Rondreis COSTA RICA
21 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,3
133 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,3
Prijs/kwaliteit: 7,1
Accommodatie: 7,8
Transport: 7,2
Vertrekdatum: 09/10/2016
1 Beoordeling: 9
Ruud : Het is het paradijs op aarde, prachtige natuur, veel afwisseling en een utiterst prettig land om in te reizen. Drinken uit de kraan, schoon en aardige bevolking. Geen leger en jachtvergunningen.
Vertrekdatum: 10/07/2016
0 Beoordeling: 10
Reiziger : Was een super reis in Costa Rica 21 dagen, veel gezien en gedaan. Simone is een super reisleidster, ze weet veel over het land en regelt alles netjes.
Vertrekdatum: 15/11/2015
1 Beoordeling: 9
Ron : Wie van natuur en een betje avontuur houd komt in Costa Rica volledig aan zijn/haar trekken. De vriendelijke bevolking, zeker degenen die in de toeristenbranche werken, is behulpsaam en gastvrij. De natuur verbaast je keer op keer door zijn gevarieerdheid en uitbundigheid. Het is niet een echt goedkoop land, de prijzen voor eten en drinken zijn vergelijkbaar met Europa, maar als je een beetje zoekt vind je wel heerlijke maaltijden en de meeste ontbijtjes die we aangeboden kregen waren van prima kwaliteit. Meestal een ontbijt buffet dus pas op dat je niet te veel eet. Interessante excursies als nachtwandeling door de jungle, koffie plantage en een boottocht over een rivier zijn een verrijking voor iedereen die een beetje nieuwsgierig durft te zijn. Het weer hebben we niet in de hand dus nat kun je altijd worden maar de temperatuur is ,behalve als je hoog in de bergen zit, altijd aangenaam. PURA COSTA RICA VIDA.
Vertrekdatum: 15/11/2015
0 Beoordeling: 8
Ton : Costa Rica is een mooie bestemming voor natuurliefhebbers en met deze reis heb ik daar optimaal van genoten. Ook de activiteiten als raften en canopy zijn op deze reis een aanrader. De zeilboottocht bij Manuel Antonio bood net te weinig voor het geld; eten en drinken waren prima, maar qua dolfijnen en snorkelen stelde het te weinig voor. Hoogtepunten van de reis waren de net geboren schildpadden op het strand bij Tortuguero en het tentenkamp Corcovado. Wat een mooie plek was dat!
Vertrekdatum: 15/11/2015
0 Beoordeling: 6
Wil : Luc Delvaux is een top reisbegeleider; geen moeite te veel en razend enthousiaste vogelaar. Gezellige vent. Reisroute is top; hotels kunnen beter.
Vertrekdatum: 15/11/2015
1 Beoordeling: 9
Sjaak : Afwisselende reis door een erg mooi land! Goede accommodaties en een niet te grote groep (wij waren met 17, het maximum is 18).
Vertrekdatum: 15/11/2015
0 Beoordeling: 8
Marieke : Een hele mooie avontuurlijke 21 daagse reis naar Costa Rica! Het laat je alle mooie plekken van Costa Rica zien. Dat wij zo'n mooie reis hebben gehad is mede door onze goede reisbegeleider Luc. Een aanrader voor elke natuurliefhebber in elk geval! De hotels waren goed verzorgd/schoon en prima te doen. Het zakgeld van 950 euro is wel wat aan de lage kant.
Vertrekdatum: 19/07/2015
0 Beoordeling: 8
Agnes : Een aanrader voor elke natuurliefhebber! Corcovado en Tortuguero waren hoogtepunten.
Vertrekdatum: 19/07/2015
1 Beoordeling: 9
May : Wij zijn in juli/augustus 2015 21 dagen in Costa Rica geweest. Met Luc als reisleider wisten wij heel veel te zien en te beleven. Deze Costaricaanse Belg weet zoveel van vogels en hij weet ze vaak ook te vinden. Wij hebben een prachtige reis gehad met veel zonnige warme dagen, veelal prachtige hotels/lodges en heerlijke zwembaden. Het levensonderdhoud is duur, niet alleen voor de toerist maar ook voor de Costaricaan zelf. Als je van natuur houdt, is Costa Rica een must. Wij hebben genoten.
Vertrekdatum: 07/06/2015
0 Beoordeling: 10
walter : Dit wonderschone land gewoon een keer bezocht hebben. stel je voor je loopt over het stand en je hoort de aras. je kijkt in een boom die rood gekleurd is van de aras. je kijkt naar de branding en ziet een groep pelikanen op vissen jacht.geweldig toch. dan loop je het oerwoud in en spot diverse mooie gekleurde vogels en in een ooghoek zie een miereneter lekker smullen van een termieten bal. dan loop je verder en moet je stoppen omdat een familie neusberen zo nodig je pad moet kruisen kort om als je van natuur houd moet je gaan.
