header image

Rondreis MAROKKO

8 dagen - v.a. € 795,- Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.
Totale beoordeling:
8,3
410 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding: 8,9
Prijs/kwaliteit: 7,6
Accommodatie: 7,3
Transport: 8,3
Vertrekdatum: 27/04/2019
Beoordeling: 9
Dirk: Geweldige rondreis door Marokko gehad, veel gezien, gegeten en goede reisleiding. Ksar en Kasbah waar we sliepen ook perfect. Kortom boven verwachting allemaal. Fiona
Vertrekdatum: 27/04/2019
Beoordeling: 9
Els: De rondreis Highlights van Marokko is een prachtige reis. We hebben op korte tijd veel gezien, vooral het bezoek en verblijf aan de rand van de Erg Chebbi is geweldig.
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 9
Sandra: Wij hadden van te voren een neutraal gevoel tov een groepsreis, maar dit bleek uiteindelijk heel leuk te zijn. We hebben heel veel gezien in korte tijd, ook leuke lokale plekjes waar jezelf niet zo snel zou komen, zoals een school en een weekmarkt. De reisbegeleidster was ook heel leuk, gezellig en wist veel te vertellen over dit prachtige land. Wel raden we aan om je eigen vlucht te boeken, zo kun je je tijd efficiënter gebruiken. Verder kijken wij heel positief terug op de reis en zullen deze ervaring niet vergeten!
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 8
Larissa: De 8 daagse reis laat in een korte tijd een goede indruk achter van Marokko. We hebben super veel gezien, maar het programma was absoluut niet te vol, precies goed. Wij hebben er zelf voor gekozen om onze reis te verlengen en zijn nog naar de kustplaats Essaouira geweest, dat was een fijne aanvulling na de ervaring met het drukke Marrakech. Onze reisbegeleidster wist onze reis ook echt tot een succes te maken, ze kon veel vertellen over het land en de cultuur/gebruiken. Ze wist een relaxte sfeer te creëren, het was echt vakantie! Ondanks dat de bivak excursie in de woestijn niet door kon gaan waren er genoeg alternatieve excursies te regelen in de woestijn. Wij hebben het dromedaris zonsondergang ritje gedaan, wat ook een leuke ervaring in de woestijn geeft, die bivak hebben we niet eens gemist! Het was echt een fijne reis!
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 9
Reiziger: Een prachtige reis met veel afwisseling: cultuur, natuur, stad, platteland, een heel vriendelijke bevolking en enthousiaste reisbegeleidster! Tip: boek zelf een directe vlucht (via Eindhoven), dat leverde ons een dag extra tijd in Marrakesh op. En als je Marrakesh echt op je goed wilt verkennen, boek dan nog een nacht bij.. Zeer de moeite waard! M & H
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 9
Marcel: De hele reis was ontzettend mooi. De reisroute was erg uniek en geeft daarom echt het gevoel dat je aan het eind het land daadwerkelijk hebt ervaren. Alles was ook goed geregeld maar er was altijd ruimte voor extra activiteiten in overeenstemming met de groep. De reisbegeleidster had echt passie voor het land en reizen wat de week echt compleet maakte. Een van de beste activiteit die we tijdens de reis hebben gedaan was toch echt met de Jeep de omgeving van de Erg Chebbi woestijn ontdekken. We zijn eerst naar een groot meer geweest waar we flamingo's hebben gezien. Vervolgens zijn we doorgereden naar een uitzichtpunt vlakbij een vervallen dorpje. Hier zijn we naar het hoogste punt gegaan om het uitzicht te bewonderen. Daarna zijn we naar een echt nomaden-kamp geweest waar we vriendelijk werden onthaald met thee en een kleine rondleiding. Na wat rondcrossen door het mulle zand (Wat voor veel gelach heeft gezorgd) zijn we over de verlate vlaktes lekker hard terug gereden naar het hotel zodat we daar op de zandduinen nog de zonsondergang konden zien. Deze activiteit was een extra optie omdat de bivak in de Erg Chebbi woestijn was weggevallen maar naar mijn idee was het beter dan die hele bivak had kunnen zijn. S'avonds hebben we lekker gegeten en onder het genot van een wijntje in het zand sterren gekeken. Lang verhaal kort; Het was oprecht een van de beste vakanties van ons leven.
