Rondreis ZIMBABWE & ZAMBIA - Internationale Kampeerreis
20 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Praktische info

Reisdocumenten

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst. Let op: in verband met het verkrijgen de benodigde stempels aan de grens voor Namibië is het verplicht minimaal 2 lege bladzijden in je paspoort te hebben!

Het kosteloze visum voor Zuid-Afrika krijg je daar bij aankomst op de luchthaven.

Het visum voor Zimbabwe koop je aan de grens. Er is sinds 1 december 2014 een combinatie visum verkrijgbaar waarmee je onbeperkt Zimbabwe en Zambia in en uit kan reizen. De kosten bedragen USD 50 (cash) en de geldigheid van het visum bedraagt 30 dagen. Het is te verkrijgen bij de grensovergang van Botswana naar Zimbabwe. Met dit nieuwe visum bestaat de mogelijkheid om de Victoria Falls ook van de Zambiaanse kant te bezoeken zonder extra visumkosten.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort).

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

De letter “O” komt niet voor op in je paspoort, alleen het cijfer “0” dit is belangrijk i.v.m. het aanvragen van je visa!


BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T HET REIZEN MET MINDERJARIGE KIND(EREN) NAAR ZUID AFRIKA VANAF 1 JUNI 2015
Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten aangescherpt.

Ouders dienen bij vertrek vanuit NL of BE in het bezit te zijn van een origineel geboortecertificaat  van hun kind, in het Engels, waarop de gegevens van beide ouders vermeld zijn. Het betreft niet het gemeentelijk uittreksel, maar de officiële geboorteakte. Ouders moeten ook in het bezit zijn van een internationaal uittreksel van dit document. 
Ouders die met kinderen tot 18 jaar oud reizen, moeten een internationaal uittreksel van het geboortecertificaat aanvragen. Dat dient te gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn. 
Gescheiden ouders die met hun kind willen reizen moeten schriftelijke toestemming meenemen van de andere ouder, tenzij de voogdij slechts bij één ouder ligt. Ook dat moet officieel worden aangetoond. Opa’s en oma’s die met de kleinkinderen op reis gaan moeten van beide ouders toestemming meenemen, plus kopieën van de paspoorten van de ouders en contactgegevens.

Voor meer informatie verwijzen we naar onderstaande website. Via de tweede link kun je de officiële samenvatting van de regelgeving lezen.

http://mijnzuidafrika.nl/article/nieuws/geboorteakte-kinderen-mee-naar-zuid-afrika

Meereizen kind met ouder met andere achternaam

Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

Vluchtinformatie

Vertrekdatum:

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op mijn.koningaap je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.

Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze  reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'.

Bijkomende kosten en zakgeld

Zorg dat je voldoende Rand hebt voor de maaltijden in Johannesburg, eventuele excursies in Johannesburg en voor het kopen van versnaperingen onderweg. Deze zijn niet meegenomen in het zakgeld adviesbedrag.

In Victoria Falls te Zimbabwe kun je het best in cash US$ betalen in een combinatie van kleine coupures (US$ 1,5,10, 20, 50). Geen oude US$ biljetten. Biljetten geprint ná 2004 hebben 'grotere hoofden' en worden overal aanvaard. Biljetten van 100 US$ worden nergens aanvaard. Reischeques zijn moeilijk te innen en hebben een slechte wisselkoers. Creditcard worden op de meeste plaatsen NIET geaccepteerd en er is tenminste een toeslag van 5% bij het gebruik van een creditcard. Je kunt je creditkaart wel meenemen in geval van nood en voor het betalen van excursies in Victoria Falls.

