Rondreis MALEISIË EN SINGAPORE
22 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Excursies Rondreis MALEISIË EN SINGAPORE

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar en Maleisische ringgit van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke betaal je de excursies in lokale munteenheid.

Batang Ai – Arrangement in Iban Longhouse (1 nacht)

Je logeert één nacht in een Iban-dorp (i.p.v. een overnachting in Batang Ai). Je kunt heerlijk ontspannen rondsjouwen door het dorpje met zijn papajabomen en kokospalmen. Mannen hebben hier tatoeages op hun rug, schouders en bovenarmen. Hele moedige zelfs ook op hun keel. De tatoeages beelden gebeurtenissen uit hun leven uit. Ook oudere vrouwen zie je soms met tatoeages; in dat geval hebben ze adellijk bloed! Waarschijnlijk zul je al vroeg worden gewekt door de kraaiende hanen en blaffende honden van het dorp. De hanen worden vertroeteld door de eigenaars; regelmatig worden er hanengevechten gehouden! De honden gaan vaak mee op jacht. Fier keffend staan ze dan voorop de longboats. De jacht gebeurt over het algemeen met blaaspijpen. Na een demonstratie door een van de krijgers wil je misschien zelf wel eens zo'n blaaspijp proberen!
's Avonds zal er waarschijnlijk flink rijstwijn gedronken worden, gezongen en gedanst. Enige participatie is gewenst. Let wel: 'tuak' smaakt mild, maar heeft een flinke uitwerking
Longhouses veranderen van naam als er een nieuw dorpshoofd is. In het longhouse word je ontvangen door het dorpshoofd, en kun je je installeren in de grote slaapzaal hier.
Er zijn matrassen van ca. zeven cm dik, kussentjes, lakens en klamboes aanwezig. Ook zijn er toiletten en kraantjes (waar overigens als het weinig geregend heeft niet altijd water uit komt), maar allemaal erg eenvoudig. Het longhouse ligt aan de rivier, waar je kunt zwemmen en jezelf kunt wassen. Er is een klein keukengebouwtje waar voor je gekookt wordt en 's avonds is er gedurende vastgestelde uren zelfs een generatortje voor de elektriciteit. Je verblijf in het longhouse op basis van volpension (1x ontbijt; 1x lunch; 1x diner). 

Wanneer je kiest voor het optionele verblijf in het Iban Longhouse, zijn hier geen extra kosten aan verbonden. Het longhouse-verblijf komt in de plaats van een overnachting in Batang Ai. 

Cameron Highlands – Gunung Brinchang en theeplantage per 4WD

Ter plaatse boekbaar voor € 33

Een lokale gids brengt je per four-wheel drive naar de top van Gunung Brinchang, een berg van 2031 meter hoogte. Op de top zie je het mossige nevelwoud, waar eeuwenoude bomen staan en door de mist een mysterieuze sfeer hangt. Je maakt een wandeling door het nevelwoud met zijn varens, orchideeën, vleesetende planten en baardmossen.
De rit per 4WD gaat verder. Onderweg zie je de over de heuvels uitgespreide theeplantages. Als het mogelijk is bezoek je de Sungai Palas theefabriek, waar je een rondleiding krijgt.
NB: De theefabrieken zijn gesloten op maandagen en diverse feestdagen.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, trekking in nevelwoud, vervoer per 4WD, bezoek theeplantage, bezoek theefabriek (niet op maandagen en diverse feestdagen)
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kuala Lumpur – Chinatown ‘by night’, diner en dansvoorstelling

Ter plaatse boekbaar voor € 41

In het hart van Kuala Lumpur maak je kennis met het bruisende nachtleven van Chinatown! Chinatown is ook bekend als ‘Chee Cheong Kai’, wat refereert naar de geschiedenis van het district als grote zetmeel producent. Tegenwoordig kun je op de nachtmarkt prima op koopjesjacht (afdingen is een mooie uitdaging!) en vind je er Chinese kruiden en veel imitatie kleding. Je geniet van een heerlijke Maleisische buffetmaaltijd en met een volle maag aanschouw je een traditionele dansvoorstelling. Na afloop maak je een fotostop bij de Petronas Towers ’by night’.
NB: De ‘dress code’ voor het diner is ‘smart casual’ (geen korte broek en slippers). De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, airconditioned privévervoer, diner en dansvoorstelling
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kuala Lumpur – Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Tijdens deze stadstour (van circa 7 uur) door Kuala Lumpur leer je de vele gezichten van de stad kennen. Je bezoekt de beroemde Batu Grotten, een heilige plaats voor de hindoes. Om er te komen moet je een steile trap van 272 treden op. Tientallen apen hebben deze tempel en de trappen als hun woonplaats gekozen. Je doet ook de Royal Selangor Tin Fabriek aan waar men met de hand werkelijk alles van tin maakt, van tinnen tandendoosjes tot bierpullen.