Vertrekdatum: 06/04/2019
Beoordeling: 9
Ann: De route die we volgden vanuit de levendige stad Marrakech tot de woestijn met zandduinen in Merzouga is schitterend en vol afwisseling: het Atlasgebergte met prachtige gekleurde rotsformaties, de vruchtbare palmtuinen en de desolate woestijnlandschappen. Wandelen op de rug van een dromedaris door (een uitloper) van de Saharawoestijn vonden we een unieke ervaring. Het bezoek aan de Ksar van Ait Ben Haddou en de stadswandeling in Marrakech superinteressant. Alleen kwamen we misschien één dag tekort om ergens wat te bekomen en wat meer te genieten, ook de tijd in Marrakech is héél beperkt. Gelukkig hadden we een fantastische reisbegeleiding die ons alles uit deze korte reis heeft laten halen!
Vertrekdatum: 06/04/2019
Beoordeling: 10
Carine: Deze reis was een mooie combinatie van cultuur in de stad Marrakech, de berbercultuur op de kasbahroute, de mooie, verrassende landschappen, het contact met de vriendelijke bevolking, een onvergetelijke tocht en zonsondergang in de woestijn. Dankzij de perfecte reisbegeleiding en de heel aangename medereizigers heb ik genoten van deze unieke reis door een prachtig stukje Marokko.
Vertrekdatum: 23/02/2019
Beoordeling: 8
Suzan: Prachtige ruige, kale landschappen. De dromedarisrit door de zandduinen en de nacht onder de mooiste sterrenhemel die ik ooit heb gezien waren voor mij hoogtepunten. ( wel koud overigens)
Vertrekdatum: 23/02/2019
Beoordeling: 10
Ger: Een heerlijke reis met een voortreffelijke reisleidster.
Vertrekdatum: 29/12/2018
Beoordeling: 8
Michel: Als je maar één weekje hebt is dit een prima gevarieerde reis. Veel te zien en te ervaren. En dat alles onder begeleiding van een fijne, vrolijke en gezellige reisleidster. Zeker doen, zou ik zeggen.
Vertrekdatum: 29/12/2018
Beoordeling: 8
Katty: Een prachtige reis met een afwisselende route en excursies. Een gastvrije bevolking. Enig minpunt zijn de vluchten heen en terug, die twee dagen van deze korte reis weg kaapten.
Vertrekdatum: 22/12/2018
Beoordeling: 9
Chantal: Ik kan alleen maar lovend zijn over deze reis en de begeleiding!
Vertrekdatum: 10/11/2018
Beoordeling: 8
jaap: Mooie reis, een aanrader. De woestijntocht is een hoogtepunt. Wij hebben zelf de vlucht heen en terug geboekt. Koning aap regelt nl een vlucht met een overstap in Casablanca. Wij zijn rechtstreeks gevlogen van Eindhoven naar marrakech met Transavia.
Vertrekdatum: 10/11/2018
Beoordeling: 8
Marian: Het was een geweldige ervaring . Prachtige reis, we hebben veel gezien . De sfeer was goed in de groep en de reisbegeleiding uitstekend.
Vertrekdatum: 20/10/2018
Beoordeling: 8
Caroline: Ga op reis in Marokko met Suzanne ..... (achternaam verwijderd, koning Aap), dat is leuk !
Vertrekdatum: 20/10/2018
Beoordeling: 9
Lambert: Wij vonden dit een perfecte manier om een (voor ons) nieuw land als Marokko te leren kennen. Ten eerste omdat je zelf niet hoeft te plannen en te puzzelen: wij vinden het weliswaar leuk om ons in te lezen in een nieuw land, maar (voor ons) wordt die "voorpret" vaak enigszins bedorven doordat je ellenlang aan het puzzelen bent met route- en verblijfopties. Ten tweede, Marokko is een land waar je ECHT profijt hebt van de aanwezigheid van een gids/reisbegeleider.
Vertrekdatum: 28/04/2018
Beoordeling: 8
Elisabeth Angelique: We hebben een fantastische week gehad, mede dankzij onze reisbegeleidster Mirjan. Zij weet heel veel en kent veel lokale mensen. Dit was absoluut van meerwaarde voor deze reis. We hebben in korte tijd veel verschillende aspecten van het land gezien en alles liep op rolletjes.
Vertrekdatum: 28/04/2018
Beoordeling: 8
Angela: Wat een geweldig mooie kennismaking met Marokko! We troffen het met onze geweldige gids, Mirjan. Zij was deskundig, hartelijk, zorgzaam en kende vele mooie plekjes. Mede door haar was het een bijzonder mooie ervaring. Nog een tip voor reizigers naar Marrakesh: geen geld opnemen op het vliegveld. Wacht tot je door de douane bent en pin dan geld bij de pinautomaten.
