Rondreis CHINA COMPLEET
22 dagen - v.a. €2 595 Boek nu

Excursies Rondreis CHINA COMPLEET

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de Chinese yuan van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Beijing - Acrobatenshow (kaartjes & transfers)

Ter plaatse boekbaar voor € 27

Je bezoekt het Jinsha theater, waar je de kunst van de acrobatiek nog volop kunt ervaren. Je zit dichtbij het podium waardoor je de extreme inspanning zeer goed kan zien, voelen, en horen. De show duurt ongeveer 80 minuten.

Beijing - Grote Muur bij Mutianyu & Zomerpaleis (1 dag)

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Om de grote massa voor te zijn vertrekken we al vroeg in de ochtend met de bus naar de Grote Muur bij Mutianyu. Aan het eind van de ochtend rijden we vervolgens in ongeveer twee uur naar het Zomerpaleis waar je je kunt vergapen aan de ‘Marmeren Boot’ of heerlijk rond kan dwalen door de schitterende tuinen. Inclusief vervoer per eigen bus, exclusief entreegelden (circa 75 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) en lunch.

Beijing - Hutongexcursie per fiets, lunch & bezoek Bell Tower (½ dag)

Ter plaatse boekbaar voor € 28

Het woord ‘hutong’ komt van ‘hottog’, dat zoiets betekent als ‘bron’. Dorpelingen groeven destijds een bron en vestigden zich er omheen Tegenwoordig bestaat een hutong uit een aantal complexen van huizen om een hofje, waar met name oude stedelingen leven. Deze trip neemt je mee naar het oude Beijing ten noordwesten van de Verboden Stad. Je maakt een fietstocht (circa 3 uur) waarbij je veel oude huizen, steegjes, een hofje en een lokale markt ziet. Je ervaart het leven van de bewoners, neemt deel aan een lokale lunch en sluit de halve dag excursie af met een bezoek aan de Bell Tower. Inclusief: fietshuur, lunch, lokale gids in de hutong en entreegeld voor de Bell Tower.

Beijing - Peking Opera (alleen ‘mid-class’ kaartjes)

Ter plaatse boekbaar voor € 23

In het sfeervolle Liyuan theater wordt de traditionele Beijing Opera uitgevoerd. De show duurt ongeveer een uur en combineert muziek, acrobatische dans, fascinerende make-up en spectaculaire kostuums. Er worden verhalen uitgebeeld uit de Chinese geschiedenis en folklore.

Dali – Bai dorp Xizhou

Ter plaatse boekbaar voor € 21

Xizhou is een oud stadje zo’n 18 km ten noorden van Dali. Het is een typisch Bai dorp met goed onderhouden, traditionele Bai huizen. De kleurrijke markt van Xizhou biedt een overvloed aan producten. Er is een groente- en fruitgedeelte en een deel waar vlees verhandeld wordt. In de smalle hoofdstraat stikt het van de lokale winkeltjes waar de bevolking haar benodigdheden koopt. Er worden ook veel hapjes verkocht en de tandarts behandelt zijn cliënten gewoon buiten op straat.

Inbegrepen: privé vervoer
Niet inbegrepen: fooi voor de chauffeur

Dali – Boottrip op het Erhaimeer

Ter plaatse boekbaar voor € 37

Je maakt een ontspannen boottocht over het grote Erhaimeer (250 km²). Onderweg bezoek je het Tianjingge paviljoen en het eiland Jinsuodao. Tianjingge ligt op het Luaquan schiereiland en was vroeger een belangrijk oord voor boeddhisten. Tegenwoordig is het een populaire plek vanwege het uitzicht over het meer. Jinsuodao heeft haar naam te danken aan de shuttle-vorm. De vroegere bewoners leefden van de visserij.

Inbegrepen: vervoer, boottocht en Erhai bezoekvergoeding
Niet inbegrepen: fooi

Dali – Fietsexcursie naar Erhai

Ter plaatse boekbaar voor € 28

‘s Ochtends vertrek je per fiets uit Dali. Je volgt de Huanhai Xi weg met een schitterend uitzicht. Aan weerszijden zijn de dorpen Erhai en Cangshan te vinden. Langs de route vind je een paar door Bai bewoonde kleine dorpjes. De excursie neemt ongeveer een halve dag in beslag.

Inbegrepen: fiets en lokale gids
Niet inbegrepen: fooi

Lijiang - Concert Naxi traditionele muziek (alleen ‘mid-class’ kaartjes)

Ter plaatse boekbaar voor € 21

De mensen achter dit orkest hebben ervoor gezorgd dat het geheel eigen geluid van de Naxi niet verloren is gegaan tijdens de culturele revolutie. Tussen de muziek door wordt tevens uitleg gegeven over de specifieke Naxi-cultuur. Het concert duurt ongeveer 1½ uur.

Lijiang – Fietstocht naar Baisha

Ter plaatse boekbaar voor € 27

Je ontmoet je gids bij het hotel en wandelt naar het ‘Red Sun-plein’ waar je de huurfiets oppikt. In ongeveer 1½ uur rijd je via het dorp Shuhe naar het Bai-dorpje Baisha. Je kunt het dorp bekijken en eventueel een bezoekje brengen aan de ‘befaamde’ Dr. Ho. Dan fiets je via de Black Dragon pool terug naar Lijiang.

