Rondreis FILIPIJNEN
22 dagen - v.a. €2 995 Boek nu

Excursies Rondreis FILIPIJNEN

Hieronder vind je een overzicht van ter plaatse aangeboden excursies. De vermelde prijzen zijn gebaseerd op de deelname van minimaal 7 deelnemers, tenzij anders vermeld. De prijs is gebaseerd op een prijs in Filipijnse peso (door koersschommelingen kan de prijs soms dus veranderen). Entreegelden zijn exclusief (tenzij expliciet genoemd). Tijdens feestdagen kunnen de prijzen verhoogd worden.

Batangas – Taalvulkaan

Ter plaatse boekbaar voor € 27

De Taalvulkaan ligt als een eiland midden in het schilderachtige Taalmeer (dat de kern vormt van een kolossale oude krater) en heeft zelf ook een klein groen kratermeer. Naar zeggen is het de kleinste actieve vulkaan ter wereld. Je vaart met een bangka in 20 minuten naar het eiland. Daarna is het 45 minuten lopen over een niet al met moeilijk pad naar het uitzichtpunt over het groene kratermeer. Daarna wandel je terug en steek je opnieuw per bangka het meer over.

Inbegrepen: transfer, boottocht, entreegeld, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: fooi

Bohol – Chocolate Hills en Spookdiertjes Reservaat

Ter plaatse boekbaar voor € 41

Een gecombineerde excursie naar de befaamde Chocolate Hills en het Spookdiertjes Reservaat. Het bedreigde Filipijns spookdiertje, ook wel tarsier genoemd, behoort met zijn 8 tot 16 centimeter tot de kleinste primaten ter wereld. Het kenmerkt zich door de schotelvormige ogen die buiten proportioneel zijn ten opzichte van het kleine lichaam. Tijdens een korte wandeling in het Tarsier Sanctuary (Spookdiertjes Reservaat), een 140 hectare groot bos, sta je oog in oog met een spookdiertje.

De 1776 Chocolate Hills zijn een van de meest gefotografeerde landschappen in de Filipijnen. Van maart tot juni kleuren de grassen op de heuvels chocoladebruin, maar ook in groene staat bieden de Chocolate Hills adembenemende vergezichten.

Inbegrepen: transfer per (mini)bus, entreegelden, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Bohol – Chocolate Hills, Spookdiertjes Reservaat en mountainbiking

Ter plaatse boekbaar voor € 109

Een gecombineerde excursie naar de befaamde Chocolate Hills en het Spookdiertjes Reservaat. Je verkent deze trip Bohol deels per bus en deels per mountainbike. Je rijdt door dorpjes, langs rijstvelden en ontelbaar veel palmbomen.

Het bedreigde Filipijns spookdiertje, ook wel tarsier genoemd, behoort met zijn 8 tot 16 centimeter tot de kleinste primaten ter wereld. Het kenmerkt zich door de schotelvormige ogen die buiten proportioneel zijn ten opzichte van het kleine lichaam. Tijdens een korte wandeling in het Tarsier Sanctuary (Spookdiertjes Reservaat), een 140 hectare groot bos, sta je oog in oog met een spookdiertje.

De 1776 Chocolate Hills zijn een van de meest gefotografeerde landschappen in de Filipijnen. Van maart tot juni kleuren de grassen op de heuvels chocoladebruin, maar ook in groene staat bieden de Chocolate Hills adembenemende vergezichten.

Inbegrepen: transfer, entreegelden, Engelstalige gids, lunch en snacks, huur mountainbike en helm
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Bohol – Dolfijnen spotten en Balicasag

Ter plaatse boekbaar voor € 67

Al om 5.00 uur verlaat je je hotel en gaat per motorboot de zee op. Voor de kust zijn namelijk regelmatig dolfijnen en walvishaaien te zien. We wagen een poging deze dieren te spotten. Na een uurtje of twee varen leg je aan op het eiland Pamilacan, voor het ontbijt en het witte zandstrand. Rond 10.00 uur vaar je naar Balicasag, een klein ovaalvormig eiland met palmbomen en volledig omringd door een wit zandstrand. Je kunt de rest van de dag naar eigen believen spenderen. Je kunt bijvoorbeeld snorkelen of gewoonweg relaxen. Het spotten van rifhaaien en schildpadden schijnt niet ongewoon te zijn bij Balicasag.

