Rondreis NOORD-KOREA
16 dagen - v.a. €3 695 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,5
105 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:9,0
Prijs/kwaliteit: 7,5
Accommodatie: 7,5
Transport: 8,0
Vertrekdatum: 01/09/2017
1 Beoordeling: 9
Tom : De reis naar Noord-Korea is niet zomaar een vakantie naar een ver land, maar een belevenis. Het is werkelijk uniek om mee te maken hoe deze maatschappij leeft in de overtuiging dat zij zichzelf zonder hulp van buiten kunnen redden. Ik heb er ook van versteld gestaan dat de verafgoding van de leiders echt en oprecht is. Daarnaast is Noord-Korea een schitterend land met een groene en ongerepte natuur. Zolang je de insteek hebt van 'go with the flow' en het inleveren van een stukje vrijheid op de koop toe neemt, dan is deze reis een absolute aanrader.
Vertrekdatum: 01/09/2017
1 Beoordeling: 9
Marella : Een fantastische, maar vooral ook indrukwekkende reis! Je kunt je van te voren nog zo bedenken hoe het zal zijn, het valt uiteindelijk met geen pen te beschrijven en overtreft alles. Probeer je niet vast te pinnen op het programma, de invulling wisselt per dag. Soms met mooie extra's, wat bij ons resulteerde dat we tijdens een feestdag (Oprichting van de Staat) in Pyongyang aanwezig konden zijn. Dit was een unieke ervarig wat ik voor geen goud had willen missen! (o.a. Mass-dance bijwonen en meedoen) Uiteindelijk doe je het hele programma, weliswaar in een andere volgorde dan beschreven. Je kunt de gehele reis in Chinese Yuan en euro's betalen, zorg wel voor kleine coupures/muntgeld. Wat mij betreft bestaat de reis uit louter hoogtepunten, je valt van de ene verbazing in de andere. Absoluut een aanrader!! Wees flexibel, beleef en geniet van dit bijzondere land!
Vertrekdatum: 01/09/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Deze reis is een unieke ervaring in een zeer bijzonder land.
Vertrekdatum: 01/09/2017
0 Beoordeling: 8
Marc : "Speciaal" is het minste dat gezegd kan worden over NK. Er is zeker voldoende intellect aanwezig maar niet steeds op de goede manier aangewend: het afsnijden van alle mogelijke verbindingen zoals telefoon en internet net over de grens is reeds een prestatie op zich. Ze kunnen raketten afvuren en zijn in staat een atoombom te vervaardigen, ze beschikken over vier satellieten. Zeker is dat het opgeven van een deel van (investeringen in) het militair apparaat de bevolking ten goede zou komen door bv. ontwikkelingen in gezondheidszorg (heb ook geen melk gezien). Ze bezitten een enorme voorraad aan mineralen zoals die bv. nodig om smartphones te vervaardigen. "Speciaal" ook doordat de eigen bevolking van toeten of van blazen weet en alles voorgekauwd wordt aangegeven zonder de mogelijkheid om te verifiëren (bv. geen onafhankelijke media of Internet): de bevolking zelfs de gidsen die toch voldoende contact hebben met toeristen, is ervan overtuigd dat Amerika en/of Japan hen wil aanvallen en is niet op de hoogte van de grove inbreuken op het internationaal recht door bv. de schending van het Japanse luchtruim. "Speciaal" ook doordat je als toerist erg nauwlettend wordt opgevolgd en strikt gebonden bent aan het reisprogramma. Al bij al een unieke ervaring. Ik vertrok uit nieuwsgierigheid en die is deels voldaan.
Vertrekdatum: 01/09/2017
0 Beoordeling: 10
Pieter : Fantastisch! Geen woorden voor, dit moet je zelf ervaren/beleven..
Vertrekdatum: 01/09/2017
1 Beoordeling: 9
Paul : dit is geen vakantie OF een reis maar een ERVARING - TOP, vooral door de Nederlandse reisbegeleider - DANK
Vertrekdatum: 04/08/2017
1 Beoordeling: 9
Beatrijs : Zie punt 25
Vertrekdatum: 04/08/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Een bijzonder inkijkje in een gesloten land, waar zowel de moderne tijd als het (verre) verleden springlevend is.
