Rondreis NICARAGUA
16 dagen - v.a. €2 295 Boek nu

Excursies Rondreis NICARAGUA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld.Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. 

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Belangrijk: de excursies zijn gebaseerd op een prijs in dollars (door koersschommelingen kan de prijs dus soms veranderen). We raden je aan om de excursies ter plekke in dollars (of in de lokale munteenheid) te betalen.

Hieronder vind je een overzicht van ter plaatse aangeboden excursies. Entreegelden zijn exclusief (tenzij expliciet genoemd). De vermelde prijzen zijn gebaseerd op een deelname van minimaal 8 deelnemers.

Esteli - bezoek Miraflor

Ter plaatse boekbaar voor € 70

Het natuurreservaat Miraflor, gelegen op ongeveer 30 kilometer van Estelí, is wereldwijd bekend onder liefhebbers van orchideeën. Het reservaat bestaat uit negen gemeenschappen die zich toeleggen op landbouw en veeteelt. De natuur is uitbundig, in drie verschillende microklimaten (droogwoud, overgangsbos en tropisch regenwoud) zijn bijzondere bloemen, planten en dieren te zien. Je wandelt dan ook door dicht regenwoud. Geniet van de watervallen, lagunes, grotten en heuvels. Bijzondere vogels als de quetzal en toekan kunnen in Miraflor worden waargenomen.

Duur: 4 uur.

Groepsgrootte: minimaal 8 personen (bij minimal 2 personen zijn de kosten rond de 125 euro per persoon)

Inclusief: transport (4x4), lunch, Engelstalige gids,entreegeld

Esteli - Namancambre Canyon

Ter plaatse boekbaar voor € 65

Op anderhalf uur van Estelí ligt een bijzonder natuurgebied, de Namancambre Canyon. Deze 100 meter diepe canyon is door Nicaragua’s langste rivier, de Rio Coco, geslepen uit vulkanisch gesteente. De Namancambre Canyon is ongeveer 3 kilometer lang en staat deels onder water. De ontdekkingstocht van dit 13 miljoen jaar oude natuurwonder zal deels zwemmend worden uitgevoerd. Ontdek de ruwe schoonheid van één van de meest indrukwekkende landschappen van Nicaragua!

Duur: 8 uur

Groepsgrootte: minimaal 8 personen (kosten bij minimaal 2 personen ongeveer 90 euro per persoon)

Inclusief: transport, lunch, Engelstalige gids

Granada - Las Isletas

Ter plaatse boekbaar voor € 20

Een boottocht naar de Isletas van Granada is de beste manier om Lago Cocibolca te verkennen, het grote meer van Nicaragua. Vanuit je hotel ga je naar de Cabaña Amarilla haven waar je aan boord gaat. Gelegen aan de voet van de indrukwekkende Mombacho vulkaan, bestaat Las Isletas uit ongeveer 365 kleine vulkanische eilanden die werden gevormd toen de vulkaan ongeveer 20.000 jaar geleden uitbarstte.

Vandaag de dag worden veel van deze kleine eilanden bewoond door gezinnen die leven van de visserij, terwijl op andere eilanden extravagante villa's te zien zijn, eigendom van Nicaragua's bovenklasse. Je bezoekt ten slotte het San Pablo fort, gebouwd in de 18e eeuw, dat diende om Granada te beschermen tegen Engelse piraten.

Duur excursie: 2,5 uur (vertrek: 10.00 AM)

Inclusief: transport (bus en boot), entreegelden, Engelstalige gids, drankje.

Granada - Mombacho vulkaan - krater trail

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Een spectaculair uitzicht en een indrukwekkende flora & fauna vergezellen je onderweg naar de top van de Mombacho vulkaan (1150 meter), dat volledig bedekt wordt door nevelwoud. De Mombacho is een slapende vulkaan met een grote verscheidenheid aan vegetatie, vogels (173 soorten), reptielen en amfibieën (10 soorten), zoogdieren (47 soorten) en verschillende endemische vlinders. Na een bezoek aan het wetenschappelijk station kun je deze indrukwekkende vulkaan verkennen tijdens een 'self-guided' wandeling. De krater trail is een goed onderhouden pad dat door het dichte nevelwoud rondom de krater loopt. Het is 1,5 kilometer lang en leidt je naar een spectaculair uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over Granada, Las Isletas, Laguna de Apoyo en de Masaya vulkaan. Onderweg kom je natuurlijke warmtebronnen tegen. .

Duur: 6 uur

Inclusief: transport per 4X4 wagen, locale gids, entreegelden, kop koffie/thee.