Vertrekdatum: 07/06/2015
1 Beoordeling: 7
Henri : Een hele mooie reis als je voor de natuur gaat en qua dieren vooral voor de vogels komt. Qua cultuur mag niet veel verwacht worden, dus reken hier niet op. Corcovado was een prachtig verblijf in grote tenten aan het strand, maar niet alle tenten hebben een eigen douche en toilet.
Vertrekdatum: 07/06/2015
1 Beoordeling: 9
Hans : Heerlijke avontuurlijke reis, met veel excursiemogelijkheden, en oog voor de rijke flora en fauna. Geen luxe resorts maar wel alles netjes en schoon, en mooi gelegen. Aanrader!
Vertrekdatum: 07/06/2015
0 Beoordeling: 8
Teunes : mooie maar dure reis, maar ik heb er geen spijt van gehad.
Vertrekdatum: 15/02/2015
0 Beoordeling: 8
Ine : Was een mooie en gezellige reis , hadden ook een erg leuk reisgezelschap, dat maakt de reis erg geslaagd. Jammer van het ronduit slechte vervoersmiddel dat we hadden. Fijn dat onze reisbegeleider inging op onze interesse en als het mogelijk was daarvoor een excursie aanbood, bedankt voor de mooie kikkers die we daardoor gezien hebben. Veel gezien en gedaan 'dat moet je dan wel zelf betalen'. Mooie accommodaties gehad.
Vertrekdatum: 15/02/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Super mooie reis met een afwisselend landschap en veel dieren. Let wel op, de reistijden zijn langer dan in de beschrijving. Tel er voor de zekerheid gewoon een ruim uur bij op. Comfort van de bus was ver te zoeken. Excursies zijn zeker de moeite waard alhoewel ze aan de dure kant zijn. Reken voor het zakgeld maar €1200,- dan kom je beter uit. (De koers is €1=$1,1)
Vertrekdatum: 15/11/2014
1 Beoordeling: 9
Leendert : Het bedrag voor de gidsen is over het algemeen redelijk hoog Een vast bedrag per groep zou redelijker zijn Het zou ook prettiger zijn als het ontbijt in het reisbedrag zou zijn opgenomen De prijzen voor het ontbijt variëren nogal
Vertrekdatum: 15/11/2014
0 Beoordeling: 8
Klaas : Al met al een zeer geslaagde rondreis door Costa Rica. Behalve de quetzal, eigenlijk alle dieren die we wilden zien gespot. Twee absolute hoogtepunten: het verblijf in Torteguero en Corcovado. Dat de vulkanen zich in nevelen hulden , is de natuur. Buiten dat volop genoten van de schoonheid van Costa Rica!
Vertrekdatum: 04/10/2014
0 Beoordeling: 8
Hans : De reisbegeleiding is uitstekend geweest, de natuurparken zijn perfect. Het culturele deel is licht onderbelicht en kan zeer zeker beter. Neem geen Euro's mee, heeft geen zin. Neem alleen dollars mee.
Vertrekdatum: 04/10/2014
0 Beoordeling: 8
Marinus : Prima reis met deskundige reisbegeleider en veelal ervaren gidsen. Mooie afwisseling van activiteiten en rustpunten. Goede accommodaties. Iets meer duidelijkheid over de basiskosten en totaal van extra kosten was welkom geweest. Prima groepssfeer met uitstekende en ervaren reisbegeleider.
Vertrekdatum: 19/07/2014
1 Beoordeling: 9
Tim : Geweldige reis met overweldigende natuur. Deze 3 weekse reis laat alle mooie plekken van Costa Rica zien met name Tortuguero en Corcovado. Door korte reisdagen en overal 2 nachten te slapen, heb je meer dan genoeg tijd om te genieten van de mooie omgevingen. De reisbegeleider was een grote meerwaarde voor deze reis. Zeker een grote aanrader.
Vertrekdatum: 19/07/2014
0 Beoordeling: 8
Guilherme : Het was een geweldige reis vol met prachtige natuur, dieren en vogels. Reuze zeeschildpadden, apen, luiaards, walvissen, dolfijnen, quetzals....noem maar op, we hebben ze allemaal gezien! De hotels/huisjes waren allemaal prima, de ene iets mooier of nieuwer dan de andere maar allemaal schoon. We hebben vele prachtige wandelingen gemaakt mede door onze gids Luc, die al heel lang in Costa Rica woont, en het land dus heel goed kent. Hij is een fantastische gids, die heel goed voor ons gezorgd heeft!! Hij heeft prima restaurantjes gezocht en heel veel dieren en vogels voor ons gespot met zijn verrekijker (ook samen met de chauffeur)! Fantastisch! Alleen jammer dat het een echt zwaar regenseizoen was, dus wel veel regen gehad in juli!!
