Rondreis INDONESIË: SULAWESI
25 dagen - v.a. €3 295 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
7,9
45 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,2
Prijs/kwaliteit: 7,8
Accommodatie: 7,2
Transport: 7,9
Vertrekdatum: 04/10/2017
1 Beoordeling: 7
peter : Heel interessante reis, weinig toeristen gezien. Vriendelijke bevolking. Bijzondere gebruiken. Soms wel vrij primitieve hotels maar ook mooie. Erg behulpzame, lieve reisbegeleider met natuurlijk heel veel kennis van zaken omdat hij zelf in dit land woont. En..overal heerlijk gegeten. Leuke bootreisjes.
Vertrekdatum: 04/10/2017
0 Beoordeling: 8
Wim : Een echte pioniersreis, veel gezien, slechte wegen, basic accommodaties, fijne reisbegeleider (Semi) hij deed stinkend zijn best om het ons naar de zin te maken. Mooie natuur, soms wat lange reisdagen, bootjes oncomfortabel. Kortom een schitterende maar vermoeiende reis.
Vertrekdatum: 05/10/2016
1 Beoordeling: 9
Roel : Prachtige reis! Ook tijdens een eventuele lange reisdag verveel je je niet. Er is altijd iets moois te zien. De bevolking is erg vriendelijk en probeert contact met je te maken. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen. De accomodaties zijn allemaal basic maar wel schoon! En soms slaap je echt op een geweldige plek aan het water! Wij hebben ontzettend genoten van deze pioniersreis, mede dankzij de fantastische reisbegeleiding en chauffeurs!
Vertrekdatum: 05/10/2016
1 Beoordeling: 9
Jet : Prachtige natuur!!!! Vriendelijke bevolking.
Vertrekdatum: 05/10/2016
1 Beoordeling: 9
Eddy : Een prima georganiseerde reis. De lokale Nederlandstalige reisbegeleider Semi Semi was absolute top ! Een reis die elke avontuurlijk ingestelde reiziger zal bevallen.
Vertrekdatum: 07/10/2015
0 Beoordeling: 8
Gerardus : Een fantastische reis, hoewel gepresenteerd als pioniersreis viel dit reuze mee. Je moet je soms aanpassen aan zaken en/of lokale gebruiken en een beetje improviseren. Soms zijn er, door de slechte infrastructuur, lange reisdagen maar dat kan helaas niet anders. Daarnaast betekent het woord reizen natuurlijk verplaatsen en dat is op zo'n groot eiland altijd nodig. Met name Torajaland was indrukwekkend. Maar de reis is een aaneenschakeling van hoogtepunten mede ook door de Sulaweziers die allemaal even vriendelijk zijn.
Vertrekdatum: 07/10/2015
0 Beoordeling: 8
Hendrika : Een mooie gevarieerde reis door een prachtig deel van Indonesie, een aanrader. Complimenten aan de reisbegeleider. Er zijn voldoende mogelijkheden voor het maken van wandelingen en voldoende tijd om er zelf op uit te trekken en te ontdekken als je dat wenst. Het pionierskarakter van deze reis, deze reis valt onder pioniersreizen, vind ik persoonlijk te weinig aanwezig, de accomodaties, vervoersmiddelen, excursies etc etc. zijn veelal al volop ingesteld aan toeristen/reizigers. Maar ondanks dit heb ik absoluut volop genoten van dit prachtig stukje Indonesie met zijn vriendelijke/goedlachse bevolking en mooie afwisselende landschap, eigen cultuur en gewoontes.
Vertrekdatum: 07/10/2015
1 Beoordeling: 7
maria : Torajaland is iets uniek! We hadden het "geluk" een volledige begrafenis van een belangrijk persoon te kunnen bijwonen. Een fantastische en onvergetelijke ervaring.
Vertrekdatum: 07/10/2015
1 Beoordeling: 9
Albert : Reizigers die niet bang zijn voor een prachtig landschap zoals Indië vroeger er uit heeft gezien. Niet bang zijn voor vrolijke, goedlachse en nieuwsgierige bevolking. Niet bang zijn voor heerlijk eten. Niet bang zijn voor andere gewoontes, kortom een reis voor uitdagers.
