Rondreis CHINA, TIBET EN NEPAL
29 dagen - v.a. €2 895 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis CHINA, TIBET EN NEPAL

TIBET

Heb ik een visum nodig voor Tibet?

Visa

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor China (als de reis in China begint) en indien van toepassing ( als Nepla een onderdeel van de reis is) een visum voor Nepal (15 dagen) nodig.

Voor Tibet heb je een permit nodig die wij via onze lokale agent in China voor je regelen. Hiervoor hebben wij een kopie van je paspoort nodig en een kopie van de pagina in je paspoort met Chinese visum.

Zorg dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is na terugreis uit China.

Wat is de beste tijd om naar Tibet te reizen?

Beste tijd om te reizen in Tibet is april tot en met oktober. In de zomermaanden heb je meer kans op bewolking (met slechter zicht op de bergen) en meer regen dan in het-voor- en najaar.

Wat voor kleding moet ik meenemen naar Tibet?

Je kunt het best diverse laagjes kleding dragen. Overdag in het zonnetje is het behoorlijk warm. maar 's avonds koelt het flink af, ook vanwege de grote hoogte. Ga je in het voor of najaar is goede warme kleding een vereiste.

Kan ik hoogteziekte krijgen in Tibet?

Hoogteziekte komt vooral voor bij een verblijf boven de 3500 meter, iets wat in Tibet veelvuldig het geval is. Je kunt het deels voorkomen door veel water te drinken en rustig te acclimatiseren in Lhasa.
Hoogteziekte is een reactie van het lichaam op het steeds lagere zuurstofgehalte in de lucht. Het belangrijkste probleem is het ontstaan van vochtophoping in de longen en/of de hersenen. Hoogteziekte is potentieel levensbedreigend. Je dient alert te zijn op de symptomen bij jezelf en degenen met wie je reist. Voordat de symptomen worden beschreven, eerst nog dit: het krijgen van hoogteziekte is niet afhankelijk van lichamelijke fitheid of routine in het lopen op grote hoogten. Ook geroutineerde bergwandelaars kunnen er na vele keren voor het eerst last van krijgen. Mensen onder de dertig jaar, mensen die eerder hoogteziekte hebben gehad en mensen met long- en hartproblemen lopen een groter risico. Ook mensen die zich nodeloos het tempo van de groep laten voorschrijven, lopen meer risico. Er is een heel scala aan symptomen bij hoogteziekte. Symptomen  zijn: misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid, duizeligheid,overgeven, hoofdpijn die niet op aspirine reageert., enorme vermoeidheid, kortademigheid of benauwdheid zonder inspanning, heel weinig plassen.Met deze symptomen  kun je langzaam verder omhoog, maar beter is pas door te gaan tot de symptomen weg zijn.  Symptomen die duiden op ernstige hoogteziekte en waarbij je onmiddellijk dient af te dalen zijn: schuimend spuug ophoesten, blauwe lippen en tong, niet in staat om plat te liggen, vernauwd bewustzijn. In dit geval naar lager gelegen gebied aan het zuurstof en indien mogelijk naar het ziekenhuis.

Moet ik een slaapzak en slaapmatje meenemen naar Tibet?

De enige reis naar Tibet waarvoor je een slaapzak nodig hebt is de Mount Kailash reis (reiscode CMK/BCY).Voor de andere Tibet reizen is een slaapzak niet nodig er zijn dekens in de hotels. Een lakenzak is wel aan te raden.Slaapmatje is niet nodig.

Kan ik in Tibet pinnen?

Ja, in Lhasa en Shigatse kun je pinnen bij the Bank of China. Je pinpas dient wel op "wereld"te staan.

Kan ik euro's wisselen in Tibet?

Ja, dat kan. Euro's kun je gemakkelijk bij banken, wisselkantoren en soms ook bij- hotelrecepties omwisselen! Dit geldt alleen voor de grote steden.

Hoe slaap je in Tibet?

In sommige plaatsen slaap je heel eenvoudig en slaap je op slaapzalen met een eenvoudig toilet buiten. Op andere plaatsen- slaap je in een hotel met douche en toilet op de kamer.

Mobiele telefonie Tibet: heeft mijn gsm bereik?

De ervaring heeft geleerd dat -het bereik- van gsm- in Tibet veel te wensen overlaat.Check in ieder geval ook bij je provider.

Welke vormen van vervoer worden er gebruikt in Tibet?

In Tibet maken we gebruik van een eigen bus.Ook tijdens de Kailash reis.

