header image

Rondreis IRAN

28 dagen - v.a. € 3.395,- Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.
Totale beoordeling:
8,5
44 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding: 9,2
Prijs/kwaliteit: 7,9
Accommodatie: 8,1
Transport: 8,6
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 9
Willem: Het was voor ons een geweldige en positieve ervaring om dit bijzonder interessante land te bezoeken. De reisroute, het vervoer en accommodaties waren goed verzorgd. Veel dank ook aan de uitstekende reisbegeleiding van Koen. Toch een minpunt n.l. het niet doorgaan van ons bezoek aan het graf van Cyrus en de vier koningsgraven en de gemiste dag in Isfahan door het ingelaste bezoek aan Persepolis.
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 8
Harry: Wij hebben Iran als zeer verrassend ervaren. Vriendelijke behulpzame bevolking. Prachtige cultuur. Gezellige groep van ervaren reizigers en over onze reisbegeleider alleen maar LOF.
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 9
Cornelis: Een erg mooie en gevarieerde reis.
Vertrekdatum: 21/04/2017
Beoordeling: 9
Ruurd: Mooie reis door prachtig land, zowel wat cultuur, natuur als mensen betreft. Wel raadzaam je van te voren in te lezen over de geschiedenis en de gewoonten.
Vertrekdatum: 21/04/2017
Beoordeling: 9
Siebrand: Een bijzonder land met een zeer gastvrije en vriendelijke bevolking. Zeker de eerste 2 weken, in niet toeristisch gebied, waren onvergetelijk. De reisbegeleider was geweldig.
Vertrekdatum: 07/10/2016
Beoordeling: 9
Albert: Onder de indruk van de gastvrijheid van de Iraanse bevolking. Mooie moskeeën en mausoleums die eer bewijzen aan mensen die voor dat land belangrijk zijn geweest (niet allen leiders maar ook dichters en wetenschappers Persepolis, rotsgraven en museums als bewijs wat eens een grote rijk is geweest
Vertrekdatum: 07/10/2016
Beoordeling: 9
Peter: Welcome to Iran! dat hebben we minstens 1000 keer gehoord deze reis. Wat zijn de Iraanse mensen vriendelijk en oprecht. Vele mooie, leuke en spontane gesprekken. Naast alles wat je van dit fantastische land te zien krijgt maken de Iraanse mensen je reis. Niet twijfelen maar boeken! Daarnaast hadden we een heerlijke relaxte groep en Marieke, onze begeleider is 1 van de beste! We hebben genoten van 28 dagen Iran.
Vertrekdatum: 07/10/2016
Beoordeling: 8
Ans: Prachtige reis. Heel goed opgebouwd. Contact met de Iraniërs was het mooiste van deze reis. Gewoon doen deze reis.
Vertrekdatum: 07/10/2016
Beoordeling: 10
Anne: Deze reis vond ik fantastisch! De eerste twee weken waren voor mij persoonlijk het meest de moeite waard, juist omdat je hier weinig tot geen andere toeristen tegenkomt: Mashhad was voor mij een absoluut hoogtepunt van de reis. Ook de plaatsen Rasht, vanwaar je deel kunt nemen aan de excursie naar het idyllische bergdorpje Masuleh, het Koerdische Sanandaj en Hamadan vond ik zeer de moeite waard. En natuurlijk mag een bezoek aan Persepolis niet ontbreken tijdens je Iran rondreis! Maar het meest getroffen ben ik nog door de oprechte vriendelijkheid van de Iraanse mensen. Wat een lieverds! Aan contact met de lokale bevolking zal het je niet ontbreken tijdens deze reis: veel Iraniërs zullen op je af komen om een praatje te maken in het Engels. Onze reistijd (oktober) was qua temperatuur ook een goed gekozen periode: het was niet te warm.
Vertrekdatum: 07/10/2016
Beoordeling: 9
Ria: Een sprookjesachtig land met een zeer vriendelijk bevolking. Een belevenis!
Vertrekdatum: 07/10/2016
Beoordeling: 9
Monique: Een heel mooi land met ontzettend leuke en vriendelijke mensen! De eerste 2 weken bijna geen toerist gezien...en dan word je zelf een toeristische attractie! Mooie moskeen en leuke steden.
Vertrekdatum: 09/09/2016
Beoordeling: 8
Marianne: kan ik nu nog niet, eerst de foto's nog eens doorlopen en dat zijn er heel veel van 28 dagen!
Vertrekdatum: 09/09/2016
Beoordeling: 8
lia: Iran is een grote verrassing! Met veel meer ontwikkeling dan ik had gedacht. Met zoveel meer water dan ik had gedacht dmv. prachtige irrigatiesystemen. Met zoveel ongelooflijk veel aardige en gastvrije mensen. Dat lees je wel,maar het is ook echt zo!!! Met zoveel onwijs mooie moskeeen,gebouwen,paleizen.Schitterend in het zonlicht met alle kleuren in mozieken. Prachtig. En wel 300x op de foto gezet met de mensen van daar. Ook een bijzondere ervaring.
