Rondreis IRAN
20 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,0
145 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:7,8
Prijs/kwaliteit: 7,8
Accommodatie: 7,4
Transport: 8,2
Vertrekdatum: 16/04/2017
0 Beoordeling: 8
Lena : Een prachtige reis met hele mooie steden, veel cultuur en prachtige architectuur. De Iraniërs zijn bijzonder vriendelijk en heten je van harte welkom in hun land. Ik vond het een bijzondere ervaring.
Vertrekdatum: 16/04/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Een heel boeiende reis, die de lange en rijke geschiedenis van het land goed laat zien. Daarnaast was het genieten van de architectuur, de natuur en vooral de zo heel vriendelijke bevolking, die je van alle kanten welkom heet. Wees je er bij een reis naar Iran van bewust, dat jij daar graag mensen wil ontmoeten en wil fotograferen: de Iraniërs willen minstens zo graag "buitenlanders" ontmoeten en fotograferen. Gevolg: op verzoek met regelmaat medewerking verlenen om met Iraniërs op de foto te gaan, en leuke gesprekken, voor zover men Engels spreekt. Vooral jongeren richten hun blik graag naar "buiten".
Vertrekdatum: 02/04/2017
1 Beoordeling: 9
Pieter : Een prachtige reis in een zeer verassend land. Uiterst vriendelijke en gastvrije bevolking. Een land met een rijke historie, wat tot uitdrukking komt in de bezochte bezienswaardigheden, de steden en de architectuur. Mooie reisroute en perfecte reisbegeleiding.
Vertrekdatum: 02/04/2017
1 Beoordeling: 9
Albert : Wij hebben erg genoten van deze reis naar een land met voor ons onbekende culturen (koerden, zoroastrisme, etc.) We zijn aangenaam verrast door de vriendelijkheid van de bevolking in alle streken die we bezocht hebben. Waar we wel van hebben staan kijken was de grootschalige vervuiling (rondzwervend plastic) die we in de woestijngebieden en in de bergen aantroffen. De steden daarentegen waren schoon. Het programma was gevarieerd met aandacht voor cultuur en bevolking. Landschappelijk was er minder variatie, maar we hebben wel genoten van de bergen. Helaas geen ruimte om daar een wandeling te maken. Het verplicht dragen van een hoofddoek geeft beperkingen vooral in de warmte, maar went wel.
Vertrekdatum: 16/10/2016
0 Beoordeling: 8
Johanna : alles was goed aan deze reis.
Vertrekdatum: 16/10/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Iran is een bijzonder land om te bereizen, met name de bevolking die zéér vriendelijk, behulpzaam en bereid zijn de te alle tijden te helpen. Juist de Iraniërs beschouwen het als een eer dat wij hun land komen bezoeken. Daarnaast natuurlijk de uitzonderlijk mooie moskeeën met de fraaie mozaïeken en schitterend paleizen. Masuleh het traditioneel bergdorpje en het bergdorp Abyaneh waren ook de heel bijzonder.
Vertrekdatum: 09/10/2016
1 Beoordeling: 7
Willy : Iran is een land vol met de meest aardige mensen die ik ooit heb ontmoet > en ik heb er al 74 bezocht, dus...... Prachtige architectuur, schitterende cultuur. Jammer van de strenge dictatoriale overheid die plezier van mensen verbiedt. Dus alle leuke dingen zijn verboden: zingen, lachen, dansen, drinken, waterpijp. Alleen op beschutte plekken kunnen mensen hun plezier in het leven tonen.
