Rondreis MAROKKO
15 dagen - v.a. €995 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,5
214 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:9,3
Prijs/kwaliteit: 8,0
Accommodatie: 7,2
Transport: 8,3
Vertrekdatum: 11/03/2018
0 Beoordeling: 8
Sjoerd : Wat een prachtige reis! We hebben ons laten verbazen door de enorme diversiteit van Marokko, zowel qua landschappen en weersomstandigheden als qua cultuur. Iedere plaats waar we stopten had weer een andere uitstraling, qua omgeving, qua architectuur, qua gewoontes, etc. Ook de periode waarin wij de reis maakten (maart) is goed bevallen, al moet je er rekening mee houden dat er dan ook wat frissere dagen met een enkele regenbui tussen kan zitten (voor ons geen probleem!). Maar, ere wie ere toekomst, onze reisleidster maakte het voor ons uiteindelijk van een goede tot een uitmuntende reis. Haar jarenlange kennis van het land, de contacten met de plaatselijke bevolking, de ingebrachte verrassingsexcursies onder het mom van 'nu we er toch zijn', en haar persoonlijke betrokkenheid bij alle deelnemers maakte dat er in ons volle reisgezelschap (18 personen) een echt groepsgevoel ontstond. We kijken dan ook met een warm gevoel op de reis terug!
Vertrekdatum: 11/03/2018
0 Beoordeling: 8
Johannes : Prachtige reis, waar je in 15 dagen veel moois ziet van Marokko. Vol programma, waardoor je het idee krijgt alles gezien te hebben. Mede door de fantastische , enthousiaste reisleidster die onze harten heeft gestolen .
Vertrekdatum: 11/03/2018
0 Beoordeling: 8
Tineke : Een boeiende reis waarbij je van de ene in de andere verbazing valt. Er is zoveel te zien, Van de ruige Hoge Atlas tot de woestijn en van prachtige mozaïeken tot kleurrijke mensen en gewoonten. De goede reisleiding en keuze in deskundige lokale gidsen maakten het reisplezier compleet . De cultuur van Marokko was even wennen, maar ook daarin was onze reisbegeleider een grote hulp.
Vertrekdatum: 24/12/2017
0 Beoordeling: 8
Lisette : Het is heel fijn om een reisbegeleidster te hebben die haar talen goed spreekt en voelbaar betrokken is bij het land en de cultuur. Ze heeft ons niet alleen kennis laten maken met het prachtige land en de inwoners, maar ze heeft ons ook geleerd hoe je er met je westerse bril naar kunt kijken. Het is heel fijn om op reis te zijn en vrijwel alles om je heen zonder oordeel of verwachting te kunnen benaderen.
Vertrekdatum: 24/09/2017
0 Beoordeling: 8
Maria : Mooie ervaring als 2 Belgen tussen 14 Nederlanders. Prima verloop!
Vertrekdatum: 24/09/2017
0 Beoordeling: 10
Reiziger : Mooie reis met veel indrukken en inkijkjes in het leven in Marokko
Vertrekdatum: 24/09/2017
1 Beoordeling: 9
Frank : Een hele fijne en gezellige reis gehad, heel veel gezien en een klasse reisleider. Veel gezien.
Vertrekdatum: 24/09/2017
0 Beoordeling: 10
Nicolaas Cornelis : Deze reis is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultuur en natuur vsn Marokko.Het aanbod is zeer in evenwicht.Onze reisbegeleider heeft er een feestje van gemaakt.
Vertrekdatum: 03/09/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Eerste ervaring met Koning Aap en met Marokko. Zeer aangenaam ervaren, persoonlijk voor mij waren de Medina van Fès en de overnachting in de woestijn (en de tocht op een dromedaris) de hoogtepunten. Enkel in Marrakech een mindere ervaring met de lokale bevolking aangezien ze hier nogal sterk aandringen, voor de rest een warme bevolking gezien. Lokale gidsen gaven ook steeds extra info indien je er naar vroeg. Echt genoten van deze reis.
Vertrekdatum: 03/09/2017
0 Beoordeling: 8
Edwin : Mooie/bijzondere rondreis van een verrassend Marokko. Van de koningssteden met de gezellige medina's & paleizen, de Erg Chebbi-woestijn tot aan de natuur van de hoge-Atlas.
