Rondreis MAROKKO
15 dagen - v.a. €995 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,5
309 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:9,3
Prijs/kwaliteit: 8,0
Accommodatie: 7,1
Transport: 8,1
Vertrekdatum: 24/09/2017
0 Beoordeling: 8
Maria : Mooie ervaring als 2 Belgen tussen 14 Nederlanders. Prima verloop!
Vertrekdatum: 24/09/2017
1 Beoordeling: 9
Frank : Een hele fijne en gezellige reis gehad, heel veel gezien en een klasse reisleider. Veel gezien.
Vertrekdatum: 24/09/2017
0 Beoordeling: 10
Nicolaas Cornelis : Deze reis is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultuur en natuur vsn Marokko.Het aanbod is zeer in evenwicht.Onze reisbegeleider heeft er een feestje van gemaakt.
Vertrekdatum: 24/09/2017
0 Beoordeling: 10
Reiziger : Mooie reis met veel indrukken en inkijkjes in het leven in Marokko
Vertrekdatum: 03/09/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Eerste ervaring met Koning Aap en met Marokko. Zeer aangenaam ervaren, persoonlijk voor mij waren de Medina van Fès en de overnachting in de woestijn (en de tocht op een dromedaris) de hoogtepunten. Enkel in Marrakech een mindere ervaring met de lokale bevolking aangezien ze hier nogal sterk aandringen, voor de rest een warme bevolking gezien. Lokale gidsen gaven ook steeds extra info indien je er naar vroeg. Echt genoten van deze reis.
Vertrekdatum: 03/09/2017
0 Beoordeling: 8
Edwin : Mooie/bijzondere rondreis van een verrassend Marokko. Van de koningssteden met de gezellige medina's & paleizen, de Erg Chebbi-woestijn tot aan de natuur van de hoge-Atlas.
Vertrekdatum: 03/09/2017
0 Beoordeling: 8
Else : Het is goed als op de website vermeld wordt dat de lunch en avondeten in de praktijk telkens samen is. Niet iedereen zal dat telkens willen.
Vertrekdatum: 03/09/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Een rondreis in Marokko is op elk gebied uniek. Als single vrouw was ik op voorhand bang voor de reacties van de plaatselijke mannelijke bevolking, dit viel echter heel goed mee. De afwisseling tussen iets actievere en rustige dagen maakt deze reis haalbaar voor iedereen.
Vertrekdatum: 16/07/2017
1 Beoordeling: 5
rita : Mits aanpassing van het dagschema en wat meer informatie over de impact van de temperaturen in de zomer kan dit een aangename rondreis worden.
Vertrekdatum: 14/05/2017
1 Beoordeling: 9
Diederik : Een mooie reis met een super gids die zijn vak kent , veel moois en interessante dingen gezien , al met al een aanrader. Jammer dat de uitstappen appart moeten betaalt worden , zou beter zijn als het meteen bij de reissom gevoegd word ,
Vertrekdatum: 14/05/2017
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Een mooie gevarieerde reis, zowel cultuur als natuur. Onverwachte hoogtepunten: Aït Benhaddou, Todrakloof, wandeling bij Midelt langs verlaten lood- en zilvermijnen., Chellah bij Rabat. Tegenvaller: Volubilis, onvoldoende gezien, Marrakech. Als je handig bent, bezoek dan op eigen gelegenheid Fès en Marrakech, niet met de aangeboden excursies. Dit alles neemt niet weg dat Marokko een mooi land is en dat de reis ons onze Marrokaanse landgenoten beter heeft doen begrijpen.
Vertrekdatum: 23/04/2017
1 Beoordeling: 9
Jetty : Marokko heeft ons heel erg verrast, zo dichtbij! Een geweldige, intensieve en zeer gevarieerde rondreis met een super reisbegeleidster. We hebben heel erg genoten!
Vertrekdatum: 23/04/2017
1 Beoordeling: 9
Cecile : Een fantastisch mooie rondreis. Waarin je Marokko en het Marokkaanse leven voelt en ziet.
