Rondreis COSTA RICA
21 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Excursies Rondreis COSTA RICA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Algemeen - gemiddelde entree Nationale Parken, per park

Ter plaatse boekbaar voor € 15

La Fortuna - boottocht Caño Negro Wildlife Refuge

Ter plaatse boekbaar voor € 58

De Caño Negro Wildlife Refuge wordt beschouwd als een van de beste plekken op het continent om vogels te spotten. Daarnaast is Caño Negro het thuis van veel dieren; zoals luiaards, drie soorten apen, kaaimannen, hagedissen en vleermuizen. De tour naar deze prachtige regio begint in La Fortuna. Van hieruit is het 1 ½ uur rijden tot Los Chiles, een rustig dorpje op 5 kilometer van de grens met Nicaragua. Hier ga je met de boot ongeveer 3 uur de Río Frío (‘Koude Rivier’) op. Tijdens de hele tour zullen professionele gidsen uitleg geven over de verscheidenheid aan flora en fauna onderweg.

Duur: hele dag
Inclusief: lokale gids, boottocht, picknick lunch en vervoer.
Meenemen: kopie van je paspoort, camera, comfortabele kleren, anti-muggenmiddel, zonnebrandmiddel, poncho/regenjas

La Fortuna - Finca Educativa Don Juan

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Finca Educativa Don Juan is een educatief centrum dat als model dient voor duurzame landbouw en boeren en tuinders uit de hele wereld inspireert. Je kunt hier ingrediënten voor je eigen maaltijd oogsten, de tropische gewassen proeven en zien hoe biologische teelt werkt. Aan het eind van de tour mag je de ‘troja’ (suikerrietpers) bedienen, om suikerriet in een handmatige pers te verwerken. Hiervan worden vers suikerbietensap en snoepjes zoals ‘sobado’ en ‘guaroliquor’ gemaakt. Aan de rand van het bos en de rivier kun je van een heerlijke traditionele Costa Ricaanse maaltijd genieten, die klaargemaakt is op een houtkachel.

Duur: halve dag
Inclusief: tour op de boerderij, lunch, ontmoeting met lokale boeren.
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 23 euro per persoon.
Meenemen: camera, comfortabele kleren, anti-muggenmiddel, zonnebrandmiddel

Manuel Antonio N.P. - Jungle Night Walk and AquaticTropical Gardens

Ter plaatse boekbaar voor € 38

De Amphibian Aquatic Garden is een serie waterwegen en baden die zo ontworpen zijn dat ze aan een scala van inheemse soorten een habitat bieden. Dieren kunnen hier reproduceren en voortbewegen zonder dat hun natuurlijk gedrag beperkt wordt. Tijdens deze unieke Jungle Walk ben je even deel van het meest interessante en belangrijke ecosysteem van Costa Rica, het nachtelijke tropische bos. Je kunt in contact komen met allerlei dieren en hebt de kans om één van de meest interessante reptielen te zien...de slang! Met meer dan 30 geïdentificeerde soorten leer je hier meer over welke gevaarlijk zijn en welke niet.

Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: lokale gids, entree en zaklamp
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 28 euro
Duur: 2 uur, vertrek om 17.30 uur
Meenemen: goede loopschoenen, broek, anti-muggenmiddel, camera.

Manuel Antonio N.P. - Tarcolesrivier boottocht

Ter plaatse boekbaar voor € 29

De 'Estero de Guacalillo' (Guacalillo monding) en de Tarcoles rivier bieden je de mogelijkheid om een van de grootste populaties Amerikaanse krokodillen te observeren. Een indrukwekkend ecosysteem, bestaande uit vier verschillende mangrove soorten, die elk een belangrijke ecologische leefomgeving voor diverse vogelsoorten creëren. Als de boot de rivieroever nadert, kun je de krokodillen van tot wel 15 meter lang van dichtbij bekijken. Vooral dankzij de inspanning van de lokale gemeenschap is de krokodillen populatie gegroeid van 50 naar 150 exemplaren per vierkante kilometer.

Inclusief: lokale gids, boottocht, water, fruit
Duur: 2,5 uur
Meenemen: camera, verrekijker, regenjas, comfortabele kleding, anti-muggenmiddel, zonnebrandcrème, goede schoenen.

Monteverde - Canopy Tour

Ter plaatse boekbaar voor € 38

De Selvatura Canopy Tour bestaat uit 12 kabels en 16 platforms, hoog boven in de bomen van het nevelwoud. Tijdens deze tour wordt je vast geritst aan kabels met een veiligheidsgordel. Er wordt gebruik gemaakt van het beste klimmateriaal. Hierna kan de vlucht door het bos beginnen. Het is een avontuurlijke tour, waarbij veiligheid natuurlijk een van de belangrijkste factoren is. Op het einde van de tour is er een ‘Tarzan Swing’. Dit betekent dat je boven het bos uit kunt slingeren, en je je echt even Tarzan waant!

Minimum aantal deelnemers: 2
Voor wie: alle leeftijden!
Inclusief: transport, lokale gids, materiaal, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 32 euro
Duur: 2,5 uur
Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera.

