Rondreis COSTA RICA
15 dagen - v.a. €1 895 Boek nu

Excursies Rondreis COSTA RICA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen, maar bij voorkeur in US dollar. 

Algemeen - gemiddelde entree Nationale Parken, per park

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Cahuita - Jaguar Rescue Center

Ter plaatse boekbaar voor € 19

Een unieke ervaring met Costa Rica's wildlife. Dit jaguar centrum is een non-profit organisatie die zorgt voor gewonde of mishandelde dieren (niet alleen jaguars!) en probeert hen te rehabiliteren zodat ze weer terug kunnen naar hun natuurlijke omgeving. Onder leiding van een deskundige, kun je apen, wilde katten, luiaards, wasberen, miereneters en nog veel meer dieren leren kennen. Je hebt ook de mogelijkheid om de meest giftige slangen van Costa Rica te observeren. De slangen zijn ondergebracht in terraria, die de natuur nabootsen. De toegangsprijs voor deze excursie zal rechtstreeks ten goede komen aan de bewoners van het centrum!

Inclusief: entreegeld, rondleiding onder begeleiding van een gids (tussen 9.30 en 11.30 's ochtends, niet op zondag!).
Gratis toegang voor kinderen onder de 10 jaar. 

Cahuita - snorkelen Cahuita N.P.

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Je maakt een tocht naar een van de beste plaatsen om te snorkelen in Costa Rica! Je bezoekt twee verschillende plekken waar je het onderwaterleven kunt observeren. In de oceaan is meer biodiversiteit te vinden dan op het vaste land bij Cahuita! Het koraalrif ligt voor de kust van het Cahuita Nationaal Park. Je kunt per boot of al wandelend door het nationaal park terug naar Cahuita.

Inclusief: entree nationaal park, lokale gids, boottocht, snorkelspullen, fruitsnack en transport.
Prijs voor kinderen onder 10 jaar: 24 euro per persoon.
Duur: halve dag
Meenemen: zwemspullen, T-shirt, handdoek, hoed, zonnebrandcrème, camera.

La Fortuna - boottocht Caño Negro Wildlife Refuge

Ter plaatse boekbaar voor € 58

De Caño Negro Wildlife Refuge wordt beschouwd als een van de beste plekken op het continent om vogels te spotten. Daarnaast is Caño Negro het thuis van veel dieren; zoals luiaards, drie soorten apen, kaaimannen, hagedissen en vleermuizen. De tour naar deze prachtige regio begint in La Fortuna. Van hieruit is het 1 ½ uur rijden tot Los Chiles, een rustig dorpje op 5 kilometer van de grens met Nicaragua. Hier ga je met de boot ongeveer 3 uur de Río Frío (‘Koude Rivier’) op. Tijdens de hele tour zullen professionele gidsen uitleg geven over de verscheidenheid aan flora en fauna onderweg.

Duur: hele dag
Inclusief: lokale gids, boottocht, picknick lunch en vervoer.
Meenemen: kopie van je paspoort, camera, comfortabele kleren, anti-muggenmiddel, zonnebrandmiddel, poncho/regenjas

La Fortuna - Finca Educativa Don Juan

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Finca Educativa Don Juan is een educatief centrum dat een model voor duurzame landbouw biedt en boeren en tuinders uit de hele wereld inspireert. Je kunt hier ingrediënten voor je eigen maaltijd oogsten, de tropische gewassen proeven en zien hoe biologische teelt werkt. Aan het eind van de tour mag je de ‘troja’ (suikerrietpers) bedienen, om suikerriet in een handmatige pers te verwerken. Hiervan worden vers suikerbietensap en snoepjes zoals ‘sobado’ en ‘guaroliquor’ gemaakt. Aan de rand van het bos en de rivier kun je van een heerlijke traditionele Costa Ricaanse maaltijd genieten, die klaargemaakt is op een houtkachel.

Duur: halve dag
Inclusief: tour op de boerderij, lunch, ontmoeting met lokale boeren.
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 23 euro per persoon.
Meenemen: camera, comfortabele kleren, anti-muggenmiddel, zonnebrandmiddel

Monteverde - Canopy Tour

Ter plaatse boekbaar voor € 38

De Selvatura Canopy Tour bestaat uit 12 kabels en 16 platforms, hoog boven in de bomen van het nevelwoud. Tijdens deze tour wordt je vast geritst aan kabels met een veiligheidsgordel. Er wordt gebruik gemaakt van het beste klimmateriaal. Hierna kan de vlucht door het bos beginnen. Het is een avontuurlijke tour, waarbij veiligheid natuurlijk een van de belangrijkste factoren is. Op het einde van de tour is er een ‘Tarzan Swing’. Dit betekent dat je boven het bos uit kunt slingeren, en je je echt even Tarzan waant!

Voor wie: alle leeftijden!
Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: transport, lokale gids, materiaal, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 32 euro
Duur: 2,5 uur
Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera.

Monteverde - Canopy Tour & Tree Top Walkways

Ter plaatse boekbaar voor € 58

Het is mogelijk om zowel de Canopy tour als de Tree Top Walkways tour te combineren. Dit is de beste manier om het nevelwoud te verkennen!

Voor wie: alle leeftijden!
Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: transport, lokale gids, materiaal, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 51 euro
Duur: 4 tot 5 uur
Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding en schoenen, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera.

Monteverde - Tree Top Walkways

Ter plaatse boekbaar voor € 29

Bekijk het nevelwoud eens van boven! Als je de toppen van de bomen van dichtbij wil observeren, kun je deelnemen aan de Tree Top Walkways tour. Deze 3 kilometer lange tour, bestaat uit een combinatie van paden en zeven bruggen waarbij je alle niveaus van het nevelwoud, en haar bijbehorende bewoners kunt verkennen. Je begint op de grond, en eindigt op het niveau van de top van de grote bomen. De hoogste brug ligt op 80 meter hoogte. Aan het eind kun je een ficusboom van binnen beklimmen!

Voor wie: alle leeftijden!
Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: transport, lokale gids, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 23 euro
Duur: anderhalf tot 2 uur
Meenemen: comfortabele schoenen, lange broek, verrekijker, camera.

Sarapiqui - Mi Cafecito Koffietour

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Tijdens de Mi Cafecito koffietour kom je meer te weten over het leven van de Costa Ricaanse koffieproducenten. En over het verbouwen van de koffieplanten zelf. Natuurlijk eindig je de tour met een heerlijk kopje koffie, cappuccino of espresso. Daarnaast maak je een schitterende tocht door het bos. Geniet van het prachtige berglandschap en de indrukwekkende Sarapiquí- en Maria Aguilarrivier. Een grote variëteit aan flora, fauna, afwisselende paden en uitkijkpunten zul je onderweg tegenkomen.

Duur: twee uur
Inclusief: koffietour, wandeling, Engelstalige gids, lunch
Gratis voor kinderen onder 5 jaar, prijs voor kinderen 6-12 jaar: 27 euro
Meenemen: comfortabele kleren, camera, anti-muggenmiddel, dichte schoenen, poncho/regenjas

Tortuguero - maaltijden en excursies

Ter plaatse boekbaar voor € 95

De maaltijden en excursies in Tortuguero zijn niet inbegrepen. De kosten (95 USD) hiervoor worden geïnd door de reisbegeleider. Het gaat om 2 ontbijten, 2 lunches en 2 diners, allen op buffetbasis. Verder zijn de boottocht door de kanalen en het boottochtje naar het dorp in dit bedrag inbegrepen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.