Vertrekdatum: 21/04/2017
1 Beoordeling: 9
Frank : Een intensieve maar unieke reiservaring. Geen slome slenter-vakantie, maar een goed gevuld programma waarbij je véel van een indrukwekkend land te zien krijgt ! De Nederlandse Koning-Aap reisbegeleider kan veel toelichten op alle bizarre en wonderlijke dingen die je ziet: in het Nederlands ook, zeer prettig. Door de dagelijkse busreis door het land heen, zie je veel van búiten Pyongyang en zie je andere dingen dan 'we' in het Westen gewend zijn van de DPRK. Dag na dag is het strak geregeld en een heel veilige en prettige reissfeer. Wat ik van te voren verwacht had, is compleet anders dan álles wat ik ook nog te zien heb gekregen: het land blijkt veel méer dan ik had gedacht. Het voelt uniek en bijzonder dit gezien te hebben.
Vertrekdatum: 21/04/2017
1 Beoordeling: 9
Aaltje : Een fantastische reis. De mogelijkheden die er zijn om te reizen in Noord Korea optimaal benut. Dit moet je een keer meemaken. Reisbegeleider uitstekend.
Vertrekdatum: 07/04/2017
0 Beoordeling: 8
Karel : Zeer intensieve unieke reis in een afgesloten land. Lange busafstanden over hobbelige wegen, maar volledig beleven van vervreemdend geïsoleerd Noord Korea, cultuur en politiek. Contact met scholieren , circus en prachtige uitvoering door kinderen, Militaire Parade. En dat alles in een actuele politieke situatie van spierballentaal tussen grootmachten en leiders. Prettige contacten met medereizigers en met nederlandse gids en gaandeweg ontdooiende koreaanse verplichte begeleidende gidsen.
Vertrekdatum: 07/04/2017
0 Beoordeling: 10
Marcel : Noord Korea. Het gesloten land. Wij zijn zeer blij dat wij voor deze reis hebben gekozen. Je leert nu ook een andere kant kennen. Je gaat begrijpen waarom de bevolking doet wat ze doet. Het natuur is prachtig. De bevolking is zeer vriendelijk en nieuwsgierig naar jou. Ben je niet bereid om de plichtplegingen te volgen of wat van jouw vrijheid in te leveren dan moet je niet gaan. Als je je gedraagt zoals je je hoort te gedragen dan krijg je hiervoor een zeer unieke ervaring die wij zeker kunnen aanbevelen!
Vertrekdatum: 07/04/2017
1 Beoordeling: 9
Sante : Noord Korea is een zeer bijzonder land dat je kan verrassen. Jij kunt contacten met mensen hebben van wie ik gedacht hadden dat zij meer afstandelijk zouden zijn. De steden en vooral PyonYang zijn moderner dan ik gedacht had. Materieel is hun toestand beter dan wat in het algemeen beweerd wordt. Het land lijkt mij in betere conditie te zijn dan wat ik verwacht had. De huisvesting lijkt van kwaliteit te zijn, krotwijken hebben wij niet gezien, de winkels zijn niet leeg en hongersnood lijkt verleden tijd te zijn. Deze reis kan u zeker niet onverschillig laten en zo’n reis vergeet je niet; jij denkt daar constant aan en stel veel vragen over wat je gezien hebt.
Vertrekdatum: 02/10/2016
0 Beoordeling: 8
Zeno : Absurd en soms ook wel beklemmend. Wie van avontuur houdt "faut le voyage". Wie het oude stalinistische, communistische systeem in zijn "volle glorie" nog wil zien moet nu snel gaan want (hopelijk) is het spoedig verleden tijd.
Vertrekdatum: 02/10/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Reisgids Bradt uitgave 3 mag Noord Korea niet in, eerdere uitgaven wel.
Vertrekdatum: 04/09/2016
0 Beoordeling: 8
Cor : Geweldige reis beleefd met Koning Aap naar Noord-Korea! Ons verblijf daar benadrukte maar weer dat het heel veel uitmaakt door welke bril je kijkt en dat alle informatie gekleurd is. Beleef het dus zelf en vorm je eigen oordeel. Mede door de enthousiaste en zeer ervaren reisbegeleiding hebben wij een goed beeld gekregen van dit unieke land en haar inwoners. Ga erheen nu het (nog) kan!
