Rondreis ETHIOPIË
30 dagen - v.a. €2 495 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,0
131 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,5
Prijs/kwaliteit: 7,5
Accommodatie: 6,6
Transport: 6,9
Vertrekdatum: 08/10/2016
1 Beoordeling: 7
Jacobus : Fijne maar vermoeide reis. (30 dagen reis) Accomodaties zijn sober. Pinnen kan overal tot Abra Minch dan voorraad geld bij je hebben. Handtrekker bij je in de koffer, Douch en WC altijd in 1 ruimte waardoor altijd alles nat is. Eten is overal lekker (europees) Jeeps is geen avontuur wel nodig (5 personen per Jeep 2 voor 3 achter).
Vertrekdatum: 23/07/2016
0 Beoordeling: 8
Rita : Het is vaak erg confronterend om te reizen in een ontwikkelingsland. Door Ethiopië trekken is een eyeopener voor al wie wil reizen om te leren en zijn sociaal bewustzijn als mens wil aanscherpen. De manier waarop de stammen er nog leven, is een flinke-soms harde- maar wijze levensles. De natuur is er prachtig, erfgoed zoals de rotskerken in Lalibela een must-see.
Vertrekdatum: 24/10/2015
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Een fantastisch mooi land, met prachtige natuur, heel veel cultuur en met een mooie vriendelijke bevolking. Zeker gaan! Een flexibele instelling is bij deze reis echter wel nodig, maar daar krijg je veel voor terug.
Vertrekdatum: 03/10/2015
0 Beoordeling: 8
Ingrid : Fantastisch mooie reis, maar ook uitermate vermoeiend. Niet alleen omdat we bijna dagelijks verder trekken en de reisdagen over het algemeen heel lang zijn, maar ook omdat je een groot deel van de reis op grote hoogte verkeert (boven de 2000 m). Dat alleen is al een aanslag op je conditie. Je moet dus wel heel fit zijn, wil je dit leuk blijven vinden. Maar als je dus topfit bent, krijg je er wel heel veel voor terug.
Vertrekdatum: 11/07/2015
0 Beoordeling: 8
JanPieter : Aankomst in Addis was te laat gezien het tijdstip van vertrek naar Debre Markos! Misschien zou de bus wat luxer kunnen! In Debre Markos en Mekele zijn betere hotels in dezelfde prijsklasse!
Vertrekdatum: 07/01/2015
1 Beoordeling: 9
Jelle : Wij hadden in eerste instantie voor een andere reisorganisatie gekozen. Maar we hebben geen moment spijt gehad dat we met Koning aap zijn geweest. Doordat we de gehele route over land hebben gemaakt hebben gereisd door prachtige landschappen. En overal zie je mensen op weg, je vraagt je af war al die mensen heen gaan. Het Timkat festival was fantastisch om mee te maken en mede door onze reisbegeleider was het bezoek aan de stammen geweldig om mee te maken. Al met al een zeer geslaagde reis waar we met plezier op terug zullen kijken.
Vertrekdatum: 07/01/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Op deze reis kun je gemakkelijk geld pinnen, dan hoef je niet met 2000 euro op zak op pad. Bovendien is het reuze gemakkelijk om een badkamer wisser mee te nemen, dan kun je n.l. na het douchen ook nog eens naar de wc zonder natte voeten te krijgen
Vertrekdatum: 07/01/2015
0 Beoordeling: 8
Gerrit : Het was een prachtige en intensieve reis die ik voor geen goud had willen missen. Heel gevarieerd met in het noorden de bergen en cultuur en in de Oma vallei de verschillende stammen. De reis vraagt wel om de nodige flexibiliteit en is vermoeiend door de lange afstanden en vaak slechte weg.
Vertrekdatum: 25/12/2014
0 Beoordeling: 8
Bas : Prachtige, maar pittige reis vanwege lange dagen zonder veel persoonlijke rustmomenten.
Vertrekdatum: 22/11/2014
0 Beoordeling: 8
Lianne : Een prachtige afwisselende reis! Probeer ook zeker een van de festivals mee te pikken die dit land rijk is; dan komt de pure devotie nog meer tot uiting.
Vertrekdatum: 22/11/2014
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Het bezoek aan de stammen in de Omo-vallei vond ik een bijzondere ervaring.
Vertrekdatum: 22/11/2014
1 Beoordeling: 7
Germ : Bereid je voor op lange reisdagen en enig incasseringsvermogen is noodzakelijk, als je een hekel aan bedelaars hebt deze reis niet doen ze bedelen allemaal.
Vertrekdatum: 25/10/2014
1 Beoordeling: 7
Charles : Ethiopie schitterend land met enorme afwisseling op cultureel en landschappelijk gebied maar moeilijk te bereizen wegens grote afstanden en zeer slechte wegen...Als je dit ervoor over hebt opent zich een ware schatkamer.....
Vertrekdatum: 25/10/2014
0 Beoordeling: 8
Jolanda : Wat een land, hè! Zeker een aanrader. Wacht niet te lang want de ontwikkeling van het land gaat snel.
Vertrekdatum: 25/10/2014
1 Beoordeling: 9
Albert : Een geweldige reis maar wel voor de ervaren reiziger. Prachtige landschappen met mooie mensen. De kastelen van Gondor, De kerken met de gelovige mensen, de islam in het oosten en het animisme in de Omo vallei. Al met al een uitdaging.
Vertrekdatum: 25/10/2014
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Ik las bij een v/d reviews dat men niet te spreken waren over 2 groepen met dezelfde vertrekdatum, i.v.m. dat ze mekaar voor de voeten lopen en beconcurreren. Wij zijn ook met 2 groepen vertrokken met ook dezelfde vertrekdatum maar van afgunst of concurrentie was bij ons geen sprake, integendeel zelfs de andere groep kampt met problemen met de boot en 4wd, het was gelijk de helpende hand bieden!!!
