header image

Rondreis COSTA RICA

15 dagen - v.a. € 1.795,- Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.
Totale beoordeling:
8,1
107 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding: 8,8
Prijs/kwaliteit: 7,5
Accommodatie: 7,1
Transport: 7,7
Vertrekdatum: 14/10/2018
Beoordeling: 8
Mario: Prachtig land met overweldigende natuur waar je constant schone lucht inademt (buiten de hoofdstad dan). Het aangename klimaat en toffe mensen maken het een topbestemming en een geweldige belevenis. Hou wel goed je budget in de gaten want niet goedkoop. Maar dit land aanbevelen doe ik aan iedereen met een hart voor de natuur.
Vertrekdatum: 14/10/2018
Beoordeling: 9
Frank: Word je graag omringd door groene natuur, water, ennexotische dieren overal om je hen,dan moet je wel naar Costa Rica!
Vertrekdatum: 01/04/2018
Beoordeling: 7
Nathalie: Fantastisch prachtige reis. Je kan bij alle activiteiten kiezen of je mee doet of niet. Extra activiteit paardrijden in Monte verde is zeker een aanrader! Ongeveer de helft van de dagen zijn telkens ingevuld met activiteiten. De andere helft is vrij is te vullen. Prijs van de reis is exclusief alle uitstappen en maaltijden.
Vertrekdatum: 01/04/2018
Beoordeling: 10
Marjolein: Costa Rica is een oogverblindend land. Ik had niet durven dromen zo veel prachtige dieren te zien. Nu iedereen van het thuisfront jaloers maken met onze foto's.
Vertrekdatum: 04/06/2017
Beoordeling: 9
Vincent: Als je van de natuur houdt ... als je graag op 'zoek' gaat naar toekans, kolibri's, roofvogels, ... pijlgifkikkers, de Jezus-Christus hagedis, ... luiaards, verschillende apen, neusbeertjes, miereneters .... dan is Costa Rica HET land om te verkennen / te bezoeken. Zowel in groep bij de 14-daagse reis als een verlenging naar het exclusieve Corcovado NP met een uitstekende locatie in Eco Leona Lodge. Wij hebben een SUPERREIS achter de rug en zullen er nog maanden van genieten. Met heel veel dank aan onze reisleider Luc !!!!
Vertrekdatum: 04/06/2017
Beoordeling: 8
an: Prachtige reis voor wie van natuur houdt en basic logies
Vertrekdatum: 05/04/2015
Beoordeling: 8
Henri: Een mooie reis maar een duur land!
Vertrekdatum: 05/04/2015
Beoordeling: 8
Rudi: Costa Rica is een prachtige reisbestemming als je ten minste van de natuur houdt. Schitterende bloemen en planten, kleurrijke vogels en reptielen, lenige apen en grote insecten die allemaal tot een spektakelreis hebben geleid. Het minpuntje is de lange reisduur.
Vertrekdatum: 15/02/2015
Beoordeling: 9
John: Hier en daar mocht sanitaire installatie even opgefrist worden.
Vertrekdatum: 15/02/2015
Beoordeling: 8
Katrien: Een mooie reis! Prachtige natuur, het is geweldig om dieren in actie te zien in hun natuurlijke habitat, de meeste wandelingen zijn goed doenbaar, enkele heerlijke relaxmomenten, zoals de thermale baden in Fortuna (een aanrader!). De wandeling naar de waterval in Rincon de la Vieja is mooi maar zwaar door een combinatie van de staat van het wandelpad, veel stijgen en dalen, lange stukken in de blakende zon, de hitte en de jetlag. Dankzij de reisbegeleidster veel bijgeleerd over de fauna en flora. Ze was erg sterk in het spotten van dieren. Moest ik die reis zelf gemaakt hebben, dan had ik bijna geen enkel dier gezien.
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 8
Christel: deze rondreis is zeker een aanrader. enkel het hotel in Sarapiqui liet een beetje te wensen over prijs/kwaliteit. de andere hotels en de gemaakte uitstappen zijn fantastisch geweest. het weer was natuurlijk ook een meevaller. september zou de natste maand zijn buiten een paar buien hebben we daar niets van gemerkt. Wij hebben ons in ieder geval fantastisch geamuseerd. zeker doen!
