Rondreis JORDANIË
10 dagen - v.a. €995 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,4
174 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,8
Prijs/kwaliteit: 7,6
Accommodatie: 7,4
Transport: 8,1
Vertrekdatum: 21/04/2017
0 Beoordeling: 8
Bianca : Deze 10-daagse mooie reis naar Jordanië geeft je een fraai beeld van dit supergastvrije en zeer veilige land. Je hebt overal ruim ruim voldoende de tijd om alle indrukken goed op te nemen en eventueel vast te leggen. Het is een aaneenschakeling van geweldige mooie hoogtepunten van stad, natuur, oudheden en vriendelijke mensen. Wat heb ik een mooie reis achter de rug. Ik zeg niet twijfelen DOEN!
Vertrekdatum: 21/04/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Een superreis in een geweldig Jordanië!
Vertrekdatum: 21/04/2017
1 Beoordeling: 7
Hannes : Het land is een absolute aanrader, de reis aan een rustig tempo zodat het echt vakantie is. Niet alle optionele excursies zijn echter mogelijk waardoor er toch een licht wrang gevoel blijft.
Vertrekdatum: 14/04/2017
1 Beoordeling: 9
Marjo : Het was voor een korte reis zeer afwisselend, 'oude' culturen, natuur en dat door afwisselende landschappen. Het snorkeltripje aan het eind van de reis was heerlijk om weer te relaxen, voordat de thuisreis wordt aanvaart.
Vertrekdatum: 17/02/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Wat een prachtige reis vol afwisseling. Petra overtrof onze stoutste verwachtingen.Wandelen in het prachtige natuurpark van Dana. Slapen onder de prachtige sterrenhemel in de woestijn van Wadi Rum was een feest. Drijven in de Dode Zee een aparte ervaring en de laatste dag snorkelen en/of duiken een relaxe afsluiting van mooi en gastvrij Jordanië. En dit zijn nog maar een paar opsommingen.
Vertrekdatum: 11/11/2016
1 Beoordeling: 9
Elisabeth : Jordanië is een bijzondere bestemming met indrukwekkende historische bouwwerken en de hoogtepunten zoals Petra en Wadi Rum waren nog mooier dan ik had verwacht! Het is een veilig land met een vriendelijke, gastvrije bevolking. En het eten is er prima, ook voor vegetariërs :-). Bovendien hadden we een geweldige, zorgzame en goedlachse (lokale) gids, die deze mooie reis helemaal compleet maakte.
Vertrekdatum: 11/11/2016
1 Beoordeling: 9
Maria : Jordanie is een prettig en veilig land om in te reizen. De reis is een aaneenschakeling van hoogtepunten, prachtige natuur, en indrukwekkende monumenten. Het eten is heerlijk en de mensen verwelkomen je. Wij reisden in november en het was aangenaam warm. Alleen wordt het wat vroeg donker, maar dat is niet storend.
Vertrekdatum: 14/10/2016
0 Beoordeling: 8
Harm : Een prachtige reis door een ontzettend mooi land. Veel verschillende bezienswaardigheden en een top gids getroffen. Echt een aanrader voor een interessante korte break!
Vertrekdatum: 14/10/2016
0 Beoordeling: 8
Nicoline : Een indrukwekkende reis door een land met vele historisch bekende gebieden. Goed samengesteld qua culturele en landschappelijke bezienswaardigheden. Informatief en goed begeleidt. De overnachtingen in de woestijn zijn onbeschrijfelijk mooi.
Vertrekdatum: 16/09/2016
0 Beoordeling: 8
Gitte : Fantastische reis langs de mooiste plekken van Jordanië! Het reistempo in de reis is prima, en vooral het overnachten in de kampen in Dana en Wadi Rum zorgen voor een speciale beleving. Husam is een erg goede reisleider die vrijheid geeft en goed luistert naar iedereens persoonlijke wensen. Deze reis is een absolute aanrader!
