header image

Familiereis ARGENTINIË EN BRAZILIË AVONTUUR

21 dagen - v.a. € 2.895,- Boek nu

Veelgestelde vragen Familiereis ARGENTINIË EN BRAZILIË AVONTUUR

 1. Heb ik een visum nodig voor Argentinië en Chili?
 2. Hoe wordt er gereisd door Argentinië?
 3. Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vluchten?
 4. Is er Wifi in Argentinië beschikbaar?
 5. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië en Chili?
 6. Kan ik een koffer meenemen naar Argentinie?
 7. Kan ik pinnen en moet ik contant geld meenemen naar Argentinië?
 8. Mobiele telefonie Argentinië: Ben ik bereikbaar?
 9. Moet ik een slaapzak meenemen op mijn (Noord-)Argentinië, Chili en de Patagonië rondreis?
 10. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Argentinie?
 11. Wat is de beste reistijd voor Argentinië (en Patagonie)?
 12. Wat voor inentingen voor Argentinië heb ik nodig?
 13. Welke kleding kan ik het beste meenemen voor Argentinië, Patagonië en Chili reizen?

Heb ik een visum nodig voor Argentinië en Chili?

Nederlandse en Belgische reizigers die Chili en Argentinië willen bezoeken, dienen te  beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na terugkomst. Een visum is niet nodig, mits je er niet langer dan 90 dagen blijft. 

Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf bij de ambassade te informeren of zij een visum nodig hebben en zijn zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van een eventueel visum. Deelnemers onder de 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort (meer inlichtingen hierover bij je gemeente).

Hoe wordt er gereisd door Argentinië?

Je reist afwisselend met het openbaar vervoer, privé bussen en de binnenlandse vluchten. Reis je een traject per nachtbus, dan betreft het  zeer luxe bussen, waarvan de stoel achterover gezet kan worden tot bijna ligstand.

Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vluchten?

Houd er rekening mee dat je op de binnenlandse vluchten maximaal 15 kg bagage kunt inchecken. Indien je bagage zwaarder is, kun je het extra gewicht het beste in de handbagage doen.   

Is er Wifi in Argentinië beschikbaar?

In de meeste hotels van de grotere steden is wifi aanwezig. (soms alleen in de lobby). 

Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië en Chili?

In Argentinië en Chili  wordt veel vlees gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels al wel bekend in de toeristische plekken maar vleesvervangers kennen ze niet.  Echter in de grote steden zijn er vaak wel goede mogelijkheden om vegetarisch te eten. Ook lekkere vis- en schaaldierenschotels en versgevangen vis staan op de menukaart van vele eetgelegenheden.

Kan ik een koffer meenemen naar Argentinie?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley/koffer (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een hardschalige koffer is minder handig, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen. 

Kan ik pinnen en moet ik contant geld meenemen naar Argentinië?

Advies zakgeld LPA/BBP (Patagonie)

We raden je aan om een groot gedeelte van het geadviseerde zakgeld  in cash US dollars mee te nemen (euro’s kan eventueel ook maar met US dollars kan je in Argentinië veel beter uit de voeten ivm de wisselkoers en de kosten van het pinnen). Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en  zonder gaten).

In Chili kun je overal goed pinnen (niet in het NP Torres del Paine) en met creditcard betalen. In Argentinië is het echter beter om contante euro’s of USD te wisselen of te betalen met USD. Koers is aanmerkelijk beter dan geld pinnen. Alle excursies kun je in beide landen ook met USD betalen.

Mobiele telefonie Argentinië: Ben ik bereikbaar?

We raden je aan om contact op te nemen met je provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland.
Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden. 

Moet ik een slaapzak meenemen op mijn (Noord-)Argentinië, Chili en de Patagonië rondreis?

Voor de Patagoniëreis is het noodzakelijk om een slaapzak mee te nemen voor de overnachtingen in Torrres del Paine. Bij de meeste refugio's kun je tegen een kleine bijbetaling ook ter plaatse beddengoed huren. Het is echter geen garantie dat dit altijd voldoende aanwezig is.

Voor de Argentinie- Braziliereis is geen slaapzak nodig. 

Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Argentinie?

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

Wat is de beste reistijd voor Argentinië (en Patagonie)?

De meest geschikte reistijd voor Patagoniëreis (reiscode LPA) loopt van oktober tot en met maart, de Argentijnse zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. 
De noordelijke regio's van Argentinië hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C.) met relatief de meeste regenval. 
Noord-Argentinië kan het het hele jaar door bezocht. 
Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25°C. Santiago de Chile, Mendoza, Salta en Cafayate, San Pedro de Atacama kennen een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.

Wat voor inentingen voor Argentinië heb ik nodig?

Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Welke kleding kan ik het beste meenemen voor Argentinië, Patagonië en Chili reizen?

Voor de Patagoniereis  is aan te raden zowel luchtige als warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen. In het Argentijnse Andesgebied kan het flink koud worden, met name als je de zuidelijke nationale parken ingaat ( EL Chalten, El Calafate, Tierra del Fuego), waarbij de temperaturen tot onder het vriespunt kunnen dalen (bijvoorbeeld een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack). Dunne handschoenen en een muts kunnen ook soms goed van pas komen. Verschillende lagen over elkaar helpen goed tegen de kou.
Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14. Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden. 

