Reiziger Daniël op avontuur in Jordanië

Jordanië is dé perfecte bestemming voor een korte betoverende rondreis, zo ook volgens reiziger Daniël. Hij is net terug van zijn rondreis door Jordanië met Koning Aap en wij vroegen hem het hemd van het lijf. Want wat is er nou leuker om te horen en te lezen dan de reiservaringen & tips van onze eigen reizigers? 

Waarom is je keuze op deze Jordanië reis gevallen? 
Jordanië is een veilige instap om het Midden-Oosten te verkennen. Het biedt een waaier aan invalshoeken; de Arabische cultuur, de Grieks-Romeinse oudheid, het bijbels perspectief, het avontuurlijke/glamoureuze Indiana Jonesgehalte, alsook het zonnen en relaxen in de Rode Zee. Deze afwisseling van zowel actief bezig zijn als geschiedenisles sprak me enorm aan. 

Én Jordanië is één van de veiligste landen in het Midden-Oosten om te bezoeken, dus ik greep mijn kans!

Wat was je hoogtepunt tijdens de reis?/Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt?
Iedere dag had zijn moment. Rotsen beklimmen in de woestijn, dobberen in de Dode Zee, lurken aan een waterpijp na je avondmaal, snorkelen in de rode zee met een heerlijke barbecue op de jacht, slapen onder een heldere sterrenhemel, te jeep de wilde natuur doorkruisen of Petra te paard binnentreden… Petra was echt prachtig!

Plus, de selfie als Mozes op Mount Nebo met het beloofde land op de achtergrond, is een troef in handen.

Hoe zou je het reizen in een groep beschrijven?
Het was mijn eerste groepsreis. En een land als Jordanië leek mij ook beter om met een organisatie naar toe af te reizen dan het in mijn eentje te doen. Tweemaal slaap je bijvoorbeeld in een tentenkamp met eten aan het kampvuur; in een groep komt dit volledig tot zijn recht. 

Een kleine kanttekening mag ook genoemd worden: de reis was soms iets te gecontroleerd; ik had af en toe moeite om de indrukken zelf te verwerken. Ik heb er dan bijvoorbeeld ook voor gekozen om een avond niet met de hele groep uit eten te gaan. En dat is dan weer het voordeel van de individuele vrijheid die je hebt, je kunt veel samen doen, maar er ook voor kiezen om in je eentje op pad te gaan.

Heb je nog tips voor reizigers die overwegen naar Jordanië af te reizen?
Als je het kunt, doe dan zeker de 4 uur durende wandeling. Je kunt ook kiezen uit een kortere trip, maar de trip van 4 uur vond ik echt de moeite waard.

En koop zeker een sjaal om je in te wikkelen. Dit verhoogt het 'Lawrence of Arabiagevoel', beschermt je tegen zon en zand en charmeert de plaatselijke bevolking.

Hoe was het contact met de lokale bevolking tijdens deze reis?

De mensen zijn vriendelijk. Velen zijn vereerd dat je Jordanië bezoekt. Sommigen zullen je uiteraard aanzien als rijke westerling waardoor je diens oprechtheid in vraag kunt stellen. Maar over het algemeen stuit je op gemeende hartelijkheid. Onze lokale gids was een zeer vriendelijke man. En met wat geluk beleef je een avond waarbij je hele groep meedanst op een trouwfeest.


Benieuwd naar welke reis Daniël heeft gemaakt?

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.