Nachttrein in softsleeperklasse voor traject Shilin-Guilin

Boeken voor vertrek (€ 30)

Nachttrein in softsleeperklasse voor het traject Shilin-Guilin. Dit dient van tevoren geboekt te worden. In de slaapwagon met softsleeper klasse zijn er gesloten compartimenten met 4 bedden per compartiment (met beddengoed) boven elkaar.

Pingyao - Excursie Wang Jia Dayuan en Zhang Bi kasteel (alleen transfers)

Ter plaatse boekbaar voor € 21

Met de bus gaan we eerst op pad naar het oude adellijke huis van de familie Wang. Het complex heeft een oppervlakte van 250.000 m²! Op de terugweg rijden we langs Zhang Bi. Daar bevindt zich een oud kasteel met een ondergronds verdedigingsnetwerk van tunnels. Entreegelden (circa 126 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) zijn niet inbegrepen. De excursie neemt ongeveer 6 uur tijd in beslag.

Shanghai - Acrobatenshow (inclusief ticket en transfer)

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Je bezoekt de wervelende acrobatiek show in Shanghai, waar je verbaasd zult staan over de souplesse die de artiesten tonen. De mens blijkt anatomisch gezien meer te kunnen dan je voorheen had kunnen denken. De show duurt circa 80 minuten.

Shanghai – Huangpu riviercruise

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Een ‘must’ tijdens je bezoek aan Shanghai! De cruise over de rivier Huangpu vertrekt van de Bund (Zhongshanweg) en vaart naar de Huangpubrug in het zuiden. Vervolgens keer je in noordwaartse richting naar Wusongkou, voordat je weer arriveert bij de Bund.

Inbegrepen: cruiseticket en transfer
Niet inbegrepen: fooi

Xi'an - Excursie Terracottaleger en Grote Gans pagode (transfers)

Ter plaatse boekbaar voor € 24

Je rijd  in ruim een uur naar het befaamde Terracottaleger, waar je oog in oog zult staan met het leger van keizer Qin. Op de terugweg rijd je via de Grote Gans pagode terug naar het hotel. Entreegelden (circa 200 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) en lunch zijn niet inbegrepen. De excursie neemt ongeveer 6 uur tijd in beslag.

Xi'an - Tang Dynastie show (alleen kaartjes)

Ter plaatse boekbaar voor € 18

Een spectaculaire show van een dik uur met traditionele dans, muziek en zang. Transfers zijn niet inbegrepen.

Xi'an - Traditionele dumpling-maaltijd in Defachang Restaurant

Ter plaatse boekbaar voor € 18

Geniet van de lokale specialiteit: een gevuld deeggerecht dat in allerlei variaties qua vorm en smaak samengesteld kan worden. Transfers zijn niet inbegrepen.

Yangshuo – Bezoek aan theeplantage

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Je bezoekt een theeplantage op een berg, die bezaaid is met geurende theestruiken. Na een wandeling met mooie uitzichten is het tijd voor een kop thee in het theehuis. Van hieruit rijd je in een half uurtje naar de top van de heuvel Hebao, om daar te genieten van een prachtig uitzicht over de Lirivier en de omringende bergen.

Inbegrepen: vervoer en entreegeld
Niet inbegrepen: fooi

Yangshuo - Cruise over de Li rivier (inclusief transfers, diner en traditioneel vissen)

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Aan het eind van de middag ga je met een lokale boot de Li rivier op om een boottocht te maken door het adembenemende karstlandschap. Net voor de duisternis invalt ga je dineren in Xingpin om daarna nogmaals de rivier op te gaan om het traditionele vissen met aalscholvers van dichtbij te bekijken. De excursie duurt in totaal circa 5 uur.

Yangshuo - Fietstocht platteland en vaartocht karstlandschap

Ter plaatse boekbaar voor € 28

Je gaat op de fiets naar de Maanberg om vervolgens met een bamboevlot een tocht te maken over de Yulongrivier. De excursie duurt in totaal circa 6 uur. Deze excursie is inclusief fietshuur en bamboevlot kaartjes; exclusief lunch en entree Maanberg.

Yangshuo – Klank-en-licht show

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Deze spectaculaire show van circa een uur speelt zich buiten af met het karstgebergte als decor. Hij is geregisseerd door Zhang Yimou, die naast diverse films ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing heeft geregisseerd. Deze excursie is inclusief transfer en ticket voor de show ‘Impression Liu Sanjie’.

Yangshuo – Kookles

Ter plaatse boekbaar voor € 28

Je wordt opgepikt bij je hotel door je kookleraar en gaat eerst naar de lokale markt. Hier koop je samen de benodigde ingrediënten. Dan volgt de kookles bij ‘Pam's Cooking Schook’. Na afloop geniet je van de heerlijke, traditionele Chinese gerechten die je leert bereiden. De excursie duurt in totaal circa 4 uur.
Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 4 personen.

Inbegrepen: vervoer, Engelstalige leraar, kookles en diner
Niet inbegrepen: fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.