Vertrekdatum: 03/09/2017
0 Beoordeling: 8
Else : Het is goed als op de website vermeld wordt dat de lunch en avondeten in de praktijk telkens samen is. Niet iedereen zal dat telkens willen.
Vertrekdatum: 03/09/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Een rondreis in Marokko is op elk gebied uniek. Als single vrouw was ik op voorhand bang voor de reacties van de plaatselijke mannelijke bevolking, dit viel echter heel goed mee. De afwisseling tussen iets actievere en rustige dagen maakt deze reis haalbaar voor iedereen.
Vertrekdatum: 16/07/2017
1 Beoordeling: 5
rita : Mits aanpassing van het dagschema en wat meer informatie over de impact van de temperaturen in de zomer kan dit een aangename rondreis worden.
Vertrekdatum: 14/05/2017
1 Beoordeling: 9
Diederik : Een mooie reis met een super gids die zijn vak kent , veel moois en interessante dingen gezien , al met al een aanrader. Jammer dat de uitstappen appart moeten betaalt worden , zou beter zijn als het meteen bij de reissom gevoegd word ,
Vertrekdatum: 14/05/2017
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Een mooie gevarieerde reis, zowel cultuur als natuur. Onverwachte hoogtepunten: Aït Benhaddou, Todrakloof, wandeling bij Midelt langs verlaten lood- en zilvermijnen., Chellah bij Rabat. Tegenvaller: Volubilis, onvoldoende gezien, Marrakech. Als je handig bent, bezoek dan op eigen gelegenheid Fès en Marrakech, niet met de aangeboden excursies. Dit alles neemt niet weg dat Marokko een mooi land is en dat de reis ons onze Marrokaanse landgenoten beter heeft doen begrijpen.
Vertrekdatum: 23/04/2017
1 Beoordeling: 9
Jetty : Marokko heeft ons heel erg verrast, zo dichtbij! Een geweldige, intensieve en zeer gevarieerde rondreis met een super reisbegeleidster. We hebben heel erg genoten!
Vertrekdatum: 23/04/2017
1 Beoordeling: 9
Cecile : Een fantastisch mooie rondreis. Waarin je Marokko en het Marokkaanse leven voelt en ziet.
Vertrekdatum: 16/04/2017
0 Beoordeling: 8
Rosaline : Het was voor mij de eerste kennismaking met Marokko. De afgelegde route was zeer gevarieerd: koningssteden, medina's, woestijn, Atlasgebergte en zee. Er waren mogelijkheden om lange wandelingen te maken of om op een kameel de woestijn in te gaan. Kortom: veel gezien en indrukken opgedaan. Ik heb een goed beeld van Marokko gekregen en begrijp mijn Marokkaanse landgenoten misschien iets beter dan vòòr deze reis. Een minpunt van de reis waren de slechte restaurants. Ik had gehoopt op de Marokkaanse keuken met Arabische kruiden en heerlijke pittige gerechten. Dat viel tegen. We zaten regelmatig in restaurants die meer leken op veredelde snackbars, met aangebrand vlees of ondefinieerbare vis. Dat had denk ik anders gekund.
Vertrekdatum: 25/12/2016
1 Beoordeling: 9
Peter : Fantastische en zeer gevarieerde rondreis door een prachtig land. Vervoer was goed geregeld met een fijne chauffeur en accomodaties waren goed. Reisbegeleidster was super! Zeer veel kennis van Marokko en had aandacht voor iedereen in de groep. Had veel tips om zelf op pad te gaan en voor restaurants etc. We hebben de reis in de kerst/nieuwjaarsperiode gedaan, erg mooi weer, overdag boven de 20 graden en veel zon, maar 's nachts wel koud. Neem warme kleren mee! Al met al is deze reis een aanrader, in ruim drie uur vliegen in een compleet andere cultuur.