Voor de reis Noord-Argentinie en Brazilie kun je het beste luchtige kleding meenemen. Een warme fleece trui of vest en(regen) jack zijn dan in de regel voldoende.  Neem comfortabele wandelschoenen en slippers mee en zwemkleding.   Houd rekening met omgekeerde seizoenen. December is warm en juli een stuk koeler. 


 1. Elektriciteit Brazilië: Hoeveel volt wordt er gebruikt?
 2. Heb je een visum nodig voor Brazilie?
 3. Hoe groot zijn de af te leggen afstanden in Brazilië?
 4. Hoe kan ik het best betalen in Brazilie?
 5. Hoeveel kilo bagage mag je meennemen op de binnenlandse vluchten?
 6. Is Brazilie veilig?
 7. Is er in Brazilië wifi beschikbaar?
 8. Waar wordt er overnacht tijdens een Brazilië groepsreis?
 9. Wat is Capoeira?
 10. Wat voor inentingen heb je nodig voor mijn rondreis door Brazilie?
 11. Wat voor kleding moet ik meenemen?

Elektriciteit Brazilië: Hoeveel volt wordt er gebruikt?

Het voltage in Brazilië is op sommige plaatsen 220 volt en op weer andere plaatsen slechts 110 volt. Je hebt veelal stekkers met twee platte pluggen nodig, dus denk aan een wereldstekker!

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

Heb je een visum nodig voor Brazilie?

Nederlandse en Belgische reizigers die Brazilie willen bezoeken, dienen te  beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na terugkomst. Een visum is niet nodig.

Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf bij de ambassade te informeren of zij een visum nodig hebben en zijn zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van een eventueel visum. Deelnemers onder de 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort (meer inlichtingen hierover bij je gemeente).

Hoe groot zijn de af te leggen afstanden in Brazilië?

De afstanden in Brazilië zijn erg groot. Daarom worden er bij de meeste reizen grote afstanden met het vliegtuig afgelegd. Verder wordt er per openbare bus gereisd (met gereserveerde zitplaatsen) en met een AC minibus, waarbij je tijd hebt om van het landschap te genieten.

Hoe kan ik het best betalen in Brazilie?

De Braziliaanse munteenheid is de Real. In alle grote plaatsen kun je pinnen met je pinpas met Cirrus- of Maestro-logo. Tegenwoordig kun je zelfs in de meeste kleinere plaatsen hiermee terecht. Het komt echter wel eens voor dat een pinautomaat leeg is, dus neem  voor de zekerheid ook een bedrag aan contante US dollars mee. Deze zijn ook handig om excursies mee te betalen.Het gebruik van creditcards is wijdverspreid in Brazilië, zowel in restaurants als winkels.

Kijk voor de laatste mogelijkheden op http://www.mastercard.com/nl of http://www.mastercard.com/be

Hoeveel kilo bagage mag je meennemen op de binnenlandse vluchten?

Houd er rekening mee dat je op de binnenlandse vluchten maximaal 15 kg bagage kunt inchecken.  Indien je bagage zwaarder is, kun je het extra gewicht het beste in de handbagage doen.   

Is Brazilie veilig?

In de grote steden moet je rekening houden met kleine criminaliteit, buiten de grote metropolen is het over algemeen veilig en rustig. Op openbare plekken als luchthavens en busstations lopen veel zakkenrollers rond. In Rio de Janeiro moet je extra oppassen, zeker op en rond de stranden. Laat je waardevolle spullen zo mogelijk achter in de kluisjes van het hotel. De reisleider kan je precies vertellen hoe je de risico's het beste vermijdt. 

Is er in Brazilië wifi beschikbaar?

In de meeste hotels van de grotere steden is wifi aanwezig.

Waar wordt er overnacht tijdens een Brazilië groepsreis?

Je overnacht in middenklasse hotels en pousada's in tweepersoonskamers met eigen badkamer. 
Bij de Brazilie-compleet-rondreis overnacht je in de Amazone in een eenvoudige junglelodge.  Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid een nacht in een campement in het bos door te brengen.

Wat is Capoeira?

Capoeira is een vecht-dans-sport, geïmporteerd door de negerslaven uit Afrika die elkaar oorspronkelijk op leven en dood bevochten. Om dat laatste tegen te gaan is het tegenwoordig verboden om elkaar aan te raken, hetgeen een zinderende vecht-dans oplevert, waarbij de dansers worden opgezweept door het gezang en geklap van degenen die niet dansen.

Wat voor inentingen heb je nodig voor mijn rondreis door Brazilie?

Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat voor kleding moet ik meenemen?

Brazilie is een tropisch land, dus neem luchtige kleding mee. Houd er wel rekening mee dat het op sommige plaatsen 's-avonds fris kan zijn. Neem daarom ook een warme (fleece)trui mee, een shirt met lange mouwen,  en een of meerdere lange broeken. Een regenjack of poncho is aan te raden. Denk verder aan een paar goed ingelopen wandelschoenen en een paar sandalen of slippers.  
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.