Vertrekdatum: 16/09/2016
0 Beoordeling: 8
Karel : De tiendaagse groepsreis naar Jordanie is zeker de moeite. Alhoewel twee dagen Aqaba maar één dag hoeft te zijn. De prijs is niet correct, de excursies moet je toch betalen als je iets wil doen, ze zouden beter direct de juiste prijs aanduiden ipv alles achteraf zelf bij te betalen.
Vertrekdatum: 16/09/2016
0 Beoordeling: 8
Patrick : Een fantastische reis door een heel gastvrij land. Van hoogtepunt naar hoogtepunt krijg je heel wat te verwerken op deze rondrit. Voorzie evenwel meer dan de aangeraden 400 EUR zakgeld. Het zal eerder tussen de 500 en 600 uitkomen.
Vertrekdatum: 16/09/2016
0 Beoordeling: 8
Bernadette : Een reis met zowel cultuur, natuur als ontspanning, een zeer aangename wijze om kennis te maken met het Midden Oosten.
Vertrekdatum: 19/02/2016
1 Beoordeling: 9
Cees : Een heerlijke reis door een mooi land met een mooie afwisseling. Een land in een onrustige regio, maar zelf een oase van rust. Interessante steden, mooie opgravingen, drijven in de Dode zee, duiken in de Rode zee, bijbelse historie en last but not least: Petra! En dat alles in 10 dagen. Aanrader!!
Vertrekdatum: 19/02/2016
1 Beoordeling: 9
Laurentius : We hadden een heel kleine groep, dat was bijzonder prettig.
Vertrekdatum: 09/10/2015
1 Beoordeling: 9
Philippe : Dit is een fantastische reis, met alle hoogtepunten in iets meer dan een week, zonder ooit het idee te hebben dat we gehaast langs de bezienswaardigheden gejaagd werden. Amman, de Romeinse stad Jerash, Dode zee, Petra, Dana, Wadi Rum, allemaal hoogtepunten. Van de meeste lokaties wisten we vooraf natuurlijk wel dat het prachtig was, maar Dana kenden we niet en was verrassend mooi. Geweldige hikes daar! De groep was een van de leukste die we ooit gehad hadden.
Vertrekdatum: 09/10/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : De reis was prima geregeld en het reistempo over het algemeen goed. Ook de lokale reisleider deed het prima. In Jordanie moet je het echt hebben van de hoogtepunten omdat het landschap zelf niet erg mooi is. De hoogtepunten wel en omdat die in deze reis zitten is het een mooie reis. Door het land heen ligt veel zwerfvuil wat erg zonde is, het is echter zeker geen vies land. De hotels waren over het algemeen prima echter houd rekening met een minder schoon verblijf in Dana. (De wandeltocht in Dana is overigens zeker de moeite waard) In Jordanie kan je als westerling prima rondlopen. Er wordt misschien soms wat meer naar je gekeken maar absoluut niet op een te vervelende manier. Enigszins rekening houden met je kleding is wel gewenst maar je hoeft echt niet van top tot teen bedekt te zijn.
Vertrekdatum: 01/05/2015
0 Beoordeling: 10
Nathalie : Deze reis naar Jordanië komt bij mij in de Top 3 van favoriete vakantiebestemming! Ondanks dat de landen erom heen oorlog voeren, merk je daar in Jordanië niks van. Wat een mooi en afwisseling land. De mensen zijn allervriendelijkst en erg gastvrij. Je voelt je welkom in dit land. Christenen en moslims leven gebroederlijk naast elkaar; kon dat maar overal. Het programma is heel afwisselend, de lokale gids en chauffeur erg vriendelijk. Onze reisleider deed ook zijn best het ons naar de zin te maken en liet iedereen vrij in doen en laten. Een onvergetelijke reis!
Vertrekdatum: 03/04/2015
1 Beoordeling: 9
Marjolein : Een prachtig land! Een afwisselend programma van cultuur naar natuur en weer terug.... Een reis om nooit te vergeten.
