Rondreis MOZAMBIQUE EN ZUID-AFRIKA - Internationale Hotelreis
18 dagen - v.a. N/A Boek nu

Praktische info

Reisdocumenten

Hieronder staat wat bekend was bij het te perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem daarom altijd eerst contact op met het consulaat of de ambassade voordat je een visum aanvraagt.

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum nodig voor Mozambique (single entryvóór vertek. Verder dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is ná terugkeer. Deelnemers onder de 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal reispaspoort (meer inlichtingen hierover bij je gemeente).

Het visum voor Zuid-Afrika krijg je bij aankomst op de luchthaven in Johannesburg. Het is NIET mogelijk om het visum voor Mozambique aan de grens te verkrijgen. Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket. Wij raden je aan uiterlijk 4 weken vóór vertrek je Mozambique visum aan te vragen.

Bij aankomst in Johannesburg dient bij een safari rondreis elke deelnemer een vrijwaringbewijs (indemnity form) te tekenen, zodat de organisatie niet verantwoordelijk is voor eventuele schade, wanneer de deelnemer het advies van de reisbegeleider/chauffeur niet opvolgt.

Onderstaande informatie heeft betrekking op het visumformulier voor Mozambique: De entry border voor Mozambique is Giriyondo Gate. De exit border voor Mozambique is Namaacha. Verblijfsadres in Mozambique: Catembe Gallery Hotel, Rua B77, Maputo telefoonnummer 00258842283623

De verstrekte informatie m.b.t. reisdocumenten is enkel geldig voor Belgen en Nederlanders. Reizigers met een andere, zelfs dubbele nationaliteit, of van een andere origine dienen zich te bevragen bij de ambassade van hun bestemming en eventuele transit. Indien je niet over een Belgisch paspoort beschikt en de visumaanvraag liever uitbesteedt, kan je via Het Visumburo (tel. 02/7612365) nagaan of zij de aanvraag voor je kunnen doen. 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort).

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Houd er rekening mee dat in een paspoortnummer van een Nederlands of Belgisch internationaal reispaspoort altijd het cijfer 0, en nóóit de letter O gebruikt wordt.

BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T HET REIZEN MET MINDERJARIGE KIND(EREN) NAAR ZUID AFRIKA VANAF 1 JUNI 2015
Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten aangescherpt.

Ouders dienen bij vertrek vanuit NL of BE in het bezit te zijn van een origineel geboortecertificaat  van hun kind, in het Engels, waarop de gegevens van beide ouders vermeld zijn. Het betreft niet het gemeentelijk uittreksel, maar de officiële geboorteakte. Ouders moeten ook in het bezit zijn van een internationaal uittreksel van dit document. 
Ouders die met kinderen tot 18 jaar oud reizen, moeten een internationaal uittreksel van het geboortecertificaat aanvragen. Dat dient te gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn. 
Gescheiden ouders die met hun kind willen reizen moeten schriftelijke toestemming meenemen van de andere ouder, tenzij de voogdij slechts bij één ouder ligt. Ook dat moet officieel worden aangetoond. Opa’s en oma’s die met de kleinkinderen op reis gaan moeten van beide ouders toestemming meenemen, plus kopieën van de paspoorten van de ouders en contactgegevens.

Voor meer informatie verwijzen we naar onderstaande website. Via de tweede link kun je de officiële samenvatting van de regelgeving lezen.

http://mijnzuidafrika.nl/article/nieuws/geboorteakte-kinderen-mee-naar-zuid-afrika

Meereizen kind met ouder met andere achternaam

Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

Vluchtinformatie

Vertrekdatum:

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op mijn.koningaap je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.


Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze  reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'.

Bijkomende kosten en zakgeld


Bagage en kledij

Aangezien je een rondreis maakt waarbij je regelmatig je tas in- en uitpakt is het handig om een soepele reistas of een rugzak met inwendig frame te gebruiken. Het meenemen van een harde of stoffen koffer is NIET toegelaten. Een rugzak met uitwendig frame is niet aan te raden en een reistas met wieltjes heeft weinig nut wanneer je de bagage veelal over zand- en grind dient te rijden. Elke reiziger beschikt over een individuele locker achteraan de truck om je reistas in op te bergen. Voor de locker dien je een eigen hangslotje mee te nemen. De exacte afmetingen van deze locker is afhankelijk van het bouwjaar van de truck en bedraagt meestal 40 cm breedte, 60 cm hoog en 90 cm diep. Het maximum gewicht van je bagage (reistas) is 15 kilogram. Verder raden we een klein rugzakje, een zogenaamde ‘day-pack’ ten stelligste aan (max. 5 kg). Deze kun je ofwel opbergen boven of onder je zitplaats. Je kunt tijdens de reis altijd zelf het één en ander uitwassen (bv. tube Wipp Express meenemen). Ook is het mogelijk om in Xai-Xai en in Inhambane tegen een vergoeding de was te laten doen.

