Rondreis JAPAN HOOGTEPUNTEN
22 dagen - v.a. €3 395 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,1
507 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:9,0
Prijs/kwaliteit: 7,7
Accommodatie: 7,5
Transport: 7,9
Vertrekdatum: 29/07/2017
1 Beoordeling: 7
Yannick : Mooie reis langs vele hoogtepunten van Japan. Vooral de cultuur van de Japanners maakt deze reis bijzonder. Een reis met voornamelijk steden, de natuur van Japan komt niet echt aan bod.
Vertrekdatum: 29/07/2017
1 Beoordeling: 7
frits : Al aangegeven: de homestay voldoet niet aan de aangegeven verwachtingen Handelen en informeren bij calamiteiten moet echt beter Op de bezoekplekken graag plaatselijke gidsen die meer informatie kunnen verstrekken dan in de boekjes staat
Vertrekdatum: 15/07/2017
1 Beoordeling: 7
Reiziger : -
Vertrekdatum: 15/07/2017
1 Beoordeling: 7
Leonie : Over de reis hebben we weinig vervelende ervaringen. We hebben een heerlijke en geweldige tijd gehad in Japan en veel mogen zien en beleven. De cultuur is anders, maar zorgt niet voor een cultuurschok zoals veel te vinden is op internet. De mensen zijn er erg vriendelijke en sommige proberen een gesprekje te voeren met je. We willen niet teveel kwijt over deze reis, want dan hoef je de reis niet meer te maken.
Vertrekdatum: 15/07/2017
0 Beoordeling: 10
Björn : Voor iemand die weet dat Japan gaat bevallen, is dit echt een geweldige reis. Zeker omdat het de enige reis was die ik kon vinden die zowel in Tokyo als Kyoto 4 dagen (in de praktijk 3 keer 24 uur) verblijft. Voor mij was een groot pluspunt dat er zo goed als elke dag wat aangeboden werd voor de groep, maar dat als je zelf plannen had je ook er gewoon zelf op uit kon gaan.
Vertrekdatum: 13/05/2017
1 Beoordeling: 9
Catharina Jacoba : Heb het een geweldige reis gevonden. Ik heb veel gezien. Hoop dat deze formule blijft bestaan.
Vertrekdatum: 13/05/2017
0 Beoordeling: 10
jac. : Indrukwekkend om nooit meer te vergeten
Vertrekdatum: 06/05/2017
1 Beoordeling: 9
Bas : Japan is een land dat zeer zeker een bezoek waard is. De formule die Koning Aap in dit land gebruikt om zowel het land, de cultuur als de mensen een beetje te leren kennen is wat ons betreft heel goed. Tel daar een zeer goede reisbegeleider bij op en wij hadden de reis van ons leven. Wij zullen nog lang na genieten van deze reis.
Vertrekdatum: 06/05/2017
0 Beoordeling: 8
Wilfred : Prachtige variërende reis waarin je pas echt kennis maakt met Japanse bevolking, eten, cultuur, verleden en heden. De reisbegeleider die alles tot in de puntjes goed verzorgd en je voorzien van goede tips of hulp op vrije dagen. Goede mix tussen samen op reis gaan en ook tijd hebt voor je eigen plannen. Zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 06/05/2017
0 Beoordeling: 8
Leonora : Veelzijdige reis die ons zowel het traditionele als het moderne Japan toont - niet alleen w.b.tempels, Ryokan, geisha's , sumoworstelaars en steden maar ook wegwijs in voor elk wat wils in vrije tijd!
Vertrekdatum: 06/05/2017
0 Beoordeling: 8
Cees : De Japanreis bood een goed beeld van het oude en moderne Japan, zowel een traditionele Ryokanovernachting met onzen, als comfortabele hotels. Mooi evenwicht tussen groepsmatige excursies en vrije tijd om zelf keuzes te maken. Goede reisleiding met aandacht voor alle groepsleden en persoonlijke voorkeuren.
Vertrekdatum: 06/05/2017
1 Beoordeling: 9
Cees : Ik wil mijn goede ervaringen graag delen. Mijn partner en ik hebben een fantastische vakantie in Japan gehad, mede door de geweldig goede reisbegeleiding. Petje af hiervoor. Gezien onze leeftijd is wellicht onze laatste grote reis, maar het werd ook een onvergetelijkereis waar met veel plezier op terug zullen kijken. Nogmaals bedankt voor alles. Vriendelijke groet Carla en Cees
Vertrekdatum: 06/04/2017
1 Beoordeling: 9
Roel : De lengte van de reis en de reisroute gaven een fascinerend beeld van Japan. Door rustig te beginnen in Fukuoka en via het platteland uiteindelijk uit te komen bij Kyoto en Tokio zit er een goede opbouw in de reis.