Leon - beklimming Cerro Negro vulkaan

Ter plaatse boekbaar voor € 35

Beklim Nicaragua's meest actieve vulkaan, de Cerro Negro. Een indrukwekkende ervaring, en de klim is verrassend eenvoudig. Deze actieve vulkaan, de jongste in het westelijk halfrond en een van de meest toegankelijke in Nicaragua (hoogte 675 m.), is volledig bedekt met zwart zand en rotsen. Vanaf de top zul je een ongelooflijk uitzicht op de omgeving en de vulkanische keten van Maribios hebben. De afdaling is waarschijnlijk het leukste. Zodra je het uitzicht vanaf de top hebt gehad, daal je de steile helling af te voet, en bepaalt het vulkanisch materiaal je snelheid. Goede wandel- of sportschoenen worden sterk aanbevolen.

Duur: 4 uur

Prijs bij minimaal 8 personen

Inclusief: transport, Engelstalige gids

Exclusief: entreegeld (5 USD per persoon)

León - Juan Venado eiland

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Het Juan Venado natuurreservaat is een indrukwekkende mangrove, en een goed bewaard geheim onder toeristen. Met de motorboot ga je naar het Juan Venado eiland. Let tussen de mangroven op uiteenlopende soorten vogels en ander dieren die dit gebied bewonen. Steek het eiland over (paar honderd meter) naar het afgelegen strand aan de Grote Oceaan, en geniet van een duik of een wandeling. Als je geluk hebt, zie je  krokodillen en de indrukwekkende Paslama zeeschildpad (seizoen: augustus-februari).

Duur: 5 uur (mogelijk in de ochtend of de middag)

Prijs bij minimaal 8 deelnemers (bij minimaal 2 deelnemers 65 euro p.p.)

Inclusief: transport, Engelstalige gids, entreegelden, drankje

León - stadswandeling

Ter plaatse boekbaar voor € 20

Verken de rijke culturele en politieke geschiedenis van een van Nicaragua's oudste en meest invloedrijke steden. Gedefinieerd door sierlijke Spaanse koloniale architectuur en een fascinerende politieke geschiedenis, zul je al snel ontdekken waarom León wordt beschouwd als de historische, culturele, educatieve en religieuze hoofdstad van Nicaragua. De beste manier om deze fascinerende stad te verkennen is te voet. Tijdens deze begeleide wandeling zie je revolutionaire muurschilderingen, barokke- en neoklassieke kerken, de universiteit en een verrassend interessant museum over legendes, kunst en poëzie. Je beklimt het dak van Centraal Amerika's grootste kathedraal en geniet van het geweldige uitzicht over de stad en de omringende Maribios vulkaanketen.

Duur: 3 uur
Inclusief: entreegelden en Engelstalige gids

Ometepe - excursie eiland

Ter plaatse boekbaar voor € 70

De hoogtepunten van het eiland zullen worden bezocht onder leiding van een deskundige gids. De Finca Magdalena is de uitvalsbasis voor een beklimming van de Maderas vulkaan. In het gebied rond de finca kunnen verschillende rotssculpturen (rotstekeningen) worden gevonden. De Charco Verde lagune is een mystieke plek, met een overvloedige flora en fauna. De Ojo de Agua is een waterbron, niet ver van de oever van het meer, met vlakbij het geweldige strand van Santo Domingo met uitzicht op beide vulkanen. In Altagracia bezoek je het interessante pre-Columbiaanse museum met een aantal goed behouden inheemse standbeelden en keramiek.

Duur: 6 uur

Groepsgrootte: minimaal 8 personen (bij minimaal 2 personen zijn de kosten tegen de 100 euro)

Inclusief: transport, entreegelden, lunch, Engelstalige gids

Ometepe - San Ramón waterval

Ter plaatse boekbaar voor € 65

Ometepe is uitermate geschikt voor wandelaars. Voor wie de beklimming van een van de vulkanen te zwaar vindt, maar wel in goede conditie verkeert, is een wandeling naar de San Ramón waterval een goede optie. Je begint bij de zuidwand van de Maderas vulkaan, vanwaar je binnen 2 uur naar de waterval wandelt. De waterval, die 50 meter hoog is, biedt een fraai uitzicht. Hier kun je uitrusten, of afkoelen onder het vallende water, voordat je terugkeert. Hoewel de wandeling niet zo zwaar is, kunnen de luchtvochtigheid en temperatuur een rol spelen.

Duur: 6 uur

Inclusief: transport, Engelstalige gids, entreegelden, kopje koffie
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.