Rondreis CHILI, ARGENTINIË EN BOLIVIA
22 dagen - v.a. €3 395 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis CHILI, ARGENTINIË EN BOLIVIA

ARGENTINIË

Kan ik pinnen en moet ik contant geld meenemen naar Argentinië?

Advies zakgeld LPA/BBP (Patagonie)

We raden je aan om een groot gedeelte van het geadviseerde zakgeld  in cash US dollars mee te nemen (euro’s kan eventueel ook maar met US dollars kan je in Argentinië veel beter uit de voeten ivm de wisselkoers en de kosten van het pinnen). Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en  zonder gaten).

In Chili kun je overal goed pinnen (niet in het NP Torres del Paine) en met creditcard betalen. In Argentinië is het echter beter om contante euro’s of USD te wisselen of te betalen met USD. Koers is aanmerkelijk beter dan geld pinnen. Alle excursies kun je in beide landen ook met USD betalen.

Hoe wordt er gereisd door Argentinië?

Je reist afwisselend met het openbaar vervoer, privé bussen en de binnenlandse vluchten. Reis je een traject per nachtbus, dan betreft het  zeer luxe bussen, waarvan de stoel achterover gezet kan worden tot bijna ligstand.

Wat is de beste reistijd voor Argentinië (en Patagonie)?

De meest geschikte reistijd voor Patagoniëreis (reiscode LPA) loopt van oktober tot en met maart, de Argentijnse zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. Wees echter altijd voorbereid op wisselende weersomstandigheden.
De noordelijke regio's van Argentinië hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C.) met relatief de meeste regenval. 
Noord-Argentinië kan het het hele jaar door bezocht. 
Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25°C. Santiago de Chile, Mendoza, Salta en Cafayate, San Pedro de Atacama kennen een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.

Welke kleding kan ik het beste meenemen voor Argentinië, Patagonië en Chili reizen?

Voor de Patagoniereis  is aan te raden zowel luchtige als warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen. In het Argentijnse Andesgebied kan het flink koud worden, met name als je de zuidelijke nationale parken ingaat ( EL Chalten, El Calafate, Tierra del Fuego), waarbij de temperaturen tot onder het vriespunt kunnen dalen (bijvoorbeeld een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack). Dunne handschoenen en een muts kunnen ook soms goed van pas komen. Verschillende lagen over elkaar helpen goed tegen de kou.
Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14. Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden. 

Voor de reis Noord-Argentinie en Brazilie kun je het beste luchtige kleding meenemen. Een warme fleece trui of vest en(regen) jack zijn dan in de regel voldoende.  Neem comfortabele wandelschoenen en slippers mee en zwemkleding.   Houd rekening met omgekeerde seizoenen. December is warm en juli een stuk koeler. 


Moet ik een slaapzak meenemen op mijn (Noord-)Argentinië, Chili en de Patagonië rondreis?

Nee, een slaapzak hoef je niet mee te nemen.
Voor de Patagoniëreis is in Torres Del Paine National Park
bij de meeste Refugios beddengoed aanwezig. Als dit niet het geval is, dan kun je tegen een kleine bijbetaling ook ter plaatse beddengoed huren. 

 

Heb ik een visum nodig voor Argentinië en Chili?

Nederlandse en Belgische reizigers die Chili en Argentinië willen bezoeken, dienen te  beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na terugkomst. Een visum is niet nodig, mits je er niet langer dan 90 dagen blijft. 

Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf bij de ambassade te informeren of zij een visum nodig hebben en zijn zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van een eventueel visum. Deelnemers onder de 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort (meer inlichtingen hierover bij je gemeente).

Mobiele telefonie Argentinië: Ben ik bereikbaar?

We raden je aan om contact op te nemen met je provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland.
Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden. 

Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië en Chili?

In Argentinië en Chili  wordt veel vlees gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels al wel bekend in de toeristische plekken maar vleesvervangers kennen ze niet.  Echter in de grote steden zijn er vaak wel goede mogelijkheden om vegetarisch te eten. Ook lekkere vis- en schaaldierenschotels en versgevangen vis staan op de menukaart van vele eetgelegenheden.

Wat voor inentingen voor Argentinië heb ik nodig?

Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Is er Wifi in Argentinië beschikbaar?

In de meeste hotels van de grotere steden is wifi aanwezig. (soms alleen in de lobby). 

Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Argentinie?