Vertrekdatum: 28/04/2018
Beoordeling: 8
Reiziger: Wij hebben genoten van deze compacte maar zeer diverse reis. In een week tijd hebben we enorm veel gezien en gedaan. De hoogtepunten waren de stad Marrakesh en de tocht op de dromedarissen met de overnachting in de woestijn. De overnachting hier was luxer dan ik had verwacht. Je zit tijdens deze reis wel veel in de bus, dus als je last hebt van wagenziekte zou ik deze reis niet boeken. Tip: Plak er zelf een extra dag Marrakesh aan vast zodat je hier meer tijd hebt. Wij, twee vrouwen, hebben ons nergens onprettig gevoeld. Wij zijn overal met respect behandeld.
Vertrekdatum: 21/04/2018
Beoordeling: 9
Ingrid: Prachtige rondreis, waarbij je de tijd hebt om Marrakesh te verkennen en het wilde westen van het zuiden van Marokko ontdekt. De weidsheid, de grillige canyons...ik had associaties met Lucky Luke. Let wel op dat je je eigen vlucht boekt, want via Koning Aap reizen was dit keer met tussenstops. het scheelde de collega reizigers twee hele dagen Marrakesh.
Vertrekdatum: 21/04/2018
Beoordeling: 8
Nic: De reis was top, veel gezien en veel ervaren! Zeker ook door de begeleiding en de chauffeur die samenwerkend ons naar mooie plekken bracht!
Vertrekdatum: 21/04/2018
Beoordeling: 8
jan: De Marokko reis was zeer de moeite waard. Afwisselend, interessant en goed verzorgd, mede door onze uitstekende reisleidster Mirjam. Wel beoordeel ik de reis als enigszins vermoeiend vanwege het aantal kilometers in één week. Maar wanneer je kiest voor Marokko zien in één week is dit wel een optimale mogelijkheid. We hebben genoten.
Vertrekdatum: 31/03/2018
Beoordeling: 9
Marie Thérèse: Prachtige reis! Natuur die varieert naarmate je verder reist, activiteiten om u tegen te zeggen en hotels met een uitzicht waardoor je niet zou willen gaan slapen. Deze week is perfect om kennis te maken met Marokko. Voor ons smaakt het alvast naar meer!
Vertrekdatum: 24/02/2018
Beoordeling: 9
Jeroen: Wat een fantastische reis. In korte tijd zie je veel zonder dat de reisafstanden te lang zijn. We hebben erg veel geluk gehad met onze begeleider (Mouhcine); hij was erg vriendelijk en weet veel over het land te vertellen. Marokko is heel erg mooi, met als absolute hoogtepunten het Atlasgebergte en de Erg Chebbi woestijn.
Vertrekdatum: 30/12/2017
Beoordeling: 8
Rene: De rondreis marokko is ons zeer goed bevallen. We hadden een geweldig leuke groep en genoten van het reisprogramma. We hadden een top reisleidster die ervoor zorgde dat zelfs de lange reisdagen interessant waren en we ons nooit verveelden. De dromedaristocht in de woestijn was fantastisch en iets wat je zeker ooit moet meemaken. Marrakech was ook leuk maar 1 dag is wel genoeg en deze reis laat je juist meer zien van de lokale bevolking buiten de steden. Een aanrader dus!
Vertrekdatum: 30/12/2017
Beoordeling: 8
Henk: Afwisselende reis. In korte tijd zie je veel van het land. Deskundige en enthousiaste reisbegeleidster.
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 9
Karen: Hele leuke reis, mede door de hele leuke reisbegeleidster. Ait ben hadou was 1 van de hoogte punten, ook de woestijntocht was geweldig. Hotels zijn eenvoudig maar verder goed. Ontbijten soms uitgebreid soms iets minder, maar altijd goed. Redelijke vrije tijd om zelf dingen te bekijken. We hadden ook een leuke groep en dat werkt natuurlijk ook mee. Zou het iedereen aanraden.
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 8
Rian: Afwisselende en intensieve reis die echt een mooi stuk van Marokko laat zien. Genieten van zowel de stad als de natuur met een aantal unieke ervaringen. De optionele excursies zijn zeker aan te raden (de stadswandeling, dromedaris tocht naar de woestijn en het haman bezoek) en de moeite waard en zorgen voor de unieke ervaringen. Boek zeker je eigen vlucht met transavia of ryanair, welke vluchttijden zeer veel fijner zijn. Een aanrader!