Vertrekdatum: 06/04/2017
1 Beoordeling: 9
Jimmy : Een bijzondere ervaring en absoluut genoten van alle hoogtepunten in Japan. De reis was afwisselend en gaf een goed beeld van de Japanse samenleving en cultuur. Een aanrader als je Japan voor het eerst bezoekt!
Vertrekdatum: 01/04/2017
1 Beoordeling: 9
Suze : De Japan rondreis van 22 dg in april was in een woord fantastisch. De Nederlandse reisbegeleiding was heel fijn. Als alleen reiziger met een groep dan is een busreis en beginnend bij de kleinere steden, is dat fijn om aan de cultuur van japanners te wennen/verplaatsen. Het traditionele hotel een " Riokan" een hele mooie ervaring zo met de groep, om met een kimonojas aan gezamenlijk traditioneel het avondeten te nuttige en 's morgens het ontbijt. Ik ben ook bij een gast gezin geweest ( ze waren erg gast vrij ,ze spraken ook wat Engels) een echte aanrader. ivm de slofjes, slapen, schuifdeuren van papier en hout, zitten, eten en hun huis, een hele mooie ervaring rijker. We hebben elkaars visite kaartjes uitgewisseld. De accommodaties zijn centraal voor openbaar vervoer en winkels. de excursie s zijn een aanrader. ik ben met alles wat er aangeboden werd, mee gegaan .Heel veel gelopen dan zie het meeste. Ik heb veel gezien en beleefd ik kan geen min punt opnoemen ik ben alleen maar positief over deze reis en begeleider.
Vertrekdatum: 01/04/2017
0 Beoordeling: 8
Nico : aantrekkelijke combinatie van gebruikelijke hoogtepunten als Kyoto met een aantal minder bekende maar bijzondere plaatsen als Usuki (stenen buddha's) , Matsuyama en Kurashiki
Vertrekdatum: 30/03/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : neen
Vertrekdatum: 24/03/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Indrukwekkende afwisselende reis, die zeer aan te bevelen is door de mogelijkheid tot eigen invulling op vrije dagen en veelal verblijf van meerdere dagen op één plaats. Ervaren reisbegeleiding. Reis vol met tegenstellingen tussen het moderne en traditionele Japan én platteland-stad! Keuze voor al of niet homestay en/of Shinkansen
Vertrekdatum: 24/03/2017
1 Beoordeling: 7
Leendert : Hele fijne vakantie gehad hadden achteraf iets meer natuur en authentiek leven (dorpjes) van de Japanner willen zien
Vertrekdatum: 24/03/2017
0 Beoordeling: 8
Neeltje Cornelia : Het heeft veel geregend maar helaas heb je dat niet in de hand. Het was een geweldige reis en route en de reisbegeleider was top die altijd beschikbaar was. Kortom een aanrader.
Vertrekdatum: 24/03/2017
1 Beoordeling: 9
Elsa : Een bijzondere ervaring: reizen in een land dat schoner, effcienter, mooier (op het gebied van vormgeving) veiliger en vriendelijker is dan Nederland Maar voor oude cultuur kan je beter thuis blijven.
Vertrekdatum: 24/03/2017
1 Beoordeling: 9
Marga : Dit is een reis die alle hoogtepunten van Japan aandoet en meer. Homestay is een aanrader. Erg leuk om bij een Japans gezin in hun huis te verblijven en wat mee te krijgen van het dagelijkse leven. Goede hotels (wel altijd in bad douchen). Heel leuk om in Aso gebruik te maken van de onzen. Vervoer per eigen bus is perfect. Je ziet heel veel door de stops die je onderweg maakt en de bussen waren ruim en schoon. Reistempo is prima, goede afwisseling tussen kort en langer verblijf. Reisbegeleidster was top en voegde met haar kennis en betrokkenheid veel aan de reis toe. En de kersenbloesem was natuurlijk prachtig en zorgde ervoor dat er op verschillende plaatsen festivals waren. Dit was wat ons betreft echt een topreis die we iedereen aan kunnen bevelen.
