header image

Rondreis INDIA: PUNJAB, JAMMU, KASHMIR EN LADAKH

22 dagen - v.a. € 2.695,- Boek nu

Excursies Rondreis INDIA: PUNJAB, JAMMU, KASHMIR EN LADAKH

8,1 (67)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de Indiase rupee. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Amritsar - Pakistaans-Indiase grens

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Tijdens deze excursie ga je in de avond naar de Pakistaans-Indiase grenspost Wagah (28 km van Amritsar), waar je veel ceremonieel vertoon ziet met het wisselen van de wacht en het neerhalen van de vlaggen. Er is zelfs een tribune aanwezig om het allemaal te bekijken

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
18:30-20:00 uur - Bezoek aan de Wagah grens

Inbegrepen: vervoer
Niet inbegrepen: entreegelden, cameratoeslagen en fooi voor chauffeur

Delhi - Stadstour

Ter plaatse boekbaar € 14,-

Tijdens de stadstour door Delhi zal het volgende worden bezocht:
New Delhi: Hamayun's Tombe, India Gate en Sikh Tempel (Bangla Sahib)
Oud Delhi: Raj Ghat, Jama Mashid, Rode Fort (fotostop)

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie 11:00 uur
Einde excursie 17:00 uur

Inbegrepen: vervoer en de Engelstalige gids
Niet inbegrepen: entreegelden, camera toeslagen en fooi voor de gids

Jammu – Sightseeing, halve dag

Ter plaatse boekbaar € 29,-

In een halve dag bezoek je in Jammu het 3000 jaar oude Bahu Fort, dat een kleine Kali tempel huisvest. Ook een kleine kleurrijke markt en Azië’s grootste ondergrondse aquarium staan op het programma.

Excursietijd is in overleg met de reisbegeleiding.

Inbegrepen: airconditioned vervoer, entreegelden en Engelssprekende gids
Niet inbegrepen:, cameratoeslagen en fooien

Jammu – Sightseeing, hele dag

Ter plaatse boekbaar € 29,-

Je bezoekt in Jammu het 3000 jaar oude Bahu Fort, dat een kleine Kali tempel huisvest. Ook een kleine kleurrijke markt en Azië’s grootste ondergrondse aquarium staan op het programma,evenela de Raghunath Ji Tempel en het Amar Singh paleis.

Excursietijd is in overleg met de reisbegeleiding.

Inbegrepen: airconditioned vervoer, entreegelden en Engelssprekende gids
Niet inbegrepen:, cameratoeslagen en fooien

Ladakh - Driedaagse trektocht

Te boeken voor vertrek € 129,-

Tijdens de driedaagse wandeltocht loop je door het woeste berglandschap van Ladakh, Het is een streek waar weinig of geen mensen wonen. De bagage wordt vervoerd met de auto. Bagage die niet mee hoeft op de trektocht, stal je in het hotel in Leh. Zelf draag je je dagrugzakje met daarin je camera, een fles water en een sweater of truitje. Voor de lunch krijg je een lunchbox mee, dus zorg voor wat extra ruimte in je dagrugzak. Er gaat een gecertificeerde lokale berggids mee. De meereizende kok kookt voor je, waarbij rekening gehouden wordt met onze westerse maag. Er zijn 2 ontbijten, 2 lunches en 2 diners inbegrepen tijdens de trektocht. Je overnacht twee nachten in een tentje. Wij zorgen voor een matrasje, zelf zorg je voor een slaapzak.

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Leh te besteden hebt.
NB: Aangezien er ook in Ladakh wordt gewerkt aan een betere infrastructuur (fijn voor de mensen die hier wonen) zijn er af en toe stukjes dat je even over het asfalt loopt.
NB: Op zich is deze wandeling niet bijzonder zwaar. Toch kunnen de hoogte, de warmte en het gebrek aan schaduw de trekking zwaarder maken. Je conditie moet dan ook redelijk tot goed zijn.

Hier een korte beschrijving. De genoemde wandeltijden zijn slechts een indicatie.

Dag 16: Leh - Likir - Yangtang
Je rijdt eerst met eigen vervoer in zo'n anderhalf uur al vroeg in de ochtend naar Likir (3500 m). Vandaar uit volg je onze gids te voet over rotsige geitenpaadjes. Al snel laat je de groene omgeving achter je en kom je in een droog maanlandschap, als je de Pobe La (La = Pas) oversteekt van 3550 m. De groene bomen en velden van het dorpje Sumdo (3470 m) komen dan al snel in zicht. Je steekt over een houten brug het riviertje Saspol Tokpo over en passeert dan het uit één huis bestaande dorp. Dan wordt het weer even flink klimmen in een desolaat landschap naar de volgende pas op 3650 m, de Charatse La. Van daar is het nog zo'n 35 minuten lopen naar het eerste tentenkamp in Yangtang, een pittoresk, lemen dorp (3600 m). In de tijd dat je er reist, zijn de bewoners druk in de weer met het binnenhalen van de oogst. 's Avonds bereidt onze kok een stevige lokale maaltijd aan een snelstromend riviertje. De totale looptijd van Likir naar Yangtang is ca. vijf uur.