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 9
Anna: We hebben genoten van Marokko. Van de afwisseling tussen stad, Bergen en woestijn. Het klimaat, de mensen en zeker het lekkere eten. Gids Mirjam heeft veel uitgelegd over de omgeving, de gebruiken en stond klaar voor iedereen in de groep, ondanks de wat uiteenlopende voorkeuren. Ze heeft goede tips gegeven wat wel en juist niet te doen/zien. Veel gezien in korte tijd in een flink reistempo wat toch niet als druk voelde. Meerdere fantastische dingen gezien; Marrakech met de media, het Bahiapaleis, toertocht met de fiets via Bajabikes en zeker niet te vergeten: El Majorelle. Daarnaast het lekkere eten bij het Omarhotel (pastilla met kip en de andere met groenten!). Ook de koffieshops voor een verse jus of nousnous (koffie met niet teveel melk) en mooie uitzichten. Uiteraard de woestijntocht met overnachting om de sterren te zien. De hamam in een klein dorpje waar we met onze groep zijn geweest voor een flinke scrubbeurt door plaatselijke dames, de Todrakloof, de palmentuin, een markt om onze eigen lunch klaar te maken, de Aït Ben-haddou bij zonsondergang én opgang, de charmante hotels die niet perfect zijn maar oh zo leuk en natuurlijk al het lekkere eten. Nou ja....het is duidelijk dat wij het erg naar onze zin hebben gehad. Smaskt nasr meer!
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 8
Marelle: Deze korte rondreis door Marokko is echt een aanrader. Mooie stops, prachtige plekjes, heerlijk eten! Onze reisbegeleidster Mirjan is zeker degene die de reis nog een extra gouden randje heeft meegegeven. Ze is vrolijk en vertelt veel over het land. Ook probeert ze zoveel mogelijk om ons kennis te laten maken met het authentieke Marokko. Wij hadden zelf een vlucht geboekt, wat echt vele malen prettiger is dat de langdurige overstap in Casablanca van de anderen. Ook zelf de transfer vanaf het vliegveld regelen is erg makkelijk. Koning Aap rekent daarvoor de hoofdprijs. Zelf een taxi regelen is heel makkelijk en veel goedkoper. De reis is zeker een aanrader. Geweldig land en vriendelijke bewoners!
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 8
Patrick: Verrassende landschappen, vriendelijke mensen, heerlijk eten, deskundige begeleiding, een echte aanrader.
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 7
Reiziger: Een ontzettend mooie reis, goede begeleiding, mooie uitstappen, veel gezien en veel vanuit de bus kunnen gezien, onvergetelijke woestijnsafari, echter door de slechte vliegreis gekelderd in waardering.
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 8
Joska: Schitterende reis! Overnachting in de woestijn is een aanrader! Zou zelf de heen-en terugvlucht regelen: goedkoper en veel betere tijden!
Vertrekdatum: 13/05/2017
Beoordeling: 10
Willem: Het was een intensieve reis waarbij we in korte tijd veel indrukken hebben opgedaan. Marokko is echt een betoverend land en ik heb enorm genoten.
Vertrekdatum: 13/05/2017
Beoordeling: 9
Maria: Een prachtige, gevarieerde, avontuurlijke, authentieke en indrukwekkend reis door Marokko! In korte tijd heel veel gezien en tegelijkertijd was de reis erg relaxed. Mede dankzij de bevlogen en enthousiasmerende reisleiding en gezellige, flexibele, niet al te grote, groep. De dromedaris tocht en overnachting in de woestijn waren fantastisch! Deze reis was een mooie eerste kennismaking met het land. Ik wil zeker nog eens terugkomen.
Vertrekdatum: 13/05/2017
Beoordeling: 8
Waldo: Uiterst geslaagde reis waarbij vanuit Koning Aap echt getracht wordt je kennis te laten maken met alle aspecten van het zuiden van Marokko. Uiteraard voor zover omstandigheden dat toelaten.
Vertrekdatum: 22/04/2017
Beoordeling: 9
Sandra: Geweldige reis gehad met lokale gids. Reizen met een lokale gids zorgt ervoor dat je de echte marrokaanse weetjes en cultuurgewoonten leert kennen. Marrakesch is een geweldige stad om te zien en vooral te beleven. De binnenlanden zijn zeer gevariëerd. De ene dag rij je door prachtige bergpassen van de Atlas en de volgende dag sta je in de woestijn. Mooie dorpen en steden die je in Allladin sferen brengen. Prima accomodaties. De balans tussen reistijd en vrije tijd was goed te doen.