Het klimaat in Mozambique is het hele jaar door enorm aangenaam, door de ligging aan de warme Indische Oceaan. 
Vele mensen onderschatten echter hoe koud Zuid-Afrika en Swaziland kan worden begin juni tot half september! Nachttemperaturen kunnen dalen tot 5°C en eens de zon onder is koelt het snel af. Overdag heb je altijd zon maar de temperaturen lopen slechts op tot 18 á 21°C. ’s  Morgens begint de zon de dag pas op te warmen vanaf 09.00u. In die maanden heb je zeker een warme slaapzak nodig, eventueel flanellen lakenzak, een winddichte jersey/jas (wat je hier in de herfst draagt), 2 fleeces die je naarmate het kouder wordt over elkaar heen kunt dragen (meerdere lagen is beter dan 1 dikke trui), winterkousen. Tip hierbij is om ook een thermisch lange onderbroek en T-shirt mee te nemen. Alle andere maanden raden we een gewone slaapzak aan, eventueel katoenen lakenzak, een winddichte jersey/jas (wat je hier in de lente draagt), 1 fleece en zomerkousen. Je kunt opteren om voor de 4 overnachtingen in een tent, een extra slaapmatje mee te nemen. Bij mensen met rugproblemen raden we aan. De lengte van een extra slaapmatje kun je beperken vanaf je hoofd tot aan de knie.

Wat betreft je kleding en bagage dien je mee te nemen: gemakkelijk wasbare, droogbare en bij voorkeur niet te strijken kleding, t-shirts met korte én lange mouwen (muggen ’s avonds), een sarong is eventueel handig, minimaal twee lange broeken waarvan 1 eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!), minimaal twee shorts, opblaasbar nekkussentje (kan tevens dienen als hoofdkussen), 1 kleine en middelgrote handdoek, zwemkleding. Wat schoeisel betreft 1 paar goede (gesloten) wandelschoenen (sneakers / sportschoenen / geen zware bergschoenen), stevige sandalen en 1 paar slippers zijn handig voor het douchen. Veelal zit je in de truck met je sandalen aan. Wanneer er onderweg gestopt gewordt voor een wandeling kun je gemakkelijk omwisselen naar wandelschoenen (storage onder je zitplaats). Fototoestel (+ reservebatterijen), één hoofdzaklamp/persoon (+ reservebatterijen), reiswekker, eventueel verrekijker, oordopjes, zonne- en/of reservebril, hoofddeksel (de zon is scherp in Afrika) en toilettas met de gebruikelijke artikelen zoals tandpasta, shampoo, e.d.

Een tweede toilettas of iets dergelijks met elementaire EHBO-middelen (er is ook een EHBO set in de truck maar niet voor 17 personen). Richtingaangevende lijst is: je persoonlijk malaria preventiemiddel (Malarone); ontsmettende zalf voor wonden (Hibitane, Isobetadine); middel tegen diarree (Immodium, Ercefuryl, Norit, evt. ORS); middel tegen braken (Motilium); pijnstillend, koortswerend middel (Perdolan, Apranax); enkele verbandmiddelen en pleisters; middel tegen buikkramp (Buscopan); zonnebrandcrème én zalf ter behandeling van zonnebrand (Fucidin); muggenolie of insect afwerend middel; zalf om het effect van insectenbeten te verzachten (Urtic, Azaron); beschermende zalf voor de lippen; oog- en oordruppels; persoonlijke medicatie.

