Rondreis CUBA
21 dagen - v.a. €2 095 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
7,8
75 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,2
Prijs/kwaliteit: 7,3
Accommodatie: 6,8
Transport: 8,1
Vertrekdatum: 12/11/2016
0 Beoordeling: 8
Chris : Bijzondere reis, veel prachtig gerestaureerde gebouwen uit de Spaans kolonialistische tijd maar nog veel meer mooie bouwvallen. Vrolijke muzikale bevolking. Veel slechte wegen met weinig verkeersaanbod. OP de wegen, paard en wagen, ossenkarren, fietstaxi's, prachtige oude Amerikaanse auto's en vrachtwagens voor personen vervoer. Het eten was voldoende maar niet al te gevarieerd. Je kunt het beste in de paladares eten. Ga vooral naar de casa de la Trova's voor muziek en dans. Bijzonder voor ons was dat tijdens onze reis Fidel Castro overleed, tweedeling in het beleven daarvan tussen de oude en nieuwe generatie Cubanen.
Vertrekdatum: 12/11/2016
0 Beoordeling: 8
Wim : Cuba is een heel mooi groen eiland ! Aardig mensen , veel muziek , muurschilderingen , relaxte sfeer . Wij hebben veel op deze reis veel geleerd over de geschiedenis van dit mooie eiland en haar bewoners .
Vertrekdatum: 23/07/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Prima reis; dat je veel verschillende plaatsen ziet, komt wel doordat je ook veel in de bus zit, dus dat is iets om rekening mee te houden.
Vertrekdatum: 23/07/2016
0 Beoordeling: 8
Brigitte : Kijk op www.brigittevisser.reismee.nl Daar staat mijn reisblog met alle verhalen.
Vertrekdatum: 05/03/2016
0 Beoordeling: 8
Marie-José : De reis was mede door de zeer prettige Cubaanse reisleidster een goede ervaring met Cuba. Afwisselend, veel gezien en vele indrukken op gedaan. Cubanen zijn prettige mensen. Het is een veilig land. De mojito's en de salsa muziek zijn de slagroom op de taart.
Vertrekdatum: 14/11/2015
0 Beoordeling: 8
Karin : hoogst informatieve rondreis door Cuba. Veel gezien en ervaren van het land en de bewoners zelf. Het weer is warm, maar kan ook omslaan in plotselinge "plensbuien". Hiertegen kan je je wapenen met een opvouwbare paraplu. De hotels kunnen anders zijn, dan in de informatie genoemd en op het laatste moment ook gewijzigd worden naar Casas Particulares. Cuba is een erg arm land, vervuild en met lage hygiene standaards. Dit moet je bewust zijn, als je ervoor kiest om naar Cuba te gaan. Tevens moet je een sterke maag hebben, of voldoende middelen bij je hebben om de diarree tegen te gaan. Bij ons in de bus, is bij èèn hotel in Bayamo bijna iedereen ziek geworden.
Vertrekdatum: 14/11/2015
0 Beoordeling: 8
Hendrik : Boeiende reis om veel indrukken van Cuba op te doen.
Vertrekdatum: 14/11/2015
0 Beoordeling: 8
Hans : Een reis die je naast ontspanning en genieten van het mooie land aan het denken zet. Onze reisbegeleider Iovanni heeft een grote rol gespeeld om ons veel te leren over zijn land, de cultuur, de mensen, het regiem. Met recht: reizen is je geest verrijken.
Vertrekdatum: 17/10/2015
1 Beoordeling: 9
peter : Een prima rondreis die een goed beeld geeft van het huidige Cuba. Op 1 dag na prima reisdagen en voldoende rust omdat op de meeste plaatsen we 2 nachten verbleven. Accomodaties over het algemeen sober maar prima te doen, goede bedden en goede douches. Reis werd compleet gemaakt door de reisbegeleider/gastvrouw Mabelle die ons veel vertelde over Cuba en er bovendien alles aan deed om te zorgen dat iedereen het naar zijn zin had. MAAR helaas in de groep 2 azijnplassers die nergens aan mee wilden doen en overal commentaar op hadden, een van hen weigerde zelfs fooi te geven! Gelukkig negeerde de groep deze mensen maar toch jammer voor de sfeer.