Vertrekdatum: 22/04/2017
Beoordeling: 8
Jan: Prachtige reis door een fascinerend land. Veel afwisseling: van het drukke Marrakesh over het Atlasgebergte naar rustig gelegen dorpen. Vooral de dromedaristocht door de woestijn met overnachting was een geweldige ervaring! Onze reisbegeleidster was zeer enthousiast en je kon duidelijk merken dat Marokko een warm plekje in haar hart heeft. Het heerlijke eten en de zeer leuke groep heeft zeker bijgedragen aan een onvergetelijke ervaring. Enige nadeel is de vlucht i.v.m. overstap in Cassablanca. Dit kost veel (wacht)tijd.
Vertrekdatum: 15/04/2017
Beoordeling: 8
Mike: Mooie reis, veel afwisseling. Veel reizen, soms wat tegenvallende hotels, maar over het geheel genomen gewoon een prachtige reis.
Vertrekdatum: 25/02/2017
Beoordeling: 8
Willem: Mooie reis, veel gezien in een kleurig Marokko. Vol programma, waardoor je veel kunt zien, maar ook veel in het busje zit. Voor 8 dagen prima! En de woestijn: onvergetelijk mooi
Vertrekdatum: 25/02/2017
Beoordeling: 9
Donavan: Schitterend
Vertrekdatum: 18/02/2017
Beoordeling: 8
Henk: Het was een fijne goed georganiseerde ontspannende reis met een geweldige enthousiaste reisleidster. Eigenlijk was de reis te kort voor alles wat we gezien en gedaan hebben. We hebben genoten van het heerlijke Marokkaanse eten, in de sneeuw over de pas gereden, wat al een belevenis op zich was. Het mooie Atlasgebergte gezien. De dromedaristocht. Alles was prima verzorgd. We hebben een eerste indruk van Marokko gekregen, en hopen er nog een keer terug te komen.
Vertrekdatum: 18/02/2017
Beoordeling: 8
Luzan: Afwisseling in landschap en dagprogramma's (cultuur en natuur, stad en land), heerlijk eten, mooi land, vriendelijke mensen, uitstekende reisleidster, aardige en bekwame chauffeur, het reisgezelschap was ook OK, enige minpuntje waren enkele hotels (wat shabby).
Vertrekdatum: 18/02/2017
Beoordeling: 9
Karel: Jammer dat we niet meer dan een 10 kunnen geven aan onze reisbegeleidster, gezien haar tomeloze inzet en enthousiasme, heeft ze ervoor gezorgd dat wij een onvergetelijke rondreis door Marokko hebben gehad.
Vertrekdatum: 24/12/2016
Beoordeling: 8
joke: afwisselende reis, soort pressure cooker marokko, veel zien en meemaken, soms wat te weinig tijd om buiten de gebaande paden te gaan of om alle indrukken te verwerken, maar toch beste kerstreis ooit!
Vertrekdatum: 24/12/2016
Beoordeling: 9
Eustachius: Deze mooie reis is echt een aanrader. In een korte tijd veel zien van Marrakech en omgeving (Hoge en Anti Atlas gebergte, woestijn). Mooi afwisselend landschap, mooie kleuren (zelfs in de winter) Eten uit Tajines, Hamman bezoek. Eenvoudige en sfeervolle overnachting adressen. Een geslaagde reis met een hele fijne groep en zeer ervaren reisbegeleidster.
Vertrekdatum: 24/12/2016
Beoordeling: 6
Margot: Wat je kan verwachten van deze reis is een eerste indruk van Marokko en het prachtige Atlas gebergte. Je reist per bus door het landschap, wat heel divers is, heen. Je maakt kennis met de lokale bevolking en merkt dat het land heel relaxed is en prachtige natuur bezit. Verwacht geen actieve vakantie, wandelingen in het Atlas gebergte zitten er niet in. Verder kan de temperatuur flink dalen, dus winter kleding absoluut meenemen!
Vertrekdatum: 05/11/2016
Beoordeling: 8
Reiziger: Dit was een kort maar krachtig avontuur. Binnen een week sjeesden we over bergen en door woestijnen, en bezochten we talloze dorpen en steden; van kashbas en medinas, tot souks en fata morganas. Ondanks de korte periode en de vele doldwaze activiteiten voelde de reis nooit gehaast aan. Pluspunten waren vooral de fraaie landschappen, goede begeleiding, en fijne reisgenoten. Een klein nadeel was hoogstens dat door het vlotte doorreizen alle contacten met de lokale bevolking per definitie erg oppervlakkig bleven. En voor fotografie-fans is het jammer dat de fotogeniekste mensen (oude mannen met tulbanden, gesluierde dames, ambachtslieden, etc.) over het algemeen erg allergisch zijn voor camera's, en meteen wegduiken of protesteren zodra ze een lens op zich gericht zien.