Vertrekdatum: 16/04/2017
0 Beoordeling: 8
Rosaline : Het was voor mij de eerste kennismaking met Marokko. De afgelegde route was zeer gevarieerd: koningssteden, medina's, woestijn, Atlasgebergte en zee. Er waren mogelijkheden om lange wandelingen te maken of om op een kameel de woestijn in te gaan. Kortom: veel gezien en indrukken opgedaan. Ik heb een goed beeld van Marokko gekregen en begrijp mijn Marokkaanse landgenoten misschien iets beter dan vòòr deze reis. Een minpunt van de reis waren de slechte restaurants. Ik had gehoopt op de Marokkaanse keuken met Arabische kruiden en heerlijke pittige gerechten. Dat viel tegen. We zaten regelmatig in restaurants die meer leken op veredelde snackbars, met aangebrand vlees of ondefinieerbare vis. Dat had denk ik anders gekund.
Vertrekdatum: 25/12/2016
0 Beoordeling: 8
Thea : Een reis met koning aap is een geweldige ervaring mede door de mooie route, de prima faciliteiten en de zeer ervaren reisbegeleiding. Er worden veel excursies aangeboden om veel van het land te zien en unieke ervaringen te beleven. Over het algemeen is koning aap wat duurder in de prijs, maar dit bedrag is de reis dubbel en dwars waard. Ik zou de volgende keer weer voor koning aap kiezen.
Vertrekdatum: 25/12/2016
1 Beoordeling: 9
Peter : Fantastische en zeer gevarieerde rondreis door een prachtig land. Vervoer was goed geregeld met een fijne chauffeur en accomodaties waren goed. Reisbegeleidster was super! Zeer veel kennis van Marokko en had aandacht voor iedereen in de groep. Had veel tips om zelf op pad te gaan en voor restaurants etc. We hebben de reis in de kerst/nieuwjaarsperiode gedaan, erg mooi weer, overdag boven de 20 graden en veel zon, maar 's nachts wel koud. Neem warme kleren mee! Al met al is deze reis een aanrader, in ruim drie uur vliegen in een compleet andere cultuur.
Vertrekdatum: 25/12/2016
1 Beoordeling: 9
Wilma : Prachtige reis wat betreft landschappen en couleur locale. Vlot tempo maar ook ruimte voor individuele keuzes. Onze reisleidster maakte met haar tips, organisatievermogen, kennis en zorgzaamheid voor elk groepslid deze reis tot een onvergetelijke vakantie! Herman en Wilma
Vertrekdatum: 16/10/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : We wisten niet dat Marokko zo sprookjesachtig mooi was! Dankzij onze inspirerende reisbegeleider Mouhcine hebben we veel van het land en zijn inwoners gezien. Een aanrader voor wie een afwisselende reis zoekt.
Vertrekdatum: 16/10/2016
1 Beoordeling: 9
Lidwien : Erg leuke en afwisselende reis, aanraden om te boeken!
Vertrekdatum: 03/04/2016
1 Beoordeling: 9
Mia : Marokko mogen beleven met een groep van 10 fijne mensen en een geweldige reisbegeleidster in een minibusje is een aanrader. Heel mooie, vaak indrukwekkende natuur. Gevarieerd programma. Beklijvende activiteiten, zoals dromedaristocht en overnachten in de woestijn; wasbeurt in een echte plaatselijke hamam, met en tussen Marokkaanse vrouwen, op sleeptouw genomen worden in een labyrint van honderd-en-één smalle steegjes...
Vertrekdatum: 03/04/2016
0 Beoordeling: 8
Egbert : Je waant je in de middeleeuwen in de oude medina's, je voelt je Ali Baba in de ksar/kasbah en een Romein als je tussen de vele opgravingen loopt. En dan ontdek je midden tussen de gebergten, waar de kaalheid van het landschap je de adem ontneemt, een oase met palmen, kilometers lang. Hoe bijzonder is dat. Marokko is dus een aanrader!