Nuttige tips betreft inpakken van bagage en wanneer je met 02 personen of als koppel reist (2 reistassen):
In één reistas steek je het volgende:
- 2 slaapzakken. In de slaapzak rol je de lakenzak en een handdoek mee in. Het meenemen van een lakenzak is hygiënischer en indien nodig gemakkelijk te wassen. Je hoeft deze niet te kopen in een dure winkel. Je kan een flanellen laken (voor de maand juni/september beter dan een katoenen laken) dubbel vouwen en vervolgens stikken aan de zijkant en onderkant).
- Voor begin juni tot half september: thermisch lange onderbroek en T-shirt met lange mouwen
- De toilettassen + medicatietasje (malaria preventiemiddel)
-  1 hoofdzaklamp/persoon
-  1 fleece
- Badslippers
- Lange broek, kousen (winterkousen) voor ’s morgens en ’s avonds
Zodoende is ná het opzetten de tent snel geïnstalleerd. Je kunt snel douchen en omkleden.
In de 2de reistas alle kleren. Je neemt de kleren voor de volgende dag eruit en leg deze in de tent. De 2de reistas kan dan vervolgens in de truck blijven. Zo heb je (nog) meer plaats in de tent.
Tips dagrugzakje (1/persoon)
Bij aankomst in Johannesburg kun je het volgende in het dagrugzakje steken:
- Alles wat bescherming biedt tegen de hoogtezon (zonnebril créme, lippenbalsem, petje)
- Eventueel lensvloeistof, etc.
- Fles water
- Winddichte jacket
- Vochtige doekjes

Accommodatie en transport

Accommodatie
De accommodatie tijdens de rondreis zijn heel variërend gaande van basic guesthouses, lodges en hotel.
Voor deze reis is het niet nodig om je eigen slaapzak mee te nemen. 
In Inhambane overnachten we in huisjes. Elk huisje heeft 3 slaapkamers en gedeeld sanitair. 
In Pongola kan het zijn dat er kamers zijn met gedeeld sanitair.
LET OP: in de truck zijn er lockers aanwezig, waar je je bagage in opbergt. Wegens de ruimte is het NIET mogelijk om harde koffers mee te nemen ( zoals bijv. Samsonite koffers). We raden je aan om bagage mee te nemen in een rugzak of een weekendtas met een zachte buitenkant. 

Maaltijden
De Engelstalige reisbegeleider/chauffeur is tevens de kok. Gedurende deze reis zal hij de maaltijden bereiden. 
Het eenvoudig ontbijt is meestal vroeg in de ochtend en bestaat uit: Thee en koffie, brood en confituur, ontbijtgranen, yoghurt en fruit. Af en toe, wanneer er tijd is voor een later ontbijt, kans op een warm ontbijt met roerei, spek of bonen.
Lunch wordt meestal geserveerd bij een picknickplaats langs de kant van de weg. Er wordt op circa 45 minuten gerekend om iedereen uit de truck, de voorbereiding, de lunch en dan iedereen weer op de vrachtwagen. De picknick lunch bestaat uit broodjes en salades (afwisselend rijst, salade, pasta salade, tonijn salade en een groene salade) die snel en eenvoudig klaar te maken zijn. De gids dient de maaltijdplanning aan te houden, om ervoor te zorgen dat er variatie is op een dag tot dag basis.
Diner: Dit is wanneer de chauffeur/begeleider de tijd heeft om voor jullie een heerlijke maaltijd te bereiden. Wij serveren traditionele gerechten, bestaande uit braais (BBQ), potjie (stoofpotje), bobotie (gehakt), spaghetti en vis en kip gerechten. Alle maaltijden zijn gericht op de mogelijkheden van een full service adventure truck. 
Tijdens de reis wordt er van de deelnemers beperkte participatie verwacht. Je chauffeur doet de inkopen en verzorgt de maaltijden. Van de deelnemers wordt gevraagd om een handje mee te helpen bij het snijden van groenten tot afwassen of opruimen. 

Vervoer
De rondreis geschiedt (afhankelijk van de groepsgrootte) met een truck die speciaal voor deze safari bestemming is ontworpen. De tot comfortabele bus omgebouwde vrachtwagen is van alle comfort voorzien. Je zit hoog en hebt een fantastisch uitzicht, wat met name in de wildparken een groot voordeel is. 
Kenmerken van de trucks: 
- Door de 2 grote ramen voorwaarts, uitstekend voorwaarts zicht 
- Grote zijwaartse ramen die neerwaarts (zeer belangrijk) open schuiven 
- Ruime, comfortabele zitplaatsen (autocarzetels) met veiligheidsgordels
- Elke reiziger heeft achteraan een individuele "locker" (eigen hangslot meenemen) voor reistas (afmetingen circa 40 cm breedte, 60 cm hoog en 90 cm diep) 
- 'Bog Poles', om vastzitten in modder of zacht zand te voorkomen 
- Lange afstand benzinetanks & 200 liter watertank 
- Koelingsfaciliteiten - drank kan koel gehouden worden & voedsel is vers. 
- Diepvries van 150 á 250 liter 
- Stoeltjes met rugleuning, eettafel, verlichting , kook- en eetgerei wordt meegenomen
TIP: reis in Mozambique nooit met een open truck (waarvan de ramen vervangen zijn door zeilen, badges) of met een voertuig waarvan de ramen zijwaarts open gaan.
Soms wordt bij een kleine groep (4 á 5 deelnemers) een 4x4 Landcruiser ingezet.