Vertrekdatum: 11/03/2017
0 Beoordeling: 8
Nel : Als je gaat ga met Marcel Mioch dit verrijkt je reis naar Japan met 1000 procent eenfantastiche reisbegeleider
Vertrekdatum: 11/03/2017
0 Beoordeling: 10
Iwan : Geweldige reis door dit bijzondere land! Stonden voor de keuze of zelf reizen per trein of met deze groepsreis van Koning Aap. Erg blij dat we voor het laatste gekozen hebben. Doordat we met een comfortabele bus reisden met regelmatige stops hebben we zoveel meer van het land kunnen zien en ervaren. Maar vooral dankzij onze reisleider die de cultuur en alle bijzondere plekjes in Japan weet te vinden. Met zijn kennis en humor wilde hij het iedere deelnemer optimaal naar de zin maken. Kortom: aanrader :)
Vertrekdatum: 28/10/2016
0 Beoordeling: 8
Hendrikus : Een prima reis met als minpuntje de vluchten via Hongkong. Dat kost wel veel tijd t.o.v. directe vluchten. Door deze keuze wordt een 22 daagse reis een 18 daagse reis!
Vertrekdatum: 28/10/2016
0 Beoordeling: 8
Theo : De Japanreis met Koning Aap is een aanrader! Je leert op deze reis veel over het Japanse leven. Ga je in oktober of november kan je ook nog genieten van de prachtige herfstkleuren.
Vertrekdatum: 21/10/2016
0 Beoordeling: 8
Lilian : Mooie rondreis door Japan om een goede indruk van dit bijzondere land te krijgen. Het reizen met eigen bus van A naar B i.p.v. alles met de trein en ook de snelle verbinding van Kyoto naar Tokyo met de Shinkansen, heeft voor mij de doorslag gegeven om deze reis te boeken. Hotels, reisbegeleiding en route waren perfect.
Vertrekdatum: 21/10/2016
0 Beoordeling: 8
Astrid : Japan is een geweldige bestemming. Het is een land dat gekenmerkt wordt door vele gezichten. Landelijk tot stads, laag land tot hoge bergen, sushi tot noodles en van rijst tot bloemen. Ondanks de taalbarriere is het leuk om contact te leggen met de locals die op hun manier je iets duidelijk proberen te maken. De onderkomens zijn iedere keer weer verrassend geweest en wij hebben best veel geluk gehad met het weer. Helaas een beetje regen bij Aso maar dat heeft de pret niet mogen drukken.
Vertrekdatum: 21/10/2016
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Nee, ik heb geen opmerkingen over de reis die ik met toekomstige reizigers zou willen delen. Ieder beleeft zo'n reis toch op zijn eigen manier. Ter toelichting op de volgende antwoorden: Ik ben geen wereldreiziger en beschouw deze reis vooralsnog als eenmalig. Mocht ik toch nog eens op reis gaan, dan zal het weer Japan worden, en dat vanwege de ervaringen opgedaan tijdens deze reis.
Vertrekdatum: 07/10/2016
0 Beoordeling: 8
Govert : Na veel andere landen in Azie te hebben bezocht was nu Japan aan de beurt. En dit is weer een heel ander deel van Azie, nauwelijks te vergelijken met bijv. een Indochina. Het is overduidelijk een erg rijk en gestructureerd land waarin alles tot bijna in de perfectie is geregeld. De bevolking is onwaarschijnlijk beleefd en heeft een totaal andere omgangsnorm dan wij in het algemeen zijn gewend. Het is een zeer dichtbevolkt land waardoor je op deze reis niet de dramatische natuurlandschappen en leegtes aantreft. Ook ontbreekt het buitenleven (terrassen en eten in de open lucht) grotendeels en de fotogenieke tafereeltjes die je in veel andere Aziatische landen aantreft zijn hier van een geheel andere aard. Japan is op haar geheel eigen manier zeer de moeite waard om te bezoeken en heeft vele verrassingen in petto.
Vertrekdatum: 07/10/2016
1 Beoordeling: 9
Igor : Deze reis zouden wij aan iedereen aanbevelen, geweldige ervaring en zeer goede begeleiding van Marcel.
Vertrekdatum: 23/09/2016
1 Beoordeling: 9
Bertwin : Een erg mooie rondreis door Japan. Zeker wanneer je Ben als reisbegeleider hebt. Hij levert een bijzondere extra bijdrage aan de reis waardoor je het dagelijks leven van de Japanner beter gaat begrijpen. De reis laat vele kanten van Japan zien en is zeker een aanrader voor wie nog nooit in Japan is geweest.
