Rondreis CYPRUS

10 dagen - v.a. € 1.350,- Boek nu

Excursies Rondreis CYPRUS

Limassol - Famagusta en de archeologische site Salamis

Ter plaatse boekbaar € 60,-

Tijdens de excursie bezoek je de spookstad Famagusta en de archeologische ruïnes van Salamis. Beide bezienswaardigheden bevinden zich in het noorden van Cyprus. Famagusta was voorheen een bruisende stad en werd voorheen de parel van het eiland genoemd. De gids vertelt je meer over de stad en neemt je onder andere mee voor een bezoek aan de kathedraal van St. Nicholas. Na Famagusta bezoek je de archeologische ruïnes van Salamis. Als laatste maak je nog een stop bij het klooster van St. Barnabas.

Inclusief: Turkse Cypriotische gids, vervoer en entreegelden
Exclusief: fooi, drankjes, eten etc.

Paphos - Akamas Nationaal Park Aphrodite wandeling

Ter plaatse boekbaar € 45,-

Een wandeling door de natuur van het schiereiland Akamas met indrukwekkende uitzichten. Je begint de tour bij het dorpje Latchi. Eerst maak je een stop bij de Baden van Aphrodite voordat je aan de wandeling begint. De wandeling is ongeveer 7,5 km lang en voor iedereen met een normale conditie te doen. Onderweg wandel je door de wonderlijke natuur van Cyprus en heb je na een klim de berg op prachtig uitzicht over het schiereiland Akamas. Ervaar de stiltes van de natuur, hoor de vogels fluiten en ruik de geur van de bomen. Maak je de wandeling in het voorjaar, dan word je beloond door de bloeiende omgeving. Tijdens de wandeling raden we ja aan om stevige schoenen aan te doen en voldoende water mee te nemen.

Na de wandeling heb je ook nog de mogelijkheid om met een boot het water op te gaan richting de Blue Lagoon. Turquoise wateren en verlaten kustgebieden staan centraal bij deze boottocht. Met de boot kom je op plaatsen waar je anders niet kunt komen. 

Duur wandeling 3-4 uur

Troödos - Marathasa wandeling (optioneel met picknick)

Ter plaatse boekbaar € 55,-

Een wandeling langs Byzantijnse fresco’s met een optionele traditionele picknick. Je start de wandeling in het dorp Lagoudera om de mooie Panagi tou Araka kerk te bezoeken. De Panagi tou Araka vind je op de lijst van UNESCO werelderfgoedlijst vanwege zijn goed bewaarde fresco’s in Byzantijnse stijl. Na het bezoek start de wandeling van ongeveer 3 uur. Je wandelt door de Marathasa vallei. Na de wandeling heb je aardige trek gekregen en heb je de mogelijkheid om te picknicken met lokale Cypriotische gerechten.