Rondreis CHINA EN TIBET
18 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Excursies Rondreis CHINA EN TIBET

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de Chinese yuan van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Chengdu – Bezoek Panda Onderzoekcentrum (alleen transfers)

Ter plaatse boekbaar voor € 21

Tijdens deze excursie van circa vier uur bezoek je het Panda Centrum iets buiten Chengdu. De uitgebreide tentoonstelling in het park geeft je een goed beeld van de voortplanting van deze zeldzame dieren. Uiteraard zie je ook de reuzenpanda’s. Het entreegeld (circa 58 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) is niet inbegrepen.

Chengdu - Excursie Leshan (alleen transfers)

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Met de bus reis je naar de grootste zittende Boeddha in de wereld. Deze in de rotsen uitgehouwen Boeddha waakt volgens een oude volksspreuk over de rivier, opdat deze niet buiten haar oevers treedt. Alleen de grote teen van dit beeld is al groot genoeg om er met de groep op te picknicken. Het entreegeld is niet inbegrepen, je betaalt dit per plekke (circa 90 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen). Totale duur van de excursie is circa 7 uur.

Chengdu - Sichuan Opera (inclusief ticket en transfer)

Ter plaatse boekbaar voor € 27

Je woont een voorstelling van de Sichuan-opera bij in het Shufeng Yayun Teahouse, op midden-klasse plaatsen. Er zijn verschillende acts variërend van Chinese Opera en acrobatiek tot marionettentheater. De show duurt ongeveer 1½ uur.

Lhasa – Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 26

Tijdens de stadstour door Lhasa bezoek je het Potala Paleis en het Drepung Klooster óf het Sera Klooster. Om in het Potala Paleis te komen ‘beklim’ je in een half uurtje het beroemde Z-pad. Het enorme bouwwerk in wit en rood torent hoog uit boven de Lhasa en de aanblik is overweldigend. Ook het interieur van het paleis is prachtig. Veel is bewerkt met bladgoud. In de schitterende tombes liggen de vijfde tot en met de twaalfde Dalai Lama, alleen de zesde ontbreekt. Eén van de tombes is met 3700 kilo goud bewerkt, je kijkt vast je ogen uit!

In de namiddag bepalen de lokale gids en de reisbegeleider welke tempel je bezoekt (afhankelijk van de activiteiten in de kloosters op dat moment). Met enig geluk kun je een debatteer-sessie van de monniken bijwonen. Het debat over religie en wereldse zaken vormt een belangrijk onderdeel in de opleiding van een Tibetaanse monnik. De discussies gaan gepaard met veel stemverheffing, gebaren en geklap met de handen om de woorden kracht bij te zetten.
De excursie neemt in totaal circa 6 uur in beslag.

Inbegrepen: privévervoer
Niet inbegrepen: entreegelden, fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.