Rondreis CHINA WINTER: NOORD-CHINA
16 dagen - v.a. €1 895 Boek nu

Excursies Rondreis CHINA WINTER: NOORD-CHINA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de lokale munteenheid van november 2017
. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Beijing - Acrobatenshow (kaartjes & transfers)

Ter plaatse boekbaar voor € 27

Je bezoekt het kleine Jinsha theater, waar je de kunst van de acrobatiek nog volop kunt ervaren. Je zit dichtbij het podium waardoor je de extreme inspanning zeer goed kan zien, voelen, en horen. De show duurt ongeveer 80 minuten.

Beijing - Grote Muur bij Mutianyu & Zomerpaleis (1 dag)

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Om de grote massa voor te zijn vertrekken we al vroeg in de ochtend met de bus naar de Grote Muur bij Mutianyu. Aan het eind van de ochtend rijden we vervolgens in ongeveer twee uur naar het Zomerpaleis waar je je kunt vergapen aan de ‘Marmeren Boot’ of heerlijk rond kan dwalen door de schitterende tuinen. Inclusief vervoer per eigen bus; exclusief entreegelden (circa 75 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) en lunch.

Beijing - Kung Fu show (inclusief transfers en entree)

Ter plaatse boekbaar voor € 27

Tijdens deze spectaculaire show laten ze je de weg zien die een jonge monnik aflegt tot het moment dat hij zich een waardig Kung Fu meester mag noemen.

Beijing - Peking Opera (alleen de ‘mid-class’ kaartjes)

Ter plaatse boekbaar voor € 19

In het Liyuan Theater wordt de traditionele Beijing Opera uitgevoerd. De show duurt ongeveer een uur en combineert muziek, acrobatische dans, fascinerende make-up en spectaculaire kostuums. Er worden verhalen uitgebeeld uit de Chinese geschiedenis en folklore.

Dandong: Yalu River, Broken Bridge en Chinese Muur

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Tijdens deze dagexcursie bezoek je  het meest oostelijk gelegen deel van de Chinese Muur, de Hushan Great Wall. Je kunt over een 1200 meter lang stuk van de gerestaureerde muur wandelen. De Hushan Great Wall lig zo dicht langs de Noord-Koreaanse grens, dat je barakken van het leger ziet liggen. In Dandong maak je een wandeling langs de Yalu rivier. Aan de overkant zie je Noord-Korea liggen, iets wat een vreemde gewaarwording is met alle (Chinese) toeristen, restaurants en lichtreclame om je heen. De belangrijkste bezienswaardigheid zijn de overblijfselen van de brug die ooit China met Noord-Korea verbond. 
 
Vertrektijd: 09:00 uur
Excursie duur: ongeveer 6 uur

Entreegelden zijn niet inbegrepen. 

Harbin - Ice Festival en Jile Tempel

Ter plaatse boekbaar voor € 31

het Harbin Ice Festival is een van de grootste sneeuw en ijsfestivals ter wereld. Meer dan 600.000 m2 aan sculpturen valt tussen 5 januari en 5 februari te bewonderen. Op Sun Island staan de kunstwerken die alleen over dag kunnen worden bezocht. Met de bus ga je naar het eiland toe en hebt daar voldoende tijd om alles in je op te nemen. 

Na je bezoek aan Sun Island, bezoek je de mooie Jile Tempel. Dit is de grootste boedhistische tempel van Harbin. Veel Chinese inwoners van Harbin brengen hier offers. 

In de loop van de middag bezoek je Snow & Ice World. Hier staan de grootste bouwwerken van ijs, zoals de Chinese Muur en complete tempels. Sommige gebouwen zijn meer dan 40 meter hoog. Na zonsondergang worden de beelden verlicht in allerlei kleuren waardoor de details nog beter te zien zijn. 

Entreegelden zijn niet inbegrepen. 

Richtbedrag van de entreegelden (2017):
Ice World RMB 300 - 330 pp
Snow Fair RMB 240 pp

Shenyang - Verboden Stad en Zhangxueliang Mansion

Ter plaatse boekbaar voor € 29

Tijdens deze dag excursie bezoek je de Verboden Stad van Shenyang en de Zhangxueliang Mansion. De Verboden Stad van Shenyang is in het begin van de 17e eeuw gebouwd en werd bewoond door de Qing keizers. De stad is aanzienlijk kleiner dan de Verboden Stad van Beijing, maar ook hier kun je makkelijk uren doorbrengen. Verschillende vertrekken worden gebruikt voor tentoonstelling over traditionele kleding, wapens en gebruiken uit de tijd van de keizers. 

Een modernere bezienswaardigheid is het voormalig huis van Zhang Zuolin. Het huis doet vandaag de dag dienst als museum en geeft een goed beeld van de periode tussen het ineenstorten van het Chinese keizerrijk en de bezetting door de Japanners. Zhang Zuolin was een van de krijgsheren die na de val het keizerrijk een deel van China veroverde. Hij was een fel tegenstander van de republiek hoopte dat oude tijden van het keizerrijk weer terug zouden keren. Uiteindelijk is hij door een Japanse aanslag om het leven gekomen.   

Vertrek: 09:00
Duur: hele dag
Entreegelden zijn niet niet inbegrepen
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.