Vertrekdatum: 16/09/2016
1 Beoordeling: 9
Wim : Erg mooie en inspirerende reis, doordat je met een bus reist kom je op plaatsen waar weinig tot geen andere toeristen komen en zijn ook de reisdagen goed gevuld met ervaringen
Vertrekdatum: 29/07/2016
1 Beoordeling: 9
Nol : Een reis die goed in elkaar zit en uitstekend georganiseerd is, mooie balans tussen basisprogramma en ruimte voor eigen invulling. Vrijwel alle aspecten van Japan komen aan bod.
Vertrekdatum: 29/07/2016
0 Beoordeling: 8
Roelof : Een uitstekende reis om Japan op een eigen wijze te leren kennen! Je ziet veel van het land in een prettig tempo, met veel hoogtepunten en hebt een grote mate van persoonlijke vrijheid. De hotels en transportmiddelen waren heel aangenaam, evenals de goede en betrokken reisbegeleider!
Vertrekdatum: 15/07/2016
0 Beoordeling: 8
Bart : Het was een mooie reis. Veel gezien en veel gewandeld, gemiddeld 15 tot 20 kilometer per dag. We hebben veel geleerd over het land. Japan is veilig en prettig om er te reizen.
Vertrekdatum: 13/05/2016
0 Beoordeling: 10
Rob : Een droomreis!
Vertrekdatum: 13/05/2016
0 Beoordeling: 8
Jos : Geweldige reis door Japan met veel indrukken waarop we nog lang met plezier zullen terug kijken..
Vertrekdatum: 06/05/2016
1 Beoordeling: 7
ARTHUR : De Japanreis is eerder druk en dat komt voornamelijk omdat enkel grote steden worden bezocht. Maar vergelijk dit land zeker niet met de rest van Azië, het is een heel andere ervaring. Je beland bij een heel gereserveerde, beleefde bevolking en alles is tot in de puntjes geregeld. WC's en restaurantjes zijn uitermate proper en de maaltijden lekker en verrassend.
Vertrekdatum: 06/05/2016
1 Beoordeling: 9
Jan : Japan is een fantastisch land om rond te reizen. De verschillende hotels waarin we zijn ondergebracht zijn prima. De reis verloopt vlot doordat er een prima en deskundige reisleider met je meegaat. We hebben heel veel plezier gehad en veel meegemaakt.
Vertrekdatum: 06/05/2016
0 Beoordeling: 10
patty : japan, 22 dagen een uitstekende reis, met een heel goede reisbegeleiding(ster). er is veel te zien en goede eettentjes en alles word goed uitgelegd voor openbaar vervoer. de vrijheid voor je zelf wordt echt geven. je moet niks, het mag en kan lekker zelf op pad. ik zeg het is de moeite waard om te gaan. ik ben zelf super tevreden, heb me er echt thuis gevoeld, ben er nu voor de 2de keer geweest. en zal zekers nog een keer terug gaan, zo heb ik japan gevonden en heeft me als land echt geraakt. koning aap bedankt
Vertrekdatum: 08/04/2016
0 Beoordeling: 8
Willem : Prima verzorgde reis. Alle lof voor de reisbegeleidster die alle plekje wist. Ze ging ook vaak met ons als groep op stap maar er waren voldoende mogelijkheden om zelf je weg te kiezen. Ook de aardbeving die we meegemaakt hebben was een hele ervaring en kan van de bucketlist. Ondanks de zware beving en de vele schade hebben we ons geen moment in gevaar gevoeld.
Vertrekdatum: 08/04/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : nee
Vertrekdatum: 06/04/2016
1 Beoordeling: 9
Reiziger : n Fantastisch reis gehad. Dank zij de reisleider Marcel die ons heel veel verteld heeft over t leven in Japan. Hij heeft ons heel veel laten zien en laten ervaren van heel veel typische zaken die je tegenkomt in Japan
Vertrekdatum: 06/04/2016
0 Beoordeling: 8
Roy : Zeer mooie reis, veel mooie tempels en andere excursies. Nederlandse reisbegeleider is zeker een toegevoegd waarde! Meeste accomodaties zijn redelijk goed enkele waren iets minder, maar zeker geen reden deze reis niet te maken!
Vertrekdatum: 01/04/2016
0 Beoordeling: 10
Ria : Mijn reis met koning Aap was een reis die tegemoet kwam aan al mijn wensen en verwachtingen. Het werd de droomreis van mijn leven. Zoveel moois gezien Perfecte balans van reizen per bus en shigtseeing, ferry de fietsroute was ook geweldig De uitleg en begleiding en wegwijs in de steden en het gebruik van openbaar vervoer Allemaal top geregeld. Een meer dan tevreden reiziger. Het was mijn eerste keer. Voor herhaling vatbaar dus Kan niet beter.