Hoe zit het met de afstanden in Tibet?

Er kunnenlange dagen inzitten vanwege de slechte staat van de wegen. De  wegen worden wel  steeds beter, alleen bij de Mount Kailash reis kan het veel hobbelen zijn in de bus

Wordt er veel gelopen in Tibet?

De wandelingen in het programma zijn allemaal optioneel,iedereen met een normale conditie kan daar aan meedoen. Wel blijft wandelen op grote hoogte zwaar door de ijle lucht zwaar. Bij de Mount kailash reis maak je een rondgang om de berg ook wel genoemd de Kora. De tocht is zwaar , dit met oog op de hoogte. Op dag twee van de Kora maak je een stijging van 4800 naar 5600 meter.

Heb ik inentingen nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

CHINA

Heb ik een visum nodig voor China?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor China nodig.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 4 tot 5 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Voor meer informatie:

  • Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

  • Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be 

    Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Kan ik in China pinnen?

Ja, in alle grote steden kun je pinnen, o.a. bij the Bank of China. De reisbegeleider kan je adviseren waar je het best kunt pinnen. Je pinpas dient wel een cirruslogo te hebben. Tevens moet je je bankpas activeren voor het wereldwijd opnemen van geld: dit dien je voor vertrek bij je bank te verzorgen. Maak je gebruik van internetbankieren, dan kun je zelf bij je instellingen aangeven dat je wereldwijd geld wilt kunnen opnemen, voor een bepaalde periode.

Kan ik euro's wisselen in China?

Ja, dat kan. Euro's kun je gemakkelijk bij banken, wisselkantoren en vaak ook bij hotelrecepties omwisselen.

Hoe is het reizen per nachttrein in China?

Tijdens de nachttreinritten maken wij gebruik van hardsleeper coupes. Er zijn linnengoed en dekens aanwezig, af en toe ook een handdoek. 

De hardsleeper compartimenten bieden plaats aan 6 personen met 3 bedden boven elkaar aan elke kant. Het compartiment is niet af te sluiten. 

Soms is er een restauratiewagen aanwezig in de trein, maar we raden het aan snacks mee te nemen in de trein. Er is wel altijd een restauratiekarretje wat langs komt met noodles, vers fruit en andere snacks. Er is aan het begin van elke coupe een kraantje waar heet water uitkomt, dit kan gebruikt worden om noodle soepjes te maken of thee te zetten. Softsleepers kunnen tegen meerkosten bijgeboekt worden, dit is wel op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Het softsleeper compartiment is vaak wel afsluitbaar d.m.v een gordijntje of deur. Het biedt plaats aan 4 bedden, aan iedere zijde 2 bedden boven elkaar. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zit er geen verschil in de hardheid van het matras van hardsleeper of softsleeper.

Wat is de beste reistijd naar China?

Over het algemeen kun je in de periode van mei tot en met september in geheel China rekenen op warm tot zeer warm weer. Het westelijk deel van China, Xinjiang en Tibet, is het hele jaar door zeer droog, en is in de winter zeer koud. In het zuidoosten zijn de winters kort en nat. Bedenk dat, waar je ook bent in China, het in hoger gelegen gebieden ook in de zomer koud kan zijn. Vooral na zonsondergang kunnen de temperaturen daar sterk dalen.
We raden de reizigers in het voor- en najaar aan ook warme kleding mee te nemen voor koele dagen en avonden.

Heb ik inentingen nodig voor mijn China rondreis?

Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe overnachten we in China?

Je wisselt overnachtingen in grote, middenklasse hotels af met een verblijf in sfeervolle guesthouses op het platteland. Bij sommige reizen die de Yangtze cruise doen overnacht je op de boot en en bij lange treinritten in de hardsleeper of een bijgeboekte softsleeper.

Wat neem ik mee op deze reis?

We adviseren je om een koffer op wieltjes of rugzak mee te nemen en het totale gewicht te beperken tot 15 kilo per persoon. Een compacte weekendtas van hetzelfde gewicht is ook mogelijk. Denk aan de steile trappen van Chinese stations, de beperkte bagageruimte in de treinen en bussen, de vele ongeplaveide straten en het ontbreken van een lift in de eenvoudigere hotels,Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

In China is alle westerse kleding wel ingeburgerd. In de meeste hotel is laundry service aanwezig. Ook in China kan het in het voor- en najaar 's avonds fris zijn.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: handdoek (voor de meer eenvoudige guesthouses en familieverblijven buiten de grote steden), wandelschoenen, zaklamp, waterfles, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, opladers, lakenzak (vooral voor Tibet en onze specialistische avontuurlijke Chinareizen), toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, beker.Het is niet nodig om slaapzakken, slaapmatjes of muskietennetten mee te nemen tenzij anders vermeld in de vertrektijdenbrief.