Vertrekdatum: 04/09/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : -
Vertrekdatum: 04/09/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Een reis naar Noord-Korea is "a trip through the looking glass." Het land leeft in een parallelle realiteit en laat zich alleen op zijn eigen voorwaarden kennen. Wie zich hieraan kan overgeven heeft een unieke en onvergetelijke ervaring. Is het vertrouwen van de gidsen eenmaal gewonnen (de reisbegeleider speelt hierin een belangrijke rol), is er overigens (in beperkte mate) meer mogelijk, maar al te veel moet men zich hier ook niet bij voorstellen. Wat je als toerist wel en niet te zien krijgt, wordt bepaald door hogere machten.
Vertrekdatum: 07/08/2016
1 Beoordeling: 9
Clazien : Wat een belevenis, rondreizen in Noord-Korea! Onmogelijk om te beschrijven wat we gezien en gedaan hebben. Bizar, intrigerend, verwarrend, gezellig, prachtig, vragen oproepend, mooi, verrassend en ga zo maar door. Heel erg de moeite waard!
Vertrekdatum: 29/05/2016
1 Beoordeling: 7
Ingrid : Een 3 voor de vliegreis via Abu Dhabi naar Beijing. Transfertijd in Abu Dhabi veeeeel te kort voor zo"n grote luchthaven. Ook nog de pech, dat het vliegtuig bij vertrek op Schiphol vertraging heeft en dat mijn boardingpas op Schiphol niet geprint kon worden. Gevolg is, dat we de transfer vlucht gemist hebben, met alle problemen die dan ontstaan. Zeker als de eindbestemming Noord Korea is!! Direct van Schiphol naar Beijing vliegen is een veel betere optie. Of langere transfer tijd in Abu Dhabi...... Een 8 voor de bus met airco in Noord Korea. Dit is een uitstekend transportmiddel. Leuke groep. Veel cultuur gezien. Goede en vriendelijke lokale gidsen. Meestal goede overnachtingen. Veel informatie gekregen.
Vertrekdatum: 29/05/2016
1 Beoordeling: 9
rudi : Noord Korea is een geweldige ervaring in, een unieke wereld die amper toegankelijk is
Vertrekdatum: 24/04/2016
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Ik heb genoten van een geweldige reis met een divers programma. Hierdoor hebben we als groep, voor zover mogelijk natuurlijk, enigszins een beeld kunnen krijgen van dit bijzondere land. Het land is, zoals eerder beschreven, erg fotogeniek. Neem dus voldoende geheugen en een extra batterij voor je camera mee!
Vertrekdatum: 24/04/2016
0 Beoordeling: 8
Robertus : Het is een fotogeniek land, met vriendelijke inwoners die trots hun eigen visie op de geschiedenis en de huidige wereld met je willen delen. Het bijzondere experiment dat Noord Korea is kun je prima en veilig bezoeken. Schroom niet om te gaan!
Vertrekdatum: 04/10/2015
0 Beoordeling: 10
Christel : Door de verhalen van reizigers die Noord-Korea eerder bezochten, wou ik het 'gesloten' land zelf zien. Blij dat ik het deed! Unieke, fantastische, zeer bijzondere reis met onverwachte mooie verrassingen! Prachtige natuur, mooie mensen. Grenscontrole viel erg mee voor onze groep, weinig koffers moesten open, alle boeken, tijdschriften, mochten mee het land in. De zeer goede NL reisbegeleider won het vertrouwen van de Koreaanse gidsen waardoor nog meer mogelijk werd: wandelingetjes op straat, naar een voetbalmatch, de militaire parade n.a.v. 70 jaar Arbeiderspartij, op de eerste rij bij de Gymnastics, ... Een onvergetelijke ervaring!
Vertrekdatum: 04/10/2015
1 Beoordeling: 9
Jan : Fantastische bestemming, daar zou iedereen naar toe moeten gaan om zich zelf op de hoogte te stellen van de benarde situatie waarin dit land zich bevind. Een heel bijzondere ervaring. Nb Ga ook naar het Korea museum in Den Haag.
Vertrekdatum: 04/10/2015
0 Beoordeling: 8
Barry : Een geweldige reis
Vertrekdatum: 04/10/2015
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Reizen in Noord-Korea is niet makkelijk. Echter, de goede reisbegeleider zorgt ervoor dat alles wat in de reis mogelijk is, eruit wordt gehaald.