Vertrekdatum: 01/04/2016
0 Beoordeling: 8
gerlinda : Japan april ..sakura-sushi-shinkansen-sumo-shabu-shabu-sake-shinto-shiso-samoerai-geisha-maiko-matcha- arasiyama-fushimi inari-umesyu-onsen-ryokan-fuji-san-sugoi!!! domô arigatô goisamazu !!
Vertrekdatum: 27/03/2016
0 Beoordeling: 8
Jan Willem : Prachtige reis met veel variatie en mooie opbouw van rustige naar drukkere bestemmingen. busreis is comfortabel en zeker minder vermoeiend dan een openbaar vervoer reis in Japan, waar je i.t.t. tot andere bestemmingen in Azië zelf je bagage moet verslepen. Accommodatie meestal goed,ook heel afwisselend. veel cultureel interessante mogelijkheden. Voldoende mogelijkheden om zelf op verkenning te gaan in een voor ons geheel nieuwe cultuur. In ons geval prima reisbegeleiding. 
Vertrekdatum: 27/03/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Deze reis was een fijne manier om iets van Japan en zijn rijke cultuur oppervlakkig te leren kennen. De reisleidster deed haar uiterste best haar kennis en ervaringen met ons te delen, bracht ons vaak naar bijzondere restaurants, deed alle moeite om entree kaartjes voor theaters te organiseren, wat haar ook altijd lukte. Alles bij elkaar een geslaagde reis!
Vertrekdatum: 27/03/2016
1 Beoordeling: 9
Marcel-Jan : In plaats van de vraag "wat gaan we zien in Japan", kun je beter de vraag stellen "wat gaan we niet zien in Japan?", want ik denk dat die lijst korter is :) Onze reisbegeleidster wist ons steeds weer bij activiteiten te brengen, waar je zelf niet aan gedacht zou hebben of die lastig te bezoeken zijn: even binnen glippen bij een piano recital in Fukuoka, geisha dansen zien, of ze wist persoonlijke wensen te realiseren. Japan als land kan ik van harte aanraden: het eten is er heerlijk, er zijn heel veel bezienswaardigheden, het heeft mooie natuur, prachtige tempels. Het is een modern land en diefstal vindt er vanwege het Shinto geloof heel weinig plaats.
Vertrekdatum: 27/03/2016
1 Beoordeling: 9
Johan : Deze reis biedt inderdaad een prachtig overzicht van hoogtepunten van Japan, cultuur en natuur, stad en platteland. Prima route en de deskundige reisbegeleider voegde daar nog veel meerwaarde aan toe. We hebben genoten!
Vertrekdatum: 30/10/2015
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Mooie reis naar een fascinerend land. Tijd in Tokyo is eigenlijk te kort, maar aan alles moet een keer einde komen. Hotels zijn over het geheel genomen kwalitatief goed en uitstekend (centraal) gelegen. Reisbegeleider is enthousiast, heeft veel kennis van zaken en voelt de groep goed aan. Redelijk veel dingen als groep ondernomen, maar er was (gelukkig) ook alle ruimte en vrijheid voor eigen initiatief.
Vertrekdatum: 16/10/2015
1 Beoordeling: 9
Jan : Een geweldige en intensieve reis. Uniek ook omdat Japan echt anders is maar gelijktijdig zeer hoog ontwikkeld. Prachtige natuur. Veel cultuur. Koning Aap komt op prachtige eilanden waar relatief weinig toeristen komen. Japanners zijn buitengewoon vriendelijk en correct in de omgang.
Vertrekdatum: 16/10/2015
0 Beoordeling: 8
Servatius : Japan met Koning Aap: in één woord ZENsationeel
Vertrekdatum: 16/10/2015
1 Beoordeling: 9
Ingrid : Een bijzondere interessante gevarieerde reis in een land waar de bewoners vriendelijk en heel behulpzaam zijn. Vele Japanners bezoeken ook graag de door ons bezochte mooie plekken, wat weer leuke ontmoetingen tot gevolg kan hebben.Je voelt.je er veilig ook op straat. En het weer? 3 weken zon, met een zonnige reisbegeleider, wat wil je nog meer? Een aanrader!
Vertrekdatum: 16/10/2015
0 Beoordeling: 8
Rita : Perfecte opbouw van de reis met start in het relaxte zuiden en via allerlei interessante en leuke stops naar Kioto en Tokio. Mede mogelijk gemaakt door het reizen met eigen bus; een aanrader. Dan zie je nog meer dat Japan een heel fijn land is om in te reizen; heel bijzonder!