Bagage en kledij

Aangezien je een rondreis maakt waarbij je regelmatig je tas in- en uitpakt is het handig om een soepele reistas of een rugzak met inwendig frame te gebruiken. Het meenemen van een harde of stoffen koffer is NIET toegestaan. Een rugzak met uitwendig frame is niet aan te raden en een reistas met wieltjes heeft weinig nut wanneer je de bagage veelal over zand en grind dient te rijden. Het maximum gewicht van je bagage (reistas) is 15 kilogram. Verder raden we een klein rugzakje, een zogenaamde ‘day-pack’ aan (max. 5 kg).

Je dient een slaapzak en eventueel flanellen lakenzak mee te nemen. Je kunt ook een extra slaapmatje meenemen. Je reist in een 'open' truck (met zijwaartse zeilen die meestal opgerold zijn). Aangezien de zon (begin juni tot half september) pas om 09.00u. de dag begint op te warmen is een winddicht jack en eventueel een muts, sjaal en een paar handschoenen aan te raden.

Wat betreft je kleding en bagage dien je mee te nemen: gemakkelijk wasbare, droogbare en bij voorkeur niet te strijken kleding, t-shirts met korte én lange mouwen (muggen ’s avonds), regenkledij, 2 fleeces die je over elkaar heen kunt dragen (meerdere lagen is beter dan 1 dikke trui), een sarong is eventueel handig, minimaal twee lange broeken waarvan 1 eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!), minimaal twee shorts, opblaasbar nekkussentje (kan tevens dienen als hoofkussen), 1 kleine en middelgrote handdoek, zwemkleding. Wat schoeisel betreft 1 paar goede (gesloten) wandelschoenen (sneakers / sportschoenen / geen zware bergschoenen), stevige sandalen en 1 paar slippers zijn handig voor het douchen. Veelal zit je in de truck met je sandalen aan. Wanneer er onderweg gestopt gewordt voor een wandeling kun je gemakkelijk omwisselen naar wandelschoenen. Fototoestel (+ reservebatterijen), één hoofzaklamp/persoon (+ reservebatterijen), reiswekker, eventueel verrekijker, oordopjes, zonne- en/of reservebril, hoofddeksel en toilettas met de gebruikelijke artikelen zoals tandpasta, shampoo, e.d.
Batterijen kunnen opgeladen worden in Victoria Falls.

Een tweede toilettas of iets dergelijks met elementaire EHBO-middelen (er is ook een EHBO set in de truck maar niet voor 13 personen). Richtingaangevende lijst is: je persoonlijk malaria preventiemiddel (Malarone); ontsmettende zalf voor wonden (Hibitane, Isobetadine); middel tegen diarree (Immodium, Ercefuryl, Norit, evt. ORS); middel tegen braken (Motilium); pijnstillend, koortswerend middel (Perdolan, Apranax); enkele verbandmiddelen en pleisters; middel tegen buikkramp (Buscopan); zonnebrandcrème én zalf ter behandeling van zonnebrand (Fucidin); muggenolie of insect afwerend middel; zalf om het effect van insectenbeten te verzachten (Urtic, Azaron); beschermende zalf voor de lippen; oog- en oordruppels; persoonlijke medicatie.

Accommodatie en transport

Accommodatie

Indien je een landarrangement boekt dan start de internationale groepsreis op dag 3 om 6.30u vanuit de Greenfire Lodge in Johannesburg en eindigt op dag 18 rond 17.00-18.00u in de Greenfire Lodge in Johannesburg. De transfers en overnachtingen op dag 2 en 19 zijn NIET inbegrepen in de prijs van het landarrangement.

Je overnacht 2 nachten in Johannesburg ( indien je een landarrangement hebt geboekt dan bestaat de mogelijkheid om een pre en post tour nacht in de Greenfire Lodge bij te boeken), 2 nachten in Victoria Falls en 1 nacht bij de Great Zimbabwe Ruins in een lodge. Het kamperen (12 nachten) in Zimbabwe en Zambia geeft echt een meerwaarde aan je safari rondreis!
De tenten zijn ruime Zuid-Afrikaanse 2-persoonstenten. Iglovorm (gemakkelijk op te zetten) voorzien van een muskietengaas én van zeer goede kwaliteit. Je slaapt op een veldbed. Indien gewenst kun je nog een extra slaapmatje meenemen.

