Rondreis BOTSWANA - Internationale Kampeerreis
20 dagen - v.a. €2 575 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis BOTSWANA - Internationale Kampeerreis

BOTSWANA

Bagage - belangrijke info m.b.t afmetingen!

Bij elke reis staat er op de reispagina onder het kopje accommodatie en vervoer genoemd welk vervoersmiddel er voor jouw reis van toepassing is. 
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie. 

Indien je een hotelrondreis maakt door Zuid-Afrika (en Swaziland en Lesotho) dan adviseren we je om je bagage in een "zachte" reistas mee te nemen, bijvoorbeeld op wieltjes. We adviseren om geen harde koffers mee te nemen tijdens deze reis in verband met beperkte ruimte voor de bagage in de bus. 

Indien je een kampeerreis maakt door Zuid-Afrika ( en Swaziland en Lesotho) dan adviseren we je om de bagage mee te nemen in een weekendtas, rugzak of een trolley met een zachte buitenkant. Indien we met eent truck reizen, zijn er lockers in de truck, deze hebben een afmeting van 35x35x80cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Hou hier rekening mee. 

Indien je een hotelreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je ook aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas, rugzak of trolley met een zachte buitenkant. Indien je met een kleine groep reist en gebruik maakt van een coaster busje dan is de bagage ruimte beperkt en voor reizen in grotere groep met een truck, dan zijn ook hier lockers in de truck en deze hebben een afmeting van 35x35x80cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Hou hier rekening mee. 

Indien je een internationale reis gaat maken, dan reis je ook met een truck. In de truck zijn lockers aanwezig waarvan de afmetingen 40x40x90cm zijn. Ook hier is het NIET mogelijk om bijv. een Samsonite koffer mee te nemen en adviseren we je om je bagage mee te nemen in een rugzak, weekendtas of trolley met zachte buitenkant. 

Wat zijn de hoogtepunten van een reis naar Botswana?

Vanuit het plaatsje Sepupa reizen we per boot naar ons eilandje in de Okavango Delta.  Dan vaar je in een mokoro tussen de riet pluimen en de waterlelies door. Op de rietstengels zitten  kleine fel gekleurde kikkertjes ,en aan de oevers  kan je letterlijk oog in oog komen te staan met giraffes, zebra’s, bavianen en impala’s !

In het wild kamperen is toch wel heel speciaal. Je valt in slaap met om je heen echte dieren geluiden.

Heb ik inentingen nodig voor Botswana?

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
Je kiest voor vaccineren bij jou thuis…
Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD!
Voor de reizigers die in Belgie wonen verwijst Koning Aap voor de meest correcte en up to date informatie naar de huisarts en naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902/ 88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Zie je veel wild in Botswana?

Heel Botswana lijkt wel een Nationaal Park.Niet alleen tijdens game drives zie je heel veel soorten  dieren maar ook op de snelweg steekt regelmatig een olifanten familie over en wordt je nagekeken door een giraffe.

Hoe zwaar is deze Botswana groepsreis?

De reis is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de redelijk lange afstanden.

Is het mogelijk om deze groepsreis te verlengen?

Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 50 per boeking in rekening. Ook kunnen er  meerkosten voor de vlucht bijkomen, een transfer van het vliegveld naar het 1ste hotelen/of  extra hotelnachten. Wij nemen (na het uitzoeken van je wensen) zo spoedig mogelijk contact met je op om mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Ben je niet akkoord dan zit je niet aan de boeking vast. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten.

Wat is de beste reistijd voor Botswana?

Botswana ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Botswana heeft een subtropisch klimaat en hoort samen met Namibië tot de droogste landen van Zuidelijk Afrika. De regenval varieert van 200mm in het zuidwesten tot 650 mm in het noorden. In de zomer, van november tot en met maart, valt de meeste neerslag. De schaarse 'pula' (regen) is zo belangrijk dat Botswana haar geldeenheid er naar heeft vernoemd. In de winter, van juni tot en met augustus, kunnen de temperaturen in Botswana hoog zijn en de nachten koud. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn in de maanden april/mei en september/oktober minder extreem dan in de zomer.Welk vervoermiddel wordt er gebruikt in Botswana?