Vertrekdatum: 09/10/2015
0 Beoordeling: 8
Peter : Klasse reis veel gezien in korte tijd
Vertrekdatum: 09/10/2015
0 Beoordeling: 8
Daniel : Een mooie reis waarin je veel ziet, mooie landschappen, schone en veilige steden, naast (oude) tempels ook ultra moderne gebouwen, vriendelijke en behulpzame Japanners, de tegenstellingen, en ga vooral kijken naar de dolfijnen, en misschien de verrassende Robot Show in Tokyo. De tempels vond ik toch wat tegenvallen, wat waarschijnlijk grotendeels komt door mijn gebrekkige kennis rondom de tempels, maar sommige zijn zeker de moeite waard. Het was voor mij de eerste groepsreis, de groep was erg leuk en de reisbegeleidster was top.
Vertrekdatum: 02/10/2015
0 Beoordeling: 10
carola : een super reis en een super groep!!! met uiteraard een enorm goeie begeleider die zo veel wist te vertellen. ik vond het de moeite en toen ik naar huis moest voelde het zeker niet alsof ik 22 dagen gereisd had. je leert veel, ziet veel en het is gewoon een superland!
Vertrekdatum: 04/09/2015
0 Beoordeling: 8
Carita : De landreis zelf prachtig vanuit het rustige zuiden opgebouwd richting Tokyo. De domper is hoe lang het duurt er te komen en idem de terugreis. Cathay airlines ook niet super bevallen.
Vertrekdatum: 04/09/2015
1 Beoordeling: 7
Ralph : Veel grote steden, winkels en tempels gezien. Unieke manier om veel over Japan te leren.
Vertrekdatum: 31/07/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : De tegenstellingen maken Japan tot een interessant vakantieland. Enerzijds supermodern, anderzijds heel traditioneel. Tijdens de reis maak je kennis met alle facetten van Japan, variërend van geisers en vulkanen tot geisha's en sumoworstelaars. In de herdenkingsmusea in Nagasaki en Hiroshima besef je wat de atoombom 70 jaar geleden aanrichtte. Beklim één van de wolkenkrabbers in Tokyo, verplaats je met de supersnelle shinkansen of fiets door de rijstvelden. Woon een bruiloft bij in een tempel. In Japan kan het allemaal.
Vertrekdatum: 31/07/2015
1 Beoordeling: 9
Hermanus : De reisbegeleider wist bijzonder veel van Japan en wilde dat ook graag met ons delen. Hij heeft ons veel verteld en laten zien. Hij had voor iedereen belangstelling en liet elk in zijn of haar waarde. De reisbegeleider droeg regelmatig alternatieven aan en luisterde naar de wensen van de groep.
Vertrekdatum: 31/07/2015
0 Beoordeling: 8
Mieke : Topreis in een veelzijdig, ontwikkelt, schoon en beleefd land en waarbij moderne architectuur en historische tempels naast elkaar staan.
Vertrekdatum: 08/05/2015
0 Beoordeling: 8
Els : Mijn liefde voor China is door deze reis verschoven naar liefde voor Japan. Bijzondere gewoontes, heel aardige en behulpzame mensen die je steeds, ondanks dat we elkaars taal niet spreken, helpen. Het eten is heerlijk, er is zoveel te zien. Japan biedt een heerlijke mix aan rommelige, lawaaierige straatjes enerzijds en verstilling en kunst anderzijds, De kennis van de reisbegeleider was van hoog niveau.
Vertrekdatum: 10/04/2015
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Het landenarrangement en de begeleiding zijn prima bevallen. De heen- en terugreis, met overstap en het uit elkaar plaatsen van partners geven veel irritatie.
Vertrekdatum: 10/04/2015
0 Beoordeling: 8
Myriam : Heel interessante Japanreis. In 3 weken tijd krijg je een goed beeld van de Japanse samenleving, natuur en cultuur.
Vertrekdatum: 08/04/2015
1 Beoordeling: 9
G.T.M. : Japan is geweldig. Super vriendelijke, nette, behulpzame mensen. Interessante dingen om te bekijken, goed openbaar vervoer. Geen enkel gevoel van onveiligheid, ook niet ’s avonds laat op straat. Een heel schoon land en elke dag enorm lekker (en afwisselen) gegeten. Zo anders dan ‘thuis’ maar het voelde direct goed. Zeker een land waar we direct allebei van weten dat we nog een keer terug gaan. Zorg dat je Ben voor jullie reizen behoud !! Supervriendelijke behulpzame man met een brede interesse die ook oprecht geïnteresseerd is in ‘zijn’ reizigers. Hij weet enorm veel van de dagelijkse gebruiken, cultuur en geschiedenis en deelt dit graag op een fijne manier. De begeleiding door Ben was super, bij de gezamenlijke activiteiten alle ruimte en tijd om op het gemak alles te bezichtigen. Ook als je zelf graag de ruimte zoekt om er samen (zonder groep) op uit te trekken is daar gelukkig alle ruimte voor en daar waar mogelijk zal hij je altijd helpen met tips of informatie.