Dag 17: Yangtang - Hemis Shukpachu
Je loopt in circa 4 uur naar Hemis Shukpachu. Vanuit Yangtang loop je eerst even naar beneden en steekt de rivier Wuleh Tokpo over. Dan loop je omhoog naar de volgende pas van 3750 m, de Sarmanchan La. Vanaf de pas zie je het dorpje Hemis Shukpachu (3600 m) al liggen. Het tentenkamp is gelegen vlak naast een guesthouse en een winkeltje.
Het rustige dorpje Hemis Shukpachu en haar omgeving zijn erg fotogeniek, en dus leuk om zelf 's middags te gaan verkennen. Er zijn een klein klooster en twee kleine winkeltjes, maar verwacht daar niet te veel van.

Dag 18: Hemis Shukpachu - Ang - Leh
Je loopt naar Ang, in totaal zo'n 3 à 4 uur. Eerst ga je geleidelijk naar een kleine pas (3710 m) en daarna zigzaggend naar beneden met uitzicht over de vallei met bergen in allerlei pastelkleuren: rood, geel, roze, paars, groen, bruin. Een feest voor het oog. Verderop zigzag je weer vrij steil omhoog naar de volgende pas van 3750 m, de Lago La ofwel Meptek La. Dan komt het dorpje Ang, dat er meer welvarend uitziet dan de vorige plaatsjes, door de mooie velden en bomen.

Na aankomst in Ang reis je per auto terug naar Leh, waar je overnacht, samen met de overige groepsleden die niet gekozen hebben voor deze trektocht.

Leh – Kloosters van Chemrey, Taktok, Matho en Spituk

Ter plaatse boekbaar € 47,-

Tijdens deze excursie bezoek je per jeep Chemrey, Taktok, Matho en Spituk. Bij het klooster van Chemrey komen zelden toeristen. Dit is een klooster van de Drukpa orde en het werd gebouwd om de dood te herdenken van koning Singge Namgyal in 1645. Er zijn mooie boeddhistische beeltenissen op de wanden van de gebedsruimte te zien, die vaak met genoegen geshowd worden door de vriendelijke monniken.
Taktok Gompa is een klein interessant klooster, rond een grot gebouwd. Het is het enige klooster van de Nyingmapa sekte in Ladakh, de oudste Tibetaanse kloosterorde. Jaarlijks vindt er een mooi kloosterfestival plaats.
Spituk Gompa ligt op een heuvel, 10 km westelijk van Leh. Matho Gompa is een klooster 26 km zuidoostelijk gelegen van Leh. Het heeft een spectaculair uitzicht op het maanlandschap van Ladakh.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 Vertrek vanuit het hotel
15:00 Terug naar het hotel

Inbegrepen: vervoer per jeep
Niet inbegrepen: entreegelden, cameratoeslagen en fooi

Leh – Kloosters van Shey, Thikse, Hemis en Stok

Ter plaatse boekbaar € 47,-

Tijdens deze excursie bezoek je de kloosters van Shey, Thikse, Hemis en Stok.
Shey Gompa is het oude zomerpaleis van de koningen van Ladakh. In een vijver zwemmen heilige vissen en er zijn een kleine bibliotheek, een collectie thangka’s en een 12 meter hoog mooi Boeddhabeeld van de Shakyamuni, gemaakt van koper met bladgoud (het grootste van deze regio). Buiten het klooster liggen veel manistenen en kleine chörtens (gebedstorentjes).
Iets verderop is het schitterend gelegen Tikse Gompa, het klooster ligt mooi tegen een heuvel aangeplakt. Onderaan de heuvel is een lange manistenenmuur. Dit gerestaureerde klooster behoort tot de Gelukpa orde (Geelmutsen). Overal zijn hier gebouwtjes, tempeltjes, chörtens. Je ziet er een belangrijke collectie van Tibetaanse boeken in de bibliotheek en een 15 meter hoog beeld van de Maitreya, de toekomstige Boeddha. Het klooster is mooi beschilderd met allerlei motieven en voorstellingen. Vanaf het dak van het kloostercomplex heb je een mooi uitzicht over de vallei en de dorpjes beneden.
Hemis Gompa ligt in een lieflijke vallei met kabbelende beekjes. Het klooster heeft enkele schitterende ruimtes, waar monniken bidden of mediteren. Dit klooster van de Drukpa orde is gesticht in de vroege 17de eeuw en is een belangrijk klooster, ook voor Ladakhi boeddhisten. Eenmaal in hun leven moeten ze hier geweest zijn. Thangka’s zijn religieuze afbeeldingen die gebruikt worden om te mediteren en standaard in alle tempels hangen. De grootste thangka in Ladakh, meer dan 12 m lang, is in Hemis. Deze wordt maar eens per 12 jaar tentoongesteld! Het klooster is ook beroemd om haar festival met maskerdansen dat er wordt gehouden.
Het Stok Paleis (Stok Gompa) ligt vanuit Leh 16 km stroomopwaarts aan de overkant van de Indus. Dit paleis huisvest de voormalige koninklijke familie van Ladakh, maar een deel is opengesteld als museum, dat vooral thangka's tentoonstelt.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 Vertrek per jeep vanuit het hotel
15:00 Terug naar het hotel

Inbegrepen: vervoer per jeep
Niet inbegrepen: entreegelden, cameratoeslagen en fooi

Srinagar – Sightseeing

Ter plaatse boekbaar € 24,-

Tijdens deze excursie vaar je per ‘shikara’ over het Dalmeer. Ook bezoek je de Mughal Gardens en de Shakara Charaya Tempel, die een mooi zicht biedt over Srinagar.

Excursietijd is in overleg met de reisbegeleiding.

Inbegrepen: airconditioned vervoer, entreegelden en Engelssprekende gids
Niet inbegrepen:, cameratoeslagen en fooien