Vertrekdatum: 27/03/2016
1 Beoordeling: 7
Quiny : Wil je in twee weken veel van Marokko zien? dan is dit zeker aan te bevelen. Verwacht niet te veel luxe qua accomodatie. Maar ze voldoen wel. Zeker redelijke prijs qualiteit verhouding.
Vertrekdatum: 18/10/2015
1 Beoordeling: 9
Karen : Dit is echt een hele afwisselende reis! Medina's, kasba's, oases, bergen. De plaats Essaouira is mijn favoriet! Wat een gezellige plaats aan zee, de medina ontbreekt hier ook niet, maar de haven moet je ook niet overslaan. Daarbij een gezellige groep en een leuke en goede reisbegeleider!
Vertrekdatum: 18/10/2015
1 Beoordeling: 7
Mendy : Mooie reis waarbij vooral de Koningssteden (Rabat, Meknes, Fes & Marrakesh) en Casablanca super waren met leuke en interessante rondleidingen door lokale gidsen. Op de site staat alleen dat je moet kiezen tussen de stadswandeling in Marrakesh en de wandeling in Imlil, maar dit is niet zo. De wandeling in Imlil staat helaas wel meer beschreven als een wandeling 'in' de bergen, terwijl het meer een wandeling 'bij/langs' de bergen is. Ook was het helaas niet mogelijk om de Todrakloof op eigen gelegenheid te bezoeken, omdat het ver van het hotel lag. De accommodaties waren ruim voldoende tot zeer goed. De prijs-kwaliteitverhouding van de reis was ook goed; ik zat nog net onder de adviesprijs voor de uitgaven op reis.
Vertrekdatum: 27/09/2015
1 Beoordeling: 9
Bastiaan : Een superreis met een superreisbegeleider! Een hele andere cultuur op een relatief korte afstand van Nederland, een mooie ervaring!
Vertrekdatum: 27/09/2015
0 Beoordeling: 10
Marcus Lourens : Ik heb een geweldige tijd gehad en zal deze reis zeker aanraden aan familie.
Vertrekdatum: 06/09/2015
1 Beoordeling: 9
Johan : Wij hebben heel erg genoten van onze eerste groepsreis; rondreis door Marokko. De reisleidster heeft voor een onbezorgde vakantie gezorgd. Vol met excursies, maar zeker ook gelegenheid om zelf het een en ander te ontdekken. Daarbij werden ons vele adviezen en tips meegegeven. We zijn vele indrukken (en heel veel foto's) rijker geworden in twee weken tijd. KONING AAP bedankt !
Vertrekdatum: 02/08/2015
0 Beoordeling: 8
Anouk : Wauw! Marokko is een prachtig, veelzijdig land. We hebben een heerlijke vakantie gehad met ons kleine groepje van 4 personen. De reisbegeleidster was enthousiast, had veel lokale contacten en wist ons de mooiste plekjes te laten zien. We hebben genoten van dit prachtige land vol tegenstellingen.
Vertrekdatum: 31/05/2015
1 Beoordeling: 9
Peter : Uitstekende reis voor iedereen die een goed beeld van Marokko wil krijgen. Reisduur sluit hier volledig bij aan. Volgens ons is een 8 daagse reis net te kort en een 22 daagse reis biedt (naar onze mening) niet heel veel meer. Wij hebben het idee dat ondanks de reisduur van 15 dagen we wel 4 weken zijn weggeweest. Prima naar ons zin gehad.
Vertrekdatum: 31/05/2015
1 Beoordeling: 9
Katia : Dankzij Ehab is dit een superreis geworden ! Hij ging steeds in de keuken nakijken of alles in orde was, zorgde voor een aangenaam reistempo, zocht keer op keer heel leuke lunchplaatsjes op met lekkere maaltijden en unieke locaties ... Gewoonweg top !!! Overal werden we welkom geheten dankzij zijn contacten !