Vertrekdatum: 03/04/2015
1 Beoordeling: 9
Paul : Een zeer afwisselende reis in een prachtig en interessant land.
Vertrekdatum: 03/04/2015
0 Beoordeling: 10
Alfons : We hebben genoten van een schitterend land met prachtige geschiedenis en onbeschrijflijke mooie landschappen. De grote diversiteit in het programma en de zorgzaamheid van een warme gemotiveerde reisbegeleider maakten deze reis tot een zeer verrijkende ervaring.
Vertrekdatum: 24/10/2014
1 Beoordeling: 9
Corinne : Onze reis in Jordanië was er één om nooit meer te vergeten. Een geweldig, indrukwekkend land waar we een zeer goed verzorgde rondreis hebben gemaakt langs alle plekken die je gezien wilt hebben. Het was een absolute plus dat we een bijzonder capabele lokale reisleider mee hadden, die ons veel heeft kunnen vertellen, met een blik van binnenuit.
Vertrekdatum: 10/10/2014
0 Beoordeling: 6
Reiziger : De Jordaanse reisgids is een aanrader. Hij is geengageerd en weet de interessante plekken te vinden. De boottocht in Aqaba is de moeite waard. Jordanie is een geweldig land. Een aanrader!
Vertrekdatum: 10/10/2014
0 Beoordeling: 8
Dimphy : Deze reis is een aanrader met name het noorden. Het berggebied is schitterent met zijn kleuren en vormen. Zorg voor stevige wandelschoenen want die kan je goed gebruiken. De lokale gerechten zijn heerlijk. De keuken is net even wat verfijnder dan in andere moslimlanden. Uiterst vriendelijke bevolking.
Vertrekdatum: 19/09/2014
1 Beoordeling: 9
Jelle Derk : Als je op zoek bent naar een (korte) reis met veel afwisseling in bezienswaardigheden, korte reisafstanden, vriendelijke mensen, prachtige landschappen en oude gebouwen, dan is deze reis absoluut aan te bevelen.
Vertrekdatum: 19/09/2014
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Top reis vol verrassingen in een prachtig land. Super gids en buschauffeur en erg veel moois gezien. De vliegtijden zouden beter op elkaar kunnen aansluiten en een dag korter in aquaba zou mogen. Hiervoor in de plaats een dag Amman!
Vertrekdatum: 19/09/2014
1 Beoordeling: 9
Esther : Fantastische reis: wat een prachtig land. Geweldige natuur, ontzettend aardige en behulpzame mensen, heerlijk eten en een goede afwisseling in het programma. We hadden een erg leuke reisgroep en onze gids Omar was een echte topper. Hij heeft humor, ontzettend veel kennis van het land/de bezochte sites en de cultuur, weet alle leuke dingen te regelen, geeft alle informatie die je maar nodig hebt (en meer), staat altijd voor je klaar en heeft zelfs speciale thee bij de bedoeïen geregeld toen ik niet fit was. Een echte aanrader!
Vertrekdatum: 05/09/2014
1 Beoordeling: 9
freddy : Fantastic trip! A well organised package that gives you the opportunity to a first time traveller to Jordan a good insight in to the country and its culture and nature. Support team (Group leader, local guide and chaffeur) had an unique synergy and we did not have to think about anything else, but enjoy the ride. And Jordan is simply fantastic!
Vertrekdatum: 05/09/2014
0 Beoordeling: 8
Ann : .