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

Kan ik een koffer meenemen naar Argentinie?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley/koffer (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een hardschalige koffer is minder handig, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen. 

Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vluchten?

Houd er rekening mee dat je op de binnenlandse vluchten maximaal 15 kg bagage kunt inchecken. Indien je bagage zwaarder is, kun je het extra gewicht het beste in de handbagage doen.   

BOLIVIA

Hoe groot is de kans op hoogteziekte in Bolivia?

Op deze reis verblijf je een aantal malen op hoogten boven de 3000 m. Een enkele maal kom je zelfs over een pas van 4500 m. Hoe je lichaam hierop reageert, kun je niet van te voren voorspellen. De meeste mensen zullen weinig merken, maar je kunt last krijgen van kortademigheid, lichte hoofdpijn of misselijkheid. Geef in ieder geval aan aan de reisbegeleider als je er last van krijgt.

Hoogteziekte is een reactie van het lichaam op de steeds lagere zuurstofdruk in de lucht. Het belangrijkste probleem is het ontstaan van vochtophoping in de longen en/of de hersenen. Je dient alert te zijn op de symptomen bij jezelf en degenen met wie je reist. Voordat de symptomen worden beschreven, eerst nog dit: het krijgen van hoogteziekte is niet afhankelijk van lichamelijke fitheid of routine in het lopen op grote hoogten.

Ook geroutineerde bergwandelaars kunnen er na vele keren voor het eerst last van krijgen. Er is een heel scala aan symptomen bij hoogteziekte. De Franse alpinistenvereniging werkt met een puntensysteem om de ernst van de situatie te kunnen inschatten. Symptomen met 1 punt zijn: misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid, duizeligheid. Twee punten: overgeven, hoofdpijn die niet op aspirine reageert. Drie punten: enorme vermoeidheid, kortademigheid of benauwdheid zonder inspanning, heel weinig plassen. Scoort iemand niet meer dan 3 punten, dan kun je langzaam verder omhoog, maar beter is pas door te gaan tot de symptomen weg zijn. Tussen 4 en 6 punten moet je uitkijken en wachten tot de symptomen verdwenen zijn, of als het kan een paar honderd meter dalen. Meer dan 6 punten betekent: onmiddellijk afdalen, de zieke mag niet op deze hoogte blijven en zeker niet op deze hoogte slapen.  Er zijn enkele medicijnen die de effecten van hoogteziekte tijdelijk dragelijk kunnen maken.

Wat is de beste periode om te reizen door Bolivia?

Van april tot en met november kun je prima reizen in Bolivia, daarna begint het regenseizoen en kunnen bepaalde plaatsen slecht bereikbaar worden.

Hoe lang is de reis naar Uyuni in Bolivia?

Vanuit La Paz is het ongeveer een hele dag rijden naar Uyuni.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Bolivia?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Kan ik pinnen tijdens deze Bolivia groepsreis?

Het is mogelijk om te pinnen in de steden, toeristische plaatsen en op de vliegvelden. Alleen met Mastercard, Eurocard en bankpassen met een Cirrussymbool. Vaak is het maximum wat je kunt opnemen gelijk aan USD 200 - 300 per dag. Vertrouw hier echter niet 100 procent op, dus zorg altijd dat je contant geld achter de hand hebt. Het is daarom raadzaam een gedeelte van het zakgeld in contant geld - liefst Amerikaanse dollars - mee te nemen.  Neem contanten in kleine coupures mee, dit omdat niet alle banken of hotelrecepties voldoende pesos beschikbaar hebben. Belangrijk: de dollarbiljetten dienen onbeschadigd te zijn. Excursies die je ter plaatse boekt kun je het beste betalen in US dollars.

 Het is raadzaam om naast je bankpas een extra bankpas of  bij voorkeur creditcard mee te nemen. Wij adviseren je om voor vertrek bij je bank te checken of je met je huidige pinpas wel buiten Europa kunt pinnen en dit zo mogelijk nog aan te passen voor je vertrek.  Dit in verband met actuele ontwikkelingen bij de banken om steeds meer pinpassen die in het buitenland gebruikt worden, extra te beveiligen. Dit kan met zich meebrengen dat je soms moeilijk een buitenlandse bank kunt vinden waar je je pas kunt gebruiken.

 

Heb je een visum nodig voor Bolivia?

Nee, voor Bolivia heb je geen visum nodig. Wel heb je een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden na vertrek geldig is.

Moet ik dikke kleding meenemen op mijn Bolivia rondreis?