Gedurende de rondreis hebben we de beschikking over een eigen overlandtruck waarmee we ook op safari gaan in een aantal van de parken. Deze truck wordt ingezet als de groep bestaat uit 10 personen of meer. Bij een kleinere groep kan het zijn dat er een minibus wordt ingezet.

 

Op de reispagina bij ‘meer reisinformatie’ en vervolgens ‘accommodatie en vervoer’, kan je nalezen welk vervoermiddel er bij jouw reis van toepassing is.

Spreekt de reisbegeleider Nederlands in Botswana?

De reisbegeleiders spreken Afrikaans en Engels.

Welke valuta moet ik meenemen voor reizen in Zuid(elijk)-Afrika ?

Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je  -eventueel  via-  Zuid Afrika gaat.

Let op, kies dus de juiste omschrijving uit die bij je uitgekozen reis past.

 

>> Ga je alléén naar het land Zuid Afrika :

·         Haal geld uit de geldautomaat in Zuid Afrika en neem wat euro’s mee als reservegeld (daar kan je niet mee betalen maar wel omwisselen). Een creditcard als betaalmiddel is regelmatig mogelijk.

·         De optionele excursies betaal je in Zuidafrikaanse Rand.

·         Een visum is niet nodig als je de NL of BE nationaliteit hebt.

>> Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië Botswana Zimbabwe Zambia) :

·         Haal zoveel mogelijk Zuidafrikaanse Randen uit de geldautomaat in Kaapstad. Je kunt nl. ook in de overige landen  betalen met Zuidafrikaanse Randen (ZAR), behalve in Zimbabwe. In Zimbabwe betaal je in US Dollars en deze moet je in Nederland kopen en  meenemen.

·         Excursies betaal je in US dollars of Zuidafrikaanse Randen. Sommige excursies zijn ook te betalen met creditcard.

·         De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US dollars.

 

>> Ga je met een internationale reis mee :

Geld :

A Voor Botswana haal je het beste wat Zuidafrikaanse Randen uit de automaat  op het vliegveld bij aankomst.  Als jullie in Botswana aankomen gaan jullie naar een geldautomaat en kun je Botswaanse Pula's uit de geldautomaat halen voor de rest van de reis. Het is ook mogelijk Zuidafrikaanse Randen bij de grens te wisselen naar Pula's.

B Voor Zimbabwe/Zambia neem je US dollars mee.

C In Namibië haal je Namibië Dollars uit de geldautomaat in Windhoek.

D In Mozambique kun je Zuidafrikaanse Randen en US dollars omwisselen naar lokale valuta.

      De excursies :

A In Botswana betaal je alles (ook de excursies) in lokale munt

B In Zimbabwe/Zambia betaal je de excursies in US dollars.

C In Namibië betaal je de excursies in Namibian Dollars.

D In Mozambique betaal je de excursies in lokale valuta

       De visa betaal je in :

A In Botswana n.v.t.

B In Zimbabwe/Zambia koop je het visum in ter plaatse en dit betaal je in US dollars

C In Namibië n.v.t.

D Voor Mozambique regel je het visum vooraf in NL (het is bij deze reis NIET mogelijk om een visum aan de grens te krijgen).

 

Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te halen.

Heb ik een visum nodig voor Botswana?

Reizigers die Zuid Afrika, Botswana, Zambia en Zimbabwe willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij thuiskomst.

Voor Botswana (en Namibie en Zuid Afrika) heb je geen visum nodig.

Voor Zimbabwe en Zambia heb je wel een visum nodig. Deze koop je aan de grens en betaal je in US Dollars (gepast).

Indien je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt dien je zelf bij d

Wat moet ik op deze reis zeker meenemen?

Neem dunne kleding mee, liefst in natuurkleuren.  Voor 's avonds is een T-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack.  Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid.  Een paraplu is handig. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage),  wekker, paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee.Voor de internationale reizen geldt: neem verder ook mee: een slaapzak, eventueel een lakenzak en een goede zaklamp(hoofdlamp). Tenten en veldbedden zijn aanwezig.Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Harde koffers zijn op dit soort reizen niet toegestaan.  Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen.Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat je mag inchecken is 20 kg,maar het is  niet nodig zoveel mee te nemen. Je kunt regelmatig wat kleding (laten) wassen.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Ja, in de bewoonde gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details na bij je telefoonprovider.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.