Hoe zit het met de elektriciteit/voltage ?

De voltage bedraagt 220V.
We adviseren je een wereldstekker mee te nemen. Meer informatie over de gebruikte stekkers, kun je vinden op de volgende website: http://www.wereldstopcontacten.nl/china/Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en China?

Tijdens onze zomertijd is het in China 6 uur later en tijdens onze wintertijd is het in China 7 uur later.

Is er wifi in de hotels en heeft mijn GSM bereik in China?

In de grote steden is er (gratis) wifi beschikbaar in de hotels. Soms alleen in de lobby en regelmatig ook op de kamers. Houd er wel rekening mee dat je niet alle websites kunt bezoeken in China: bijvoorbeeld Google, Facebook en YouTube zijn sites die geblokkeerd worden door de Chinese overheid.

 

NEPAL

Kan ik last van hoogteziekte krijgen tijdens mijn Nepal groepsreis?

Bij de meeste van onze Nepal reizen kom je niet hoog genoeg om last van hoogte ziekte te krijgen.  Nagarkot ligt in de vallei van Kathmandu en ligt op 2200 meter , dat is de hoogste plaats waar je in de vallei komt. Tijdens de trekking bij de 15 daagse Nepal rondreis kom je ook niet hoger dan rond de 2300 meter. Bij de Everest Basecamp trek kom je tot 5500 meter maar is je hoogste punt waar je slaapt 4950 meter. Bij de Annapurna trekking kom je op een hoogte van 4100 meter. Aangezien je langzaam op hoogte komt bij de trekkings hebben de meeste mensen geen last van hoogteziekte.Wat is nog handig om mee te nemen naar Nepal?

Het beste kan je laagjes kleding meenemen. In de winter kan het flink afkoelen zodra de zon ondergaat. De meeste hotels en restaurants hebben geen verwarming dus warm aankleden is dan belangrijk. Je kan veel kleding ook in Nepal aanschaffen ( net zoals bijvoorbeeld een slaapzak of andere trekkings benodigheden )  Als je ook Chitwan gaat bezoeken neem dan badkleding mee want  in Chitwan bestaat de mogelijkheid om in de rivier olifanten te wassen. ( een unieke ervaring ! )

Wat is de ideale periode om te reizen door Nepal?

Wat de beste tijd is om Nepal te bezoeken, hangt af van wat je gaat doen. De beste maanden voor bergwandelingen zijn april, mei, oktober en november. In die maanden is het overdag lekker en dalen de nachttemperaturen nog niet zo snel. De lucht na de regentijd, in oktober en november is helder zodat de besneeuwde toppen vaker en scherper te zien zijn dan anders. De moessonmaanden zijn ongeschikt voor de bergwandelingen, omdat de paden modderig en glad zijn en de bergen nauwelijks zichtbaar. Maar tijdens de moessonmaanden kan je wel prima Kathmandu en de vallei ontdekken, aangezien het vaak s'nachts regent en overdag soms 1 korte flinke regenbui.  Van oktober tot midden maart is een droge en zonnige periode. Het kan dan 's nachts flink koud zijn, maar zodra de zon schijnt loopt het kwik snel op.

Heb ik een visum nodig voor Nepal?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum voor Nepal (single entry, 15 dagen) nodig.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 4 weken voor vertrek van je Nepal groepsreis je visum aan te vragen.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

 Voor meer informatie kijk op de website van Visumloket:

 

 

Beschik je niet over een Nederlandse of Belgische nationaliteit? Neem dan zelf contact op met de betreffende ambassade(s) om je eventuele visum te regelen.

 

Zijn er nog kledingsvoorschriften voor Nepal?

Tijdens wandeltochten kan je prima in een korte broek lopen, in de stad kan je beter als vrouw je benen  en schouders bedekt houden.  Verder zal je bij het bezoek aan tempels je schoenen moeten uittrekken voor het betreden van de tempel. Als je op safari gaat in Chitwan is het beter om geen felle kleuren te dragen .

Moet ik een slaapzak/slaapmatje meenemen naar Nepal?

Voor de 15-daagse rondreis Nepal ( reiscode INP/BIE) en de familiereis Nepal Kidz ( reiscode FNP/KNP) is de slaapzak/slaapmatje niet nodig. Lakenzak is aangeraden.