Vertrekdatum: 29/10/2016
Beoordeling: 9
sandra: Koning Aap laat je ervaren door te beleven, te zien, te ruiken, te doen.
Vertrekdatum: 22/10/2016
Beoordeling: 8
Reiziger: In 1 week een erg mooi beeld van Marokko gekregen. Het was een hele diverse reis waarin stad en natuur gecombineerd worden. Veel gezien, veel meegemaakt, goede reisbegeleiding, leuke groep, alles prima verzorgd maar wel een beetje veel in de bus (al kan dat bijna niet anders).
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 9
Sofie: Ik vond het een prachtreis met heel veel afwisseling tussen natuur en cultuur. Marokko heeft een plaatsje in mijn hart veroverd en in de toekomst wil ik zeker eens teruggaan. Veel van deze positieve ervaring heeft te maken met de reisbegeleider (Laura). Ze zorgde ervoor dat alles perfect geregeld was en geen moeite was haar teveel om ons een droomervaring te bezorgen. Je merkte echt dat ze zelf haar hart aan Marokko verloren heeft. Een aanrader.
Vertrekdatum: 26/03/2016
Beoordeling: 9
Naomi: Een prachtige reis in een prachtig gebied, kort maar krachtig. Zeker een aanrader!!
Vertrekdatum: 26/03/2016
Beoordeling: 7
Johan: Deze reis heeft ons voor een eerlijk budget een fantastische impressie van Marokko bezorgd op amper 5 dagen. De reisbegeleider was een echte meerwaarde. Haar tips en adviezen zorgen voor een maximale beleving. De woestijntocht op dromedarissen met bijhorende bivak waren het hoogtepunt van de reis. Ondanks het gehavende programma (door aanslag in Brussel is reis met één dag ingekort) hebben we toch een goed eerste beeld van Marokko gekregen. Alleen de accommodatie liet soms wat te wensen over. Hier kan Koning Aap duidelijk beter doen.
Vertrekdatum: 20/02/2016
Beoordeling: 10
Alberdina: We hadden een heerlijke vakantie! Hoewel we veel hebben gezien, was de reis ontspannend. Het byzondere landschap en de mensen daarin hebben ons erg getroffen en dat zal mij altijd bijblijven en inspireren.
Vertrekdatum: 06/02/2016
Beoordeling: 9
Annemieke: Een prachtige reis, die je in korte tijd echt laat kennismaken met het midden van Marokko. Vooral de sterrenhemel in de woestijn, de heerlijke tajines en de bijzondere natuur zijn onvergetelijk. Onze reisbegeleidster (Suzan)houdt van Marokko en haar enthousiasme is aanstekelijk. Ook zij zorgde voor een bijzondere, perfect verlopen reis. Deze reis is best druk, maar daardoor kun je in een relatief korte tijd veel zien van dit prachtige land. Aanrader! Zorg dat je uitgerust deze reis maakt.
Vertrekdatum: 06/02/2016
Beoordeling: 9
Maria: Deze intensieve, compacte reis biedt een grote verscheidenheid aan aspecten: stad-gebergte-berberdorpen-woestijn, geuren, kleuren. Kortom : duizend-en-één-indrukken! Een fantastische ervaring, zelfs voor ervaren reizigers. Een echte aanrader!
Vertrekdatum: 31/10/2015
Beoordeling: 6
gregory: Marokko is een mooi land en tijdens deze reis hebben we diverse locaties gezien (stad/woestijn/verschillende dorpjes/bergen/etc.). Ook de accommodatie was in orde. Alleen jammer dat de busritten soms erg lang duren waardoor je te weinig activiteit hebt en alles heel gehaast moet doen. We hebben dan ook veel van het landschap gezien, maar vooral vanuit de bus. Ook zat er weinig avontuur in. 8 dagen is misschien wat kort om zo'n rondreis te maken aangezien de afstand nogal groot is tussen de verschillende locaties.
Vertrekdatum: 30/05/2015
Beoordeling: 8
Migael: Deze 8 daagse reis is zo heerlijk compact en wekt je interesse naar veel meer Marokko. Ik kan deze reis iedereen aanbevelen die van cultuur, mooie landschappen, ver gezichten, vriendelijke mensen en heerlijk eten houd.
Vertrekdatum: 30/05/2015
Beoordeling: 9
Maarten: Een aanrader. Veel wisselende indrukken. Je komt op plaatsen waar je uit jezelf niet komt. Je leert het land en de mensen kennen. Prima reisbegeleiding. De vlucht is ons niet bevallen i.v.m. een tussenstop.