Reisbegeleiding

Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige (of in het geval van onze reizen in Zuidelijk-Afrika Afrikaanssprekende) reisbegeleiders. Koning Aap stelt hoge eisen aan de reisbegeleiding; een reis staat of valt er immers mee. Belangrijke criteria bij het selecteren van onze reisbegeleiders zijn: (uiteraard) ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en – bij voorkeur – actieve kennis van een lokale taal. Speciale trainingen bereiden de reisbegeleiders verder voor op wat de deelnemers van hen verwachten. Onze medewerkers leren waar de Koning Aap reisformule voor staat. Ze worden niet alleen vanuit ons kantoor geïnstrueerd, maar volgen elders een meerdaagse cursus waar ze veel (soms lastige) praktijkgevallen krijgen voorgeschoteld. Een prima mogelijkheid om essentiële ervaring uit te wisselen. Op sommige bestemmingen worden lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders ingezet door onze lokale agenten. Ook deze reisbegeleiders worden ter plaatse door het agentschap getraind. Het functioneren van onze reisbegeleiders evalueren we na iedere reis aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren. Zo hebben wij te allen tijde zicht op hoe onze mensen in het veld opereren!

De primaire taak van onze reisbegeleiding is toezien op een goede logistiek van de reis (vervoer en accommodatie). Ook waakt de reisbegeleiding over het verloop van het programma en over de aandacht die elk onderdeel krijgt. De reisbegeleider organiseert ter plekke een scala aan facultatieve excursies. Daarnaast fungeert hij of zij natuurlijk als centrale vraagbaak. Onze medewerkers kunnen veel vertellen over het land en de plaatselijke gewoonten.

Natuurlijk heeft een reisbegeleider ook niet alles in de hand. Soms is er sprake van overmacht: door overstromingen of aardverschuivingen is de weg versperd, de overheid heeft de treinkaartjes geconfisceerd of het hotel heeft de kamers al weggegeven. Bij dit soort tegenslagen zal de reisbegeleider op zoek gaan naar een alternatief. Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen van de reisbegeleider kan het gebeuren dat de reis toch niet geheel naar je verwachting verloopt. De reisbegeleider hoort dit dan graag van je, zodat er ter plekke naar een oplossing gezocht kan worden.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Koning Aap betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Tot slot kun je altijd bij de reisbegeleider terecht als er problemen zijn. Realiseer je wel: een reisbegeleider is geen wandelende encyclopedie. Het is altijd verstandig om een goed reishandboek mee te nemen.

Bewust op reis

Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. En dat willen we ook nog tot ver in de toekomst. Daarom houden wij bij onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens heel leuk! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org

Groen in Zuid-Afrika:
Maak in Kaapstad gebruik van zogenaamde 'rikki’s', dit zijn gedeelde taxibusjes voor toeristen die je door heel Kaapstad kunnen vervoeren. Veel groener omdat je deelt!

Watergebruik
We willen je er op wijzen dat water schaars is in vrijwel geheel Afrika. Houd rekening met deze schaarste door niet uitgebreid te gaan douchen iedere dag. Als je een douche neemt, draai de waterkraan dan dicht als je je aan het inzepen bent. Laat de kraan niet onnodig openstaan als je je tanden poetst en trek de wc door alleen als dit echt nodig is. Op die manier bespaar je al gauw een paar liter water en kunnen medereizigers ook gebruik maken van een douche.

Safari-spelregels
Al onze deelnemers aan overlandreizen door Oost- en Zuid(elijk)-Afrika keren gezond en enthousiast terug van hun safari door de vele Nationale Parken. Omdat we reizen en overnachten in gebieden waar het wild ons de 'baas' is, maken we je graag attent op een aantal 'do's en don'ts'. Lees onderstaande punten aandachtig door over wat je wel en absoluut niet mag doen in wildparken. Draag je eigen steentje bij aan het behoud van kwetsbare eco-systemen en denk om de veiligheid van jezelf en anderen.

