header image

Rondreis CHINA, TIBET EN NEPAL

29 dagen - v.a. € 3.295,- Boek nu

Excursies Rondreis CHINA, TIBET EN NEPAL

8,1 (75)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers (China) of 6 deelnemers (Nepal) en de koers van de US dollar, de Chinese yuan en Nepalese rupee. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke kunnen alle excursies in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen in Nepal kunnen de prijzen verhoogd worden.

Beijing - Acrobatenshow (kaartjes & transfers)

Ter plaatse boekbaar € 29,-

Je bezoekt het Chaoyang theater, waar je de kunst van de acrobatiek nog volop kunt ervaren. Je zit dichtbij het podium waardoor je de extreme inspanning zeer goed kan zien, voelen, en horen. De show duurt ongeveer 80 minuten.

Beijing - Grote Muur bij Mutianyu & Zomerpaleis (1 dag)

Ter plaatse boekbaar € 32,-

Om de grote massa voor te zijn vertrekken we al vroeg in de ochtend met de bus naar de Grote Muur bij Mutianyu. Aan het eind van de ochtend rijden we vervolgens in ongeveer twee uur naar het Zomerpaleis waar je je kunt vergapen aan de ‘Marmeren Boot’ of heerlijk rond kan dwalen door de schitterende tuinen. Inclusief vervoer per eigen bus, exclusief entreegelden (circa 75 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) en lunch.

Beijing - Peking Opera (alleen ‘mid-class’ kaartjes)

Ter plaatse boekbaar € 20,-

In het sfeervolle Liyuan theater wordt de traditionele Beijing Opera uitgevoerd. De show duurt ongeveer een uur en combineert muziek, acrobatische dans, fascinerende make-up en spectaculaire kostuums. Er worden verhalen uitgebeeld uit de Chinese geschiedenis en folklore.

Beijing – Verboden Stad (alleen entreegeld)

Te boeken voor vertrek € 10,-

De keizerlijke Verboden Stad (gesloten op maandagen) is een van de hoogtepunten van Beijing. Een populaire bezienswaardigheid waar per dag een vastgesteld aantal bezoekers wordt toegelaten. Om te voorkomen dat je achter het net vist raden we aan dit bezoek van tevoren te regelen. Wil je naar de Verboden Stad, geef dat dan op bij je boeking, zodat wij een kaartje voor je kunnen regelen. Het genoemde bedrag is voor het entreegeld plus reserveringskosten. Het transfer is exclusief (voor eigen rekening) en kan eenvoudig worden geregeld door je reisbegeleider.

Beijng - Kung Fu show (inclusief entreegeld, exclusief transfers)

Ter plaatse boekbaar € 29,-

Tijdens deze spectaculaire show laten ze je de weg zien die een jonge monnik aflegt tot het moment dat hij zich een waardig Kung Fu meester mag noemen. De show duurt ongeveer 1½ uur.

Kathmandu – Nepalese kookles

Ter plaatse boekbaar € 23,-

In het hart van Kathmandu volg je een kookdemonstratie in het boutique hotel ‘Traditional Comfort’, dat in Newari stijl is opgetrokken. Je leert van de ‘chef’ over de ingrediënten die gebruikt worden in de Nepalese keuken en hoe gerechten als dumplings (momo’s), ‘chicken curry’ (kukhura ko masu ko jhol), groente curry (tarkaari) of ‘kalo dal’ (linzengerecht) worden geprepareerd. Liefhebbers kunnen een handje helpen bij de bereiding. Na de demonstratie volgt een diner.

Inbegrepen: kookles, maaltijd
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kathmandu – Ontdek de Kathmanduvallei

Ter plaatse boekbaar € 23,-

Je bezoekt op deze excursie Bhaktapur, de kleinste van de drie koningssteden in de Kathmanduvallei. De stad doet middeleeuws aan met zijn bakstenen huizen en de afwezigheid van druk verkeer. Door kronkelende straatjes en steegjes slenter je langs tempels en over pleinen. De inwoners van Bhaktapur staan bekend om hun prachtige houtsnijwerk, Nepalese poppen en potten.
Ook het oude Newari-stadje Panauti met zijn vele tempels staat op het programma. De Indreshwar Mahadev Tempel is wellicht de indrukwekkendste. Er heerst een religieuze sfeer in het plaatsje.

Toegangsprijzen zijn bij deze excursie niet inbegrepen. De genoemde prijs geldt bij een minimum van 5 deelnemers; bij minder deelnemers wordt een toeslag gevraagd.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09.30 uur - Vertrek vanaf het hotel in Kathmandu
16.30 uur - Einde sightseeing

Inbegrepen: vervoer en Engelstalige gids
Niet inbegrepen: entreegelden, lunch, cameratoeslagen en fooi

Kathmandu - Rafting Trisuli rivier (met openbaar vervoer)

Ter plaatse boekbaar € 47,-

Je gaat raften op de rivier Trisuli. Een tocht op een rubberboot op een wild stromende rivier tussen de bergen is een adembenemende ervaring! De Trisuli verandert in een kolkende massa tijdens de moesson.

