Rondreis CUBA
21 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Excursies Rondreis CUBA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld.

Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op het prijspeil van november 2016. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Hieronder vind je een overzicht van ter plaatse aangeboden excursies. De vermelde prijzen zijn gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Entreegelden zijn exclusief (tenzij expliciet genoemd).

Havana - Bezoek sigarenfabriek

Ter plaatse boekbaar voor € 10

Ervaar hoe de wereldberoemde Cubaanse sigaren worden gemaakt. Van de selectie van de tabaksbladeren tot het rollen, de kwaliteitsbeoordeling en het inpakken in één van de beroemde sigarenhuizen: Partagas, Carl Upmann etc.

Transport niet inclusief, prijs geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Havana - Havana per cocotaxi

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Ontdek Havana op een unieke manier: per cocotaxi!  De tour voert langs de Prado en Parque Central via de Malecon naar Miramar, bezoek de groenten- en fruit markt, het standbeeld van John Lennon (door Fidel Castro zelf onthuld als groot bewonderaar van de Beatles), Cementario de Colon (een van 5 mooiste begraafplaatsen van de wereld, vol met verhalen en legenden) en Plaza de la Revolucion (waar de jaarlijkse 1 mei optochten worden gehouden en waar de Paus de mis opdroeg).

Prijs per persoon geldig bij minimaal 10 deelnemers.

Havana - Rondrijden in klassieke auto

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Altijd al eens in zo'n oude Amerikaanse slee uit de jaren '50 willen rijden? Grijp je kans: in Havana kun je er ongeveer 2 uur mee rondrijden, en ervaren hoe het échte Cuba voelt! Let op, je mag niet zelf rijden.

Prijs per persoon geldig bij minimaal 3 deelnemers. Onder begeleiding van een gids.

Havana - Salsales

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Salsales van de beste dansleraren. Begin de vakantie met deze swingende lessen in het ritme van Cuba

Duur: ongeveer 3 uur.
Prijs per persoon geldig bij minimaal 4 deelnemers.

Havana - Wandeling door Oud Havana (inclusief in de reissom)

Een wandeling door de kleine straatjes van het steeds meer gerestoreerde Oud Havana; met mooie pleinen als Plaza de Armas, Plaza de Catedral, Plaza San Francisco en Plaza Vieja. Prachtige kerken,  paleizen en koloniale gebouwen.

Santiago de Cuba - Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 35

Tijdens deze excursie bezoeken wij een aantal spraakmakende plaatsen in de stad, ook wel de geboorteplaats van de Revolutie wordt genoemd. Deze tweede stad van Cuba is wellicht de meest Cubaanse stad van Cuba met een zeer diverse bevolking.  Bezoek aan Parque Cespedes, het centrale plein en  Casa de Velasques (waar de eerste gouverneur van Cuba woonde: Diego Velazquez). Natuurlijk  passeren wij de Moncadakazerne (waar de Revolutie begon) , de begraafplaats Santa Ifigenia (waar de stichter van het zelfstandige Cuba, Jose Marti, is begraven).
Het immense Morrofort, ook wel Castillo San Pedro de la Roca genoemd kijkt uit over de baai van Santiago en beschermd de stad tegen piraten.

Prijs per persoon geldig bij minimaal 10 deelnemers. Inclusief lunch kost de excursie € 50,-

Trinidad - Stadswandeling

Ter plaatse boekbaar voor € 12

Begeleide excursie door het historische en gerestoreerde centrum van Trinidad , gesticht in 1514, en als Werelderfgoed verklaard door Unesco.  Je bezoekt het prachtige Plaza Mayor, het museum Romantico (over hoe de rijke suikerbaronnen hebben geleefd in de gouden tijd van Trinidad ). Ook wordt een bezoek gebracht aan de Chanchanchara, een bar en tegelijkertijd de naam van een lekker drankje dat enkel in Trinidad wordt gedronken.  Het drankje bestaat uit honing, ijs, citroen, water en brandy wijn.

Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Trinidad - Topes de Collantes

Ter plaatse boekbaar voor € 9

Trinidad ligt aan de voet van de imposante bergketen van Midden Cuba: de Escambray. De natuurwandeling El Cubano heeft een prachtig hiking traject (niet te zwaar) eindigend bij de waterval El Cubano, waar je kunt zwemmen, kamperen, vogels kijken, paardrijden of lekker in een restaurant kunt eten.

Prijs persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers

Trinidad - Valle de los Ingenios

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Het gebied rond Trinidad, Valle de los Ingenios (het gebied van de suikerfabrieken) was het rijkste suikerriet gebied van Cuba. De vele grote huizen in het gebied bevestigen nogmaals de rijkdom waarin de eigenaren leefden. De oogst werd binnengehaald door slaven.  De Isnagatoren is een voorbeeld  hoe het gebied in de gaten werd gehouden om bijvoorbeeld  brand of het vluchten van slaven tijdig te constateren.  Deze toren werd in 1816 gebouwd. De zeven verdiepingen tellende toren is 45 meter hoog, bekroond door een uitkijktoren van waar suikerrietplantages  gezien kunnen worden. In de jaren '90 van de vorige eeuw was de wereldsuikerprijs zo laag dat Castro besloot meer dan 70 suikerfabrieken te sluiten, waaronder veel in Trinidad. Het trieste van deze beslissing was dat een jaar later de suikerprijs weer steeg  maar Cuba niet meer die grote suikerleverancier van weleer werd.

Prijs geldig per persoon bij minimaal 8 deelnemers.

Varadero - Catamaran tour

Ter plaatse boekbaar voor € 85

Vanaf de haven van Varadero zal de tocht beginnen. Vandaag ga je heerlijk varen op zee. Er zal ook een zwempauze gehouden worden waarbij je gebruik kunt maken van de snorkels en zwemvliezen die aan boord aanwezig zijn. Hiermee kun je de onderwaterwereld van de Atlantische zee aanschouwen met tropische vissen en natuurlijk koraal. Tevens breng je een bezoek aan een van de eilandjes die voor de kust van Varadero aanwezig zijn, namelijk Cayo Blanco. Hier wordt tevens een heerlijke lunch van zeevruchten genuttigd. Daarna kun je nog lekker een standwandeling gaan maken, of op het strand zonnen. Nadat je ongeveer anderhalf uur genietend op dit eilandje hebt doorgebracht, zul je aan de tocht terug naar Varadero gaan beginnen. Een deel hiervan zal zeilend afgelegd worden. Het gezellige personeel dat op de catamaran aanwezig is zal er op toe zien dat het je de gehele dag aan niets zal ontbreken. Deze leuke boottocht is echt wat we verwachten van een dagje genieten in de Caribbean.

Inbegrepen bij deze excursie zijn: transfer van en naar de accommodatie, drankjes, lunch.

Varadero - Snorkelen vanaf Playa Coral

Ter plaatse boekbaar voor € 35

Je wordt opgehaald bij je hotel. Je gaat deze ochtend snorkelen bij de koraalriffen van Playa Coral. Je kunt hier ook zwemmen in de grot bij Cueva de Saturno. Snorkelgerei is inclusief de prijs. Na de snorkeltocht word je weer teruggebracht naar je hotel.

Viñales - Bezoek tabaksplantage

Ter plaatse boekbaar voor € 6

Bezoek een van de plantages en zie hoe de tabaksbladeren worden gedroogd en gefermenteerd voordat ze naar Havana worden gebracht voor de sigarenproduktie
Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Viñales - Paardrijden

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Verken dit prachtige karstlandschap op het vervoersmiddel voor de Cubaan dat voor ons de fiets is: het paard!

Duur: 2 uur.
Inclusief: lokale gids, huur paard.

Viñales - Wandeling Valle de Viñales

Ter plaatse boekbaar voor € 10

Begeleide wandeling door Viñales, langs de tabaksvelden, fruitplantages en de imposante natuur van kalkstenen rotsen (mogotes) die zo uit de grond lijken te rijzen.

Prijs per persoon geldig vanaf minimaal 6 deelnemers.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.