Vertrekdatum: 25/04/2015
Beoordeling: 9
Harm: Een verrassend leuke rondreis die je veel verschillende kanten van Marokko laat zien.
Vertrekdatum: 25/04/2015
Beoordeling: 7
H: Wij (8 personen) vinden deze reis erg overgewaardeerd. Het was een prachtige route, goede hotels hebben een goede indruk gekregen van een prachtig Marokko. maar weinig ruimte voor ontspanning. Wij vragen ons ook af of deze enquete niet wordt beinvloed door die €250 die beschikbaar wordt gesteld onder de invullers.
Vertrekdatum: 25/04/2015
Beoordeling: 9
Ellen: Zeer mooie reis die verschillende prachtige delen van Marokko laat zien. Afwisselend programma.
Vertrekdatum: 11/04/2015
Beoordeling: 8
Patrick: Een zeer gevarieerde reis met 1001 fantastische indrukken, geuren, kleuren, weidse taferelen. Dit 8 dagen reizen voelt aan alsof we weken onderweg zijn geweest. Fantastisch !
Vertrekdatum: 04/04/2015
Beoordeling: 8
Marcel: Als je korte maar boeiende kennismaking met Marokko zijn bevolking,cultuur en gewoontes zoekt is deze reis een aanrader! Je logeert vaak in hotels gerund door de plaatselijke bevolking . Een bijzondere ervaring ,soms adembenemend is de tocht door de woestijn ,de sfeer bij zonsondergang ! De tocht is een troef voor deze vakantie. De intensiteit van kleuren ,geuren de charme van de kasba Ait Ben- Haddou en natuurlijk genieten van de couleur locale op het plein Djema el Fna. De gids ,zijn kennis van het land en de bevolking was een meerwaarde voor deze reis De heen en terugreis zou beter rechtstreeks verlopen de overstap en minder goede vluchturen maakt de reis nodeloos vermoeiend! Maar de reis blijft zeker een onvergetelijke ervaring!
Vertrekdatum: 04/04/2015
Beoordeling: 9
Johan: Deze korte reis geeft toch een zeer volledig inzicht in het hedendaagse Marokko. De overnachting in de woestijn vormt hierbij het hoogtepunt. Prima reisbegeleiding en toffe groep vervolledigen het plaatje. Een aanrader!
Vertrekdatum: 04/04/2015
Beoordeling: 10
Kathy: Een geweldige reis met een bezoek aan de mooie plaatsen in dit prachtig land. Eveneens een ontzettend positief woordje over de reisleider die onze reis een meerwaarde gaf. Zeer verrassend en wat mij betreft een ABSOLUTE AANRADER !!! Dank u voor deze geweldige ervaring.
Vertrekdatum: 04/04/2015
Beoordeling: 9
YVES:

/

Vertrekdatum: 14/02/2015
Beoordeling: 9
Jos: Wat een prachtig land is Marokko! Genoten van Marrakech, het platteland,de rit door de hoge Atlas, de kasba route,de wandeling in de palmoase, de Erg Chebbi woestijn, het ritje op de dromedaris. Helaas geen overnachting in de tent i.v.m. storm. De sneeuwbuien (voor het eerst in 22 jaar), regenval en de overstroomde rivier maakte deze reis tot een groot avontuur. Met dank aan onze reisleider Mouhcine, die alles goed heeft opgelost en ons veel informatie heeft gegeven over zijn geboorteland.
Vertrekdatum: 14/02/2015
Beoordeling: 8
Henri: mooie reis en ondanks tegenvalllend weer een echte kijk op zuid marroko,
Vertrekdatum: 27/12/2014
Beoordeling: 9
Corina: 8 daagse rondreis Marokko was geweldig! Zeer gevarieerd en dicht bij het volk. Hoogtepunt waren voor mij de overnachting in de woestijn en een bezoek aan de lokale hamam. Voelde me er thuis en zou zo weer gaan!
Vertrekdatum: 27/12/2014
Beoordeling: 8
Laurens: Goed gebalanceerde indrukken en activiteiten mbt natuur en cultuur. Met name, de reisroute, de keuze voor 1 koningsstad, de bergpassen, de woestijn, de kasba's en de oases.. het is meer geweest dan; er langs rijden en ansichtkaartjes schieten, ze werden echt beleefd. de kennis en het enthousiasme van de reisleidster en gidsen was aanstekelijk. Goed verzorgde diners en accommodatie naar lokale standaard.
Vertrekdatum: 27/12/2014
Beoordeling: 8
Sacha: Een goede mogelijkheid om in korte tijd, toch een goede indruk van dit deel van Marokko te krijgen. Afwisselend landschap van onder andere bergen, woestijn en stad.