Vertrekdatum: 10/05/2015
0 Beoordeling: 8
Astrid : Heel mooie en afwisselende reis: steden, natuur, tocht door de woestijn, een kookworkshop, een bergwandeling. De groepsgrootte was perfect (13 personen). Daarbij hadden we een top reisbegeleidster met echte passie voor haar werk en voor Marokko. Ze had steeds goeie tips, wist de leukste restaurantjes te vinden, zorgde voor goede lokale gidsen waar nodig, hielp vol enthousiasme bij het boeken van afwijkende excursies, zoals een vegetarische kookworkshop en een Marokkaanse massage. Ze had veel contact met lokale mensen en kon ons zo net wat meer van Marokko kon laten zien en voelen.
Vertrekdatum: 10/05/2015
1 Beoordeling: 9
Pieter : Deze intensieve reis heeft ons een goed beeld gegeven van Marokko, mede dankzij de uitstekende reisbegeleider. Er is echter genoeg gelegenheid voor ontspanning. We waren met een heel leuke, gevarieerde groep. Een prima ervaring!
Vertrekdatum: 10/05/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : -
Vertrekdatum: 26/04/2015
1 Beoordeling: 9
Rob : de geboden reizen zijn avontuurlijk waardoor over het algemeen mensen mee gaan met de zelfde instelling en de onderliggende sfeer altijd wel goed is. er wordt altijd wel wat extra gedaan. Ben nu 12 keer met deze club mee geweest en dat is me elke keer goed bevallen.
Vertrekdatum: 26/04/2015
1 Beoordeling: 9
Guus : Fantastische reis door kleurrijk Marokko. Goede balans tussen cultuur en natuur. Je komt niet alleen op de toeristische highlights van Marokko, maar ook maak je kennis met de lokale bevolking op allerlei manieren. Meerwaarde was de fantastische reisbegeleiding door Suzan. We kijken terug op een prachtige reis.
Vertrekdatum: 26/04/2015
0 Beoordeling: 8
Sigrid : 14 daagse Marokko reis is ideale manier om in een korte tijd een compleet beeld te krijgen van het land, de cultuur en de geschiedenis. Mooie afwisselende trip langs de belangrijkste highlights.
Vertrekdatum: 19/04/2015
1 Beoordeling: 9
P : Door de kennis van onze reisleidster hebben we een goede inkijk gekregen in het land Marroko en haar bewoners.
Vertrekdatum: 05/04/2015
0 Beoordeling: 8
Vicky : Een heel dikke pluim voor onze reisbegeleidster Laura : correct, eerlijk, vriendelijk, stipt, ondernemend ! Brengt haar liefde voor het land met veel passie over ...
Vertrekdatum: 21/12/2014
1 Beoordeling: 9
Machiel : Wij hadden deze reis niet willen missen en zullen er nog vaak aan terugdenken. We hebben dankzij onze uitstekende reisbegeleidster Suzan en goede lokale gidsen enorm veel van het echte Marokko gezien en natuurlijk geproefd. De cultuur, natuur en landschappen zijn werkelijk prachtig en indrukwekkend. Het programma van de rondreis zit goed in elkaar. De dromedaris excursie naar en slapen in tenten in de Erg Chebbi woestijn mag niet ontbreken en raden we iedereen van harte aan. Ook de excursie in de palmoase van de Todra kloof was mooi. Een natuurlijk de 10.000 straatjes in Fes. Eigenlijk is alles gaaf. Koning Aap, hartelijk bedankt voor deze onvergetelijke vakantie!!
Vertrekdatum: 16/11/2014
1 Beoordeling: 9
Maria : Prima!
Vertrekdatum: 19/10/2014
1 Beoordeling: 7
Arno : Veelzijdige reis, maar vol programma met veel verplaatsingen in korte tijd en niet te veel mogelijkheden op overnachtingsplekken. Voor wie het wat rustiger aan wil doen is de 3-weekse beter alternatief. Wij vonden 2 weken wel genoeg om een goede indruk van het land en zijn bevolking te krijgen.
Vertrekdatum: 19/10/2014
1 Beoordeling: 9
Theo : Met deze reis heb ik een goede indruk gekregen van het mooie land Marokko. De reis is afwisselend en in het begin intensief. Deze rondreis werd compleet gemaakt door de heel goede reisbegeleiding.