Vertrekdatum: 25/12/2016
1 Beoordeling: 9
Wilma : Prachtige reis wat betreft landschappen en couleur locale. Vlot tempo maar ook ruimte voor individuele keuzes. Onze reisleidster maakte met haar tips, organisatievermogen, kennis en zorgzaamheid voor elk groepslid deze reis tot een onvergetelijke vakantie! Herman en Wilma
Vertrekdatum: 25/12/2016
0 Beoordeling: 8
Thea : Een reis met koning aap is een geweldige ervaring mede door de mooie route, de prima faciliteiten en de zeer ervaren reisbegeleiding. Er worden veel excursies aangeboden om veel van het land te zien en unieke ervaringen te beleven. Over het algemeen is koning aap wat duurder in de prijs, maar dit bedrag is de reis dubbel en dwars waard. Ik zou de volgende keer weer voor koning aap kiezen.
Vertrekdatum: 16/10/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : We wisten niet dat Marokko zo sprookjesachtig mooi was! Dankzij onze inspirerende reisbegeleider Mouhcine hebben we veel van het land en zijn inwoners gezien. Een aanrader voor wie een afwisselende reis zoekt.
Vertrekdatum: 16/10/2016
1 Beoordeling: 9
Lidwien : Erg leuke en afwisselende reis, aanraden om te boeken!
Vertrekdatum: 03/04/2016
0 Beoordeling: 8
Egbert : Je waant je in de middeleeuwen in de oude medina's, je voelt je Ali Baba in de ksar/kasbah en een Romein als je tussen de vele opgravingen loopt. En dan ontdek je midden tussen de gebergten, waar de kaalheid van het landschap je de adem ontneemt, een oase met palmen, kilometers lang. Hoe bijzonder is dat. Marokko is dus een aanrader!
Vertrekdatum: 03/04/2016
1 Beoordeling: 9
Mia : Marokko mogen beleven met een groep van 10 fijne mensen en een geweldige reisbegeleidster in een minibusje is een aanrader. Heel mooie, vaak indrukwekkende natuur. Gevarieerd programma. Beklijvende activiteiten, zoals dromedaristocht en overnachten in de woestijn; wasbeurt in een echte plaatselijke hamam, met en tussen Marokkaanse vrouwen, op sleeptouw genomen worden in een labyrint van honderd-en-één smalle steegjes...
Vertrekdatum: 27/03/2016
1 Beoordeling: 7
Quiny : Wil je in twee weken veel van Marokko zien? dan is dit zeker aan te bevelen. Verwacht niet te veel luxe qua accomodatie. Maar ze voldoen wel. Zeker redelijke prijs qualiteit verhouding.
Vertrekdatum: 18/10/2015
1 Beoordeling: 9
Karen : Dit is echt een hele afwisselende reis! Medina's, kasba's, oases, bergen. De plaats Essaouira is mijn favoriet! Wat een gezellige plaats aan zee, de medina ontbreekt hier ook niet, maar de haven moet je ook niet overslaan. Daarbij een gezellige groep en een leuke en goede reisbegeleider!
Vertrekdatum: 18/10/2015
1 Beoordeling: 7
Mendy : Mooie reis waarbij vooral de Koningssteden (Rabat, Meknes, Fes & Marrakesh) en Casablanca super waren met leuke en interessante rondleidingen door lokale gidsen. Op de site staat alleen dat je moet kiezen tussen de stadswandeling in Marrakesh en de wandeling in Imlil, maar dit is niet zo. De wandeling in Imlil staat helaas wel meer beschreven als een wandeling 'in' de bergen, terwijl het meer een wandeling 'bij/langs' de bergen is. Ook was het helaas niet mogelijk om de Todrakloof op eigen gelegenheid te bezoeken, omdat het ver van het hotel lag. De accommodaties waren ruim voldoende tot zeer goed. De prijs-kwaliteitverhouding van de reis was ook goed; ik zat nog net onder de adviesprijs voor de uitgaven op reis.
Vertrekdatum: 27/09/2015
1 Beoordeling: 9
Bastiaan : Een superreis met een superreisbegeleider! Een hele andere cultuur op een relatief korte afstand van Nederland, een mooie ervaring!
Vertrekdatum: 27/09/2015
0 Beoordeling: 10
Marcus Lourens : Ik heb een geweldige tijd gehad en zal deze reis zeker aanraden aan familie.
Vertrekdatum: 06/09/2015
1 Beoordeling: 9
Johan : Wij hebben heel erg genoten van onze eerste groepsreis; rondreis door Marokko. De reisleidster heeft voor een onbezorgde vakantie gezorgd. Vol met excursies, maar zeker ook gelegenheid om zelf het een en ander te ontdekken. Daarbij werden ons vele adviezen en tips meegegeven. We zijn vele indrukken (en heel veel foto's) rijker geworden in twee weken tijd. KONING AAP bedankt !
