Rondreis INDIA: SIKKIM EN ORISSA
28 dagen - v.a. €2 495 Boek nu

Excursies Rondreis INDIA: SIKKIM EN ORISSA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de Indiase rupee van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Bhubaneshwar – Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 13

De hoofdstad van Orissa is een ontspannen, groene stad die zich over een groot gebied verspreidt. Bhubaneshwar betekent 'heer van de schepping'. Het is één van de 1008 namen van Shiva en de stad is dan ook van oudsher gewijd aan deze god. Behalve de tempels zijn er verschillende interessante bezienswaardigheden in de stad. Je bezoekt tijdens deze excursie o.a. Bindu Sagar, een kunstmatig tempelmeer dat ook vandaag de dag nog dienst doet bij tal van rituelen. De Lingaraja Mandir is de grootste en belangrijkste tempel van de stad. Op het ommuurde tempelterrein staan 180 tempels en schrijnen. Jammer genoeg worden alleen hindoes toegelaten tot het tempelterrein, niet-hindoes moeten genoegen nemen met een blik vanaf een platvorm dat aan de noordelijke zijkant van de tempel is gebouwd. Ook bezoek je het Orissa State Museum, waar een overzicht getoond wordt van onder meer archeologische vondsten en tribale kunsten.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie: 09:00 uur
Einde excursie: 13:00 uur

Inbegrepen: vervoer, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: entreegeld en, fooien

Bhubaneshwar naar Kolkata - Binnenlandse vlucht inclusief transfer

Boeken voor vertrek (€ 136)

Je kunt ervoor kiezen om het traject tussen Bhubaneshwar en Kolkata af te leggen per vliegtuig (in plaats van de trein). Wij zorgen voor de vlucht van Bhubaneshwar naar Kolkata en het transfer van de luchthaven in Kolkata naar het hotel. Je verblijft 1 nacht langer in Kolkata. Als je dit wilt, geef dat dan door bij de boeking van je reis. Kies je voor een eenpersoonskamer voor de extra nacht in Kolkata, geef dat dan aan op je boekingsformulier in het vakje ‘opmerkingen’. De toeslag voor een eenpersoonskamer is € 59.

Darjeeling – Bezoek HMI, Dierentuin en Tibetaans Vluchtelingencentrum

Ter plaatse boekbaar voor € 14

Je bezoekt het Himalayan Mountaineering Institute (HMI). Het is de internationaal gereputeerde school voor bergbeklimmen waar Tenzing Norgay tot zijn dood studenten begeleidde. Hij was de Nepalese sherpa die, samen met Edmund Hillary, als eerste in 1953 de top van de Mount Everest bereikte. In de tentoonstelling zie je o.a. het materiaal dat de beide klimmers tijdens hun expeditie gebruikten.
De dierentuin (Darjeeling Zoological Gardens) huisvest enkele zeldzame diersoorten, zoals het sneeuwluipaard, Siberische tijgers, yaks en rode panda’s.
In het Tibetaanse Vluchtelingencentrum van Darjeeling (opgericht in 1959) wonen circa 650 mensen. Er zijn onder andere een weeshuis, een verzorgingstehuis en een school gevestigd. Een flink deel van de inkomsten om het centrum draaiende te houden komt van giften en van de verkoop van zelfgemaakte souvenirs (kunstvoorwerpen, sieraden, tapijten).

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie: 09:00 uur
Einde excursie: 13:00 uur

Inbegrepen: vervoer, Engelstalige gids, entreegeld
Niet inbegrepen: fooien

Darjeeling – Tiger Hill

Ter plaatse boekbaar voor € 12

Tot de mooiste dingen die je in Darjeeling kunt doen behoort het beleven van de zonsopgang op Tiger Hill (2590 m). Als de eerste stralen van de zon de top van de Kanchenjunga beschijnen dan is dat een magisch moment. Op heldere dagen is zelfs de Mount Everest te zien.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie: 04:00 uur
Einde excursie: 07:00 uur

NB: Het exacte tijdstip dat je vertrekt van het hotel wordt ter plaatse door je reisbegeleider bekend gemaakt en is uiteraard afhankelijk van het moment van zonsopkomst. De excursie neemt ongeveer drie uur in beslag.

Inbegrepen: vervoer, Engelstalige gids, entreegeld voor de uitkijktoren
Niet inbegrepen: fooien

Darjeeling – Toy Train en Ghoom Gompa

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Je maakt een rit per Darjeeling Himalayan Railway, kortweg ‘Toy Train’ genoemd. Deze stoomtrein staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een niet te missen attractie als je in Darjeeling bent. De smalspoorweg loopt van Darjeeling naar Siliguri en is 88 kilometer lang. Het treintje wordt voortgetrokken door de originele stoomlocomotief en neemt je al zigzaggend mee door een prachtig berglandschap. Je stapt in Darjeeling in en reist mee tot Ghoom.
In Ghoom bekijk je vervolgens de Gompa (= klooster), die in 1850 gesticht werd door een Tibetaanse monnik van de orde der Geelkappen. Als je het klooster betreedt moet je je schoeisel bij de entree laten staan. Binnen is het donker en bij het licht van de yakboterkaarsjes zie je de prachtige muurschilderingen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie: 09:30 uur
Einde excursie: 12:00 uur

Inbegrepen: vervoer, Engelstalige gids, rit per Toy Train van Darjeeling naar Ghoom Gompa, entreegeld voor het Ghoom-klooster
Niet inbegrepen: fooien

Gangtok – Tsomgo-meer

Ter plaatse boekbaar voor € 37

Het ovale Tsomgo-meer (ook wel Changu-meer genoemd) ligt op circa 40 km vanaf Gangtok, de Chinese grens ligt hemelsbreed slechts 5 km verwijderd. Het meer ligt op een hoogte van 3780 meter en is meestal bevroren gedurende de wintermaanden tot half mei.

NB: Voor deze excursie is een permit vereist. Om dit permit te verkrijgen heeft je reisbegeleider het volgende nodig: ingevuld aanvraagformulier (wordt uitgereikt in India), kopie van je paspoort, kopie van je visum en een pasfoto.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie: 08:00 uur
Einde excursie: 14:00 uur

Inbegrepen: vervoer, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: fooien

Kolkata - Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 27

Vanaf 1772 tot 1911 was Calcutta de hoofdstad van Brits-Indië. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw veranderde het stadsbestuur de naam naar het oorspronkelijke dorpje dat daar ooit lag: Kolkata. Sinds 2001 is het de officiële naam. Tijdens de stadstour door Kolkata zal het volgende worden bezocht: Victoria Memorial, Sint Paul's Kathedraal, Belur Math, Kali Tempel en Dakshineswar Tempel.
Omdat deze excursie een vol programma heeft, kan het incidenteel voorkomen dat niet alle genoemde plaatsen kunnen worden bezocht.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie: 08:30 uur
Einde excursie: 17:00 uur

Inbegrepen: airconditioned vervoer en de Engelstalige gids
Niet inbegrepen: entreegelden, camera toeslagen en fooien
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.