Inbegrepen: transfer, boottocht, lunch, entreegeld, Engelstalige gids, huur snorkelspullen
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Bohol – Vuurvliegjes op de Abatanrivier en diner

Ter plaatse boekbaar voor € 33

Je vaart over de Abatanrivier, met een labyrint van mangrovebomen. Trekpleisters zijn de vuurvliegjes, die je het best ziet net voor de schemering. Schitterende en flikkerende insecten, ook wel bekend als ‘Fireflies’. Je dineert bij de Abatanrivier. 
NB: Je kunt ter plekke ook een kajak huren, dit kost circa € 13.

Inbegrepen: transfer, boottrip, Engelstalige gids, diner
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Cebu-stad – Fietsen op Olango

Ter plaatse boekbaar voor € 72

Je maakt een fietstocht over het autovrije eilandje Olango. In het vogelreservaat leven meestal veel vogels, hoewel ze soms naar koelere oorden trekken. De beschermde wetlands zijn bijzonder. Het ondiepe waterrijke gebied kent veel mangrove en is ook een kraamkamer voor de oceaan. Je ziet vaak duizenden kleine visjes als je rondkijkt in het watergebied. Vergeet je zwemspullen niet!

Inbegrepen: transfer van hotel naar ferry v.v., ferry oversteek, lunch en snacks, Engelstalige gids, huur snorkelspullen, fietshuur
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Manila – Corregidor

Ter plaatse boekbaar voor € 70

Je maakt een ‘join in’ dagexcursie naar het eiland Corregidor (er gaan ook andere deelnemers mee buiten je Koning Aap groep). (er gaan ook andere deelnemers mee buiten je Koning Aap groep). Je vaart per ferry naar het kleine eiland aan de ingang van de Baai van Manila. Bij aankomst wacht er een Engelssprekende gids op je die je langs de bezienswaardigheden voert. Corregidor is vooral bekend als laatste bastion op de Filippijnen van het Amerikaanse leger in 1942. Er zijn veel militaire installaties en ruïnes uit de Tweede Wereldoorlog. Corregidor werd ook onder het Spaanse bewind gebruikt als uitvalsbasis voor de vloot van Legazpi en diende ter bescherming van de baai, als gevangenis en douane. Vanwege de vele fortificaties en het rotsachtige landschap wordt Corregidor ook The Rock genoemd.

Inbegrepen: transfer, Engelstalige gids, buffet lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Manila – Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 29

Intramuros is het oude ommuurde deel van de hoofdstad, dat uit de Spaanse tijd stamt. Aan de buitenkant is de San Augustin kerk misschien niet al te aantrekkelijk, het sierlijke interieur maakt een bezoek meer dan waard. Fort Santiago, dat tegenwoordig fungeert als museum, staat ook in Intramuros. De Spaanse erfenis en de herinnering aan dé lokale held José Rizal worden hier voor het publiek geconserveerd. De Manila Kathedraal werd in 1981 door paus Johannes Paulus II verheven tot basiliek. In Binondo, het oudste ‘Chinatown’ ter wereld, bezoek je de gelijknamige kerk. Je maakt een stadstour waarbij de belangrijkste monumenten van Manila bezoekt.
* Musea zijn op maandag gesloten.

Inbegrepen: vervoer, entreegelden, Engelstalige gids, buffet lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Manila – Stadsverkenning per bamboe fiets

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Een sociaalecologisch bedrijf in de wijk Intramuros bouwt de zogenaamde duurzame ‘Bambike’ door middel van fair-trade arbeid. Samen met een gids fiets je door de oude straten van Intramuros, het oude ommuurde deel van de hoofdstad, dat uit de Spaanse tijd stamt. Je vindt hier de Manila Kathedraal en de San Augustin kerk. Fort Santiago, dat tegenwoordig fungeert als museum, staat ook in Intramuros. De Spaanse erfenis en de herinnering aan dé lokale held José Rizal worden hier voor het publiek geconserveerd.