Vertrekdatum: 02/08/2015
0 Beoordeling: 8
Anouk : Wauw! Marokko is een prachtig, veelzijdig land. We hebben een heerlijke vakantie gehad met ons kleine groepje van 4 personen. De reisbegeleidster was enthousiast, had veel lokale contacten en wist ons de mooiste plekjes te laten zien. We hebben genoten van dit prachtige land vol tegenstellingen.
Vertrekdatum: 31/05/2015
1 Beoordeling: 9
Peter : Uitstekende reis voor iedereen die een goed beeld van Marokko wil krijgen. Reisduur sluit hier volledig bij aan. Volgens ons is een 8 daagse reis net te kort en een 22 daagse reis biedt (naar onze mening) niet heel veel meer. Wij hebben het idee dat ondanks de reisduur van 15 dagen we wel 4 weken zijn weggeweest. Prima naar ons zin gehad.
Vertrekdatum: 31/05/2015
1 Beoordeling: 9
Katia : Dankzij Ehab is dit een superreis geworden ! Hij ging steeds in de keuken nakijken of alles in orde was, zorgde voor een aangenaam reistempo, zocht keer op keer heel leuke lunchplaatsjes op met lekkere maaltijden en unieke locaties ... Gewoonweg top !!! Overal werden we welkom geheten dankzij zijn contacten !
Vertrekdatum: 10/05/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : -
Vertrekdatum: 10/05/2015
0 Beoordeling: 8
Astrid : Heel mooie en afwisselende reis: steden, natuur, tocht door de woestijn, een kookworkshop, een bergwandeling. De groepsgrootte was perfect (13 personen). Daarbij hadden we een top reisbegeleidster met echte passie voor haar werk en voor Marokko. Ze had steeds goeie tips, wist de leukste restaurantjes te vinden, zorgde voor goede lokale gidsen waar nodig, hielp vol enthousiasme bij het boeken van afwijkende excursies, zoals een vegetarische kookworkshop en een Marokkaanse massage. Ze had veel contact met lokale mensen en kon ons zo net wat meer van Marokko kon laten zien en voelen.
Vertrekdatum: 10/05/2015
1 Beoordeling: 9
Pieter : Deze intensieve reis heeft ons een goed beeld gegeven van Marokko, mede dankzij de uitstekende reisbegeleider. Er is echter genoeg gelegenheid voor ontspanning. We waren met een heel leuke, gevarieerde groep. Een prima ervaring!
Vertrekdatum: 26/04/2015
0 Beoordeling: 8
Sigrid : 14 daagse Marokko reis is ideale manier om in een korte tijd een compleet beeld te krijgen van het land, de cultuur en de geschiedenis. Mooie afwisselende trip langs de belangrijkste highlights.
Vertrekdatum: 26/04/2015
1 Beoordeling: 9
Rob : de geboden reizen zijn avontuurlijk waardoor over het algemeen mensen mee gaan met de zelfde instelling en de onderliggende sfeer altijd wel goed is. er wordt altijd wel wat extra gedaan. Ben nu 12 keer met deze club mee geweest en dat is me elke keer goed bevallen.
Vertrekdatum: 26/04/2015
1 Beoordeling: 9
Guus : Fantastische reis door kleurrijk Marokko. Goede balans tussen cultuur en natuur. Je komt niet alleen op de toeristische highlights van Marokko, maar ook maak je kennis met de lokale bevolking op allerlei manieren. Meerwaarde was de fantastische reisbegeleiding door Suzan. We kijken terug op een prachtige reis.
Vertrekdatum: 19/04/2015
1 Beoordeling: 9
P : Door de kennis van onze reisleidster hebben we een goede inkijk gekregen in het land Marroko en haar bewoners.
Vertrekdatum: 05/04/2015
0 Beoordeling: 8
Vicky : Een heel dikke pluim voor onze reisbegeleidster Laura : correct, eerlijk, vriendelijk, stipt, ondernemend ! Brengt haar liefde voor het land met veel passie over ...
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.