Vertrekdatum: 14/06/2014
1 Beoordeling: 9
Remco : Wat wist ik voordat ik erheen ging van Jordanië? Weinig... of toch niets eigenlijk, laat staan dat dit land op mijn lijstje voor reisbestemmingen stond. Maar na deze indrukwekkende en onvergetelijke reis kan ik iedereen van harte aanbevelen een bezoek te brengen aan dit schitterende land. De historische schatten van Jerash en vooral Petra waarbij tijdens onze excursie amper toeristen waren te bekennen, een ontspannen dagje aan de Dode of de Rode Zee en de hartelijke gastvrijheid van de Jordaniërs. De adembenemende natuur in Dana en Wadi Rum voor schitterende (berg)wandelingen of snorkelen tussen de koralen met hun kleurrijke waterbewoners. Schone en goed onderhouden slaaplocaties, misschien een wat karig ontbijt voor de Nederlanders, maar de mogelijkheden voor lunch en diner in met name Aqaba zijn van zeer goede kwaliteit en betaalbaar. Comfortabel vervoer, enthousiaste reisbegeleider, gezellige en leuke reisgenoten. Kortom: Jordanië is de perfecte bestemming voor een korte, actieve vakantie waar cultuur en natuur op een onvergetelijke manier samenkomen.
Vertrekdatum: 30/05/2014
0 Beoordeling: 8
René : Super natuur en culture. Zeer afwisselend. Dana natuurpark was ongelofelijk mooi, de trekking was prachtig. Adembenemend beelden bij Petra. Wadi Rum was een zeer mooi en de avond eten verrukkelijk. Heerlijk gesnorkeld bij Berenice aqua park. Een super dag gehad tussen de Jordaniërs op de openbare strand, ze zijn super vriendelijke mensen. Wat goed te weten is dat dames kunnen wel in de meeste situaties een korte broek dragen.Stevige schoenen zijn nodig in Dana. Een rugzakje is nodig voor je overnachten bij Dana en Wadi Rum.
Vertrekdatum: 30/05/2014
0 Beoordeling: 8
Wendy : wat een fantastisch land om te bezoeken, ik heb er van genoten. Je beleeft heel veel in toch een zeer korte tijd, met een leuke en gezellige groep. Ook de reisbegeleiding vanuit koning aap en uit Jordanië waren super en wisten veel te vertellen over de locaties waar we kwamen. Wat kledingvoorschriften betreft is het niet zo strikt op veel locaties die je bezoekt. een shirt die je schouders bedekt en een korte broek (afritsbroek) kun je op veel locatie dragen. op het einde van de reis is het toch wel fijn dat je in Aqaba nog een paar dagen kan relaxen op een boot of bij een resort. Echt een aanrader deze reis.
Vertrekdatum: 09/05/2014
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Veelzijdige en uitdagende reis met goede begeleiding en een goede plaatselijke gids.
Vertrekdatum: 09/05/2014
1 Beoordeling: 9
Jacqueline : Ik heb een geweldige reis naar Jordanië achter de rug - heb ontzettend van dit mooie en diverse land en zijn vriendelijke mensen genoten! Met dank aan de enthousiaste inzet van onze reisbegeleider Ehab, de lokale gids Omar en de chauffeur Atala heb ik in korte tijd goed inzicht kunnen krijgen in de geschiedenis, natuur, maatschappij en cultuur van deze bijzondere plek op aarde. Ik vond de groep ook buitengewoon gezellig - leuke en open mensen van alle leeftijdscategorieën. Om de reis nog aantrekkelijker te maken, zou ik twee suggesties willen doen: 1) pas de achtergrondinformatie een beetje aan (kledingvoorschriften zijn minder strikt dan gedacht, kansen om echt 'wildlife' te zien zijn klein, vermeld dat je een extra (kleine) rugzak nodig hebt voor de nachten in het kamp) 2) Koning Aap zou de reisbegeleider een iPad tijdens de reis beschikbaar moeten stellen t.b.v. het bijhouden en afronden van de financiële afrekening van individuele en groepskosten. Dit is zo veel efficiënter dan het delen van één papieren kopie door 19 mensen.....en levert iedereen meer vrije tijd op. Nogmaals dank aan iedereen! Ik hoop oprecht dat wij over een paar maanden tijdens een reünie samen nog een keer terugkijken....