Inbegrepen: transfer, huur ‘bambike’ en fietshelm, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: fooi

Puerto Princesa – Batak Cultural Village

Ter plaatse boekbaar voor € 52

De Batak zijn een van de vele volkeren die in de Filipijnen leven. Helaas zijn er nog slechts ongeveer 300 leden van deze uitstervende stam over. Dit Batak dorp ligt op een uur rijden van Puerto Princesa. Het programma in het ‘Batak Cultural Village’ kan per dag verschillen, maar vaak verloopt een bezoek als volgt. Bij aankomst word je verwelkomd met inheemse muziek. Je ziet traditionele dans en rituelen en krijgt een demonstratie van jachtvaardigheden (blaaspijp, pijl en boog) en het verzamelen van honing uit een boom. Er worden voorwerpen tentoongesteld uit de cultuur van de Batak, zoals kleding, gebruiksvoorwerpen, jachtgereedschap en handwerk. Uiteraard zijn er souvenirs te koop.
* Minimum 8 personen

Inbegrepen: transfer, entreegeld, picknick lunch, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Puerto Princesa – Dolfijnen spotten

Ter plaatse boekbaar voor € 27

Voor de kust van Puerto Princesa leven veel dolfijnen. De langsnuitdolfijn of spinnerdolfijn is een dolfijnensoort die voorkomt in tropische wateren over de gehele wereld. De naam spinnerdolfijn dankt hij aan de sprongen die hij uit het water maakt, waarbij hij regelmatig als een balletdanser om zijn lengteas spint. Je gaat met lokale vissers van de ‘Barangay Tulingan Fishermen’s Association’ op zoek naar langsnuitdolfijnen. Met enig geluk spot je ook een walvis.
* Alleen mogelijk van april tot oktober

Inbegrepen: transfer, boottocht, snacks, entreegeld, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Puerto Princesa – Eilandhoppen in Hondabaai

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Ontdek de azuurblauwe en kristalheldere wateren en de schitterende eilanden van Hondabaai, met namen als Zeester-, Pandan- of Slangeneiland. Je uitzicht onderweg lijkt zo uit een reisbrochure te komen, waarvan je eerst steeds dacht dat alle foto’s waren bewerkt. Nu je in Hondabaai bent zie je dat fotoshoppen helemaal niet nodig is. Witte stranden, palmbomen, lagunes, koraalriffen, ze zijn allemaal echt. Wil je de rijke onderwaterwereld ervaren, ga dan even snorkelen. Geniet van een smakelijke maaltijd op het strand of relax in een hangmat. Aan het eind van de dag vaar je terug naar Puerto Princesa.

Inbegrepen: transfer, boottocht, entreegeld, Engelstalige gids, buffet lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Puerto Princesa – St. Paul Underground Nationaal Park

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Het St. Paul Underground Nationaal Park is volgens veel reizigers een must see in de Filipijnen. Hier is de (vermoedelijk) langst bevaarbare onderaardse rivier ter wereld nabij het strandplaatsje Sabang. De rivier is 8,2 kilometer lang (4 kilometer daarvan zijn makkelijk te bevaren) en loopt door een spectaculaire grot om direct in de Zuid-Chinese Zee uit te monden. De boottrip door de duistere spelonken van de kalkstenen grot is een van de absolute hoogtepunten van Palawan. De bootsman peddelt je over de rivier en wijst op de vreemde rotsformaties. Je ziet rondfladderende vleermuizen en zwaluwen.

Inbegrepen: transfer, boottocht, entreegeld, Engelstalige gids, buffet lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Sagada – Verkenning omgeving

Ter plaatse boekbaar voor € 6

In het bergdorpje Sagada begraaft de Ibaloi stam al eeuwenlang zijn doden in de omliggende grotten en in hangende doodskisten aan steile rotswanden. In de Lumiang grot zijn meer dan 100 doodskisten opgestapeld bij de ingang van de grot. De oudste is waarschijnlijk al zo’n 500 jaar oud. De Sumaging grot wordt ook wel “Grote Grot” genoemd. Indrukwekkende stalagmieten en stalactieten versieren de onderaardse gewelven. Ook de Echo vallei en Bokong waterval staan op het programma.

Inbegrepen: transfer, entreegeld Lumiang en Sumaging, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.