 • Stap nooit in een Nationaal Wildpark uit de truck/jeep;
 • Als je gaat staan in een truck/jeep, doe het voorzichtig als wild zich in de nabijheid bevindt. Ze kunnen schrikken van een onverwachte beweging of geluid! Probeer zo stil mogelijk te zijn zodat je zo lang mogelijk van het wild kunt genieten.
 • De chauffeur zal het wild altijd voorrang verlenen en zo min mogelijk het wild achtervolgen;
 • De chauffeur zal altijd voldoende afstand behouden tot het wild;
 • Het is verboden dieren te voeren.
 • Laat geen afval achter. Ook geen fruitschillen of ander voedsel.
 • Voor een goede sfeer in de groep: geef anderen ook de ruimte om te fotograferen/filmen;
 • Kortom, gebruik je gezond verstand en luister aandachtig naar de lokale gidsen en/of de reisbegeleiding. Zij zullen je wijzen op de algemene gedragsregels bij safari's. Als je beseft dat er met wild niet te spotten valt, beleef je veel plezier aan je safari. Ook na afloop!

  In samenwerking met onze lokale agenten steunt Koning Aap een aantal projecten met een financiële bijdrage. Ook onze reizigers dragen een steentje bij: in 2015 hebben een aantal deelnemers hun vaste klantenkorting omgezet naar een donatie aan een van onze projecten. Koning Aap verdeelt samen met zusterorganisaties Shoestring en YourWay2GO € 12.500 over de volgende projecten: klik hier.

  Ngwavuma Mpontshini School (Zuid-Afrika)

  Waar zet dit project zich voor in?
  Pleegmoeder Hlengiwe Mthembu uit Ngwavuma in Zululand is een inspiratie voor velen. Ze is niet alleen pleegmoeder voor een groeiend aantal HIV/aids wezen, maar heeft daarnaast een (moes-) tuin aangelegd, voor de meer dan 400 leerlingen van de Ngwavuma Mpontshini School. De tuin biedt vaak de enige voedzame maaltijd van de dag voor een groot aantal leerlingen tussen de 6 en 12 jaar. Ze werkt in een zeer geïsoleerd gebied waar door HIV/aids veel wezen zijn. De school zelf zorgt niet alleen voor les aan de kinderen maar heeft ondertussen, naast de tuin, ook een speeltuin gebouwd.

  Waar gaan de donaties naartoe?
  Donaties worden onder andere gebruikt voor het onderhouden van de tuin en het eten voor de kinderen.

  Laatste update
  In 2016 zal onze donatie gebruikt worden voor het vervangen van voorzieningen voor schoon drinkwater. Het boorgat waarmee het water omhoog wordt gehaald lijkt niet langer meer goed te functioneren en is aan vervanging toe.
  Bezoek website


  Samenwerkingen

  Wij zijn aangesloten bij de SGR en de ANVR. Voor jou als reiziger is dit een veilig gevoel, omdat je bij eventuele problemen altijd kunt terugvallen op deze organisaties.

  Ook ons lidmaatschap van het Calamiteitenfonds geeft je de zekerheid dat, bij erkende calamiteiten die niet verzekerd zijn door je reisverzekering, extra kosten vergoed worden.

  Verzekeringen

  Koning Aap biedt de deelnemers aan haar reizen de mogelijkheid om een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Zoals in onze reisvoorwaarden vermeld staat, stellen we het afsluiten van een reisverzekering verplicht en bevelen we het afsluiten van een annuleringsverzekering dringend aan. Een annuleringsverzekering is overigens ook nog geldig tijdens de reis. Mocht je onverhoopt moeten terugkeren dan kun je op basis van je annuleringsverzekering nog een vergoeding voor de 'niet genoten' vakantiedagen ontvangen.

  Allianz Global Assistance beschikt over een eigen alarmcentrale die bij eventuele calamiteiten snel en vakkundig optreedt. Tevens is het onze ervaring dat Allianz Global Assistance eventuele schadeclaims in zeer korte tijd afhandelt.

