Rondreis JAPAN
15 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Excursies Rondreis JAPAN

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de Japanse yen. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Culinair pakket met Kaiseki & Theeceremonie

Boeken voor vertrek (€ 90)

1. Kaiseki  - Beppu
Ook voor een Japanner is een overnachting in een traditionele ryokan steeds een bijzondere belevenis. Het slapen in een sfeervolle tatami-kamer, het badderen in de onsen, maar bovenal: het genieten van de heerlijke maaltijden. Er wordt kaiseki geserveerd, wat je nog het best kunt omschrijven als Japanse haute cuisine.

Ook al zijn tijdens een Koning Aap rondreis de maaltijden meestal exclusief, we wilden jullie de kans niet ontnemen om optimaal te genieten van je verblijf in de ryokan. Daarom bieden we je de mogelijkheid om in Beppu te kiezen voor volpension (avondmaal en ontbijt inbegrepen).

2. Theeceremonie - Kyoto
Tijdens een Japanse theeceremonie wordt het drinken van een kopje thee verheven tot kunst. Tijdens deze ceremonie worden de bereiding en het drinken van groene thee verenigd met spiritualiteit, geschiedenis, architectuur, etc...

Een volledige ceremonie duurt verschillende uren, voor de meeste niet-Japanners een te lange zit. In theehuis 'En' in de wijk Gion kun je terecht voor een korte introductie (45 minuten) door een gediplomeerde thee-sensei met uitleg in het Engels.

Kyoto stadstour (op basis van openbaar vervoer)

Ter plaatse boekbaar voor € 5

De eerste stop van de dag is bij de Kinkaku-ji, de gouden tempel. Iets verderop naar het westen ligt de Ryoan-ji tempel met zijn klassieke zen-tuin. Beide tempels moet je volgens ons gezien hebben als je in Kyoto bent, maar jammer genoeg delen vele anderen ook deze mening. Het is er meestal dan ook razend druk, daarom loop je nog even door de aanpalende wijk naar de Toji-in tempel. De tempeltuin is een echt pareltje en genietend van een kopje groene thee kom je hier echt tot rust. Je eindigt de excursie in de geisha-wijk Gion.

Inbegrepen: dagkaart bus 
Niet inbegrepen; alle overige uitgaven zoals entree, eten, drinken, fooi, etc. 

Miyajima (op basis van openbaar vervoer)

Ter plaatse boekbaar voor € 7

Het heilige eiland Miya-jima is bij het grote publiek vooral bekend vanwege de oranje torii, de ‘drijvende’ tempelpoort van het Shinto-heiligdom Itsukushima-jinja. Even verderop aan de voet van Mount Misen, zit Daisho-in, een boeddhistische tempel waar steeds een gezellige bedrijvigheid heerst.
Deze excursie wordt uitgevoerd met openbaar vervoer, per kusttram (prijs retourtje 540 yen, omgerekend ongeveer 4 euro). De rit duurt ongeveer 50 minuten. (Ook maak je gebruik van de ferry (15 minuten, retourtje 360 yen, omgerekend ongeveer 3 euro).

Nara (op basis van openbaar vervoer)

Ter plaatse boekbaar voor € 20

Je kunt de oude hoofdstad Nara bezoeken vanuit Kyoto. De rit met de Kintetsu trein vanaf Kyoto station duurt ongeveer drie kwartier. Je stapt uit bij het Kintetsu-Nara station aan de rand van het Nara Koen, het stadspark met alle belangrijkste heiligdommen: de Kofuku-ji tempel met zijn twee elegante pagodes, de feeerike Kasuga-taisha schrijn, en niet te vergeten de Todai-ji tempel met het 16 meter hoge Boeddhabeeld.

Per Shinkansen van Kyoto naar Tokyo (bij boeking opgeven)

Boeken voor vertrek (€ 140)

Op de transferdag van Kyoto naar Tokyo reis je standaard met een zogenaamde highway-bus. Deze vertrekt om half elf vanaf het station van Kyoto, en gaat dan in een stuk over de Tomei-snelweg richting Tokyo. Voorziene aankomst aan Tokyo station rond half zeven. Heb je geen zin om zo lang te 'kilometervreten' in de bus, dan kan je ook veel sneller in Tokyo zijn. We reserveren voor een aantrekkelijke prijs een stoel op de Nozomi Super Express, het paradepaardje uit de Shinkansen-stal! Deze doet ongeveer twee uur over de ruim 500 km lange rit. De Shinkansen is een unieke trein die steeds met recht en reden de hemel wordt ingeprezen. Toch willen we je wijzen op een minpuntje, namelijk de beperkte bagageruimte. Maar niet getreurd: je hoeft je koffer niet mee te nemen op de trein, want deze wordt met deze aanbieding per exprespost verstuurd van Kyoto naar het hotel in Tokyo! Op de ochtend voor vertrek wordt de bagage door de reisbegeleiding verzameld en verstuurd naar het hotel in Tokyo, waar die de volgende dag netjes klaar staat in de lobby. In principe gaat de reisbegeleiding mee met de highway-bus. Hij of zij wel brengt je ‘s ochtends naar de Shinkansen richting Tokyo, waar op het perron een Japanse assistent klaarstaat om je van het station naar het hotel in Ueno te brengen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.