Overdag is de temperatuur aangenaam en kan het in de zon heerlijk warm worden. 's Avonds kan het echter sterk afkoelen. Vooral in onze zomer kan het op sommige plaatsen behoorlijk koud worden.
 's-Avonds  een lekkere dikke fleece of jas is geen overbodige luxe.

Kan ik mijn Bolivia groepsreis met een aantal dagen verlengen?

In principe is dit mogelijk, mits er plaats is op de desbetreffende vlucht. De door jou gewenste datum kun je aangeven op je boekingsformulier. Na ontvangst word je teruggebeld en worden de eventuele meerkosten met je besproken. Voor het wijzigen van de vlucht wordt een standaardbedrag van € 50,- per dossier in rekening gebracht.

In wat voor hotels wordt er overnacht in Bolivia?

Tijdens de rondreis overnacht je in middenklasse hotels in tweepersoonskamers met bijna overal een eigen badkamer.
Reizigers die alleen boeken, delen een tweepersoonskamer. Mocht je een kamer voor je alleen willen, dan kan dat in principe. Je bent dan wel een eenpersoonskamertoeslag verschuldigd.
Tijdens de zoutmerentocht overnacht je  in zgn. refugios (schuilhutten), primitieve accommodatie waar je overnacht op een slaapzaal waar meerdere stapelbedden staan. Hier is geen 1-persoonskamer mogelijk.
 

Is er in Bolivia wifi aanwezig?

In de grotere steden is er vaak wel wifi aanwezig, maar in afgelegen gebieden, zoals op Salar de Uyuni kan je geen wifi verwachten.

Is het handig om anti-muggenspul mee te nemen naar bolivia?

Voor de Boliviarondreis (LBO) is het raadzaam om dit mee te nemen, met name voor het eerste deel van de reis.

CHILI

Wat kan ik het beste meenemen aan valuta in Chili?

Advies zakgeld 

In Chili kun je overal goed pinnen (niet in het NP Torres del Paine) en met creditcard betalen.
We raden je aan om een groot deel van het geadviseerde zakgeld  in cash USD mee te nemen. Excursies kun je het beste in dollars betalen. Dit is vaak voordeliger dan pinnen. Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en zonder gaten).

Hoe wordt er gereisd door Chili?

Je reist afwisselend met het openbaar vervoer, privé bussen en de binnenlandse vluchten. Reis je een traject per nachtbus, dan betreft het  zeer luxe bussen, waarvan de stoel achterover gezet kan worden tot bijna ligstand.

Wat is de beste reistijd voor Chili?

De meest geschikte reistijd voor Patagoniëreis loopt van oktober tot en met maart, de Chileense zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. 
De noordelijke regio's van Chili hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C.) met relatief de meeste regenval. 
Noord-Chili kan het het hele jaar door bezocht. 
Santiago de Chile kent een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.

Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Chili?

Het is aan te raden zowel luchtige als warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen. In Chili kun je veel wind en snel wisselende weersomstandigheden verwachten.  Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack). Dunne handschoenen en een muts kunnen ook soms goed van pas komen. Verschillende lagen over elkaar helpen goed tegen de kou.

Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14.

Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden.

Moet ik een slaapzak meenemen?

Nee, een slaapzak hoef je niet mee te nemen. 
Voor de Patagoniëreis is in Torres Del Paine National Park
bij de meeste Refugios beddengoed aanwezig. Als dit niet het geval is, dan kun je tegen een kleine bijbetaling ook ter plaatse beddengoed huren. 

Mobiele telefonie in Chili. Ben ik telefonisch bereikbaar?

We raden je aan om contact op te nemen met je provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland.
Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden. 

Is wifi in Chili beschikbaar?

In de meeste hotels van de grotere steden is er wifi. Het kan zijn dat er uitsluitend wifi is in de lobby van het hotel. 

Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Chili?

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

Kan ik een koffer meenemen naar Chili?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een hardschalige koffer raden wij af, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen. 

Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vlucht?

Voor de meeste binnenlandse vluchten geldt een limiet van 15 kg in te checken bagage. Sommige airlines hanteren een maximaal gewicht van 23 kg. Ons advies is om de bagage zo mogelijk te beperken tot ongeveer 15 kg., ook omdat dit een hanteerbaar gewicht is.  
Heb je meer kilo's, dan kun je altijd wat extra items in de handbagage doen tijdens de binnenlandse vluchten.  
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.