Rondreis NOORD-KOREA
16 dagen - v.a. €3 695 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis NOORD-KOREA

NOORD-KOREA

Heb ik een visum nodig voor deze Noord-Korea groepsreis?

Ja voor deze reis is een double entry visum voor China nodig en een single entry visum voor Noord Korea. Het Chinese visum moet in Nederland aangevraagd worden. Het Noord Koreaanse visum wordt in Berlijn aangevraagd.

We raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naar de visakosten €30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Voor het visum voor Noord Korea, moeten de paspoorten naar Berlijn. Buiten de visakosten betaal je dan 40 euro sericekosten.

Je hoeft dan niet zelf 2 x naar de betreffende ambassade(s)

Voor meer informatie kijk op de website van visumloket:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
 -Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen naar Noord-Korea?

Mobiele telefoons waren altijd streng verboden in Noord Korea. De nieuwe leider laat de teugels een beetje vieren en buitenlanders mogen nu hun GSM meenemen.Veel heb je er echter nog niet aan want er is geen netwerk en je kunt nauwelijks een lokale simcard kopen.

Mag ik een camera meenemen naar Noord-Korea?

Het is geen probleem om een camera mee te nemen video mag ook .Af te raden is een super grote telelens. Verrekijkers zijn verboden

Mag ik een reisgids meenemen naar Noord-Korea?

Nee. Het wordt nadrukkelijk verboden literatuur over Noord-Korea mee te nemen die is gepubliceerd buiten de republiek Noord-Korea (ook een reisgids is een probleem). Mocht je toch een reisgids meenemen, dan wordt deze ingenomen bij de grens en niet meer aan je geretourneerd.

Kan ik in mijn eentje op pad in Noord Korea?

Nee, in Noord Korea doe je alles in groepsverband en onder leiding van 2 staatsgidsen. Je kunt niet in je eentje een wandeling gaan maken of iets dergelijks.

Kan ik vrij fotograferen in Noord-Korea?

In Noord Korea mag je fotograferen maar de staatsgids zal aangeven wat wel en wat niet op de foto mag. In de regel mag het veel op de foto.

Welke valuta kan ik het best meenemen naar Noord-Korea?

Voor het China gedeelte heb je voldoende aan je pinpas of cash euro's.In Noord Korea zijn alle maaltijden inclusief en heb je dus alleen wat zakgeld nodig voor drankjes. Het best kan je euro munten en kleine coupures Chinees geld mee nemen. Er is vaak weinig wisselgeld daarom zijn de euromunten heel handig en worden als betaalmiddel aangenomen.

Hoe is de accomodatie in Noord-Korea?

De accomodatie is goed, uiteraard verblijven we in Noord Korea in staatshotels, deze zijn van prima kwaliteit.

Heb ik vaccinaties nodig voor mijn Noord-Korea rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Welke vormen van vervoer worden er gebruikt?

We maken gebruik van een nachttrein naar Pyongyang en terug naar Beijing wordt er gevlogen. Tijdens het verblijf in Noord Korea beschikken we over een prive bus.

Kan ik deze Noord Korea reis combineren met de groepsreis door Zuid-Korea?

Het is mogelijk een bezoek aan Noord- en Zuid-Korea te combineren. De volgende reisdata sluiten op elkaar aan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

De reis naar Noord-Korea met vertrek op 29 september 2017 (reiscode CNK170929F) kan worden gecombineerd met de Zuid-Korea reis met vertrek op 14 oktober 2017 (reiscode CZK171014). 

CHINA

Heb ik een visum nodig voor China?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor China nodig.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 4 tot 5 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Voor meer informatie:

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Kan ik in China pinnen?

Ja, in alle grote steden kun je pinnen, o.a. bij the Bank of China. De reisbegeleider kan je adviseren waar je het best kunt pinnen. Je pinpas dient wel een cirruslogo te hebben. Tevens moet je je bankpas activeren voor het wereldwijd opnemen van geld: dit dien je voor vertrek bij je bank te verzorgen. Maak je gebruik van internetbankieren, dan kun je zelf bij je instellingen aangeven dat je wereldwijd geld wilt kunnen opnemen, voor een bepaalde periode.