Deelnemers wordt gevraagd om zelf te zorgen voor hun slaapzak, lakenzak, opblaasbaar kussen en handdoek. Bij aankomst in Johannesburg kun je bij onze lokale agent een goede slaapzak kopen ter waarde van € 40. Wij voorzien verder al het kampeermateriaal: tenten, veldbedden, stoelen met rugleuning, tafel, borden, bestek en dergelijke. Een warme douche en/of douche is niet altijd gegarandeerd op de kampeerplaatsen.

We willen je er op wijzen dat water schaars is in vrijwel geheel Afrika. Houd rekening met deze schaarste door niet uitgebreid te gaan douchen iedere dag. Als je een douche neemt, draai de waterkraan dan dicht als je je aan het inzepen bent. Laat de kraan niet onnodig openstaan als je je tanden poetst. Op die manier bespaar je al gauw een paar liter water.

Reizigers die zich individueel inschrijven, delen de tent met een medereiziger van hetzelfde geslacht.

Voertuig
De truck is speciaal voor deze safaribestemming ontworpen. Deze tot bus omgebouwde vrachtwagen is van alle comfort voorzien. Je zit hoog en hebt een fantastisch uitzicht, wat met name in de wildparken een groot voordeel is.
Kenmerken van de trucks:
- Door de 2 grote ramen uitstekend aan de voorkant uitstekend zicht.
- Grote zijwaartse ramen die neerwaarts (zeer belangrijk) open schuiven
- Ruime, comfortabele zitplaatsen met veiligheidsgordels
- Elke reiziger heeft achterin een individuele 'locker' (eigen hangslot meenemen) voor de reistas (afmetingen circa 40 cm breedte, 60 cm hoog en 90 cm diep)
- Koelingsfaciliteiten - drank kan koel gehouden worden & voedsel is vers.
- Stoeltjes met rugleuning, eettafel, verlichting , kook- en eetgerei wordt meegenomen

Maaltijden
De chauffeur/begeleider kookt de maaltijden. Je krijgt, meestal vroeg in de ochtend, een eenvoudig ontbijt dat bestaat uit: thee en koffie, brood en confituur, muesli, yoghurt en fruit. Af en toe, wanneer er tijd is voor een later ontbijt, kans op een warm ontbijt met roerei, spek of bonen.
Lunch wordt meestal geserveerd bij een picknickplaats langs de kant van de weg. De picknick lunch bestaat uit broodjes en salades (afwisselend rijst, salade, pastasalade, tonijnsalade en een groene salade) die snel en eenvoudig klaar te maken zijn.
Diner: traditionele gerechten, bestaande uit braais (BBQ), potjie (stoofpotje), bobotie (gehakt), spaghetti en vis en kip gerechten.

Je chauffeur doet de inkopen en verzorgt de maaltijden. Van de deelnemers wordt gevraagd om een handje mee te helpen bij het snijden van groenten tot afwassen of opruimen.

De volgende maaltijden vanaf dag 4 tot en met 18 zijn inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Met de volgende uitzonderingen:
Op dag 7 is alleen ontbijt en diner inclusief. Op dag 12 en 16 alleen ontbijt en lunch en op dag 14 en 18 alleen ontbijt.

Kanotocht Zambezi
De eerste overnachting in Gwabi is op een 'normale' camping. De gids zal daar een volledige 'briefing' geven over de kanosafari en zal kistjes geven om je spullen in op te slaan tijdens de overnachtingen langs de rivier. De 2 overnachtingen daarna zetten we ons kamp op aan de oever van de rivier. Dit zijn dus geen campings! We 'wildkamperen' op eilandjes in de rivier, midden in de natuur! Op de laatste dag word je met een boot opgehaald en teruggebracht naar de camping in Gwabi, waar je weer overnacht.