Vertrekdatum: 04/10/2015
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Dit was een zeer bijzondere reis; een reis als geen andere die we ooit gemaakt hebben. We hebben binnen de kaders die het regime geeft erg veel kunnen zien en doen. Het was erg goed dat we een reisbegeleider van Koning Aap mee hadden die ervaring had bij de situatie in Noord Korea. Hij kon hierdoor veel voor elkaar krijgen bij de staatsgidsen die waren aangesteld.
Vertrekdatum: 04/10/2015
1 Beoordeling: 9
Lian : Wij hebben in oktober 2015 een geweldige reis kunnen maken door Noord Korea, met veel erg leuke verassingen in het programma. Dankzij de leuke groep, de fantastische reisbegeleider en 'onze' gidsen hebben we een zeer mooie en unieke reis door dit ongelofelijke land mogen maken. Noord Korea is een moeilijk land dat zowel alles wat je ervan verwacht is als een complete verassing, zeker een aanrader dus!
Vertrekdatum: 06/09/2015
0 Beoordeling: 8
Joep : Noord Korea is een hele bijzondere belevenis om mee te maken. Als je je kan aanpassen en tegen beperkte vrijheid kan en je flexibel opstelt wordt het een bijzondere reis, die je niet snel zult vergeten. Deels terug in de tijd, maar ook hier zie je vooruit gang. Een druk programma, dat wel, waardoor je veel ziet van de omgeving, stad en platteland. Een unieke ervaring!
Vertrekdatum: 06/09/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Bijzondere ervaring om te reizen door dit land; Het reisprogramma was vrij optimistisch opgesteld en werd last-minute vaak nog aangepast, maar reisleidster probeerde wel elk element te behouden of er op een ander moment in te passen. Daarnaast konden we onverwachts nog unieke momenten meepikken waar we juist weer niet opgerekend hadden. Veel meer foto's kunnen/ mogen maken dan verwacht.
Vertrekdatum: 06/09/2015
1 Beoordeling: 9
Jacob : Nu gaan naar dit prachtige en absurde land.
Vertrekdatum: 06/09/2015
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Het adviesbedrag voor het zakgeld was teveel; 150 euro is ruim voldoende; ook bij aankoop van souveniers en veel extra bier drinken. U had aangeraden 250 euro zakgeld. Noord-Korea reis.
Vertrekdatum: 07/08/2015
0 Beoordeling: 10
Reiziger : Geweldige reis naar een bestemming waar alles ter plaatse toch ook zo anders bleek dan was verwacht. Het is misschien wel een van de meest unieke bestemmingen waar ik ben geweest. Je persoonlijke vrijdheid tijdens de reis is beperkt, maar daar staat tegenover dat je zo enorm veel ziet en meemaakt. Hotels zijn verouderd, maar alles is brandschoon, iets wat voor het hele land eigenlijk geldt. Noord-Korea is een bestemming die je absoluut moet aandoen!
Vertrekdatum: 05/04/2015
1 Beoordeling: 9
Reiziger : De reis naar Noord Korea neemt je terug in de tijd en stapje voor stapje leer het land een klein beetje kennen. Hierdoor word je meegesleept in het "leven" van de Noord Koreanen en waardoor je beeld op Noord Korea deels veranderd. Maar vooral het gevoel en emotie dat los komt doet je enigszins verlangen om te blijven.
Vertrekdatum: 05/04/2015
1 Beoordeling: 9
Mascha : wat een onvoorstelbaar gevarieerde reis. vooraf had ik geen idee wat ik kon verwachten, vooral door alle (voornamelijk negatieve) beeldvorming die je in de westerse wereld vindt over dit land. natuurlijk zijn een hoop dingen voor je gepland, en andere dingen zijn juist heel onvoorspelbaar (wat mag je invoeren, welk hotel is vandaag open, is er warm water of niet), maar als je je daar niet te druk om maakt en alles over je heen laat komen staat je een fantastische ervaring te wachten. mooie mensen, mooie natuur, mooie cultuur. of je het nu met de juche ideologie en bijbehorende politiek eens bent of niet. onvergetelijk!
Vertrekdatum: 05/04/2015
1 Beoordeling: 9
Pascal : Geweldige reis, mede dankzij de uitstekende Nederlandse reisbegeleider.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.