Rondreis ETHIOPIË
30 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Excursies Rondreis ETHIOPIË

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 5 deelnemers en de koers van de US dollar en Ethiopische birr van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen zijn excursies vaak duurder.

Arba Minch - Boottocht Chamo meer

Ter plaatse boekbaar voor € 22

Vanuit Arba Minch kan er een boottocht gemaakt worden op het Chamo meer. Het Chamo meer heeft een grote diversiteit aan dieren o.a. krokodillen, nijlpaarden, pelikanen en de Afrikaanse visarend.
De prijs is een richtlijn en is afhankelijk van het aantal personen die meegaan op deze excursie.

Axum - Stadswandeling met gids

Ter plaatse boekbaar voor € 18

Maak onder leiding van een lokale gids een stadswandeling door Axum. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Bahar Dar - Boottocht Tanameer (halve dag excursie)

Ter plaatse boekbaar voor € 22

Met een boot bezoek je de eilanden in het Tana meer die al zeker 500 jaar worden bewoond door monniken van de Ethiopisch-orthodoxe Kerk die de schatten van de vroegere Ethiopische keizers en kerkschatten in afgelegen kloosters bewaren. We bezoeken naar gelang de tijd 1 of meerdere eilanden met diverse kloosters. De prijs is een richtbedrag, mede afhankelijk van de duur van de excursie en het aantal deelnemers.

Bahar Dar - Tis Issat watervallen

Ter plaatse boekbaar voor € 26

Vanuit Bahar Dar kun je een excursie maken van een halve dag naar de Tis Issat watervallen. De watervallen zijn na de regentijd ongeveer 400 meter breed en hebben een diepte van 45 meter. Onder leiding van een (verplichte) lokale gids maak je een wandeling in de omgeving.

Bezoek diverse dorpen in het zuiden

Ter plaatse boekbaar voor € 8

Bij het bezoeken van een lokale stam (en dorp) dient er een "entree" betaald te worden aan het dorpshoofd of stamoudste. Tevens dient er een verplichte lokale gids betaald te worden. De geadviseerde prijs per persoon is een richtlijn en is verschillend per dorp. De reisbegeleider zal deze uitgaven uit de gezamelijke uitgavenpot betalen indien de gehele groep mee gaat.
Daarnaast dient er in het zuiden voor foto's van individuele personen van stammen betaald te worden, dit verschilt tussen de 2 en 5 birr per individu per foto.

Gondar - Debre Berhan Selassie kerk

Ter plaatse boekbaar voor € 8

De Debre Berhan Selassie Church is de meest bekende kerk in Ethiopie met z'n engelenplafond

Gondar - Royal Enclosure inclusief baden van Fasilades

Ter plaatse boekbaar voor € 10

De Royal Enclosure omvat een terrein van 70000 km  waar het kasteel en de paleisruines zich bevinden omringd door een hoge stenen muur.
Fasilidas Paleis is er een van. Iyasu’s paleis is een voorbeeld van Venetiaanse architectuur.
Het entreeticket is inclusief een bezoek aan de baden van Fasilades.

Lalibela - Rotskerken

Ter plaatse boekbaar voor € 50

De entree voor de rotskerken in Lalibela bedraagt op dit moment 50 USD per persoon.
De overheid in Ethiopië kan dit op elk gewenst moment verhogen. Deze prijs is dus een indicatie, gebaseerd op het prijspeil in november 2017. 

Simien gebergte - Diverse wandelingen (vanaf prijs)

Ter plaatse boekbaar voor € 20

In de vroege ochtend ga je, onder leiding van verplichte gidsen, op pad naar Sankaber Camp van waaruit diverse wandelingen gemaakt kunnen worden. Afhankelijk van je interesse kun je een korte dan wel langere wandeling door het prachtige gebied maken dat niet voor niets door de Unesco op de lijst van beschermde natuurgebieden is gezet. Als je geluk hebt, zie je wellicht de Gelada baviaan, de Walia Ibex of de Simien vos.
Aan het eind van de middag keer in je in twee uur terug naar het hotel in Debark. Wie nog zin heeft, maakt nog een wandelingetje over de lokale markt. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.