Vertrekdatum: 09/10/2016
1 Beoordeling: 7
nadine : Toen ik zei dat ik naar Iran ging waren de eerste en meeste reactie, WAT? Naar waar ga je?? Wat heb je daar verloren? Is het daar veilig? Naar zo een apenland ga ik nooit! etc Wel nu kan ik in eer en geweten zeggen, IRAN is de moeite waard, de mensen zijn ongelofelijk vriendelijk, ze hebben hun gebruiken en gewoonten waarmee je rekening moet houden (bv snuit NOOIT je neus aan tafel, is uitermate onbeleefd in Iran) Ik had ook niet het gevoel dat Big Brother aan het meekijken was, je kleren hoeven helemaal geen maatje groter te zijn en blote voeten in sandalen is geen enkel probleem. Koning Aap zou toch iets meer rekening mogen houden met de vertrek data's van andere groepen, daarmee bedoel ik dat er teveel groepen van koning aap tegelijkertijd in Iran rondtoeren, het "verpruts" een beetje de sfeer. Bij mijn reis waren er nog 3 andere groepen van koning aap. De verplaatsingen zijn soms enorm lang, bij mijn reis waren verplaatsingen van 9u-12u geen uitzondering. Iran is duurder dan je zou voorstellen, het zakgeld dat Koning Aap voorstelt is toch wel aan de lage kant. De entree's zijn voor de toeristen rond de 150.000 tot 200.000 Rial (3,75€ - 5€) op zich niet veel geld maar overal moet je betalen van een stom park tot Persepolis overal vragen ze entree geld. Een middagmaal schommelt tussen de 100.000 Rial (een bord rijst met kip) tot 450.000 Rial ( is zeer luxueus eten!) 1 € = +/- 40.000 Rial anno 28/10/2016 Karavanserai .... pfff daar slaap je in een "cartonnen doos" op de grond! Dus voor oudere mensen of mensen die niet goed kunnen slapen hou er rekening mee. Het hotel dat Koning Aap in TEKAB voor ons heeft uitgekozen is een giller, letterlijk een giller!! Overigens zijn de hotels goed tot zeer goed De Iraanse keuken is geen hoogvlieger, ze zeggen wel dat de mensen heel lekker eten. Alleen heb ik dat niet kunnen meemaken. Het eten is zeer droog en voornamelijk KEBAB, kebab op een stokje, kebab op een spiesje, kebab aan een koordje, kebab los op je bord etc... het sleutelwoord voor de Iraanse keuken is KEBAB en daarmee is alles gezegd.
Vertrekdatum: 02/10/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Zoveel gezien, zoveel ervaringen opgedaan... De reis leek daardoor veel langer dan hij in werkelijkheid is. Iran is een bijzonder land met talloze facetten!
Vertrekdatum: 02/10/2016
0 Beoordeling: 8
Henk : Iran is een bijzonder land om te bereizen, met name de bevolking die zéér vriendelijk, behulpzaam en bereid zijn de te alle tijden te helpen zonder enige bijbedoelingen. Juist de Iraniërs beschouwen het als een eer dat wij hun land komen bezoeken. Daarnaast natuurlijk de uitzonderlijk mooie moskeeën met de fraaie mozaïeken en schitterend paleizen. Landschap, dorpen en steden zijn over het algemeen niet zo fraai, maar je kunt ook niet alles hebben. Als je de gebruiken respecteert is het bezoeken absoluut de moeite waar, zeker nu het nog niet wordt overspoelt door toerisme.
Vertrekdatum: 02/10/2016
0 Beoordeling: 8
Eduardus : Een land met een rijk verleden en dat nog zichtbaar is. Ook de bevolking geeft dat behouden, ondanks het regime van de sjah en de ayatollah's. ZE gaan er onder gebukt. Ze blijven vriendelijk, bereikbaar, uitnodigend. Ik heb van hen veelbegeerd en genoten. Juist tijdens de Ashura, die twee dagen duurde waren veel familie samen en werden bij hen uitgenodigd, ook gegeten, en hadden we met hele families, drie generaties gesprekken. Daarnaast van de musea, cultuur en het landschap
Vertrekdatum: 01/05/2016
1 Beoordeling: 7
Corinne : Iran is een fascinerend land - eindeloos veel rijkdom aan natuur, historie en architectuur. Dat binnen een context van een uniek regime (wat je daar ook van vindt) maakt het een bijzonder boeiende bestemming. Juist nu er zoveel ontwikkelingen gaande zijn.
Vertrekdatum: 01/05/2016
1 Beoordeling: 7
Johannes : De karavanserai was primitief, maar wel aardig. We gingen er echter veel te vroeg naar toe dus we waren er al om 12 uur 's middags. Ik had liever tot 4 uur 's middags in Yazt gebleven want het was maar een uurtje rijden naar de karavanserai en de dag daarvoor toen we in Yazt waren was het vrijdag dus waren alle winkels dicht. Helaas hebben we op zaterdag de hele middag zitten niksen in de karavansarai, terwijl we tot 4 uur 's middags in Yazt hadden kunnen zijn en op zaterdag waren de winkels wel open. In mijn ogen was dit een verspilde dag.
Vertrekdatum: 01/05/2016
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Geweldige ervaring, gastvrijheid is hoog en Iran is zo de moeit waard om al je eventuele vooroordelen overboord te gooien.
Vertrekdatum: 24/04/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : -
Vertrekdatum: 17/04/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Prachtig land, mooie reis.
