en sfeervolle traditionele guesthouses met eigen douche en toilet. Bij de 15-daagse Oezbekistan rondreis (reiscode RUZ)  overnacht je 1 nacht in een yurt en 1 nacht in een homestay. In de yurt slaap je met meerdere personen en is er buiten een eenvoudige wc en een wasbakje. Bij de homestay slaap je meestal met 2 personen in een kamer met gedeeld sanitair. De groep wordt dan verdeeld over meerdere huizen.Bij de 22 daagse Centraal Azie reis (reiscode RCA) overnacht je 1 nacht in een yurt.

Hoe wordt er gereisd in Oezbekistan?

In Oezbekistan reizen we met onze eigen bus of busje afhankelijk van het aantal deelnemers. Onderweg is daardoor de mogelijkheid om regelmatig te stoppen.

Is er voldoende mineraalwater verkrijgbaar in Oezbekistan?

Je kan overal makkelijk mineraal water kopen, vaak verkopen ze ook water met koolzuur.

Is er voor vegetariërs voldoende te eten in Oezbekistan?

Je kunt overal salades eten zonder vlees en er zijn enkele  gerechten en soepen zonder vlees. Brood is er bij elke maaltijd en is erg lekker.

Is er Wifi tijdens de reis

In Oezbekistan is er in ongeveer 95 % van de door ons gebruikte hotels Wifi. Het is echter niet gratis maar kan tegen betaling.

Kan ik mijn mobiel gebruiken ?

Dit hangt van  welke provider je gebruik maakt. Je kan dit dus het beste even checken bij je provider.

Wat is de beste reistijd voor Oezbekistan?

In het voor en najaar zijn de temperaturen zeer aangenaam. In onze zomer is het erg warm in Oezbekistan het is echter wel een droge warmte. In de zomer kan je het best vroeg in de ochtend en later in de middag op stap gaan.

Wat voor kleding kan ik het best meenemen naar Oezbekistan?

Oezbekistan is een islamistisch land, de kledingvoorschriften zijn niet streng maar we raden toch aan gepaste kleding mee te nemen. In de zomer zijn koele katoenen kleding en sandalen aan te raden.

Welke valuta kan ik het best meenemen naar Oezbekistan?

Je kan tegenwoordig op bijna alle plaatsen pinnen in Oezbekistan. Het beste kan je ook nog wat cash euro 's meenemen voor bijvoorbeeld  het geval een pin defect is .
 1. Heb ik een slaapzak nodig in Turkmenistan?
 2. Heb ik een visum nodig voor Turkmenistan?
 3. Heb ik vaccinaties nodig ?
 4. Hoe reizen we in Turkmenistan?
 5. Hoe zijn de hotels in Turkmenistan?
 6. Is er genoeg te eten voor vegetariers in Turkmenistan?
 7. Is er Wifi tijdens de reis
 8. Kan ik overal water kopen ?
 9. Kan ik pinnen in Turkmenistan?
 10. Waar moet ik rekening mee houden qua kleding in Turkmenistan?
 11. Wat is de beste periode om te reizen naar Turkmenistan?
 12. Wat voor stekkers kan ik gebruiken in Turkmenistan?

Heb ik een slaapzak nodig in Turkmenistan?

In Turkmenistan maken we gebruik van goede middenklasse  hotels, je hebt dus geen slaapzak nodig.

Heb ik een visum nodig voor Turkmenistan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt  heb je voor  Turkmenistan een visum nodig.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 10 tot 12 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Voor Turkmenistan is het verplicht de procedure via ons te laten lopen. Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, € 30 bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Voor meer informatie:

 • Nederlandse reizigers bezoekenkoningaap.visumloket.nl.
 • Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be          Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik vaccinaties nodig ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe reizen we in Turkmenistan?

In Turkmenistan reizen we of met een grote bus of enkele kleine busjes.

Hoe zijn de hotels in Turkmenistan?

Wij maken gebruik van  goede middenklasse hotels , soms zijn het grote Russische hotels .

Is er genoeg te eten voor vegetariers in Turkmenistan?

Er staan  veel salades zonder vlees op de menukaart en sommige gerechten zonder vlees. Veel Russische gerechten staan ook op de menukaart waaronder ook weer veel salades.

Is er Wifi tijdens de reis

De hotels hebben geen Wifi. In de dure business hotels zijn wel internet cafe’s en ook in het centrum zijn een paar internet cafe’s te vinden.

Kan ik overal water kopen ?

Je kan overal in de winkels flessen water kopen. Soms heeft het hotel ook een klein winkeltje waar je water kunt kopen.

Kan ik pinnen in Turkmenistan?

Het is niet mogelijk om te pinnen in Turkmenistan.  Het beste kan je dus cash dollars meenemen die zijn het makkelijkste te wisselen. Euro's kan je slecht bij 1 bank wisselen.

Waar moet ik rekening mee houden qua kleding in Turkmenistan?

Turkmenistan is een Islamistisch land, de kledingvoorschriften zijn niet streng maar we raden toch aan gepaste kleding mee te nemen. In de zomer zijn koele katoenen kleding en sandalen aan te raden. 

Wat is de beste periode om te reizen naar Turkmenistan?

Het voor en najaar is de beste periode. In de zomer kan het flink warm worden in Turkmenistan, van Centraal Azie is Turkmenistan het warmste land.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.