header image

Rondreis GHANA

15 dagen - v.a. € 2.395,- Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis GHANA

  1. Heb ik een visum nodig voor Ghana?
  2. Heb ik een wereldstekker nodig?
  3. Heb ik inentingen nodig voor Ghana?
  4. Is er wifi tijdens de reis?
  5. Kan er in het regenseizoen door Ghana gereisd worden?
  6. Kan er vegetarisch gegeten worden in Ghana?
  7. Kan ik geld wisselen en/of pinnen in Ghana?
  8. Kan ik gemakkelijk fotograferen in Ghana?
  9. Wat is het tijdsverschil met Nederland?

Heb ik een visum nodig voor Ghana?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor Ghana nodig.

Het visum van Ghana moet persoonlijk worden aangevraagd, door degene voor wie het visum bestemd is. Hierin kan helaas niet in geassisteerd worden. Voor meer informatie en het visum zelf willen wij u verwijzen naar de ambassade van Ghana in Den Haag, telefoon 070 3384384 of 
www.ghanaembassy.nl

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik inentingen nodig voor Ghana?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Is er wifi tijdens de reis?

In veel accommodaties is er een mogelijkheid om al dan niet betalend gebruik te maken van Wifi. Hou er rekening mee dat het netwerk soms overbelast kan zijn of de verbinding minder goed kan werken dan in Nederland/België. 

Kan er in het regenseizoen door Ghana gereisd worden?

In de zomermaanden is er een regenseizoen. Dat betekent dat er aan het eind van de dag of vroeg in de ochtend een flinke bui valt. Reizen is dit seizoen is prima te doen. De wegen in Ghana zijn over het algemeen goed.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Ghana?

Ghanezen zijn echte vleeseters. Het begrip vegetariër is inmiddels al wel bekend in de wat meer toeristische plekken maar vleesvervangers kennen ze niet. Vaak wordt het vlees weggelaten of uit de saus geschept en bieden ze je een ei als alternatief aan.

Kan ik geld wisselen en/of pinnen in Ghana?

In Ghana kun je het beste terecht met cash euro's die je in iedere grote stad kan wisselen. Het wisselen van travellercheques is tijdrovende bezigheid. Pinnen is in Ghana beperkt mogelijk. Je kan met een Nederlnds pasje met Cirrus of Maestro logo alleen pinnen bij de Stanbic Bank en de Commercial bank. Let op: het kan voorkomen dat de ATM's niet werken.

Kan ik gemakkelijk fotograferen in Ghana?

Ghana staat bekend om hun prachtige bevolkingsgroepen die iedereen graag op de foto wil hebben. Je zult merken dat sommige mensen het er leuk vinden om gefotografeerd te worden, anderen kunnen het absoluut niet waarderen. Hoe dan ook getuigt het van respect eerst te informeren of men wel op de foto wil. Wat ook altijd helpt is een praatje maken, een sinaasappeltje kopen en vervolgens vragen of je een foto mag maken.

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

Tijdens onze zomertijd is het in Ghana 2 uur vroeger
Tijdens onze wintertijd is het in Ghana 1 uur vroeger
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.