Voor deelnemers aan de Nepal reizen met een trektocht:  Annapurna basecamp (reiscode INX/BIX) en Everest basecamp (reiscode INV/BIV) geldt het volgende:

De avond vóór de trektocht vul je met twee personen één rugzak (maximaal 7 kilo p.p. inclusief slaapzak), die door een drager gedragen zal worden. De overige bagage wordt gestald in het hotel waar we in Kathmandu of in Pokhara logeren en dat zie je pas na de trektocht terug. Je hebt voor de trektocht een klein dagrugzakje nodig voor je camera, veldfles en datgene wat je onderweg denkt nodig te hebben.

Belangrijk: Nepal Everest basecamp reis (reiscode INV/BIV) voor de binnenlandse vlucht naar Lukla is een bagage beperking van toepassing.  Er is 10 kg bagage toegestaan + 5 kg handbagage voor de cabine.In de lijst hieronder wordt aangegeven wat je zal mee dient te nemen op de trekking en tevens of het betreffende item eventueel te koop of te huur is in Kathmandu of/en in Pokhara. Dit is aangegeven door een K (te koop) en/of H (te huur) erachter:

* setje pasfoto's

* paspoort

* goede, ingelopen, waterafstotende of waterdichte bergschoenen

* goede wandelsokken

* ondergoed

* lange broek K

* korte broek K

* bloesjes, T-shirts K

* warme trui (fleece) K

* windjack

* poncho/ regenkleding K/H

* pet of hoed tegen de zon K

* muts/ sjaal/ handschoenen tegen de kou K

* zonnebril

* wandelstok K/H

* slaapzak (met een -20 warmtefactor voor de maanden November – Maart) K/H

* kleine rugzak voor dagelijkse zaken K

* veldfles K (drinkwater is in flessen ook onderweg verkrijgbaar )

* zaklantaarn met reservebatterijen en lampje K

* kleine verbanddoos

* toiletspullen K

* afbreekbare zeep/ shampoo

* toiletpapier K

* kleine noodvoorraad voedsel K

* hangslotje K

* pen en papier

* een goed boek

* eventueel een verrekijker / hoogtemeter

* fotoapparatuur

* spelletjes

* voldoende Nepalese roepies in biljetten van 100 en kleiner.Zijn de wandelingen op de Nepal rondreis zwaar?

Nee, de wandelingen in de Kathmanduvallei (rondreis Nepal, reiscode INP/BIE) en de familiereis Nepal Kidz worden helemaal aangepast aan de wensen van de groep. Je wandelt van plaats tot plaats onder begeleiding van een lokale gids. Er kunnen meerdere varianten (korte en lange afstanden) worden afgelegd. Mocht je niet mee willen wandelen, dan kan dat ook en reis je mee met de bagagebus.


De rondreis met een trektocht : Annapurna basecamp (reiscode INX/BIX) en Everest basecamp ( reiscode INV/BIV) is een van de zwaardere in Nepal. Je dient over een goed(e) conditie en uithoudingsvermogen te beschikken. Het is zeer belangrijk om goed ingelopen bergschoenen te dragen. De route gaat over met boomwortels bezaaide bospaden, stenige bergpaden met trappen, sneeuw en droge keiige rivierbeddingen. Houd rekening met extreme weersomstandigheden, zorg voor warme (!) kleding en een goede slaapzak. Je slaapt in eenvoudige berglodges. De ruimte waarin je eet is over het algemeen verwarmd; je slaapruimte is onverwarmd. In bijna alle lodges kun je je wassen, soms in een eenvoudige douche, soms met een emmer koud of warm water. Sommige accommodaties hebben zonne-energie, zodat er enig warm water aanwezig is.

Kan ik overal pinnen in Nepal?

Tegenwoordig kan je in de grotere plaatsen pinnen in Nepal. Cash euro's kan je overal inwisselen, het is niet nodig om dollars mee te nemen.Als je de bergen in gaat moet je voor de gehele tijd cash roepies meenemen.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Nepal ?

Ja ! Overal in Nepal kun je heerlijk vegetarisch eten.Heb ik een bepaalde electriciteits stekker nodig voor Nepal?

Wanneer je op de volgende link klikt, kun je de stekkers over de hele wereld zien.http://www.wereldstopcontacten.nl/

Is er Wifi in Nepal?

In Nepal kan je in veel hotels en restaurants (gratis) gebruik maken van Wifi.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Nepal rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.