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 4
Reiziger: In september regent het veel in Costa Rica. Deze periode is dus af te raden. De reis die wij maakten had onvoldoende variatie. Het was elke dag alweer een oerwoud gaan bewandelen. In een vulkanisch land als Costa Rica, hoorde zeker en vast een bezoek aan een krater van een vuurberg. Het bezoek aan een bananen verwerkings- en inpakbedrijf is een must en zat niet in het programma. Vervelend is dat je basismaaltijden(zoals de ontbijten), telkens ter plaatse moest afrekenen. Sommige excursies zijn duur en beslist niet hun geld waard. Een voorbeeld is de cacaotoer en de nachtwandeling (toevallig in hetzelfde etablissement, waar ook het ontbijt, de lunch en het diner te duur waren voor wat je op je bord kreeg) Voor ons is de reis naar Costa Rica enorm tegengevallen en het lag zeker niet alleen aan het slechte weer.
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 8
Maria: Ja een ding misschien het ontbijd er in voorzien dat heb ik wel gemist nu moest het nog extra bijbetaald worden en daar had ik niet op gerekend
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 8
Liesbeth: Een leuke reis die de diversiteit van het land laat zien. Deze reis is geen cultuurreis, maar een natuur- en belevingsreis. Het wandelen in Rincon Dela Vieja, het raften op de rio Sarapiqui, het wandelen in het nevelwoud van Monteverde. Maar vooral zeer mooi de omgeving van Tortuguero, logeren midden in de jungle en alle verplaatsingen per boot geeft toch dat tikkeltje extra. Een goede sfeer binnen de groep met vele leuke lachmomenten. Veel tips van onze lokale chauffeur. Ik kijk al uit naar mijn volgende reis. Minpunt: ontbijt niet inbegrepen in de reisprijs.
Vertrekdatum: 27/07/2014
Beoordeling: 10
Wim: Aanrader voor iedereen die houdt van natuur en dieren. Costa Rica blijft verbazen, ik wil terug!
Vertrekdatum: 27/07/2014
Beoordeling: 7
Hanne Gisèle: De prachtige natuur, waarin vrij gemakkelijk dieren in het wild te spotten zijn, geeft deze reis iets onvergetelijks! De warmwaterbronnen in Rincon de la Vieja, de Skywalk in Monteverde, de boottocht op de Cano Negro en het raften op de Sarapiqui-rivier waren voor mij absolute toppers!
Vertrekdatum: 27/07/2014
Beoordeling: 8
Beatrijs: Costa Rica is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik vond wel enkele uitstappen duur en niet altijd in verhouding. Bijvoorbeeld : een wandeling tussen de boomkruinen kost 30 US$ en een rit te paard van 2 uur 35 US$.
Vertrekdatum: 20/04/2014
Beoordeling: 8
Bennie: Een fantastische kennismaking met Costa Rica. Heel veel natuur en avontuur. Stevige wandelingen en klauteren in bergachtig gebied, maar goed te doen. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers, vooral voor vogelspotters.
Vertrekdatum: 20/04/2014
Beoordeling: 7
anita: Als je overweegt om deze reis van koning aap te maken, informeer dan eerst of je Luc als reisleider krijgt, die maakt je reis helemaal af!
Vertrekdatum: 06/04/2014
Beoordeling: 8
Patrick: Verwacht geen luxe maar des te meer schitterende fauna en flora .
Vertrekdatum: 06/04/2014
Beoordeling: 8
Rudolf: Mooie reis, bijzonder mooie fauna en flora. Uitstekende gids. Weer zat een drietal dagen tegen ( er is blijkbaar geen echte droge periode om dat te ontwijken. Accommodatie goed met hier en daar een kleine opmerking, maar niks ernstig. Zeer bekwame gids met oog voor détaile
Vertrekdatum: 06/04/2014
Beoordeling: 9
Gert: Overheerlijke natuurreis waarbij de reisbegeleider haarfijn de "specials" wist aan te duiden.
Vertrekdatum: 06/04/2014
Beoordeling: 9
Karin: Fantastisch land, een schatkamer aan juweeltjes van fauna en flora, deskundige en vlotte reisbegeleider, het boeken waard!
Vertrekdatum: 06/04/2014
Beoordeling: 8
Marc: De vlieguigmaatschappij (Iberia ) voldoet niet voor een lange transantlantische vlucht van rond de tien uur. Geen persoonlijk entertainmentsysteem dat je nu toch meer en meer ziet op lange afstandsvluchten. Daarenboven was er een wachttijd van 4,5 uur voor de aansluitende vlucht tussen Madrid en Brussel en dit kan toch echt niet meer. Tijds - en dagindeling bij de terugkeer kan echt beter want dit zet een domper op de positieve vakantie-ervaring