Vertrekdatum: 09/05/2014
1 Beoordeling: 9
Joost : Onze reis door Jordanië is een indrukwekkende en onvergetelijke reis geweest. Dit heeft onder andere te maken met: onze reisbegeleider Ehab,de gids Omar en chauffeur. Alle drie mensen met passie voor hun werk en die er mede voor gezorgd hebben dat wij een geweldige tijd in Jordanië hebben beleefd. Dat geldt ook voor de mensen in de groep, we hebben het erg gezellig gehad samen. De afwisseling van cultuur en natuur is zeker een enorme pluspunt van de reis. De hoogtepunten zijn zeker Petra, Dana en Wadi rum. Ook de vriendelijkheid van de Jordanese bevolking zullen we niet vergeten. We hebben mooie momenten mogen beleven met de mensen daar. Sta daar open voor; je zult er zeker geen spijt van krijgen. Deze momenten zul je zeker nooit vergeten! Heb je ideeën over een andere invulling van de dag en is daar ruimte voor? Bespreek dit, er kan veel. Twijfel je nog over Jordanië? Niet doen en gewoon gaan!
Vertrekdatum: 09/05/2014
1 Beoordeling: 7
Eveline : Jordanie is een ontzettend mooi land met veel hoogtepunten en een super vriendelijke bevolking. Als je graag af en toe zelf op pad gaat zou ik deze reis niet aanraden, tot aan Aqaba is van keuzevrijheid eigenlijk geen sprake.
Vertrekdatum: 25/04/2014
0 Beoordeling: 8
Arno Geerke : Goede reis met uitstekende gids. Helaas laat de website te veel onduidelijk over de excursies en de totale kosten. Het lijkt erop dat men bewust de basisprijs laag houdt waardoor je voor hoge aanvullende kosten komt te staan waar je mogelijk niet op gerekend hebt. Eigenlijk zijn dit verborgen kosten. De vrijheid om niet aan excursies mee te doen is praktisch niet haalbaar omdat je dan uren in de bus moet gaan zitten wachten.

Opmerking Koning Aap : Fijn dat je een mooie reis hebt gehad en bedankt voor je bevindingen. Wat betreft de excursies, en entreegelden. De entreegelden zijn altijd exclusief, omdat deze nogal kunnen verschillen. De entreegelden hebben we opgenomen in het zakgeld.
Vertrekdatum: 25/04/2014
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Een mooie reis achter de rug met een gezellige groep en een enthousiaste reisleider Ehab!!! Voor DANA heb je zeker een lakenzak + kussensloop nodig ; in Wadi Rum heb je dat weer niet nodig. Sluit je laatste dagen in Aqaba af met een boottocht en een dagje naar het resort(in de buurt), met schone wc's/ douches, 2 zwembaden, de zee en niet te vergeten ligbedden en goede parasols.... en dat allemaal BINNEN handbereik ;-)
Vertrekdatum: 04/04/2014
0 Beoordeling: 8
Ronald : Inschaling van deze reis als licht is waarschijnlijk erg optimistisch, als je Petra en Dana wil zien, en de Arches in Wadi Rum op gaat, moet er behoorlijk geklommen worden. Verder prachtige natuur en oude beschavingen uit de Holy Land.
Vertrekdatum: 28/03/2014
0 Beoordeling: 10
Willy : Fantastische reis door Jordanië dankzij een mooi en evenwichtig programma, comfortabele verblijven (ook de tenten) en last but not least dankzij een uitstekende reisbegeleidster.
Vertrekdatum: 28/03/2014
1 Beoordeling: 9
Marjanne : Als je van afwisseling houdt en graag van de ene verbazing in de andere wilt vallen dan is deze reis een absolute aanrader! Zoveel mooie dingen te zien en te beleven en je ontmoet prachtige en lieve mensen in Jordanie!
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.