Vertrekdatum: 17/04/2016
1 Beoordeling: 9
Jan : Iran is een bijzonder prettig land. Vriendelijke en gastvrije mensen. Mensen stellen contact op prijs en praten vrij over hun beleving.Gevoel van absolute veiligheid. Zoals "Onze man in Teheran" al zei; "het land waar niets mag, maar alles kan." Op toerisme zijn ze nog niet echt ingesteld. De bezienswaardigheden waren zeer de moeite waard. Eten is goedkoop, entree daar in tegen is voor de toerist verhoudings gewijs duur.
Vertrekdatum: 03/10/2015
0 Beoordeling: 8
Vera : Je moet voor deze reis wel graag op een autobus zitten. Eveneens wordt van je verwacht dat je die reis zelf goed hebt voorbereid. Bij ontbreken van Nederlandstalige reisgidsen is dat niet vanzelfsprekend.
Vertrekdatum: 03/10/2015
0 Beoordeling: 8
HJM : Als mensen verbaasd vragen wat wij in Iran zoeken, dan is het antwoord: interessante kunst, indrukwekkende opgravingen, prachtige moskeeën en paleizen, lekker eten, maar vooral een hele vriendelijke bevolking en een mooie natuur. Wij hebben onze ogen uitgekeken en genoten. Kortom, Iran is een aanrader!
Vertrekdatum: 03/10/2015
0 Beoordeling: 8
Willem C A : Door de media is Iran niet geheel positief in het daglicht gesteld. dit is zeer onterecht. Lokale bevolking komt betrouwbaar en zeer gastvrij over en ik heb me ook 's avond nooit bedreigd gevoelt. Of ik me in Saudi Arabië ook zo zou voelen?
Vertrekdatum: 05/09/2015
1 Beoordeling: 9
Wim : Ons thuisfront kon niet begrijpen waarom wij naar Iran gingen. Gelukkig hebben we deze prachtige reis toch gemaakt. Het was een onvergetelijke belevenis. Vol sprookjesachtige bezienswaardigheden en vooral ontmoetingen met heel vriendelijke, belangstellende en gastvrije mensen.
Vertrekdatum: 16/05/2015
0 Beoordeling: 8
Pieter Paul : Verrassende inkijk in het leven in Iran. Veel contacten omdat mensen in Iran heel open zijn en ook nieuwsgierig hoe jij tegen Iran aankijkt. Iran moderner dan verwacht; reis heel compleet met alle hoogtepunten uit de geschiedenis van 2500 jaar
Vertrekdatum: 25/04/2015
0 Beoordeling: 8
Ger : Welcome in Iran! En zo voelt het ook.
Vertrekdatum: 25/04/2015
0 Beoordeling: 8
m : Rondreis Iran? Gewoon doen! Je hebt vriendelijke mensen, je hebt nog vriendelijker mensen en je hebt Iranezen! Geweldig land, een echte aanrader!
Vertrekdatum: 25/04/2015
0 Beoordeling: 6
Reiziger : Besef goed het aantal uren die je in de bus doorbrengt, tijdens zo'n lange rondreis van 20 dagen door Iran.
Vertrekdatum: 11/10/2014
0 Beoordeling: 8
Hildegonda : De reis gaat naar steeds mooiere steden. Je verblijft lang genoeg om alle bezienswaardigheden te doen. Je maakt makkelijk contact met de lokale bevolking; zij willen altijd weten waar je vandaan komt. Het bergdorpje Masouleh en Takht-e-Soleiman zijn de hoogtepunten van het noorden. Na het authentieke Kashan en Yazd, is het wennen aan het meer toeristische Shiraz en Isfahan. Maar er is reden waarom deze steden meer toeristen trekken!
Vertrekdatum: 11/10/2014
0 Beoordeling: 8
Jan : Deze boeiende en verrassende reis leert je met andere ogen naar Iran te kijken. Iran is groter, mooier, spannender en complexer dan ik vooraf had bedacht.
Vertrekdatum: 13/09/2014
1 Beoordeling: 7
Manuella : Iran is een prachtige bestemming: mooi landschap, indrukwekkende moskee's en de resten van het oude perzische rijk. Laat je niet afschrikken door het typische Westerse beeld van Iran: overal in Iran hoor je kritische stemmen over de regering opduiken en de jongeren proberen op hun eigen manier met de strenge islamitische regels om te gaan. Trek er ook eens alleen op uit, zo maak je nog veel makkelijker contact met de neiuwsgierige bevolking!
Vertrekdatum: 19/04/2014
1 Beoordeling: 9
Johannes : Bijzonder interessante reis naar een veilig en mooi land met heel mooie dingen te zien en met een alleraardigste bevolking. Goede reisvolgorde eerst naar het noorden en daarna op het einde Shiraz en Estefan als absolute hoogtepunten. Een groep met veel reiservaring en iedereen had tijdens de reis contact met iedereen
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.