Na de lunch (niet inbegrepen) bezoek je de prachtige Jamek-moskee, een van de belangrijkste gebedshuizen voor moslims in Maleisië. (NB: De Jamek-moskee is op vrijdag en gedurende gebedstijd gesloten voor publiek.) Je maakt een fotostop bij de Petronas Towers. Bij het Tugu Negara (Oorlogsmonument) eren de Maleisiërs de slachtoffers van de oorlog. Ook passeer je het Koninklijk Paleis, de Cricket Clug in Tudor stijl, het Hooggerechtshof en het treinstation in Moorse stijl. De Thean Hou Tempel, gewijd aan de godin Thean Hou, is een van de grootste Chinese tempels in Zuidoost-Azië.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, airconditioned privévervoer
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, eventuele entreegelden, fooi

Kuching – Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 19

Maak kennis met Sarawak’s historische hoofdstad! De excursie begint in Kuching’s gezellige Chinatown en vervolgt naar het Kattenstandbeeld (Kuching is het Maleisische woord voor ‘kat’). Ook de kleurrijke Chinese Tua Pek Hong-tempel en het ‘Civic Centre Viewing Platform’, vanaf waar je uitkijkt over de stad, doe je aan. Je wandelt langs het Astana-paleis en de Grote Moskee door het oude gedeelte van de stad. Onderweg kom je door kleurrijke marktjes en nauwe straatjes waarin geurende kruiden en textiel worden verkocht. Ook kom je langs gebouwen uit de witte Rajah periode, het paviljoen, de Square Tower, het gerechtsgebouw, postkantoor en het Charles Brooke Monument.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privévervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Penang – Eilandtour

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Georgetown, de in de UNESCO Werelderfgoedlijst opgenomen hoofdstad van Penang, is een fotogenieke plaats waar de koloniale geschiedenis nog duidelijk merkbaar is. Tempels en koloniale gebouwen zijn de trekpleisters van de stad. Je bezoekt het Colonial Penang Museum en Fort Cornwallis, dat door de British East India Company gebouwd werd in 1808. Ook doe je het Khoo Kongsi Clan House aan, waarin Chinese houtsnijwerk meesters hun kunsten hebben vereeuwigd. Je bezoekt Chinatown en Little India, de Birmese Dharmmikarama-tempel en de Wat Chayamangkalarm, met zijn 33 meter lange liggende Boeddha. Je sluit de dag af door in een cabine op de kabelspoorbaan te stappen en op Penang Hill (830 meter) aangekomen te genieten van het panoramische uitzicht.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privévervoer, entreegelden voor Khoo Kongsi, kabelspoorbaan naar Penang Hill
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi, overige entreegelden

Taman Negara – Volle dag excursie

Ter plaatse boekbaar voor € 52

Deze excursie in het Taman Negara Nationaal Park bestaat uit verschillende onderdelen. Je maakt ’s ochtends een jungletrekking en een canopy walk, ’s middags neem je de boot naar Lata Berkoh en je maakt een nachtelijke wandeling door de jungle.

Jungle hike en canopy walk
Een vrij steile wandeling van 30-45 minuten brengt je naar de top van de 334 meter hoge Teresek Hill, vanaf waar je (met helder weer) indrukwekkend uitzicht hebt over de groene heuvels van het nationale park. Bijzonder is een spectaculaire canopy walk, die je via 9 hangbruggen hoog door de toppen van de woudreuzen voert. Dit is een van de langste canopy walks (530 meter) ter wereld. De brug hangt op 40 meter hoogte en is met zijn lengte van 300 meter de langste hangbrug ter wereld. Door een wandeling over de brug te maken wandel je tussen de bosluifels en ervaar je de jungle van dichtbij.

Lata Berkoh
Na een boottrip arriveer je bij de waterval Berkoh, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Ontspannen aan de rivierbanken is ook mogelijk.
NB: Tijdens het moessonseizoen (november-maart) wordt zwemmen bij Lata Berkoh afgeraden, omdat ze de rivier dan erg ruig kan zijn. Het bezoek aan de waterval wordt dan vervangen door een bezoekje aan een nederzetting van de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië. Het vriendelijke volk heeft een negroïde uiterlijk en is grotendeels ongeschoold. Hoewel je niet de enige bezoeker in het dorp zult zijn, zijn de inwoners nog steeds erg traditioneel ingesteld. Tijdens een blaaspijpdemonstratie zie je hoe men jaagt. De pijltjes die worden geschoten zijn in gif gedompeld en verdoven de prooi. Ook het vuur maken is een dagelijkse bezigheid die je bij mag wonen. De Orang Asli verwachten na het bezoek een ‘fooi’ van 5 ringgit per persoon.

Nachtelijke junglewandeling
Tijdens een nachtelijke wandeling door het oudste nationale park van Maleisië toont de dichte jungle zich van een totaal andere kant. Geluiden worden harder en intenser beleefd en dieren die zich overdag liever verscholen houden laten zich ‘s avonds zien. Grote dieren zul je hier niet treffen, want in het immens grote park zoeken ze de toeristen niet op. Kleinere ‘griezels’, zoals vogelspinnen en grote rode mieren, maken deze wandeling tot een spannende en unieke ervaring. De gids neemt je op sleeptouw en kan je alles vertellen over de flora en fauna. Probeer stil te zijn gedurende deze excursie, anders schrik je dieren af. En zorg zelf voor een zaklamp!

Inbegrepen: Engelssprekende junglegids, jungletrekking, canopy walk, boottransfers, bezoek Waterval Berkoh OF Orang Asli nederzetting (afhankelijk van het seizoen), nachtelijke junglewandeling
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.