  Hoewel het niet verplicht is om de verzekeringen bij Koning Aap af te sluiten, raden we dit wel aan. Omdat we goed op de hoogte zijn van de af te leggen reisroutes en ter plaatse beschikken over de medewerking van lokale agenten, zijn eventuele problemen makkelijker op te lossen wanneer de reisverzekering via Koning Aap is afgesloten. Een bijkomend voordeel is dat wanneer een reis onverhoopt niet door mocht gaan, de kosten van de afgesloten reis- en/of annuleringsverzekeringen geheel gerestitueerd worden.

  Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van je reisgenoot voorkom je zo dat je als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren.

  Op onze website en in onze brochure vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijke verzekeringen die Koning Aap aanbiedt.

  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

  Meer informatie en dekkingsoverzicht?
  Allianz Global Assistance dekt veel van bovenstaande avontuurlijke excursies wel. Kijk voor meer informatie op Allianz Global Assistance.

  Wat verder nog belangrijk is...

  We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken.

  Persoonsgegevens
  Zorg dat je je persoons- en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult, aangezien deze uiteraard nodig zijn voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of deze gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of buitenlandse luchthaven.

  Feedback
  Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mee te delen. Klachten die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet in behandeling worden genomen.

  Aantal deelnemers
  Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan hebben wij de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Wij verplichten ons dit uiterlijk drie weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen.

  Adventure Specialists BV 
  Koning Aap maakt deel uit van een groep avontuurlijke reisorganisaties die vallen onder Adventure Specialists BV. Zij werken op diverse manieren samen om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een van de andere reisorganisaties (Koning Aap Nederland, Koning Aap België, Shoestring Nederland, Shoestring International).

  Boek niet te laat
  Wacht met het boeken van een reis niet te lang, omdat we een maand voor een reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’. Bovendien kan laat boeken afwijkende vluchtschema’s met bijbehorende vluchttoeslagen, extra transfers en eenpersoonskamertoeslagen met zich meebrengen.

  Te Gast In
  Een deel van de achtergrondinformatie over je reisbestemming is in deze uitgebreide reisbeschrijving door Informatie Verre Reizen, de uitgever van ‘Te Gast In’, met de grootste zorg samengesteld. Indien deze echter onjuistheden blijkt te bevatten aanvaardt IVR geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie.

  Laatste Nieuws
  In de uitgebreide reisbeschrijving vind je de meest actuele informatie over onze reizen. In de loop van het jaar kunnen echter veranderingen optreden waardoor mogelijk het dag-tot-dag-programma of het vluchtschema aangepast dient te worden. Uiteraard zoeken we dan altijd naar een zo goed mogelijk alternatief. Al deze veranderingen worden, zodra bekend, vermeld op onze website bij de betreffende reis onder 'Laatste Nieuws'. Indien de inhoud van de uitgebreide reisbeschrijving afwijkt van de informatie in onze algemene brochure, is de beschrijving op onze website bindend.

  Verlenging van de reis
  Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 50,- per boeking in rekening. 

  Bij de verlenging van je reis kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van je boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact met je op om de prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten.

  Reisvaccinaties aan huis!
  Het is altijd belangrijk om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie is de grootste aanbieder van vaccinaties aan huis. Haar gespecialiseerde artsen komen ook 's avonds of in het weekend bij jou thuis om reisvaccinaties te zetten. Bovendien geven de artsen jou tips en advies om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie brengt geen extra kosten in rekening voor de service aan huis en haar prijzen zijn vergelijkbaar met de GGD. Vaak worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

  Tenslotte
  Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen en prijzen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen en reissommen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Je kunt op onze website kijken voor eventuele wijzigingen.

  Adres

  BEZOEKADRES KONING AAP NEDERLAND
  Entrada 223 1114 AA Amsterdam - Duivendrecht

  Email
  [email protected]

  Telefoon
  020-7887700

  In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar
  Tel: +31 (0)6-53313932

  Openingstijden
  Ons kantoor is geopend op de volgende tijden:
  Maandag t/m zaterdag van 10-17 uur

  Afspraak met een landenspecialist
  Wil je een afspraak maken met één van onze landenspecialisten, bel dan van tevoren voor een afspraak, zodat je er zeker van bent dat je de juiste persoon te spreken krijgt.

  Landinformatie

  Meer informatie over MOZAMBIQUE

  Meer informatie over ZUID-AFRIKA

  Foute ingave

  Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

  Er is iets fout gelopen...

  Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
  De pagina herladen kan misschien helpen.

  E-mail is reeds geregistreerd
  Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
  Inschrijving gelukt!

  U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.