Reisbegeleiding

Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige (of in het geval van onze reizen in Zuidelijk-Afrika Afrikaanssprekende) reisbegeleiders. Koning Aap stelt hoge eisen aan de reisbegeleiding; een reis staat of valt er immers mee. Belangrijke criteria bij het selecteren van onze reisbegeleiders zijn: (uiteraard) ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en – bij voorkeur – actieve kennis van een lokale taal. Speciale trainingen bereiden de reisbegeleiders verder voor op wat de deelnemers van hen verwachten. Onze medewerkers leren waar de Koning Aap reisformule voor staat. Ze worden niet alleen vanuit ons kantoor geïnstrueerd, maar volgen elders een meerdaagse cursus waar ze veel (soms lastige) praktijkgevallen krijgen voorgeschoteld. Een prima mogelijkheid om essentiële ervaring uit te wisselen. Op sommige bestemmingen worden lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders ingezet door onze lokale agenten. Ook deze reisbegeleiders worden ter plaatse door het agentschap getraind. Het functioneren van onze reisbegeleiders evalueren we na iedere reis aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren. Zo hebben wij te allen tijde zicht op hoe onze mensen in het veld opereren!

De primaire taak van onze reisbegeleiding is toezien op een goede logistiek van de reis (vervoer en accommodatie). Ook waakt de reisbegeleiding over het verloop van het programma en over de aandacht die elk onderdeel krijgt. De reisbegeleider organiseert ter plekke een scala aan facultatieve excursies. Daarnaast fungeert hij of zij natuurlijk als centrale vraagbaak. Onze medewerkers kunnen veel vertellen over het land en de plaatselijke gewoonten.

Natuurlijk heeft een reisbegeleider ook niet alles in de hand. Soms is er sprake van overmacht: door overstromingen of aardverschuivingen is de weg versperd, de overheid heeft de treinkaartjes geconfisceerd of het hotel heeft de kamers al weggegeven. Bij dit soort tegenslagen zal de reisbegeleider op zoek gaan naar een alternatief. Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen van de reisbegeleider kan het gebeuren dat de reis toch niet geheel naar je verwachting verloopt. De reisbegeleider hoort dit dan graag van je, zodat er ter plekke naar een oplossing gezocht kan worden.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Koning Aap betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- per reiziger per dag.

Tot slot kun je altijd bij de reisbegeleider terecht als er problemen zijn. Realiseer je wel: een reisbegeleider is geen wandelende encyclopedie. Het is altijd verstandig om een goed reishandboek mee te nemen.

Bewust op reis

Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. En dat willen we ook nog tot ver in de toekomst. Daarom houden wij bij onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens heel leuk! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org

Samenwerkingen

Wij zijn aangesloten bij de SGR en de ANVR. Voor jou als reiziger is dit een veilig gevoel, omdat je bij eventuele problemen altijd kunt terugvallen op deze organisaties.

Ook ons lidmaatschap van het Calamiteitenfonds geeft je de zekerheid dat, bij erkende calamiteiten die niet verzekerd zijn door je reisverzekering, extra kosten vergoed worden.

Verzekeringen

Koning Aap biedt de deelnemers aan haar reizen de mogelijkheid om een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Zoals in onze reisvoorwaarden vermeld staat, stellen we het afsluiten van een reisverzekering verplicht en bevelen we het afsluiten van een annuleringsverzekering dringend aan. Een annuleringsverzekering is overigens ook nog geldig tijdens de reis. Mocht je onverhoopt moeten terugkeren dan kun je op basis van je annuleringsverzekering nog een vergoeding voor de 'niet genoten' vakantiedagen ontvangen.

Allianz Global Assistance beschikt over een eigen alarmcentrale die bij eventuele calamiteiten snel en vakkundig optreedt. Tevens is het onze ervaring dat Allianz Global Assistance eventuele schadeclaims in zeer korte tijd afhandelt.