Deze excursie zal worden uitgevoerd op ‘join in’ basis, met openbaar vervoer. Dat betekent dat ook andere reizigers (buiten je Koning Aap groepsgenoten) kunnen deelnemen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
06.30 uur - Pick-up vanaf je hotel in Kathmandu
10.30 uur - Aankomst bij het startpunt voor het raften
11.00 uur - Start van het raften (circa 2 à 3 uur)
13.00-14.00 uur - Vertrek terug naar Kathmandu
17.00-18.00 uur - Aankomst Kathmandu

Inbegrepen: openbaar vervoer, rafting
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, fooi

NB: Reistijd is een indicatie, sterk afhankelijk van wegconditie en verkeersdrukte.

Kathmandu - Rafting Trisuli rivier (met privé vervoer)

Ter plaatse boekbaar € 55,-

Je gaat raften op de rivier Trisuli. Een tocht op een rubberboot op een wild stromende rivier tussen de bergen is een adembenemende ervaring! De Trisuli verandert in een kolkende massa tijdens de moesson. De genoemde prijs geldt bij een minimum van 6 deelnemers; bij minder deelnemers wordt een toeslag gevraagd.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07.30 uur - Vertrek van het hotel naar Fishling
10.30 uur - Aankomst bij Fishling, het startpunt voor het raften
11.00 uur - Start van het raften (circa 2 à 3 uur)
13.00-14.00 uur - Vertrek terug naar Kathmandu
16.00-17.00 uur - Aankomst Kathmandu

Inbegrepen: privé vervoer, rafting
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, fooi

NB: Reistijd is een indicatie, sterk afhankelijk van wegconditie en verkeersdrukte.

Kathmandu – Tempels en stoepa’s

Ter plaatse boekbaar € 23,-

De stadstour door Kathmandu voert je langs de bekendste plekken van de stad. Je bezoekt Swayambunath (Apentempel), de stoepa in Bodnath en Pashupatinath (de heiligste plek voor de Nepalese hindoes aan de rivier Bagmati). De zusterstad van Kathmandu, Patan, ligt vergroeid aan de hoofdstad. Zo het al mogelijk is, heeft het oude gedeelte van de stad een nog grotere dichtheid aan tempels en kloosters dan de hoofdstad. Patan (lokaal bekend onder de naam Lalitpur) is veel rustiger dan Kathmandu en een verademing na de drukte van die stad. Je bezoekt in Patan het Durbar Square met zijn vele tempels. Toegangsprijzen zijn bij deze excursie niet inbegrepen. De genoemde prijs geldt bij een minimum van 5 deelnemers; bij minder deelnemers wordt een toeslag gevraagd.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09.30 uur - Vertrek vanaf het hotel in Kathmandu
16.30 uur - Einde sightseeing

Inbegrepen: vervoer en Engelstalige gids
Niet inbegrepen: entreegelden, lunch, cameratoeslagen en fooi

Kathmandu – Wandeling van Sanga naar Panauti (met lunch)

Ter plaatse boekbaar € 33,-

’s Ochtends word je opgehaald bij het hotel. Je rijdt vervolgens naar Sanga. Je wandelt langs rijst- en akkerbouwveldjes naar het historische plaatsje Panauti, waar je even de tijd hebt om dit oude Newari-stadje met zijn mooie tempels te bekijken. Ook geniet je van een lunch in een Community Homestay in Panauti.

Inbegrepen: transfers, wandelgids, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Nachttrein in softsleeper klasse voor traject Xining-Lhasa

Te boeken voor vertrek € 65,-

Nachttrein in softsleeper klasse voor het traject Xining-Lhasa. Dit dient van tevoren geboekt te worden. In de slaapwagon met softsleeper klasse zijn er gesloten compartimenten met 4 bedden per compartiment (met beddengoed) boven elkaar.

Pingyao - Excursie Wang Jia Dayuan en Zhang Bi kasteel (alleen transfers)

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Met de bus gaan we eerst op pad naar het oude adellijke huis van de familie Wang. Het complex heeft een oppervlakte van 250.000 m²! Op de terugweg rijden we langs Zhang Bi. Daar bevindt zich een oud kasteel met een ondergronds verdedigingsnetwerk van tunnels. Entreegelden (circa 126 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) zijn niet inbegrepen. De excursie neemt ongeveer 6 uur tijd in beslag.

Xi'an - Excursie Terracottaleger en Grote Gans pagode (alleen transfers)

Ter plaatse boekbaar € 24,-

Je rijdt naar het befaamde Terracottaleger, waar je oog in oog zult staan met het leger van keizer Qin. Op de terugweg rijd je via de Grote Gans pagode terug naar het hotel. Entreegelden (circa 200 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) en lunch zijn niet inbegrepen. De excursie neemt ongeveer 6 uur tijd in beslag.

Xi'an - Tang Dynastie show (alleen kaartjes)

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Een spectaculaire show van een dik uur met traditionele dans, muziek en zang. Transfers zijn niet inbegrepen.

Xi'an – Traditionele dumpling-maaltijd en Tang Dynastie show (alleen kaartjes)

Ter plaatse boekbaar € 33,-

Eerst geniet je in het Defachang Restaurant van de lokale specialiteit: een gevuld deeggerecht dat in allerlei variaties qua vorm en smaak samengesteld kan worden. Vervolgens woon je de spectaculaire Tang Dynastie show bij. Een dik uur met traditionele dans, muziek en zang. Transfers zijn niet inbegrepen.

Xi'an - Traditionele dumpling-maaltijd in Defachang Restaurant

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Geniet van de lokale specialiteit: een gevuld deeggerecht dat in allerlei variaties qua vorm en smaak samengesteld kan worden. Transfers zijn niet inbegrepen.