Vertrekdatum: 02/09/2015
0 Beoordeling: 8
hans : Voor een pioniersreis was het een belevenis, waaraan wel kanttekeningen vast zitten. Natuurlijk beleeft iedereen het op zijn/haar eigen wijze. Ik heb genoten van de natuurlijke omgeving en de culturele "uitwisselingen", die wij onderweg tegenkwamen. De lange reisdagen leken soms, mede door de slechte staat van vnl de bergwegen, op een survivaltocht. Ik realiseer mij dat er niet overal voldoende slaapplaats is voor 17 personen.. Zoveel als info over de volkeren in Zuid- en Centraal - Sulawesi, zo weinig over de Minahassers in Noord-Sulawesi.
Vertrekdatum: 02/09/2015
1 Beoordeling: 7
Albert : Gezien dat dit een pioniersreis was deze goed verzorgd ook bij bepaalde problemen .
Vertrekdatum: 29/07/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Geweldige reis. Andere culturen, andere gewoonten, prachtige natuur. Na afloop weet je weer hoe goed wij het hebben.
Vertrekdatum: 29/07/2015
0 Beoordeling: 8
Elja : Een afwisselende avontuurlijke reis op een eiland waar toerisme nog in de kinderschoenen staat. Het land heeft veel te bieden aan mooie natuur, van meren en bergen tot sawa's en zee. Deze reis biedt een uitstekende mogelijkheid om de bevolking te ontmoeten in hun soms slaperige dorpjes. De duik- en snorkellokaties zijn prachtig. Torajaland met het bijzondere begrafenisritueel, Togean Islands en de Saluopa waterval waren slechts enkele hoogtepunten.
Vertrekdatum: 29/07/2015
0 Beoordeling: 10
Reiziger : Prachtige pioniersreis! Niet geschikt voor iedereen, maar zeker een aanrader voor de avontuurlijke reiziger. Hoogepunten vond ik de trektocht in Torajaland, snorkelen bij de Togean eilanden, de tarsius en kuifmakaken in Tangkoko en de megalieten in de Besoa vallei. En niet te vergeten de vriendelijke bevolking. In Sulawesi is men duidelijk nog niet gewend aan toeristen. Je reist regelmatig door een toeristisch onontgonnen regio. Complimenten ook voor de lokale gidsen in Centraal-Sulawesi en tijdens de trektocht: jullie zijn toppers!
Vertrekdatum: 29/07/2015
0 Beoordeling: 8
Bram : het is een avonturenreis
Vertrekdatum: 22/04/2015
0 Beoordeling: 4
Bert : Sulawesi is een schitterende bestemming (zoals heel Indonesië eigenlijk). Tanah Toraja, de natuur en het snorkelen/duiken zijn geweldig. Wat tegen valt is de (gevaarlijke) conditie van de wegen en daarmee samenhangend de afstanden en reistijden in een busje. Gemiddelde snelheden van 20 km/uur waren geen uitzondering. Mede daardoor acht ik deze reis niet geschikt voor kinderen. Het heen en terug reizen naar Bunaken (verlenging) behoeft verbetering. Heen om 4 uur 's-middags en terug om 9 uur 's-ochtends (terwijl een dag later gemakkelijk mogelijk was) kost twee dagen snorkelen.

Opmerking Koning Aap : Beste Bert,
Dank je wel voor je review. Sulawesi is inderdaad een prachtige bestemming waar nog weinig toeristen komen. Toerisme staat hier, helemaal in vergelijking met andere Indonesische eilanden zoals Java en Bali, nog in de kinderschoenen. Wegen zijn wisselend van kwaliteit, de snelheid waarmee gereden kan worden wordt vaak bepaald door de voertuigen voor je op de weg en accommodatie is in beperkte mate aanwezig. Om deze reden is Sulawesi ook nog een echte pioniersbestemming en ideaal voor mensen die graag het avontuur aangaan en zich van de gebaande paden willen begeven. Het is inderdaad ook geen bestemming die geschikt is voor kinderen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.