Kan ik euro's wisselen in China?

Ja, dat kan. Euro's kun je gemakkelijk bij banken, wisselkantoren en vaak ook bij hotelrecepties omwisselen.

Hoe is het reizen per nachttrein in China?

Tijdens de nachttreinritten maken wij gebruik van hardsleeper coupes. Er zijn linnengoed en dekens aanwezig, af en toe ook een handdoek.

De hardsleeper compartimenten bieden plaats aan 6 personen met 3 bedden boven elkaar aan elke kant. Het compartiment is niet af te sluiten. 

Soms is er een restauratiewagen aanwezig in de trein, maar we raden het aan snacks mee te nemen in de trein. Er is wel altijd een restauratiekarretje wat langs komt met noodles, vers fruit en andere snacks. Er is aan het begin van elke coupe een kraantje waar heet water uitkomt, dit kan gebruikt worden om noodle soepjes te maken of thee te zetten. Softsleepers kunnen tegen meerkosten bijgeboekt worden, dit is wel op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Het softsleeper compartiment is vaak wel afsluitbaar d.m.v een gordijntje of deur. Het biedt plaats aan 4 bedden, aan iedere zijde 2 bedden boven elkaar. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zit er geen verschil in de hardheid van het matras van hardsleeper of softsleeper.

Wat is de beste reistijd naar China?

Over het algemeen kun je in de periode van mei tot en met september in geheel China rekenen op warm tot zeer warm weer. Het westelijk deel van China, Xinjiang en Tibet, is het hele jaar door zeer droog, en is in de winter zeer koud. In het zuidoosten zijn de winters kort en nat. Bedenk dat, waar je ook bent in China, het in hoger gelegen gebieden ook in de zomer koud kan zijn. Vooral na zonsondergang kunnen de temperaturen daar sterk dalen.
We raden de reizigers in het voor- en najaar aan ook warme kleding mee te nemen voor koele dagen en avonden.

Heb ik inentingen nodig voor mijn China rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe overnachten we in China?

Je wisselt overnachtingen in grote, middenklasse hotels af met een verblijf in sfeervolle guesthouses op het platteland.
Bij lange treinritten overnacht je in de hardsleeper of een bijgeboekte softsleeper.

Wat neem ik mee op deze reis?

We adviseren je om een koffer op wieltjes of rugzak mee te nemen en het totale gewicht te beperken tot 15 kilo per persoon. Een compacte weekendtas van hetzelfde gewicht is ook mogelijk. Denk aan de steile trappen van Chinese stations, de beperkte bagageruimte in de treinen en bussen, de vele ongeplaveide straten en het ontbreken van een lift in de eenvoudigere hotels,

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

In China is alle westerse kleding wel ingeburgerd. In de meeste hotel is laundry service aanwezig. Ook in China kan het in het voor- en najaar 's avonds fris zijn.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: handdoek (voor de meer eenvoudige guesthouses en familieverblijven buiten de grote steden), wandelschoenen, zaklamp, waterfles, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, opladers, lakenzak (vooral voor Tibet en onze specialistische avontuurlijke Chinareizen), toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, beker.

Het is niet nodig om slaapzakken, slaapmatjes of muskietennetten mee te nemen tenzij anders vermeld in de vertrektijdenbrief.

Hoe zit het met de elektriciteit/voltage ?

Het voltage bedraagt 220V. We adviseren je een wereldstekker mee te nemen. Meer informatie over de gebruikte stekkers, kun je vinden op de volgende website: http://www.wereldstopcontacten.nl/china/

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland/België en China?

Tijdens onze zomertijd is het in China 6 uur later en tijdens onze wintertijd is het in China 7 uur later.

Is er Wifi in de hotels en heeft mijn GSM bereik in China?

In de grote steden is er (gratis) wifi beschikbaar in de hotels. Soms alleen in de lobby en regelmatig ook op de kamers. Houd er wel rekening mee dat je niet alle websites kunt bezoeken in China: bijvoorbeeld Google, Facebook en YouTube zijn sites die geblokkeerd worden door de Chinese overheid.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.