Vertrekdatum: 19/07/2014
0 Beoordeling: 8
Wilbert : Fijn om met een ervaren lokale gids door het land te trekken. Een gids die ook erg gedreven is om je de natuur te laten zien. Die alle leuke plekjes weet en de bus laat stoppen op die plekken die je zelf niet zou vinden.
Vertrekdatum: 05/10/2013
0 Beoordeling: 10
Adriaan Johan : Chapeau. Wij hebben deze zelfde reis 6 jaar geleden gemaakt, maar in onze beleving leek het vaak de eerste keer. Misschien moeten wij deze reis over een aantal jaar weer boeken.
Vertrekdatum: 05/10/2013
1 Beoordeling: 9
Jacob Pieter : Vertrekdatum 5 oktober 2013. Mooi en unieke route door Costa Rica. Je komt op plaatsen waar je niet omver wordt gelopem door toeristen. Onze reisleidster, is een gouden meid! De reis had een mooi tempo waardoor je van elke plaats voldoende kunt zien. Jammer dat we zo weinig konden zien van de Arenal.
Vertrekdatum: 07/09/2013
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Mooie reis, veel dieren gezien en de natuur, alles is groen in Costa Rica in het regenseizoen, is prachtig. Weinig last ervaren van het regenseizoen. Lokale reisbegeleider was voor ons een pluspunt!
Vertrekdatum: 09/03/2013
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Ondanks de reisleider was het een leuke reis.
Vertrekdatum: 09/03/2013
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Het geschatte bedrag voor zakgeld € 900,-- is te laag De excursies waren erg duur. Tevens moesten wij overal ontbijt betalen

Opmerking Koning Aap : We hebben de hoogte van het zakgeld nog eens goed bekeken en gecheckt bij onze lokale agent. We hebben het bedrag  naar boven aangepast.
Vertrekdatum: 09/03/2013
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Prima reis, prima locatie. Niet echt een goede reisleider. In deze tijd van crisis zijn er best mensen die nog iets uit willen geven voor een verre reis, maar de prijs/prestatie verhouding moet wel in evenwicht zijn. De bijkomende kosten van eten en facultatieve excursies is trouwens wel een stuk hoger als dat wat jullie schrijven in de reisbeschrijving. Costa Rica is een heel duur land.
Vertrekdatum: 09/03/2013
1 Beoordeling: 7
Reiziger : De reisleiding viel inhoudelijk tegen. Costa Rica is veel duurder dan verwacht.
Vertrekdatum: 09/03/2013
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Pech met de reisleider. De reis is veel duurder geworden dan gepland, betere calculatie van het zakgeld. Ook informatie over de kosten van ontbijt-lunch en dinner, duidelijker. De entree geld voor Tortuguero en Corcovado heb ik wel moeten betalen!
Vertrekdatum: 09/03/2013
0 Beoordeling: 6
Reiziger : Jammer van de reisleiding.De reizigers hebben veel gemist. Merk wel de prijsstijgngen in Costa-Rica en ook de ontbijten in sommigen hotels zijn bijzonder karig.
Vertrekdatum: 09/03/2013
0 Beoordeling: 6
Reiziger : Reisleider heeft het genot van de reis negatief beinvloedt.

Opmerking Koning Aap : Naar aanleiding van de reviews over deze reisbegeleider hebben we contact gehad met onze lokale agent. De reisbegeleider die deze reis heeft begeleid werkt inmiddels niet meer voor Koning Aap.
Vertrekdatum: 12/01/2013
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Voor Corcovado waren onze verwachtingen hooggespannen, maar dit viel uiteindelijk wat tegen. Mooie locatie, maar weinig nieuws gezien qua dieren en beplanting. De lange/zware reis er naar toe was het niet echt waard en de excursies daar erg duur. Wij vonden het vreemd dat je tijdens deze reis voor gidsen altijd per persoon een bedrag moest betalen, €15 tot zelfs €40 pp. Dat zou betekenen dat bij een groep van 18 pers. een gids een weeksalaris (CR) zou verdienen in 1-2 uur. Normaal deel je de prijs van de gids door het aantal deelnemers! Daarnaast werd dan nog 2 dollar fooi pp gegeven door de gids.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.