Vertrekdatum: 28/09/2014
0 Beoordeling: 10
Cornelis : Het is een reis met een vol programma maar wel goed te doen. Wij zijn enorm positief verrast door dit mooie en afwisselende land. Alles was goed geregeld door Koning Aap en de reisleider was geweldig!
Vertrekdatum: 28/09/2014
0 Beoordeling: 10
Hendrik Nicolaas : Marokko , prachtig land!, leuke groep. En een geweldige reisleider
Vertrekdatum: 28/09/2014
0 Beoordeling: 8
Ernest Eduard : Deze reis geeft een goed beeld van het Marokko in 21ste eeuw met delen die nog de Middeleeuwen weergeven met op de daken dan wel weer schotelantennes.
Vertrekdatum: 28/09/2014
0 Beoordeling: 10
Rob : Marokko is een mooi en integrerend land.De bevolking is vriendelijk.Pas wel op voor de slangenbezweerders. Zij vragen 20 euro voor een fotosessie. De aangeboden fossielen zijn voor een groot deel vals. Zoals de naam al zegt zijn fossielenfabrieken inderdaad fabrieken waar fossielen worden gemaakt.Verrassend zijn de oases te midden van een onherbergzaam gebergte. De steden bieden een kleurrijke belevenis.Geen moment mij onveilig gevoeld. onveiligheid.
Vertrekdatum: 28/09/2014
0 Beoordeling: 10
Tobias : Een geweldige reis door het mooie Marokko. Met name de medina van Fes en de Dromedaris toch door de woestijn zijn een bijzondere ervaring.
Vertrekdatum: 28/09/2014
1 Beoordeling: 9
Dirk : Een leerrijke reis waarmee we het land en de bevolking hebben leren kennen. Wij hadden een reisleider welke een warm hart heeft voor Marokko, dat voel je in zijn contacten met de bevolking waarbij hij je ook erg betrekt.
Vertrekdatum: 07/09/2014
0 Beoordeling: 8
R. : Mooie, leuke, leerzame reis onder deskundige begeleiding.
Vertrekdatum: 10/08/2014
1 Beoordeling: 9
Ron : In twee weken zie je ongelooflijk veel van Marokko. De reis is enorm afwisselend maar zeker in de eerste week ook wel intensief. Hotels zijn in het algemeen redelijk, in acht genomen dat je in Afrika vertoeft. Prima vervoer, niet al te lange reisdagen en uitstekende reisbegeleiding.
Vertrekdatum: 10/08/2014
0 Beoordeling: 10
Louise : De reis naar Marokko was eigenlijk een tweede keus. Nu ben ik blij dat ik deze reis gemaakt heb. Had het niet willen missen! Fantastisch mooi land met veel tegenstellingen in de steden, het platteland en de woestijn. Mirjan bedankt dat je mij zoveel prachtige plekjes hebt laten zien. Je bent een geweldige reisbegeleidster!
Vertrekdatum: 08/06/2014
1 Beoordeling: 9
Erwin : Heel mooie en zeer afwisselende reis. Mooie steden, prachtige natuur, woestijn, kloven, kust, kasbah's,ksars, medina's... Voor elk wat wils. Heel goeie reisbegeleiding die het land heel goed kent en je heel wat goede tips heeft voor een geslaagde reis. Proficiat! De hotels kunnen soms wat beter. Deze reis is zeker een aanrader.
Vertrekdatum: 18/05/2014
0 Beoordeling: 8
Lei : We hebben een mooie leuke rondreis gemaakt. Suzan onze reisbegeleidster was een enorme toevoeging in de kwaliteit van de reis. chapeau
Vertrekdatum: 18/05/2014
1 Beoordeling: 9
Lars : De 15 daagde reis door Marokko is een onvergetelijke ervaring. We hebben een heel mooie indruk van het land gekregen en zijn heel tevreden over de organisatie van het programma van deze reis. Zeker de moeite waard en aan te bevelen aan anderen
Vertrekdatum: 18/05/2014
0 Beoordeling: 8
Serve : We hebben een mooie rondreis gemaakt door Marokko. De nederlandstalige reisbegeleiding gaf een dikke plus aan de reis
Vertrekdatum: 18/05/2014
1 Beoordeling: 9
Nellie : Ik zou deze reis iedereen aanbevelen
Vertrekdatum: 11/05/2014
0 Beoordeling: 8
Lucas : Vijftien dagen lang is er een film voor ons afgespeeld: prachtig!