Monteverde - Canopy Tour & Tree Top Walkways

Ter plaatse boekbaar voor € 58

Het is mogelijk om zowel de Canopy tour als de Tree Top Walkways tour te combineren. Dit is de beste manier om het nevelwoud te verkennen!

Minimum aantal deelnemers: 2
Voor wie: alle leeftijden!
Inclusief: transport, lokale gids, materiaal, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 51 euro
Duur: 4 tot 5 uur
Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding en schoenen, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera.

Monteverde - Tree Top Walkways

Ter plaatse boekbaar voor € 29

Bekijk het nevelwoud eens van boven! Als je de toppen van de bomen van dichtbij wil observeren, kun je deelnemen aan de Tree Top Walkways tour. Deze 3 kilometer lange tour, bestaat uit een combinatie van paden en zeven bruggen waarbij je alle niveaus van het nevelwoud, en haar bijbehorende bewoners kunt verkennen. Je begint op de grond, en eindigt op het niveau van de top van de grote bomen. De hoogste brug ligt op 80 meter hoogte. Aan het eind kun je een ficusboom van binnen beklimmen!

Minimum aantal deelnemers: 2
Voor wie: alle leeftijden!
Inclusief: transport, lokale gids, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 23 euro
Duur: anderhalf tot 2 uur
Meenemen: comfortabele schoenen, lange broek, verrekijker, camera.

Playa Dominical - Nauyacawatervallen – paardrijden

Ter plaatse boekbaar voor € 67

Deze paardrijdtocht gaat over 12 kilometer lengte met 3 rustpauzes, waaronder een traditioneel ontbijt bij Don Lulo. Hier kom je ook in de middag terug voor een heerlijke lunch. In de Nauyacawatervallen kun je heerlijk zwemmen in de natuurlijk gevormde waterbaden.

Minimum aantal deelnemers: 7
Inclusief: lokale gids, paardrijdtocht, entreegeld watervallen, ontbijt en lunch.
Duur: hele dag (niet op zondag!)
Meenemen: camera, verrekijker, plastic tasje, zonnebrandcrème, comfortabele kleding, extra droge kleding, handdoek, sandalen, zwemkleding, goede schoenen.

Playa Dominical - walvissen en dolfijnen tocht

Ter plaatse boekbaar voor € 81

Walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden en zeevogels: natuurliefhebbers zullen worden weggeblazen tijdens deze opwindende excursie! Het Marino Ballena Nationaal Park is de thuisbasis van een grote biologische diversiteit. Van het observeren tot de soms wel meer dan 100 ‘bottlenose’ dolfijnen, of een van de andere soorten dolfijnen, die hun acrobatische capriolen uitvoeren. Tot het spotten van bultruggen en haar kleintjes. Deze tour biedt iedereen een ervaring om nooit te vergeten! Je kunt bij Isla Ballena snorkelen bij het koraalrif.

Minimum aantal deelnemers: 8
Inclusief: lokale gids, transport, boottocht, water, sap, fruit
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 43 euro
Duur: halve dag
Meenemen: camera, verrekijker, waterfles, zonnebrandcrème, regenjas, comfortabele kleding, extra droge kleding, handdoek, sandalen, zwemkleding, schoenen, pilletjes tegen zeeziekte.

San José - Poas Vulkaan N.P.

Ter plaatse boekbaar voor € 48

Excursie naar de 2704 meter hoge actieve vulkaan Poas. Bij helder weer heb je spectaculair zicht op de 300 meter diepe krater. Op deze hoogte zie je meteen het verschil in vegetatie en voel je een verschil in temperatuur. Op de krater vind je nevelwoud, waar je kunt wandelen naar de prachtige Botos Lagoon.

Duur: halve dag, vertrek in de ochtend.
Inclusief: privé vervoer, entree Poas N.P.
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 34 euro per persoon.
Meenemen: comfortabele kleren, camera, anti-muggenmiddel

Sarapiqui - Mi Cafecito Koffietour

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Tijdens de Mi Cafecito koffietour kom je meer te weten over het leven van de Costa Ricaanse koffieproducenten. En over het verbouwen van de koffieplanten zelf. Natuurlijk eindig je de tour met een heerlijk kopje koffie, cappuccino of espresso. Daarnaast maak je een schitterende tocht door het bos. Geniet van het prachtige berglandschap en de indrukwekkende Sarapiquí- en Maria Aguilarrivier. Een grote variëteit aan flora, fauna, afwisselende paden en uitkijkpunten zul je onderweg tegenkomen.

Duur: twee uur
Inclusief: koffietour, wandeling, Engelstalige gids, lunch
Gratis voor kinderen onder 5 jaar, prijs voor kinderen onder 12 jaar: 27 euro
Meenemen: comfortabele kleren, camera, anti-muggenmiddel, dichte schoenen, poncho/regenjas

Tortuguero - maaltijden en excursies

Ter plaatse boekbaar voor € 95

De maaltijden en excursies in Tortuguero zijn niet inbegrepen. De kosten (95 USD) hiervoor worden geind door de reisbegeleider. Het gaat om 2 ontbijten, 2 lunches en 2 diners, allen op buffetbasis. Verder zijn de boottocht door de kanalen en het boottochtje naar het dorp in dit bedrag inbegrepen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.