Vertrekdatum: 03/04/2015
0 Beoordeling: 8
Paul : Wat een fijn land is Japan! De mensen zijn bijzonder vriendelijk en ondanks dat we niet dezelfde taal spreken komt het altijd tot een gesprek. Fotograferen is een genot want iedereen maakt foto's en wil er zelf ook graag op, dus geen gedoe met vragen of het mag. Constant op je spullen letten is niet nodig want niemand haalt het in z'n hoofd om iets van je te stelen. Jezelf "droogleggen" hoeft niet want overal zijn er openbare, schone toiletten en machines waarin zowel warme als koude dranken te koop zijn. Overnachten in een ryokan is een ervaring die we niet hadden willen missen. Wat ons betreft mogen er meer van dit soort accommodaties in de reis opgenomen worden. Een land waarin bijna alles anders is dan thuis, een land om van te houden!
Vertrekdatum: 20/03/2015
1 Beoordeling: 9
Nicolaj : Als je nog nooit in Japan bent geweest geeft Koningaap een goede eerste ontmoeting. Ik heb veel unieke plekken gezien die ik zelf waarschijnlijk nooit had gevonden of überhaupt was opgekomen om te bezoeken. De Japan reis zit vol met unieke ervaringen. Elke stad is anders en heeft zijn eigen charmes. Een van de leukste momenten vond ik zelf in Nara Park, waar de herten voor je buigen als je langs ze loopt. Ik zou eindeloos door kunnen vertellen over de dingen die ik heb meegemaakt maar het is iets dat je zelf moet zien en meemaken om pas echt te begrijpen hoe uniek het land is.
Vertrekdatum: 20/03/2015
1 Beoordeling: 7
catharina : Laat m.b.t. de atoombommen of Nakazaky of Hyrochima achterwege. te veel van het zelfde.
Vertrekdatum: 10/10/2014
0 Beoordeling: 8
Joseph : Japan een land van uiterste en dit is ook merkbaar er zijn dingen die voor ons westerlingen niet te vatten zijn zoals dicipline , net heid , veiligheid. Een mooi land groen bebost en bergachtig met een zeer perfecte infrastucture,en zeer luxe toilets. Schiterende vriendelijke mensen behulpzaam op en top zonder taal barierre zei spreken japans tegen je en wij nederlands tegen hun en dat gaat prima. We hebben ons kostelijk vermaakt lekker gegeten veel ondernomen en gezien.De weer goden waren ons goed gezind we waren een gezellige groep met een fijne groepsleidster.PS nog een kleine noot over bellen en geld,omdat dit via site's verkeerd wordt aangegeven. Telefoneren/ Wifi kan met de moderne smartfone in elk hotel, geld pinnen eenvoudig via ATM in supermarkten/ banken
Vertrekdatum: 10/10/2014
0 Beoordeling: 8
Lisette : Ik vond het een zeer afwisselende reis, met een prima 'opbouw', prima reisbegeleiding en niet te vergeten: uitzondelijk goed aaccomodaties, behalve Tokyo. Tokyo viel met name tegen omdat we gedurende de reis gewend waren aan ruime kamers.
Vertrekdatum: 03/10/2014
1 Beoordeling: 9
Lida. : Een prachtige reis, die zeer aan te bevelen is. Vol met tegenstellingen tussen het moderne en culturele Japan!
Vertrekdatum: 03/10/2014
0 Beoordeling: 8
ada : geen
Vertrekdatum: 03/10/2014
0 Beoordeling: 10
Leo : De Japan Hoogtepunten-reis is een trip die je toch al hooggespannen verwachtingen nog overtreft. Een kijkje in een maatschappij die zo afwijkt van de onze, met de Japanse hoffelijkheid, de grote verschillen tussen de prachtige nieuwbouw van Tokyo en de verstilde tempels overal, de maiko's en geisha's enerzijds en de Manga-jeugd anderzijds. Er is maar een woord voor: geweldig!