Hoewel het niet verplicht is om de verzekeringen bij Koning Aap af te sluiten, raden we dit wel aan. Omdat we goed op de hoogte zijn van de af te leggen reisroutes en ter plaatse beschikken over de medewerking van lokale agenten, zijn eventuele problemen makkelijker op te lossen wanneer de reisverzekering via Koning Aap is afgesloten. Een bijkomend voordeel is dat wanneer een reis onverhoopt niet door mocht gaan, de kosten van de afgesloten reis- en/of annuleringsverzekeringen geheel gerestitueerd worden.

Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van je reisgenoot voorkom je zo dat je als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren.

Op onze website en in onze brochure vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijke verzekeringen die Koning Aap aanbiedt.

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Meer informatie en dekkingsoverzicht?
Allianz Global Assistance dekt veel van bovenstaande avontuurlijke excursies wel. Kijk voor meer informatie op Allianz Global Assistance.

Wat verder nog belangrijk is...

We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken.

Persoonsgegevens
Zorg dat je je persoons- en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult, aangezien deze uiteraard nodig zijn voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of deze gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of buitenlandse luchthaven.

Feedback
Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mee te delen. Klachten die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet in behandeling worden genomen.

Aantal deelnemers
Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan hebben wij de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Wij verplichten ons dit uiterlijk drie weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen.

Adventure Specialists BV 
Koning Aap maakt deel uit van een groep avontuurlijke reisorganisaties die vallen onder Adventure Specialists BV. Zij werken op diverse manieren samen om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een van de andere reisorganisaties (Koning Aap Nederland, Koning Aap België, Shoestring Nederland, Shoestring International).

Boek niet te laat
Wacht met het boeken van een reis niet te lang, omdat we een maand voor een reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’. Bovendien kan laat boeken afwijkende vluchtschema’s met bijbehorende vluchttoeslagen, extra transfers en eenpersoonskamertoeslagen met zich meebrengen.

Te Gast In
Een deel van de achtergrondinformatie over je reisbestemming is in deze uitgebreide reisbeschrijving door Informatie Verre Reizen, de uitgever van ‘Te Gast In’, met de grootste zorg samengesteld. Indien deze echter onjuistheden blijkt te bevatten aanvaardt IVR geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie.

Laatste Nieuws
In de uitgebreide reisbeschrijving vind je de meest actuele informatie over onze reizen. In de loop van het jaar kunnen echter veranderingen optreden waardoor mogelijk het dag-tot-dag-programma of het vluchtschema aangepast dient te worden. Uiteraard zoeken we dan altijd naar een zo goed mogelijk alternatief. Al deze veranderingen worden, zodra bekend, vermeld op onze website bij de betreffende reis onder 'Laatste Nieuws'. Indien de inhoud van de uitgebreide reisbeschrijving afwijkt van de informatie in onze algemene brochure, is de beschrijving op onze website bindend.

Verlenging van de reis
Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 50,- per boeking in rekening. 

Bij de verlenging van je reis kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van je boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact met je op om de prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten.

Vaccineren bij je thuis!
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Tenslotte
Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen en prijzen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen en reissommen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Je kunt op onze website kijken voor eventuele wijzigingen.

Adres

BEZOEKADRES KONING AAP NEDERLAND
Entrada 223 1114 AA Amsterdam - Duivendrecht

Email
[email protected]

Telefoon
020-7887700

In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar
Tel: +31 (0)6-53313932

Openingstijden
Ons kantoor is geopend op de volgende tijden:
Maandag t/m zaterdag van 10-17 uur

Afspraak met een landenspecialist
Wil je een afspraak maken met één van onze landenspecialisten, bel dan van tevoren voor een afspraak, zodat je er zeker van bent dat je de juiste persoon te spreken krijgt.

Landinformatie

Meer informatie over ZIMBABWE

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.