Vertrekdatum: 27/12/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: /
Vertrekdatum: 27/12/2014
Beoordeling: 7
Reiziger: Een mooie reis, doch met minder hoogtepunten dan verwacht. De koude en het soms ontbreken van goed sanitair hebben mij wat parten gespeeld. Al bij al goede herinneringen, mede dankzij onze leuke groep!
Vertrekdatum: 27/12/2014
Beoordeling: 7
Kristin: Al was de nacht in de woestijn een optie: het is iets wat deze reis subliem maakt! Zeker een aanrader! Ijskoud, maar zoooooo de moeite waard! En de zonsondergang vanop de zandduin is er één om nooit te vergeten!
Vertrekdatum: 20/12/2014
Beoordeling: 9
Jolanda: Mooie reis. Let er wel op genoeg warme kleding mee te nemen want het koelt 's avond flink af, ook binnen!
Vertrekdatum: 20/12/2014
Beoordeling: 9
Marieke: Een prachtige reis, die je in korte tijd echt laat kennismaken met het midden van Marokko. Vooral de sterrenhemel in de woestijn, de heerlijke tajines en de vriendelijke, gastvrije bevolking zijn onvergetelijk. Onze reisbegeleidster (L) houdt van Marokko en haar enthousiasme is aanstekelijk. Ook zij zorgde voor een bijzondere, perfect verlopen reis. Deze reis is best druk, maar daardoor kun je in een relatief korte tijd veel zien van dit prachtige land. Aanrader!
Vertrekdatum: 20/12/2014
Beoordeling: 8
Ann: Prachtige reis, veel natuur en cultuur. Een aanrader.
Vertrekdatum: 03/05/2014
Beoordeling: 9
Inge: Prachtige afwisselende reis waardoor je in 8 dagen een goed beeld hebt van Marokko.
Vertrekdatum: 03/05/2014
Beoordeling: 8
marga: In overweeg wel nog een keer met Koning Aap te reizen, maar dan wel ik zekerheid hebben over wel of niet rechtstreeks vliegen. Op een reis van 7 dagen, waren nu 2 dagen compleet verloren. En dat was eigenlijk te veel.
Vertrekdatum: 26/04/2014
Beoordeling: 8
Carien: Prachtige reis, goed opgebouwd. Wel echt aanrader om zelf vliegreis rechtstreeks op Marrakech te boeken (kan vanaf Eindhoven met Ryan Air) geeft mee tijd in Marrakech en kortere reistijd
Vertrekdatum: 26/04/2014
Beoordeling: 8
Marianne: een intensieve en volle reis door een prachtig fotogeniek land vol prachtige kleuren, mensen, natuur, geuren enz..
Vertrekdatum: 19/04/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: leuke reis, prettige kijk in de Marokkaanse cultuur
Vertrekdatum: 19/04/2014
Beoordeling: 10
Martijn: Marokko was voor mij onvergetelijk en de reisbegeleider was zeer deskundig en in contactueel opzicht erg prettig. In één woord fantastisch!
Vertrekdatum: 19/04/2014
Beoordeling: 9
Reiziger: Mooie reis, veel indrukken opgedaan. Uitstekende reisbegeleiding door Laura.
Vertrekdatum: 19/04/2014
Beoordeling: 9
Martine: We hadden een uitstekende reisbegeleidster. Ze deed er alles aan om het de groep naar de zin te maken en is er heel goed in geslaagd om haar liefde voor Marokko over te brengen.
Vertrekdatum: 12/04/2014
Beoordeling: 9
Diederik: Marokko en de formule van Koning Aap is ons heel goed bevallen! We hadden dan ook fijne reisgenoten en een prima reisbegeleider!
Vertrekdatum: 05/04/2014
Beoordeling: 9
Erik: Wil je een korte prachtige reis maken en het echte Marokko leren kennen , dan is deze aanbevolen.
Vertrekdatum: 05/04/2014
Beoordeling: 8
Christelle: Prachtige reis waarbij je in een korte tijd toch een goede indruk krijgt van Marokko!
Vertrekdatum: 05/04/2014
Beoordeling: 10
Wilfried: Mooie, intensieve reis, uitstekende begeleiding, prachtig land met meer dan 1001 indrukken ! 
Vertrekdatum: 22/02/2014
Beoordeling: 8
Angelique: De heen- en terugreis via Cassablanca zijn onnodig lang, boek de vluchten rechtstreeks. De reis en de route op zich zijn geweldig en laten een schitterend land zien met mooie mensen.