Vertrekdatum: 04/05/2014
1 Beoordeling: 9
Carla : Een prachtige intensieve reis, die je een indruk geeft van de veelzijdigheid van het land: koningssteden met z'n typische straatjes in de medina, woestijn met zandduinen en dromedarissen, Atlasgebergte waar je niet uitgekeken raakt, en de oases die een paradijsgevoel opwekken.
Vertrekdatum: 04/05/2014
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Je gaat natuurlijk voor het land om dat te zien. Maar de groep was geweldig, niet in de laatste plaats door onze reisbegeleider, en dat is van doorslaggevende betekenis.
Vertrekdatum: 27/04/2014
1 Beoordeling: 9
Jaap : Een mooie reis met afwisseling tussen stad en platteland/natuur. Verwacht geen Nederlandse faciliteiten in de hotels. Prettige kennismaking met Marokkaanse cultuur in korte tijd. Het voorjaar is een mooie tijd om deze reis te maken.
Vertrekdatum: 27/04/2014
1 Beoordeling: 9
Dick : Mooie, gevarieerde reis met prima reisbegeleiding en goede chauffeur. Reisbegeleidster Laura heeft enorm haar best gedaan de reis voor alle deelnemers tot een succes te maken. We hebben enorm genoten. Ze is goed geïnformeerd en voegt door haar persoonlijkheid iets extra's toe aan de reis.
Vertrekdatum: 27/04/2014
0 Beoordeling: 8
Addie : Een hele mooie reis om in het voorjaar te maken, dan is het niet zo warm. Tijdens de reis geniet je van een prachtig veelzijdig landschap met unieke abrabische steden. De lokale gidsen die de reisleider in huurt maakt het plaatje compleet.
Vertrekdatum: 27/04/2014
0 Beoordeling: 10
Ferry : Dit was een unieke reis met enorm veel nieuwe indrukken waardoor we een heel andere kijk op Marokko kregen. Droog, maar prachtig land met vriendelijke mensen. Onze reisbegeleidster was super, zij bracht ons naar plaatsen waar je als gewone toerist nooit zou (durven) komen.
Vertrekdatum: 20/04/2014
0 Beoordeling: 8
gerarda maria gemma : Een fantastische zeer gevariëerde reis! Prachtige landschappen wisselen elkaar af: platteland, bergen, woestijn, oases, kust. Ook cultureel kom je goed aan je trekken: kashba's, ksars, mediana's, prachtige tuinen. Tel daar een geweldige reisleider, gidsen,een leuk reisgezelschap en goed vervoer bij op...een onvergetelijke reis!
Vertrekdatum: 20/04/2014
1 Beoordeling: 9
Ron : Wij hebben een prachtige reis door Marokko achter de rug. Het tempo lag lekker hoog, maar toch voldoende rustpunten. Alles was perfect georganiseerd. Deze reis is een aanrader voor iedereen die in twee weken de belangrijkste hoogtepunten van Marokko wil zien en beleven.
Vertrekdatum: 30/03/2014
1 Beoordeling: 9
Gert : Een heerlijke reis. Een complete Marokko ervaring qua land, mensen, natuur en cultuur. Vooral in het zuiden is het erg bijzonder. De Hoge Atlas over met ijs en sneeuw en dan slapen in de woestijn bij 35 gr C. Fijne groepsgenoten en een top reisleidster, wat wil je nog meer.
Vertrekdatum: 30/03/2014
1 Beoordeling: 9
Adriaan : gevarieerd en vooral boeiend programma. goede organisatie door ervaren reisbegeleider
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.