Vertrekdatum: 03/10/2014
1 Beoordeling: 9
Richard : nee
Vertrekdatum: 01/08/2014
1 Beoordeling: 9
Tjabel Jan : Fascinerende reis, afwisselende route en uitstekende reisbegeleiding.
Vertrekdatum: 11/07/2014
0 Beoordeling: 8
Rolf : Het is een schitterende reis, Prachtig land met groene heuvels, prachtige tempels en kastelen. De warmwaterbronnen (onsen) zijn heerlijk. Het slapen in een ryokan is een ware beleving. De vulkaan Aso is indrukwekkend. Het land is super schoon. De mensen zijn aardig en beleefd. Ze spreken echter weinig engels. Nagasaki en Hiroshima dat gaat meer leven als je de memorials ziet en de musea. Het is echt een aanrader. Juli is wel een erg warme maand maar dat mag de pret niet drukken. Als je de keuze hebt ga dan voor een andere maand
Vertrekdatum: 11/07/2014
0 Beoordeling: 8
Reiziger : -
Vertrekdatum: 11/07/2014
1 Beoordeling: 9
Leonardus : Deze reis is een aanrader voor ieder, de diversiteit en al het moois is geweldig. Een heel veilig land en nergens geen rotzooi te bekennen.(zelfs geen papiertje op straat te vinden en de openbare toiletten zien er geweldig uit, zoals alles er netjes uitziet.)
Vertrekdatum: 11/07/2014
0 Beoordeling: 8
Cornelia : Een fantastische ervaring met een reisbegeleider die veel kennis ,ervaring heeft in Japan. Door zijn enthousiasme en ervaring heb ik veel gezien van het oude traditionele en moderne Japan. Een reis om nooit te vergeten!
Vertrekdatum: 09/05/2014
0 Beoordeling: 8
Sandra : Een reis met veel afwisseling van dolfijnen spotten tot het bezoeken van tempels en het slapen in een Ryokan met onsenbaden.Die bovendien voldoende vrijheid biedt om zelf op pad te gaan.En dit kan ook in Japan,weinig criminaliteit en lekker eten bovendien een land waar je uit de kraan kan drinken en de wc bril verwarmd is.
Vertrekdatum: 09/05/2014
1 Beoordeling: 7
Jan Egbert : We hebben een mooie reis gehad mede doordat de groep erg prettig was. Leuke mensen. De reisleider wist ons een heel duidelijk beeld te schetsen van de leef- en denkwijze van de Japanners. Dit maakte de reis heel waardevol. Japan is veel minder modern dan wij dachten. De accommodatie viel tegen.
Vertrekdatum: 04/04/2014
1 Beoordeling: 9
hendrik : Bijzonder informatieve reis, die vooral door het eigen vervoer, de reigers op locaties brengt, die anders moeilijk te bereiken zijn. Wij hebben de deskundigheid van onze reisleider over het land en de cultuur, als zeer plezierig en leerzaam ervaren. Overnachtingslocaties waren in onze visie sober.
Vertrekdatum: 04/04/2014
1 Beoordeling: 9
Robertus Jacobus : Oda en Rob: een fantastische reis door een verrassend land, dat heel anders blijkt te zijn, dan gedacht. Dankzij onze reisleider en de gekozen route is deze reis een topper geworden, met als bonus: kersenbloesem gedurende de hele reis.
Vertrekdatum: 04/04/2014
1 Beoordeling: 9
Reiziger : .
Vertrekdatum: 04/04/2014
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Nee.
Vertrekdatum: 04/04/2014
1 Beoordeling: 9
Suzanne : 3 weken lang met volle teugen genoten van dit fantastische land! Enorme inzet en drive van Marcel (reisleider) om ons alle facetten van Japan te laten zien, ruiken, proeven, voelen en ervaren! Echt een aanrader!
Vertrekdatum: 28/03/2014
1 Beoordeling: 9
François, Josephus : De reis staat op mijn website: http://www.crookie.nl/japan-totaal
Vertrekdatum: 28/03/2014
1 Beoordeling: 9
Joy : wat ik hierboven geschreven heb, mag best op jullie site gezet worden (evt in onderdelen), ook mag mijn naam daarbij (Lies Horstman, Sassenheim).
Vertrekdatum: 28/03/2014
1 Beoordeling: 9
Arjen : Met genoegen kijken we op onze Japan-reis terug. We hebben Japan door de ogen van een Japankenner mogen zien. De reisleider wist op een onderhoudende manier de facetten van het Japanse leven toe te lichten. Veel gezien en wij zijn onder de indruk van dit schone, geordend, veilig land met zijn interessante historie.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.