Vertrekdatum: 09/09/2016
Beoordeling: 8
Peter: Reis is prima voor een eerste goede indruk van Iran. Veel steden en veel bezienswaardigheden. Wel bedenken dat dat ook veel reizen en veel vroeg op betekent. Peter
Vertrekdatum: 22/04/2016
Beoordeling: 6
Cor: Reis was behoorlijke teleurstelling door volstrekt irreële reistijden die Koning Aap opgaf. Dat speelde in zeker de helft van de reisdagen en daarover is ook een klacht onderweg. Deur-deur-tijden waren verschillende keren meer dan het dubbele van de opgegeven reistijd. Bij meer feitelijke info hadden wij zeker NIET de 28-daagse reis geboekt en mogelijk helemaal afgezien van een reis naar Iran.
Opmerking : Jammer om te horen dat de reistijden een negatieve invloed hebben gehad op hoe je de reis beleefd hebt. Reistijden kunnen natuurlijk per reis verschillend zijn (verkeer, chauffeur, vaak/weinig stoppen) maar moeten wel een realistische weergave zijn. Mijn collega van product ontwikkeling gaat hier achter aan bij reisbegeleider en lokale agent.
Vertrekdatum: 22/04/2016
Beoordeling: 8
Jos: leuke reis, reisbegeleiding geweldig. vond het toeristische gedeelte het minste, daar merk je dat er veel toeristen komen
Vertrekdatum: 22/04/2016
Beoordeling: 8
Ina: De rondreis Iran in 28 dagen is een erg boeiende ervaring. Je krijgt veel facetten van dit land te zien. De belangrijkste culturele plekken en heiligdommen zijn opgenomen. Naast het overheersend sjiitische geloof is er ook voldoende aandacht voor het oude Zoroastrisme, het Armeens Christelijke en het Joodse geloof. Er is veel ruimte voor contact met de bevolking, die zeer vriendelijk zijn. Ik voelde me er ook als vrouw alleen volkomen veilig. De reisdagen waren goed te doen. De accommodaties prima. Evenals de groep. En we hadden een fantastische reisleidster. Wat ik vooral gemist heb is leven (dieren, vogels, bomen) in de natuur. Als je vooral natuur zoekt, is dit geen geschikte reis.
Vertrekdatum: 02/10/2015
Beoordeling: 9
Edgard: De vriendelijkheid, hartelijkheid en hulpvaardigheid van de Iraniërs openden mijn hart en zinnen voor de natuurpracht, de warme rituelen en de schitterende gebouwen van het land. Een reis om letterlijk nooit te vergeten.
Vertrekdatum: 02/10/2015
Beoordeling: 9
Gerard: De ontmoetingen met de mensen in het noorden van Iran maken deze reis alleen al het waard om deze reis te boeken. Naast alle prachtige gebouwen die je onderweg tegenkomt ervaar je ook het mooiste wat Iran te bieden heeft; de inwoners zelf.
Vertrekdatum: 11/09/2015
Beoordeling: 9
Robert: Prima reis, fantaastische begeleiding, geen enkele klacht. Reisschema houden zoals het nu is.
Vertrekdatum: 11/09/2015
Beoordeling: 9
Willy: wat een warme, hartelijke mensen hebben we ontmoet in Iran! Ik gun het iedereen dit ook te ervaren,het was zo anders daar dan ik dacht....Vrede begint gewoon tussen mensen die elkaar ontmoeten!
Vertrekdatum: 11/09/2015
Beoordeling: 9
Louis: Wij zijn 2 Belgen die een 28 dagen durende reis naar Iran maakte en bij een Nederlandse groep toegevoegd werden door te weinig Belgische kandidaten. Voor mij is het de 1e maal dat ik een georganiseerde reis maakte en: Nog nooit zo een toffe reis gehad, alle andere medereizigers vielen 100% mee, heel vriendelijk en een echte toffe groep (ik was wel wat bang tussen al die Hollanders....grapje hoor)maar ben blij dat ik met deze groep reisde Reis 100% geslaagd
Vertrekdatum: 17/04/2015
Beoordeling: 8
Ludovic: Na bijna 20 wereldreizen mag ik besluiten dat de Iraniërs onovertroffen zijn wat vriendelijkheid betreft. Deze reis heeft mijn foutieve vooroordelen tov Iran doen verdwijnen. Zeer aan te bevelen reis ook dank zij de schitterende reisbegeleider. Voetgangers zullen vooral de eerste dagen schrikken van het rijgedrag.
Vertrekdatum: 17/04/2015
Beoordeling: 10
Robert: Alle vooroordelen werden al voor we aankwamen in Mashad overhoop gehaald, al op de vlucht werden we aangesproken met "welcome to Iran" en dat is de hele reis blijven duren, Iraniërs zijn zeer open en fijne mensen.
Vertrekdatum: 17/04/2015
Beoordeling: 8
Jet: De reis was een succes.Een aanrader!
Vertrekdatum: 17/04/2015
Beoordeling: 8
Rineke: Nee
Vertrekdatum: 17/04/2015
Beoordeling: 9
Isabel: De reisbegeleider organiseerde heerlijke picknicks onderweg en zorgde voor lokale specialiteiten bij de thee. Omdat de Iraniers ook graag picknicken, kregen we zo heel snel contact met de lokale bevolking. Het mooiste vond ik Takht-e-Soleimon in de ochtendzon met witte bergtoppen rondom. En het onverwacht bezoek aan een klein Koerdisch dorpje waar we heel enthousiast werden begroet.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.