Vertrekdatum: 17/10/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Cuba is de moeite waard! De 21-daagse reis heeft voldoende vrije tijd, afgezien van een lange reisdag tussen Baracoa en Moron
Vertrekdatum: 17/10/2015
1 Beoordeling: 9
Nia : Prima om zo Cuba te leren kennen. Als je Mabel als gids hebt leer je erg veel op een gezellige manier. Hotels zijn wisselend van prima naar slecht. Bus is goed en houd rekening met een zeer lange reisdag van 14,5 uur
Vertrekdatum: 12/08/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Het was een fantastische ervaring met Cuba kennis te mogen maken. We hebben genoten van de sfeer, de prachtige gebouwen in de oude stijl en vanuit koloniale perioden. De Cubanen zijn vriendelijk en behulpzaam en staan open hun leefwijze en hun geschiedenis, te laten zien. Muziek speelt op verschillende manieren steeds een rol. De natuur is prachtig, vooral voor ons, de zee en de Caribische vegetatie. Het eten was heerlijk, vlees, vis, kreeft met de lokale gebruiken van diverse groenten en fruit, rijst en aardappelsoorten. Onze reis is mede een sublieme ervaring geworden door de begeleiding van de zeer vakbekwame reisleider en de chauffeur die ons veilig door het land heeft geloosd!
Vertrekdatum: 01/08/2015
1 Beoordeling: 7
Henricus : Vertrekbelasting is afgeschaft Verder beter aangeven hoelang een trip per dag duurt( reistijd)
Vertrekdatum: 24/07/2015
0 Beoordeling: 8
Hans : Een heerlijke reis in een fascinerend land dat heel anders is als we kennen. De reis is prima verzorgd met vele mogelijkheden voor te maken keuzes ten aanzien van excursies en/of uitstapjes. In juli/augustus is het wel erg warm, daarbij rekening houden met bijna dagelijkse plensbuien tussen 17.00-18.00 uur. Het is overigens niet een echt duur maar ook geen goedkoop land. De prijzen zijn bijna vergelijkbaar.
Vertrekdatum: 18/07/2015
1 Beoordeling: 7
Sibyl : Schitterende reis in het prachtige Cuba. Vooral het oosten van het land (Baracoa) is nog erg authentiek. Jammer dat er geen Nederlandstalige reisbegeleider was (hetgeen wel vermeld was in de reisgegevens!). Een Cubaanse gids die slecht Engels spreekt begrijpt niet altijd onze verwondering en interesses en kan niet duidelijk de verschillen tussen de culturen duiden en begrijpen en de laatste veranderingen uitleggen. Dit was een gemiste kans!
Vertrekdatum: 06/06/2015
0 Beoordeling: 8
Edwin : Zeer gevarieerde reis naar een boeiend land. Vriendelijke bevolking. Mede door de gids is onze reis onvergetelijk geworden. Mooie afwisseling van natuur, cultuur en vrije tijd.
Vertrekdatum: 18/04/2015
1 Beoordeling: 5
Eric : Accomodaties voldoen niet aan de gesuggereerde kwaliteit.
Vertrekdatum: 18/04/2015
0 Beoordeling: 8
Ignaas : Cuba is een land dat je moet gezien hebben. We hebben naast het vele moois van kultuurmonumenten uit het rijke verleden van Cuba ook kunnen vaststellen hoe ideologie (het communisme) eenn land kan doen verzinken in een soort lethargie waar het persoonlijk initiatief met alle middelen werd onderdrukt. Gelukkig is er een kentering merkbaar die het land misschien naar meer ontwikkeling en welvaart kan brengen, en dit dank zij de creativiteit van de Cubanen zelf. Er is een belangrijke taak weggelegd voor Europa dat een morele plicht heeft om de arme Cubaan met ontwikkelingsteun te helpen. Daarbij moet de voorbijgestreefde "koude oorlogvisie" worden opzijgezet.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.