Vertrekdatum: 11/10/2014
1 Beoordeling: 9
Ria : Prachtige afwisselende reis! Als je echt Afrika zou willen zien, de natuur,cultuur en de mensen, ga dan naar Ethiopie. Door deze reis te maken krijg je de mogelijkheid een hele goeie indruk van het land te krijgen. Dat je daarom een paar lange reisdagen krijgt te verduren wordt ruimschoots goedgemaakt door wat onderweg allemaal te zien en te beleven is.
Vertrekdatum: 11/10/2014
0 Beoordeling: 8
Jos : Ethiopië is een aanrader als je prachtige natuur wilt zien en genieten van ontmoetingen met mensen vanuit allerlei culturen/achtergronden.
Vertrekdatum: 30/08/2014
1 Beoordeling: 9
Catharina Magdalena : Van 29 aug. t/m 28 sept.2014 groepsrondreis Ethiopië gemaakt. Een onvergetelijke reis.lange reisdagen, maar veel te zien onderweg, mensen en vee en vooral heel veel kinderen.bijzonder vriendelijke bevolking.bijna overal in de hotels wi-fi. Geen slaapzak nodig tijdens de overnachting in de tent.
Vertrekdatum: 30/08/2014
1 Beoordeling: 9
Ada : Het was voor ons een onvergetelijke reis. Afwisselend, geweldige natuur en boeiende cultuur. Een aanrader ! Wel vermoeiend en qua sanitair niet altijd optimaal maar dat weet je in zo'n land. Ook de mensen zijn doorgaans heel vriendelijk en maken graag een praatje met je!!
Vertrekdatum: 30/08/2014
1 Beoordeling: 9
Reiziger : De september reis in Ethiopië heeft mijn verwachtingen overtroffen. Een geweldig mooi en ook zeer groen noorden, de rotswoestijn in het oosten en zuiden. Een land met erg vriendelijke mensen die het echt niet altijd makkelijk hebben, maar alles zullen doen om het je naar de zin te maken. Een fantastische ervaring!! na al heel veel eerdere ook bijzondere reizen gemaakt te hebbe. Echt een aanrader!!
Vertrekdatum: 26/04/2014
0 Beoordeling: 10
Marcel : Ethiopië is verrassend groen en veelzijdig, hoge bergen, soms woestijnen. Je waant je tijdens het rijden constant in een ander land. De reis is voor mij echt een eye-opener geweest. Daarnaast was onze reisbegeleidster helemaal top, ze wist veel,regelde van alles en had vooral liefde voor het land, bedankt Caroline!
Vertrekdatum: 26/04/2014
1 Beoordeling: 9
René : Geweldige reis. Ethiopië is compleet anders dan het beeld wat bij de meeste mensen in het hoofd zit: erg groen, wegen worden in snel tempo beter, erg veel variatie in natuur, cultuur en mensen. Niet zo veel variatie in eten, maar toch keuze genoeg. Erg veel verschillende dingen te zien en daardoor wel vrij vermoeiend. Verder hele goede prijs/kwaliteit verhouding. Bedenk ook dat je in het laagseizoen vrijwel de enige blanke in Ethiopië bent (geen 'last' van andere toeristen). Ondanks het laagseizoen (april/mei) hebben we maar 1 dag regen gehad.
Vertrekdatum: 08/02/2014
0 Beoordeling: 6
Constance : Ethiopie is een prachtige land Elke reisdag zagen wij weer onwaarschijnlijke mooie landschappen voorbij komen. Prachtige mensen die druk bezig zijn. Mooie vogels die je alleen uit boeken en dierentuinen kent! Maar ook zie je de armoe waar je niet omheen kunt. De vrouwen die zo hard moeten werken, zodat je soms alleen maar een grote grasbol of een takkenbos zag met beentjes er onder! Wat mogen wij toch dankbaar zijn dat ons wiegje daar niet heeft gestaan. Wat een rijkdom dat wij dat mogen zien en daarvan mogen leren!
Vertrekdatum: 08/02/2014
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Laat je niet uit het lood slaan door het veelvuldig vragen om geld voor het maken van foto's. Volg eerst de uitleg van de gids, voordat je begint met het maken van foto's. Zing eerst een liedje voor ze of maak een dansje. Dat geeft sfeer en de leden van de stammen worden vriendelijker.
Vertrekdatum: 08/02/2014
1 Beoordeling: 7
Marianne : boeiende en vermoeiende reis,voor alle leeftijden. zeker de eerste dag naar Addis en vertrek de volgende dag is een onrustige start. Prachtige landschappen,iedere dag weer anders. land van lopende mensen,vee en vrachtezels. voor meer achtergrondinformatie over de te bezoeken gebieden en stammen is het boek Anders dan Afrika van karin Anema een aanrader
Vertrekdatum: 07/01/2014
1 Beoordeling: 7
Nelly : Prachtige reis, vol tegenstellingen. Je kunt je afvragen, of Harar de moeite van de omweg waard is.. Accommodatie meestal redelijk, maar soms beneden alle peil! Praktische informatie via de website niet altijd up-to-date.
Vertrekdatum: 07/01/2014
0 Beoordeling: 8
Marian : Hoewel we 'gewaarschuwd' waren voor deze primitieve reis, hebben we een prachtige, indrukwekkende, maar ook reuze vermoeiende reis gehad. Het Timkat festival in Lalibela was een absoluut hoogtepunt.Ethiopie?? DOEN
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.